va iubiti aproapele?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Eu DAAAA ..fara sa ma uit ,,( sau sa miros ) si fara ezitare ..daca as sti ca ii salvez viata ptr ca acum depinde de asta (sincer nu prea stiu sa fac respiratie gura la gura din cat celor care ar salva o viata...dar incerc ) ..poate sa fie un atac de epilepsie sau mai stiu eu ce unde chiar nu se poate face respiratie gura la gura ...si dupa mine mai bine trebuie alertata asistenta /medicul unitatii de invatamant si salvarea ...
Tu de ce scoala speciala vb ??? Unde vin copii bolnavi ..de genul celor cu sindrom Down sau ale handicapuri severe? sau o scoala unde vin cersetorii ...si alte categorii mai putin civilizate ??Cei din prima categorie dupa cum ii vad eu au parinti care se ocupa de ei si cu care poti vb clar ce te supara (pe cei care ii cunosc eu sunt niste oameni de nota 10000+1si sigur te-ar asculta )..cu a doua cat e mai greu ptr ca asta e lumea in care traiesc si ptr care un dus e lux ..dar si aici exista solutii ...
Oricum cine se implica in procesul educational dupa mine ar trebui sa fie o persoana fff dedicata ..iar ca invatator ai putea tu sa impui anumite standarde ..deci sa iti fie atat tie drag sa stai in clasa si lor sa vina la scoala ...in cl 1 la Lic de muzica ..noi duceam sapun lichid ptr toata clasa altii aduceau hartie de buc pe post de prosop ..etc ..in pauza inainte de lapte si corn ( exista in toate scolile nu numai intr-una buna ) ii punea sa se spele pe mani ..invatatoare a spus clar "Eu nu discut ..asta vreau ..take it or lleave it" ba chiar ne-a facut moral si cum trebue sa arate un copil la scoala ) ...banuiesc ca fiind copii saraci nu aduce nimeni asa ceva ..dar ai putea sa iei tu un sapun de cel mai ieftin si un prosop care nu iti mai foloseste ...iti este scarba sa le speli ..simplu fa colectie de prosoape vechi de la rude si prieteni ...iar din cate stiu eu acum exista dispozitive de unica folosinta ptr respiratie gura la gura(tocmai ptr prevenire bolilor conatgioase si infectioase) ...as face rost de unul si l-as avea in clasa in permanenta...chiar daca e spalat si fiert dar stii ca il ai si stai linistita
daca s-ar intampla pe strada cu o persona necunoscuita ... superrr bine imbracata si bine mirositoare ...de unde stii daca are sau nu o boala infectioasa????sau treci mai departe ??

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'(02.03.05) si Spiderman (16.01.98)

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianai spune:

A salva viata unui om nu tine neaparat de iubirea aproapelui.
Iar situatia pe care o descrii tu tine de cum reqactioneaza fiecare in situatii de criza.
Sunt persoane care lesina doar cand vad un pic de sange. Asta nu inseamna ca nu isi iubesc aproapele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Eu lucrez la un "azil" de batrani unde trebuie sa stiu sa fac CPR...deocamdata nu am avut ocazia sa aplic CPR-ul dar sunt absolut sigura ca nu m-as uita la persoana care este in caz de nevoie pentru CPR , as aplica respiratia gura la gura 100% la oricine daca este nevoie si trebuie sa salvez viata la cineva!

am invatat CPR cand Alvaro era dupa operatia de la inima...

POZE

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

imi pare rau sa va dezamagesc,dar nu exista asistente si nici dr...iar personalul nu e specializat nicicum.adica sunt cadre didactice care au terminat,de regula,liceul pedagogic...iar copiii provin din familii dezorganizate,locuiesc nu stiu cati intr o camera,vin la scoala mirosind a urina si a fecale.multi dintre ei isi fac nevoile pe ei....n ai cum sa i speli....nu sunt conditii la scoala.ei au acces la o toaleta unde robinetii de la chiuveta nu curg,tocmai pt ca in trecut,a fost deschisa apa si apoi nu a mai fost inchisa,iar chiuvetele au dat pe rascoale....si da,subiectul se intituleaza,,//va iubiti aproapele?//tocmai de asta,pt ca atunci cand iti iubesti f mult semenii,iti reprimi eventualele senzatii de sila,dezgust,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

