va iubiti aproapele?

va iubiti aproapele? | Autor: monalac

Link direct la acest mesaj

daca ati lucra la o scoala speciala,ati fi invatatoare,de ex,iar unuia dintre copiii pe care i aveti la clasa i s ar face rau si ar tb sa i faceti respiratie gura la gura,ati ezita sau i ati face o imediat,fara a mai sta pe ganduri?asta,luand in calcul ca majoritatea copiilor de la scoala speciala la care lucrati miros f urat,sunt in general murdari si suspecti de tot felul de boli,iar sida e una dintre ele....sper sa mi raspundeti fara ipocrizie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Nu numai intr-o scoala speciala, ci chiar pe strada este recomandat ca, in lipsa unui balon cu masca pentru respiratia asistata, sa se faca respiratie gura la gura sau gura la nas punand pe fata asistatului un tifon curat impaturit sau macar o batista curata.

Inainte de a pleca in lume, am o intrebare: ce are respiratia artificiala cu Iubirea ?

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Fara ipocrizie, fiind vorba de un copil si fiind o situatie de criza cred ca nu as avea nici o secunda de ezitare. Sa-l vad ca moare in fatza mea si sa nu fac nimic?
Oricum, din cate am vazut eu pana acum, situatiile de viata si moarte te fac sa actionezi intr-un fel in care nu banuiai pana la acel moment.

a, si nu as face-o din .. iubire.. ci din instinct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

cred ca m-as gandi cum sa fac sa nu mai miroasa si sa nu fie murdari
cred ca as spala macar unu pe zi

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Daca tu spui ca bietii copii sunt neingrijiti si miros urat, desigur ca as avea o strangere de inima.
Dar, daca situatia e atat de grava incat sa fie nevoie de respiratie gura la gura, nu ai decat 2 variante: sa stai si sa privesti cum se stinge sau sa il ajuti.
Eu i-as face respiratia artif.
Daca stii ca e probabil sa ti se intmaple asta, nu ar fi bine sa tii in geanta o bucata de tifon?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Daca ai lucra zi de zi cu copii astia, chiar murdari si bolnavi, e ca si cum ar face parte intr-un fel din tine. Stiu ca degeaba ii speli zilnic atunci cand vin la scoala, daca mediul lor este murdar, asta este viata lor. Ori conditiile generale nu le poti schimba.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Nu sunt ipocrita sa spun DA as face respiratie artificiala indiferent de conditii.O batista curata,macar carpa cu care imi sterg ochelarii,altfel nu cred ca m-as apropia.In loc sa ajut un copil sa icnesc si sa ma abtin sa nu vomit.Blamati-ma dar n-as putea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

il citez si eu pe DARAEL ,,ce are respiratia artificiala cu iubirea?'' si apoi la scolile sau gradinitele speciale din cite stiu eu sunt in permanenta persoane calificate, ma refer la asistente.nu as avea retinere pentru ca in momentul cind as accepta postul imi asum si eventualele ,,neplaceri'' si riscuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Eu spun ca are ceva iubirea cu respiratia artificiala ! Inseamna sa-ti iubesti aproapele indeajuns ca sa poti face fata unei situatii critice atunci cand este nevoie fara orice prejudecata ! A salva viata unui om e ceva extraordinar ! Multam lui D-zeu n-a fost nevoie de mine pana acum in cazuri extremis dar nici n-as ezita oricat de murdar ar fi acel om (copil , femeie , barbat , batran , cersetor...) care are nevoie de un suflu ca sa continue sa traiasca ! Si asta fara nici o ipocrize cu mana pe inima o spun !

Aileene...Alexandre...
De ce toti spun ca eu sunt mic doar 7 ani am implinit...(22-sept'99)
amintiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu sincera sa fiu, nu as face-o cu ochii inchisi oricui( cersetor,murdar, sau persoana banuita de boli infectioase...).Plus ca nu bag mana in foc ca, neaparat, respiratia mea artificiala chiar este solutia la problema omului.

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

nici nu as face-o-in scoala exista in permanenta medic si asistente,dureaza un minut sa ajunga la clasa si sa vada care e problema si cum se poate rezolvaIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput