zahar in ceai?

zahar in ceai? | Autor: Ingala

Link direct la acest mesaj

Mamici si tatici (sunt si tatici?) dragi,

Voi puneti zahar in ceai bebeilor vostri? Eu am citit intr-o revista mai demult ca zaharul este nociv pentru organismul uman, nu mai tin minte exact de ce, era o explicatie destul de stiintifica (cum ca zaharul este produs pe cale industriala si ca organismul il asimilieaza greu etc etc). Oricum ideea articolului era: RENUNTA LA ZAHAR! Ca alternativa era data mierea de albine, eu de atunci nu-mi mai beau cafeaua cu zahar... Si atunci ma intreb de ce unii doctorii spun sa punem zahar in ceai si unele ceaiuri din comert chiar contin zahar? Se poate folosi mierea de albine la sugari? Bebe-ul meu are pe 10 iunie 2 luni [pahar.
Astept parerile voastre.

Pupici dulci ca... mierea

Ingala si bebe Teodor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Cica e bine sa nu foloseshti zahar. Noi am folosit cate putina miere iar cand nu am avut am indulcit cu sirop de zahar fiert (si asa trebuie respectata o proportie, nu prea mult zahar). Acum am renuntat la dulce. Bem ceaiul simplu. Avem 4 luni si 1/2. Suntem mari!

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

NU - si-n ceea ce priveste zaharul, dar mai ales mierea - cel putin asa stiu eu - mierea poate imbolnavi de botulism, iar zaharul si sarea nu sunt recomandate pana pe la 1 an.
Multa sanatate,

DeDe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmireille spune:

Am auzit si eu ca zaharul ar fi cancerigen.Insa mierea nu este recomandata copiilor sub un an ,in nici un caz.Si eu incerc varianta ceaiului fara zahar,dar -fiindca il alaptez- nu prea are nevoie de el.Plus ca nu e prea usor cu lingurita sau siringa.Deci,in concluzie:daca nu se poate fara indulcitor,din doua rele alege-l pe cel mai putin rau:zaharul.

mmireille

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

nici zahar, nici miere!

poate mai tarziu!

bubi

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

Exista un zahar special pt bebei, se numeste, pe aici Trubenzucker, nu stiu din ce este format dar daca ar fi sa iau traducerea mot-a-mot ar veni zahar de struguri! Nu stiu corespondentul īn Romania, dar la farmacie ar trebui sa se stie despre ce e vb. Totusi mai bine ar fi sa īncerci sa-i dai fara zahar si fara miere.

Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci cānd vrei cu adevarat!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=117&cid=16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Da, am auzit de "zaharul alb" - cel superrafinat ca ar fi un factor de risc in aparitia cancerului si ca mai putin nociv e zaharul brun. Dar pana la un an e recomandat sa eviti zaharul si sarea in alimentatia bebeului. Noua ne-a recomandat medicul sa folosim glucoza pulbere (o lingurita la 100 ml.) daca nu vrea ceaiul fara sa fie indulcit, dar am avut placuta surpriza sa constatam ca Tudor prefera ceaiul fara zahar. Mierea se pare ca e bine s-o eviti pana la 6 luni pentru ca e alergena, dar nu toti copii sunt alergici la miere, iar daca e naturala 100% e intr-adevar foarte sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Revin, scuze, acum am citit mesajul de la Dede si mi-am adus aminte ca am citit un articol despre miere in urma caruia am stat de vorba si cu un pediatru - intr-adevar mierea poate imbolnavi de botulism, nu e periculoasa doar pentru ca e alergena. Se reduce acest risc daca o fierbi, dar atunci se distrug si proprietatile nutritive cele mai importante. Eu am retinut doar partea cu factorul alergen pentru ca asta ne doare pe noi, baietelul meu fiind alergic, asa ca n-am folosit deloc miere pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

quote:
Initial creeata de Ingala

Mamici si tatici (sunt si tatici?) dragi,

Voi puneti zahar in ceai bebeilor vostri? Eu am citit intr-o revista mai demult ca zaharul este nociv pentru organismul uman, nu mai tin minte exact de ce, era o explicatie destul de stiintifica (cum ca zaharul este produs pe cale industriala si ca organismul il asimilieaza greu etc etc). Oricum ideea articolului era: RENUNTA LA ZAHAR! Ca alternativa era data mierea de albine, eu de atunci nu-mi mai beau cafeaua cu zahar... Si atunci ma intreb de ce unii doctorii spun sa punem zahar in ceai si unele ceaiuri din comert chiar contin zahar? Se poate folosi mierea de albine la sugari? Bebe-ul meu are pe 10 iunie 2 luni [pahar.
Astept parerile voastre.

Pupici dulci ca... mierea

Ingala si bebe Teodor

Poate intrebarea mea ti se va parea curioasa.
De ce trebuie copiii mici, bebelusii sa bea ceai?
Si daca chiar beau de ce trebuie indulcit?
Ceaiul este extraordinar de bun fara zahar [mai ales cele de plante]
Totusi de ce ceai???

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Eu nu i-am pus nici miere nici zahar, dar de fapt Danutz nu prea a vrut ceai pana pe la 6 luni. Si cum la copii se da ceai de tei, musetel, anason... ele nu necesita sa fie indulcite. Danutz si acum bea ceaiul neindulcuit. Daca tii sa-i dai ceai cu tot dinadinsul, se gaseste in comert ceai pt bebe HIPP (Germania): de marar, fructe de padure, musetel, pt tuse etc...

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Noi am introdus zaharul in ceai mult mai tarziu, parerea mea ca e prea devreme pentru asta la voi.
mierea dupa 1 an.
exista insa glucoza praf la farmacie.

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput