Stelute de ianuarie-februarie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 25
R_MARCE spune:
Inca ceva...
Mie pediatra mi-a dat sa ii dau buburuzei, Calcium Pharco (e siropel) 5 ml/zi, o zi da una nu, timp de 3 luni si Vigantol 3 pic/zi in lunile cu "r" (adik ianuarie, febr..martie etc) si 2 pic/zi in lunile fara "r" (mai, iunie...)
Alinuk, Monu, mercic de reclama la pompa Avent. Mi-am luat si eu in final una si intr-adevar, e buna, scoate bine si doare mult mai putin (ba kiar deloc).A meritat investitia, desi la cit lapte am, nu stiu cit o sa mai ma chinui, dar perseverez inca... Asta e... de cumparat am cumparat-o k sa nu zic k nu am incercat tot ce se putea. De buna...e buna, n-am ce zice...
Marce
www.dropshots.com/year.php?userid=216010&cdate=20051229&cimg=0" target="_blank">Poooozeeee 2005-2006
www.dropshots.com/R_MARCE" target="_blank">Poze cu buburuza mea, LARA IOANA (19.02.2007)
tzuchi spune:
Christinutza citesc ce scrii tu si tare ma vad pe mine cu bebelina mea. Si eu am fost la un pas de depresie, insa nu am renuntat la alaptat exclusiv, 2 zile mi-a plans de foame la 1.5 ora, o puneam la ambii sani, lapte nu mai era cat vroia ea, o vedeam ca se enerva, ma zgaria pe sani, dar acu s-a potolit si maninca pe saturate; sta la san cam 30 de minute cel mai ades, dar are si momente cand sta 10 minute, adoarme, atunci schimbam pampersul, se trezeste si continuam masa. Mai greu e noaptea ca nu prea apuc sa dorm si eu ziua, azi am furat 2 ore de somn, si acu pot sa stau si eu pe net; astept masa de 12 noaptea si apoi trec si eu la nani.
Vineri am fost la doctor si ne-a spus sa folosim crema ptr fata ca avem pielea cam uscata la fata, eu nu am dat-o cu nimic pe fata pina acum, el ne-a recomandat E45 ptr fata de bebelusi.
Dinzo f. frumos bouncerul de la ce firma este?
Am ramas singure cu mama de miercuri e greuu fara tati, dar ma descurc cu fata si singura. Ma apuc de impachetat lucrurile ; aelita, da, plecam din Anglia, eu sper ca duminca viitoare sa reusim sa ne mutam in Germania, asta e viata, te duci acolo unde gasesti de lucru.
R-Marce noi plecam cu avionul cu fata si se poate, asa ca poti sa calatoresti cand vrei, trebuie sa-i dai sa suga la decolare si aterizare. Cred ca pasaportul american e de ajuns, insa iti trebuie declaratia tatalui ca e de acord sa scoti fata din tara. Tu ai reusit sa faci poze cu ochii deschisi la fata ptr pasaport, sau americanii accepta si cu ochii inchisi?
Gata linistea, incepem frichineala. Nici noi nu facem caca fara ajutor, eu o ajut cu cate 1/4 de supozitor de glicerina, cand o vad ca se chinuie rau si nu face nimic.
Fetelor cat ser fiziologic puneti in nasuc?
Va pupic,
marybell spune:
multumiri fetelor care mi-au raspuns in legatura cu "sperietura" pe care am tras-o ieri cu vomatul lui Erik. m-am mai linistit acum fiindca nu a mai vomat nimic maroniu. s-a mai intamplat azi de 2 ori dar era doar laptic curat, fara nimic care sa ma sperie din nou.
anis sarumana mult pentru telefon, si pentru invitatia in parc. cu siguranta o sa ne intalnim in parcul circului, numai sa iti revii si tu si sa dea Domnul sa fie tot zile frumoase ca azi. 
alinuk si catalina sunteti foarte dragutze, v-ati gandit la noi si asta conteaza enorm de mult. acum suntem bine, sper sa nu mai trec prin ce am trecut ieri.
