Bucurii de sept-oct 2006 (52)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Salutare!
Raportam o noapte groaznica, cu multe sculari in plansete ale Marucai, apoi o zi linistita, cu plimbarica, papica, nanica si iar plimbarica. A, am uitat, acum am terminat portia de zugravit pe ziua de azi si ma pregatesc pentru confectionarea unei salatele cu fructe pentru zugravitza
Insaileaz si eu repede cateva raspunsuri:
Sandra, nu stiu ce s-ar putea da la bebic asa de mic pentru tuse. Noua ni s-a zis sa ii curatam bine nasul....ca trece Dar la noi tusea era cauzata de mucisorii din gat.

De scos afara...nu vad de ce nu ai scoate-o, noua dr ne-a zis ca si cu temperatura puteam sa o scoatem (dar, e adevarat, noi avem o dr mai spartana ). Maruca are destul de frecvent mucisori din cauza sora-si care o cadoriseste tot timpul de la gradi, dar am scos-o mereu afara, mai ales acum ca e cald si frumos. Am citit undeva (intr-un nr Mami de mai demult ca in casa aerul e mult mai viciat decat afara....) De asta la bolnaviori se si recomanda sa le aerisim bine camerele.

In legatura cu siteul....si mie mi se pare foarte buna ideea ta!

[red]Bucurii de 17, sa cresteti mari si sanatoase!!!!!!!!/red]

Lili, in legatura cu MAREA DIVERSIFICARE:
1. eu nu sterilizez nimic (bine, Maruca nu e diversificata, dar la Ana nu am sterilizat nimic si nici acum nu am degand). Spalat totul foarte bine cu apa calda si detergent de vase, clatit si gata! La noi cad jucariile intr-o veselie pe jos...ce sa fac? sa le spal tot timpul? dar hainutele pe care ea le baga in gura si care s-au atins de canapea etc. Nu mai vorbesc de Ana care vine si o pupa peste tot etc etc. Copilul trebuie sa fie obisnuit cu microorganismele din casa
2. Mie mi-a folosit pompitza de san la diversificare, dar de vreo 4, 5 ori. Laptele curgea foarte foarte tare, dadeam o data "la manivela" si asteptam un minut pana se scurgea ca la dus. Apoi iar dadeam "la manivela"... Se mplea imediat biberonasul atasat la pompitza. Daca m-as fi muls cu mana cred ca faceam scurta la mana. Dar atunci aveam foarte mult laptic. Acum cred ca ma voi descurca cu mana. Depinde deci de cantitatea de laptic pe care o vei avea in plus (la inlocuirea unei mese).
3. Da, am scaun de masa, ramas de la Ana. Dar nu il voi folosi decat cand va sta BINE DE TOT in fund. Pana atunci poti foarte bine sa folosesti scoica de masina pentru hranit bebeul.

Mirabela. stai linistita cu coloana. Scrie si in Capraru ca bebelusii au aceasta tendinta de a sta sa zicem "cocosati" la inceput, fapt ce sperie mamicile, dar este firesc, pe masura ce se intaresc si infortoseaza muschiuletii indreptandu-se.

Cecilia, ai doua fete minunate. Cum se inteleg? La mine e ceva, un vacarm in casa cand sunt amnadoua....Cea mica ii soarbe din priviri fiecare miscare celei mari, inca de pe acum o ...divinizeaza. Imi creste inima cand ma uit la ele, dar ma si consuma...fiindca trebuie sa am grija de cea mica sa nu ii face vreo "bucurie" Ana.

Imi pare rau ca nu a mai vrut micutza sa suga. Dar cum s-a intamplat? De ce? Cumva de la diversificare? Stiu ca mai intrebau zilele trecute fetele despre asta, daca exsita riscul sa se intzarce singuri cand le introducem alte alimente.

Aporopo, Itzy, ce e cu tine? A revenit Ana Maria la sentimente mai bune in ceea ce o priveste pe ....tzitzi ?

Crisnemes, m-am delectat si cu pozele puiuztilor tai
A, Sandra, ti-m vazut gargaritza....o adevarata contorsionista!!! A mea...tot pe spate

Tanima, e foarte posibil ca iritatia de la fundic sa aiba legatura cu dintzucul. Cum a fost azi noapte? Si eu ma tot intreb ce o avea Maruca de doarme atat de agitat, de fapt, de se scoala plangand ca sa nu zic racnind! Evident, dau vina pe vreun dinte, dar nu se vede nimic

Sephora, ce iti face inotatorul??????

