Copiluti de mai-iunie 2005 (28)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Ne-am intors de la munte, unde a fost minunat daca trecem peste faptul ca Iepu' a mancat cam jumatate fatza de cat mananca acasa...dar vad ca acum recupereaza In rest, vorba lui Monu suntem in haos total-desi cred ca al nostru e unul mai putin haotic decat la ea, ieri am fost la eco cu "cucuiul"-asta e relativ ok-s-a intins mai mult in lungime dar s-a aplatizat, se pare ca cel mai probabil diagnostic e totusi un hematom-lichidul cica avea aspect de lichid mai clar decat inainte. Oricum, nu avem in continuare decat de asteptat...cu stresul aferent evident. Maine mergem la neuropsihiatru si sambata la pedi.
Va multumim la toate pentru urari si va pupam.
Elisor-chiar am gasit branduse la munte nu credeam ca au aparut...cand ies din haos pun si poze...
Chris-Carina merge singura pe munte? Ca Iepu' merge, da' numai in directia opusa Ca sa urcam pana la Poiana Stanii a trebuit sa fie carata in marsupiu. De coborat singura nici vorba, ca a adormit...
Oana-nasola intamplare pt. Eva, mai bine mai stai cu ea acasa un timp daca poti, probabil ca acum o sa refuze din start o perioada sa mai ramana singura undeva...
Androix-Filipu' o sa fie un fratzior pe cinste, eu sunt sigura de asta. zic asta pentru ca eu l-am vazut mereu calm si fara nici o problema sa imparta jucarii cu alti copii. In ceea ce priveste "acoperirea" sora-si cu tricoul, eu zic ca tine de dorintza lor de ordine care apare in perioada asta. Adica el stie ca tricoul sta in mod normal peste burtica asa ca pur si simplu pune lucrurile la locul lor

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Olga( mami de Maya)-Maya nu spune NICI UN CUVANT in mod curent? Pentru ca in cazul asta poate e bine sa o vada un psiholog. Eu nu vreau sa te sperii si nici sa se supere fetele care zic ca totul e sigur ok...dar e mare diferentza intre un copil care nu zice nimic inteligibil in mod curent si unul care zice cateva cuvinte-gen mama, tata etc-cu ADRESA. Noua psiholoaga la 1 an si 8 luni ne-a zis clar ca nu e normal sa nu zica nimic. Noua ne-a sugerat la inceput un "blocaj"-asa s-a exprimat ea-adica intelege tot dar NU VREA sa vorbeasca. Si ne intreba daca au intervenit schimbari in viata ei -gen bona/gradi, operatii etc...si exista metode de a trece peste astfel de blocaje, eu zic ca un psiholog-mai ales unul bun, nu ca a noastra-poate sa ajute mult...
Olga(mami de Tony)-tot acolo lucrezi? Tony s-a obisnuit cu bona? Sincer,imi lipsesc tare mult postarile tale, cred ca stai destul de rau si cu timpul "liber"...
Loreen-ma bucur ca ai revenit. Pup domnisoara Delia de aproape 2 anisori.
Adina-bafta multa cu casa.

Mamicilor, v-ati gandit cam ce cautati la targ? Eu vreau carut umbrela si tricicleta, in primul rand. Imi sugerati ceva marci?

Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Anca ma intrebai de ce vreau sa renunt la suzeta. Pentru mine a sosit timpul sa ne detasam de bb, mai ales ca vor interveni nu peste foarte mult timp schimbari radicale in viata ei si pana atunci as vrea sa fim "fara accesorii". In fine e mai complicat de explicat ce e in capul meu acum, m-am saturat de statul acasa, dar nu pot incepe nici serviciul ca nu am cu cine o lasa pe Bianca. Bona iese din discutie, la cresa nu sunt locuri deocamdata, socrii-s ocupati cu altele (e doar o lamentare ca nu-i las pe copii la ei, cand apare ocazia nu sunt disponibili), la mami mi-e prea greu s-o lasa atatea luni (ma gandesc de pe acum cum va fii fara ea in lunile de vara).
M-am saturat s-o vad cu suzeta peste tot, s-o ia de pe jos si imediat in gurita, nu stiu, n-as vrea sa devina un obicei de durata (cum e si suptul degetului).
Hai sa inchei si eu lamentarea asta ca nu cred ca s-a inteles mai nimic.

Fran dar de ce mai vrei sa-i cumperi carucior, in cateva luni cred ca n-o sa-l mai folositi deloc.

Laura in ce faza mai e Delia cu suptul degetelului?

Ma retrag ca ma sacaie o migrena, o fi presiunea chestia cu presiunea atm.

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao fetele!
sunt pe fuga, am citit si vreau sa va salut, sper sa ma lase pitik sa scriu cateva randuri! ar trebui sa-mi misc fundu la treaba iar eu stau pe net...ma asteapta curatenie, spalat si calcat, vase si alte bucurii plus facutul bagajelor...ioi!

Sanatate multa la toti bolnaviorii!

Eu stau cu frica pentru ca sambata seara Alyssa a intrat in contact cu niste copii bolnavi, cica au un virus cu febra mare...ca de obicei idioatele astea de pe aici nu deschid gura inainte sa spuna ca au copiii virusati, iti zic ca fapt divers dupa vreo jumate de ora dupa ce aia micii s-au molfait in toate felurile da' daca aud ca al tau are ceva isi iau repede talpasita "sa nu ia si al meu!"...mooor! am zis ca ori is proaste, ori is proaste si cred ca copilu lor nu imprastie microbi, ori is nesimtite si nu le pasa. o sa ma fac si eu nesimtita si inainte sa se apropie careva de copil ii cer certificatul medical in pisicii masii ca asa nu mai merge!.

Andra, succes la eco, asteptam vesti bune!
Androix, nasol cu PC-ul, mi se par cam hotzi indivizii aia cu garantia.
Oana C, imi pare rau ca ati avut experiente neplacute la daycare, nu stiu ce sfat sa-ti dau insa imi pare rau pantru Eva ca a trebuit sa treaca prin asa ceva.
Fran, asteptam poze de la munte!
Loreen, nu gatai mama valizele si nici n-o sa le fac in graba la ce spor de melc am! Vad ca iar te stresezi cu ziua de marti...hai ca trece repede...da' revine saptamanal! gandeste pozitiv!
Nelia, sper sa aiba imunitate buna fetele si sa nu ia gripa de la tine, la noi de obicei e invers adica Aly culege si apoi imi da si mie ca stam toata ziua bot in botic.
Adina, imi pare rau ca ai de-a face cu asemenea oameni, iti strica tot cheful de a mai face ceva...sper sa gasiti totusi un cumparator decent si sa iasa cum vreti voi!

Ma duc la treaba, sper sa revin mai tarziu!
Pupam!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Elisor, de ar sti Mihai ce ai scris tu aici! Si el se gandeam la o licitatie, numai ca la noi nu s-a nimerit.:)
Loreen, sa stii ca si eu cumpar un apartament jalnic tocmai pe ideea ca vreau sa-l fac eu cap-coada cum imi place mie,sa fiu eu sigura ce este si in spatele peretilor, ce trece sau curge prin tevi. Din fericire, pe partea astalalta, ne-au venit cumparatori care nu au timp si chef sa faca reparatii capitale. Vor doar sa dea o mana de lavabil si atat. Mai sunt si oameni din acestia.
Tineti-mi pumnii, poate am mai mult succes azi cu alti clienti. La cel de ieri nu ne mai gandim pt ca da prea putin, si vb voastra...mai sunt agentii, mai sunt cumparatori. Multumesc mult pt sfaturi si incurajari.

Nelia, te simti mai bine azi? te-ai doftoricit bine ca sa scapi de raceala? La noi e un facut: daca unul raceste, tragem toti o sapamana.