pitalache noi am botezat baietelul pe data de 10 februarie cand erau "mosii de iarna". data au stabilit-o mai mult nasii findca in saptamana urmatoare plecau in Alabama pentru 1 an si nu am avut ce face, trebuia botezat copilul. bineinteles ca in momentul in care au auzit neamurile in ce zi facem botezul au venit si comentariile: ca nu e bine, ca nu e cum trebuie, bla, bla, bla. pe moment mi-am pus si eu cateva intrebari, o fi bine? nu o fi bine? cert este ca imediat l-am sunat pe preotul care urma sa oficieze slujba si care o cunostea foarte bine pe nasa, (ei doi fiind prieteni in copilarie) si l-am intrebat daca nu cumva sunt ceva probleme avand botezul in ziua in care se face si pomenirea mortilor.
raspunsul a fost urmatorul:
Botezul se poate savarsi în orice zi dupa necesitate, mai putin in zilele in care nu se poate face Sfânta Liturghie, pentru ca acele zile au o incarcatura duhovniceasca aparte, ele fiind numite zile aliturgice. botezul este o mare bucurie pentru Domnul Dumnezeu si primeste un nou candidat in sanul bisericii oricand doreste si hotaraste familia pentru cel nou nascut. important ca aceasta lucrare sfanta sa fie facuta in biserica.
aaa
si vreau sa iti spun ca mi-a placut filmuletzul cu bebelina ta...cum a adormit ea "micutza de ea" in bouncer. super
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
marybell spune:
tzuchi eu ii pun cate 4-5 picaturi in fiecare nara, dar cand avea vreo 6 saptamani a fost putin racit si ne-a cam dat de furca mucisorii lui in perioada aia. atunci ii puneam tot cate 4-5 picaturi in nara, dar in cateva reprize ca sa reusim sa ii scoate cat mai mult din nas. in schimb acum cand nu are nimic si se simte bine, nu ii pun deloc, desi pe alte fete le-am auzit ca fac asta asa preventiv sau ca sa le umezeasca la bebei mucoasa nazala.
poze bb
poze Botez
varsta Erik
pitilache spune:
Marybell multumesc tare mult de raspuns. Am vorbit si noi in seara asta cu preotul si ne-a spus ca nu are nici o legatura una cu alta si ca este ok, asa ca mergem inainte. Si la noi este legat tot de nasi pentru ca preferau intr-o sambata si pe 26 era singura lor sambata disponibila din luna mai.
M-am uitat si eu la pozele tale de la botez si sunt foarte frumoase! Sa-ti traisca mandretea de baiat!
Numai bine,
Roxana
marybell spune:
pitalache multumesc pentru aprecieri, esti o dragutza. 
poze bb
poze Botez
varsta Erik
marybell spune:
R Marce ii dai calciu lui bebe fiindca are lipsa de calciu? sau asa pur si simplu fiindca a zis doctora? intreb fiindca am mai auzit la cateva mamici, ca ii dau calciu bebelusului si nu stiu daca sa ii dau si eu sau nu.
poze bb
poze Botez
varsta Erik
R_MARCE spune:
Tzuchi, mercic pt raspuns. Vad k fetitza ta e mai mare cu o zi k a mea. Deci dak tu calatoresti cu avionul, atunci si noi o sa fim ok. Cu ce companie zbori de obicei?
PT poza de pasaport, inca nu am facut pozele. Avem pasaportul aproape gata, mai avem de mers la ambasada sa facem poze dar ...mi-e lene sa ma car cu ea pe acolo asa k il asteptam pe "tati" care vine luna viitoare si mergem impreuna.
De dat cu crema pe fatza, mie mi-a dat pediatra crema Exomega de la Ducray, pt dermatite atopice cica si sa o dau cind consider eu de cuviinta. Eu o mai dau seara, dupa baitza. Nu o dau ziua, k iesim afara e mult praf si se lipeste de fetzisoara ei. Poate mai incolo, spre vara , o sa o dau cu crema cu protectie solara, dar pina atunci nu.