Lili, Mathias e BESTIAL stropit asa...zici ca e din Familia Addams. Doamne, e atat de frumusel....

Gabitz, intr-adevar are ioana niste coltisori....Iar poza...e buna de tratate de stomatologie Eu ma chinui sa vad daca rasare ceva la Maruca in guritza....dar nu reusesc de nici un fel sa ii vad ca lumea gingia

Floricel, si eu ma simt obosita, dar nu cred ca e de la alaptat, ci de la faptul ca dorm f f f f prost (ma trezeste Maruca cel tarziu la 2 ore)!!! Alaptatul solicita, e adevarat, dar ....din experienta pe care am avut-o cu Ana...nu m-am simtit mai obosita in cei 2 ani in care am alapatat-o decat dupa ce am intarcat-o. Sincer, nu cred sa aiba vreo legatura directa oboseala cu alaptatul, dei se spune ca alaptatul slabeste organismul...Mie dr mi-a spus ca NU E DELOC ADEVARAT. Acum....cum o fi? Dumnezeu stie....

Felicitari pentru cercelusi. Noi i-am pus Marucai la 4 luni si a plans....nici nu vreau sa imi aduc aminte, am crezut ca mor eu de durerea ei Se uita la mine cu lacrimile siroind si parca ma intreba "Ce am facut rau, de ce ma chinuitzi?" Of, m-am simtit ca o barbara, mi-am jurat ca daca voi mai avea vreo fata nu o sa ii mai fac gaurele, sau in orice caz nu cu acul! Dar a trecut si acum e o frumusica cercelata!

Asa....hai ca a venit tati si trebuie sa iau in primire bebitza...Dar nu inainte sa imi spun parerea in legatutra cu cartea de bucate...Eu cred ca nu e foarte potrivita. Stati, nu dati! Sunt atatea si atatea pareri...incat mereu vor fi contraziceri. Dar, evident, eu mi-am spus o parere. Eu m-am ghidat la Ana in afara de dr pe retetele din Mami sau din suplimentele de alimentatie ale publicatiei. Sunt scrise de Gina Palicari care este un renumit nutritionist (si pediatru in acelasi timp).

Pun pariu ca am umplut o pagina cu mesajul meu! Scuze, dar am zis sa raspund si eu o data ca lumea

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

Multumim de urari si uram si noi la randul nostru " LA Multi Ani" piticilor care azi implinesc 6 lunisoare, sa fiti sanatosi si sa cresteti mari.

Va invitam lo felie de tort din tortul Adei de 6 luni

O zi super si petrecere frumoasa si o duminica placuta.

Cici,Alexia ( 22.12.2004) si Ada ( 17.09.2006)
Poze
Poze Ada

Mergi la inceput

Marina Ada pur si simplu nu a mai vrut sa suga ca lapte am avut destul...la fel facut si Alexia pe la 4 luni.....si nu e de la diversificare.......mi-a parut asa de rau dar n-am ce face..m-am muls si i-am dat ziua cu sticluta si-apoi cand nu amai supt noaptea nu m-am mai muls.
Si Ada face la fel, o soarbe din priviri pe Alexia...iar Alexia vrea toate jucariile lui Ada si i le c-am ia....cateodata sunt cu Ada sa-i dau sa manance si la Alexia atunci ii trebuie sa merg la ea...intr-o seara chiar n-am putut si sa vezi urlete...ii faceam baie la Ada si n-am putut chiar atunci sa merg....in rest sunt cumintele ele dragutele.
Eu am noroc ca Alexia in timpul saptamanii e la gradi ca altfel m-ar termina si pe mine.Pupici

Haideti la tortulet

Poze
Poze Ada

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Cecilia C
Eu am noroc ca Alexia in timpul saptamanii e la gradi ca altfel m-ar termina si pe mine.Pupici

O, daaaaaaaaaa, si Ana e la gradi....nu vreau sa ma gandesc cum ar fi singura cu amandoua acsa
Vezi ca n-ai facut publica poza si chiar am o pofta de tort...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraPG spune:

Cucuoancea, ma bucur sa aud ca stam atit de aproape una de cealalta.
Prin Romniceanu eu nu prea ma plimb pentru ca nu-l prea consider a fi parc, doar tranzitez zona si vad o multime de mamici cu bebicii in carut si pe ele stind pe bancute la soare, eu fiind un mic glob troter, trec ca vijelia, la mine plimbatul chiar inseamna plimbat, adica daca ies afara, merg si cite 3 ore pe jos, asa mai fac si eu miscare si sa stii ca functioneaza, de la nastere pina acuma, am dat 22 de kg.
Dar Gradina Botanica mi se pare o idee cit se poate de buna, daca mai ai zilele urmatoare drum pe acolo, sa ma tragi de minecuta si vin si eu cu bebita.
Apropos de mutat, si noi ne mutam la vara-toamna, prin Tineretului, poate o sa continuam sa fim cumva "vecine".
Sandra si prin Herastrau ma plimb, ultimele 2 week-enduri am ocolit tot lacul. De greu nu mi-e greu sa o car pe asta mica in marsupiu, are 6.5oo gr si ori m-am obisnuit eu cu greutatea ei ori chiar fac fata dar nu m-am plins pina acuma, sotul mai vrea si el sa o care dar eu nu-l las.
Floricel, sa stii ca si eu m-am simtit in ultima vreme extrem de obosita, cred ca nu numai alaptatul este de vina ci si astenia de primavara, schimbarile bruste de temperatura, etc.

Am descoperit iubirea adevarata, cea a unei mame pentru copilul ei!
Poze Carina

Mergi la inceput

Marina,nici eu nu stiu ce ma faceam cu amandoua acasa desi stiu mamici care se descurca....oh, ne-am fi descurcat si noi dar asa e mult mai simplu si in plus Alexia a invatat o gramada la gradi, eu n-aveam timp de Ada sa ma ocup asa de mult de ea asa ca imi pare bine ca e la gradi. Nu sa ma laud dar fata de alti copii care nu merg la gradi ea deja stie muuulllt mai multe..stie toate literele de ex...stie sa numere pana la 30 si multe altele si are 2 ani si 3 luni

Oooooo, da, am uitat sa fac public tortuletul, ha ha

Haideti cu mic cu mare la tortuletul Adei de 6 luni

Poze
Poze Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

quote:
Originally posted by Cecilia C
Haideti la tortulet

Unde? In Canada?

Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)

www.geocities.com/bucurii2006/informatii.html" target="_blank">Bucuriile au site! Inscrie-te si tu!

Mergi la inceput

Cecilia, intr-adevar stie multe pentru varsta ei! SI noi am dat-o pe Ana la gradi de la 2 ani di 3 luni si am fost foarte multumiti. Ei ii place societatea...e foarte activa si, intr-adevar, acasa as fi avut mai putin timp pt ea acum, cat e Maruca foarte mica. SI eu consider ca e un mare castig gradinitza pentru Ana!

Andra, eu in Romniceanu merg in general in we si dupa masa cand sunt cu amandoua fetele, fiindca Anei ii trebuie leagane. In plus, acolo are toti prietenii si deci are sigur cu cine sa se joace. Bunicii stau la 2 minute de parc si daca e ceva, dau o fuga acolo (de ex, sa o alaptez pe Maruca). Recunosc ca si eu asta vara am stat pe banca...la taclale, dar atunci aveam burta mare . E, nici acum nu e foarte mica tocmai de aia si eu prefer sa MERG. In plus, Marucai nu prea ii place sa stationam .
Noi ne vom muta undeva intre Unirii si Izvor deci nu vom mai fi tocmai aproape , dar in Parcul Carol tot o sa ajung...asa ca...din cand in cand tot o sa ne nimerim. Cand mai ies in Botanica te anunt. Oricum, ce-ar fi sa iti activezi PM-ul ca sa nu monopolizam forumul cu detaliile intalnirilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Suntem DIVERSIFICATI! Dupa multe peripetii...

Am vrut sa fac suc de morcovi. Am pus morcovul intr-o chestie din robotul de bucatarie (nu cea potrivita ) si-a iesit doar morcov taiat, numai bun de ciorba. Fara pic de suc.

Buuuun. Hai sa-i fac cereale la copil. Am muls eu niste lapte (manual ), am amestecat cu cereale si i-am dat la copil. Nici n-a vrut sa deschida gura.

Am iesit la plimbare si-am luat din oras un borcanel de Hipp baby carrots. Odata ajunsi acasa, am zis ca incerc iar sa diversific copilul. I-am dat cam doua lingurite, cand se stramba, cand inghitea. Tot e-un pas inainte.

Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)

www.geocities.com/bucurii2006/informatii.html" target="_blank">Bucuriile au site! Inscrie-te si tu!

Mergi la inceput

Lili, , dar ai strategie...nu gluma! Eu zic sa o iei pe rand si cu calm

Andra, eu in Romniceanu stii ce fac pentru slabit? Urc si cobor panta de vreo 10 ori...pana

Mergi la inceput