Mergi la inceput

Florentina voiam sa-ti spun ca am vazut pozele lui Patrick de la nastere si pan-acum, e asa dulce dolofanel cum e si mereu cu gura pan'la urechi, imi place unde e cu tati si rad amandoi, chiar iti umple sufletul cand vezi asemenea poze. Imi plac si pozele cu puloverasul in multe culori vesele, pana si catelusul are...cum ai reusit sa pui pozele asa...cash? Originale.

Anca am vazut la voi o carticica pe care o avem si noi, doar ca-i in olandeza, e vorba de una groasa, patratoasa si roz, e vorba despre ce se ascunde in spatele ferestruicilor, nu?

Adina tinem pumnii

Mergi la inceput

Adina eu le-am gasit la prieteni la mine in webshots.

Monu e mai bine Alexia, da?

Oana (C-ta) ai mai gasit gradi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Elisor cu jejetul stam binisor...am avut o reusita marcanta pana acum ceva timp...si acuma merge inspre bine ...ii place sa ma provoace si isi baga degetelul in gura si striga mami si-mi arata mana sa vin sa ii scot eu din gura manuta.Noaptea cred ca instinctiv mai trage din el,probabil asta fiind diferenta clara intre suzeta si deget...cu biberonul,cum bine spunea Anca inca mai astept...nici Delia nu este pregatita sa renunte...cand a vrut sa renunte la ceva a facut-o singura fara sa intervin eu...
Ieri am fost pe la Oana si ma uitam la Alex cum sta draga de ea pe oala,cum ii raspunde la intrebari, cum o asculta pe ea in ceea ce-i cere...parea atata de mare...ma uitam la ele doua si in sinea mea inca ma bucuram ca a mea mai face-n pampers ca sa simt gustul bebelusiei...

Adina iti tin pumnii sa reusesti sa obtii ce vrei...ti-am zis ca stiu din plin cum este...mi s-a spus la un moment dat " cine te-a pus cucoana sa pui termopan din ala si nu din ala"...adica no comment...ar fi trebuit sa pun ciolofan lipit cu scochi...

Fran ma uimiti cu drumetiile...citesc despre voi si alte fete care fac la fel si-mi dau seama ca sunt campioana la sedentarism...

Tdi nu te mai gandi la toate alea...s-o fi imunizat si Alyssa...

Ruxel la fel patesc si eu cu Delia si bona...nu face nimic cu ea daca sunt eu prin preajma,parca ar ar fi cele mai mari dusmance...cum nu sunt eu sunt cele mai bune prietene...dar eu am evitat sa stau cu ele,nu ca as avea cand...prefer sa plec dimineatza inainte de a veni femeia ca sa nu fim amandoua sa faca Delia balci...
Daca ai dubii schimb-o pana nu-i prea tarziu...sa nu aungi ca mine sa stai cu indoiala in suflet pana te saturi...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Elisor-nu cred ca renuntam prea curand la carut pentru ca avem o noua realizare la activ:doarme de pranz, da' de adormit adoarme doar in carut. Adica legata fiind in curelele alea nu mai poate sa fuga si adoarme in 5-maxim 10 minute. O imbrac de iesit afara, o pun in carut si pana la coltul blocului sforaie...apoi ne intoarcem o pun in pat si o dezbrac...Portarul se cruceste inca de figura asta-adica noi iesim afara de 3ori/zi:dimineata, la pranz in scopul adormirii si apoi inca o tura pe la 6, dar asta e- decat nedormita si cu nervi mai bine asa...
In plus, noi stam departe de parcul Circului in care mergem zilnic-de 2 ori- iar cu tata se mai intampla minunea sa adoarma si pe acolo in carut. Si in sfarsit, al treilea motiv, visam la tot felul de iesiri anul asta-Atena, Venetia bla- bla, bla-bla, si in cazul asta iar ne trebuie un carut usor, ca in mod sigur nu poate tine Iepu' pasul cu noi
Tdi-faze de astea cu copii bolnaviori de care parintii nu spun nimic am patit si noi la greu...ultima oara acum cateva zile cu o fetitza(erau 3 cu Iepu' care se jucau) care a inceput sa planga din senin...explicatia bonei-probabil s-a miscat branula si o doare. Eu n-am insistat cu intrebarile ca se vedea ca nu vrea sa vorbeasca despre asta, dar a intrebat cealalta bona-fetitza avea enterocolita acuta, varsa tot si ii faceau de 2 zile antibioticul prin branula, ca nu tinea nimic in stomac...
Loreen-daca esti de felul tau sedentara care e problema? Totul e sa te simti bine, sa nu simti ca iti lipseste ceva...Noi umblam mult inainte sa apara Iepu' si chiar ne lipsesc plecarile...Fara ea nu se pune problema, asa ca asta e-mergem cu juma' de casa dupa noi, da' macar stim ca am mai iesit din rutina...

Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Salutare, sunt si eu pe aici, dar tare blegita, fara energie, fara chef...lihnita de foame ca de ieri m-am apucat de o cura de slabire criminala, stiu ca nu e bine, dar asa mi s-a pus pata si pana nu mi se face rau nu ma las.

Elisor, dc nu ma intrebai sigur ma dadeam si azi absenta la scris. Am gasit, de fapt am ramas deocamdata tot la prima alegere, gradinita/cresa Happy Kids. Dupa ce am facut studiul la fata locului al ofertelor in domeniu, am ramas la asta ptr ca e cea mai aproape de serviciu, cea mai civilizata si cea mai scumpa. (ultimul din pacate n-a fost un criteriu de alegere). Este curata, destul de spatioasa si luminoasa, educatoarele(par) dragute, ii scoate in fiecare zi frumoasa afara in parc, la cresa sunt doar 5 copii asa ca pot fi usor supravegheati, dar au activitati comune si cu cei mari ca sa nu se plictiseasca. Sper sa fie asa cum imi doresc, Alex s-a simtit in largul ei acolo. M-a pus un pic pe ganduri experienta OaneiC, dar deocamdata asta e singura posibilitate si nu vreau sa pun raul inainte. Din toamna fac vorbele sa o transfer la o gradinita de stat, unde am auzit ca e bine si copiii sunt fericiti si ingrijiti.

OanaC, sper sa uite repede Eva experienta neplacuta si poate ii gasesti un loc unde sa fie intre copii, ingrijita bine si distrata ca sa nu-ti simta lipsa. Educatoarele alea sigur merita o reclamatie!

Adina, bafta sa scapati de balamucul cu agentiile si vizitatorii si sa va mutati la casa visata!

Monu, sa-ti traiasca micuta crestina, sa aiba mult noroc in viata!

Anca, am vazut pozele voastre, Patrick e un dulce si mi se pare ac seamana leit cu tine. Mai si ce decapotabila are...super si poza din rama-autobuz - e atat de scump cu ursuletul in brate..iar cea de grup e facuta la daycare, nu? Sanatate multa micutului cavaler, pupici din partea noastra.

As vrea si eu sa o dezvat pe Alex de suzeta, dar inca nu am curajul necesar si nici rabdare. Am renuntat la biberon, acum bea laptele din pahar cu paiul, am trecut-o la somnul de noapte in patul mare din camera ei, am inceput operatiunea olita..suzeta a ramas singurul viciu. La olita sta cand o pun, dar sa-mi zica atunci cand face, mai rar. De obicei spune in timp ce face. Asa ca stau toata ziua cu carpa dp ea prin casa, ca nici eu nu sunt suficient de atenta sa o intreb periodic. bine macar ca a invatat sa se tina pana la olita cand o intreb si spune ca vrea sa faca. dar drumul e inca lung...

Sanatate multa la toti bolnaviorii!

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)

Mergi la inceput