Serul fiziologic... mie pediatra mi-a zis sa ii pun cite 1 ml in fiecare nara, dak vad k are multi mucisori sau k nu poate respira bine. Serul nu face rau dak se duce pe partea cealalta. Si dak pui mai mult si bb fornaie, e ok, cica e normal si nu se intimpla nimic rau....asa k nu va speriati.
Mi-a mai zis deasemenea, sa nu umblu la nas sau la urechi dak nu e absoluta nevoie! si asa am si facut, asa k pina acum, nu am aspirat nasucul decit o singura data, acum vreo 2 zile, cind am vazut un mucisor mai uscat. Eu mi-am luat aspirator nazal din ala cu baterii de la Bebe Sound. E cam scump, dar ma consolez cu gindul k nu il pun la aspirator (intii k nu mi se pare mie personal, prea igienic, si in al doilea rind, nu vreau sa ma car cu aspiratorul du-te-vino, prin casa orideciteori am nevoie)...plus k asta micu' cu baterii, il pot lua in concediu f simplu.
Iar urechile, i le-am sters o singura data cu betisoarele speciale, cind mi s-a parut mie k a intrat prea multa apa in urechi dupa baitza. Apropo de asta, iar pediatra mi-a zis k nu e recomandat sa ii stergi urechile cu betisoare mai des de o data/sapt!
Marybell, ii dau Calciu pt k asa a zis dr, dar stiu k toti bebeii au nevoie f mare de Ca, pt k sint in crestere si il folosesc la greu. Oricum ei iau de la noi, mamicile, din laptic, tot ce avem, mai ales Ca. Eu stiu k trebuie dat Ca (normal la indicatia dr) k sa se inchida fontanelele cum trebuie. Pina incepi alim divesif, ei nu au alta sursa de Ca, doar lapticul, care poate avea sau mai putin...depinde de tine...etc
Sincer, nu am auzit pe vreun dr pediatru sa se repeada sa recomande analize pt Ca mai intii.
Ahhh... oricum pediatra mi-a zis k bebeii nascuti in lunile de iarna sint mai predispusi la rahitism decit ceilalti. Asa k ...
Hai k nu e decit 4.20!
Ne pregatim de papica! Paaaaa...
Marce
www.dropshots.com/year.php?userid=216010&cdate=20051229&cimg=0" target="_blank">Poooozeeee 2005-2006
www.dropshots.com/R_MARCE" target="_blank">Poze cu buburuza mea, LARA IOANA (19.02.2007)
Catalina spune:
Marina mama, o astept pe Emma, mai ales ca e si ea fata dupe gustul meu. Deci, am pus-o prima pe lista. Gata! Mercic de complimente!
R-Marce, curatat in urechi tu zici inauntru sau pe dinafara. Pt ca eu pe dinafara le curat la fiecare baie, adica in fiecare zi.
In nasuc noi punem cate o picatura de ser in fiecare nara dimineata si seara. Pana acum a fost ok. Cand e mai mucios bagam Marimer si Batista Bebelusului. Nu il las cu muci in nas.
Mai dragelor, citisem ceva eu de Herastrau ieri dar nu am fost pe faza ca stiam ca ma intalnesc cu colegii de serviciu. Pana la urma n-a venit mai nimeni si mi-a parut rau ca nu am luat nici un nr de tel de la voi. Next time!
Bebe Matei isi face acu zambre cu ta'su si apoi mergem sa ne impartasim. Azi mergem la masa la bunica ca e amarata de la moartea surorii ei si poate reusim sa o mai inveselim.
Pupici si sanatate multa tuturor
kateryna spune:
Off fetelor, ce misto de voi ca puteti sa cumparati bouncere misto. Eu ma chinui de 2 luni sa gasesc un loc de unde sa pot cumpara un bouncer ca al lui pitilache, dar nimeni nu face vanzari on-line cu Romania
...
Kateryna si
Anelin-George (7 ian 2007)
www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George