e usor de spus as face-o sau n-as face-o... cel mai relevant e sa ajungi intr-o situatie ca asta si sa vezi atunci pe loc ce reactii ai. e posibil sa paralizezi intr-o situatie de criza, sa nu mai stii ce faci.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu zic ca e bine ca te-ai gindit la eventualitatea asta si ca ai face bine sa faci rost de o masca speciala pentru respiratia gura-la-gura.
Toti oamenii merg la baie, miros urit macar citeva secunde sau minute pe zi, in mod ideal n-ar trebui ca viata vreunuia sa depinda de cite minute miroase urit pe zi.
In mod real insa, citi ar facea-o chiar pentru un semene parfumat? Gestul in sine e teribil de greu...
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Nu m-as fi gandit vreodata ca incape vreo indoiala...

Ca daca ar fi de pus o asemenea intrebare, va propun un exercitiu de gandire.

Putem fi noi sau copiii nostri in situatia asta (chiar murdari si mirositori la momentul in care avem nevoie de ajutorul vital, datorita unor factori in afara controlului nostru la acel moment, evident) si sincer, as vrea sa cred ca e ultimul lucru care ar decide daca semenii ne ajuta sau nu. Fiecare din noi putem fi deasupra sau sub perceperea de sine a altui individ. FARA ipocrizie si cu mana pe inima!

www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicalin spune:

nu as face-o!sa ma ierte dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

monalac...imi pare rau ca trebuie sa muncesti in conditiile astea ..eu as reclama directorul la inspectorat ptr ca nu are grija de scoala ..o sa zici "da, dar nu are bani" ....sincer nu prea stiu eu legile ,dar eu daca as fi director la o scoala as chema copii sambata si duminica ptr un pic de munca patriotica la scoala ...macar ptr curatenie ...cateva cuie...niste dero ..si dupa aia o sa pretuiasca mai mult curatenia ..iar copiilor din clasa ta pur si simplu spune-le de la obraz ...ca put si ca din clipa aceasta ..macar cand vin la scoala sa vina cu haine daca nu curate macar ingrijite ..nu stiu un pic de militarie cu ei chiar daca vei parea dura ,rea sau mai stiu eu cum ..dar macar te vei duce la servici cu inima impacata ca ai incercat sa ii civiliezi ...sincer daca parintii nu le fac educatie ..este de datoria profesorilor si a scoli sa ii educe ...parerea mea ..

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'(02.03.05) si Spiderman (16.01.98)

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Nu m-as gandi o secunda la cat de murdar,urat mirositor sau la ce boala ar putea avea copilul..tanarul,adultul..batranul(cu care de altfel si lucrez)..As face tot ce mi-ar sta in putere sa-l ajut..Chiar am trecut de doua ori prin asa ceva..din pacate si..n-am ezitat.. Ultima data eram cu masina,cu sotul meu si am obs.pe trotuar o femeie cazuta-cu un copilas deasupra ei..Nu se oprise nimeni sa o ajute..si trafic era....Am oprit..si am descoperit o tanara care nu avea mai mult de 25 de ani,insarcinata,lesinata,iar bebelusul care statea cuminte pe pieptul ei avea 7luni..Am luat copilul si i l-am pus sotului meu in brate..Lumea trecea pe langa noi cu pasi grabiti..Ne aruncau cate o privire curioasa,dar in acelas timp..ferita..si grabeau pasul.. I-am verificat semnele vitale,am sunat la 112,am acoperit-o cu geaca mea,i-am dat palme si am stropit-o cu apa,am tinut-o in brate,am mangaiat-o si am incurajat-o..Avea pantalonii rosii de sange..Si-a revenit putin si disperata,cu voce tremuranda,m-a intrebat de copil..I-am spus ca e bine,in siguranta..si ca in curand o sa vina salvarea sa mearga la spital....Trec peste detalii pt.ca si asa m-am lungit..Si intreb:daca nu ne opream noi,ce se intampla cu ei??!Ii ajuta oare cineva?! Nu m-ar opri nimic sa salvez viata unui om..Ii pui ceva la gura..tifon,batista..orice..Nu trebuie sa ai contact direct cu tegumentul lui..Sa nu uitam niciodata ca suntem oameni-in primul rand!!
Pupici

Nunta noastra de vis

Viata fara dragoste..isi pierde sensul..

Mergi la inceput