PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (37)
Raspunsuri - Pagina 14
Muuh spune:
Alexei face baie in fiecare seara si il si spal tot in fiecare seara pe cap. As vrea sa isi pastreze acest obicei pentru toata viata.![]()
elena cu rabdare ca o sa te treaca si pe tine cineva in listutza cand o sa aibe timp.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
ralucaspm spune:
Nicolica, Philip cam cat mananca la o masa ?
Mie mi-a spus dr ca e ok sa-i dau cat vrea ea, dar dr cumnatei mele a spus ca ii dau prea mult si-i largesc stomacelul. Eu nu prea cred, dar m-a cam pus pe ganduri. Cumnata ii da baietelului care e mai mare cu 2 luni si jumatate ( e si el in poze cu Ioanna) cel mult 250 ml. Si el mai se si agita toata ziua, Ioanna e mai calma. Oricum, nu stiu daca e si din cauza asta, dar e chiar mai pitic decat Ioanna. Zic ca alte mamici se chinuie cu bebeii mai mofturosi si eu care sunt norocoasa la capitolul asta nu ar trebui sa ma plang. Mai ales ca pt inaltimea ei nu e grasuta (la 72cm avea 8700g, la 7 luni jumate). Si soacra-mea ma streseaza ca sa nu ingras fata
.
Elena24 si eu ii dau fier si nu am avut niciodata probleme: i-am dat si hemafer si legofer (sau asa ceva). Nu stiu daca acolo au aceleasi denumiri.
Raluca
cinta spune:
repede-repede, pana nu uit:
Mada, cumse spune in ENG la praz, te rog? poti sa imi faci un fel de "dictionary" cu principalele legume? cu legumele cele mai folosite in alimentatie la bebe. cu rusine spun ca nu am un dictionar aici si inebunesc daca de fiecare data sar pe net sa caut. mai ales ca netul merge aiurea de tot. si bebe nu ma lasa pe comp prea mult.
asaaaa... acum vreau sa salut pe toata lumea, mamici si piersicute :) si sa dam pupicii de rigoare. si sa multumim pt complimente:)
nu ma reusits a mai intru de sapt trecuta pt ca Madara s-a imbolnavit asa, subit. Samabta dimineata, cand s-a trezit am luat-o l;a noi in camera si a inceput fratele meu sa tuseasca de ne-am speriat. a facut in weekend si febra, dar nu am fst siguri daca de la raceala sau de la dinti. I-a revenit si conjunctivita. Luni am reusit sa ne vada doctorul - a venit acasa pt ca a fost vreme urata aici.
A primit fata mea reteta cu 3 siropele si un spray pt gatut. Si cand respiram usurata ca de acum va merge doar spre bine, a avut luni noaptea 2 episoade de cosmar. se ineca rau de tot, nu putea respira. eu incercam sa ii aspir nasucul dar nu am reusit sa scot decat sange.
apropae ca mi s-a asfixiat. de la lipsa de aer s-a imbatosat si a intns gatutul luuung de tot. noroc ca i-am spreiat urgent in nasuc. Si i-a mai eliberat un picut caile respiratorii. si tuse si inecat cu expectoratii taota noaptea. Si marti noaptea la fel, dar fara evenimente din astea extreme.
Eu de luni noaptea dorm juma de noapte in dormitor si jumate in camera cu bebe - am un fotoliu pat de 1.5 pers unde o iau si pe Madara si doarme la san.
La serviciu toti au inceput sa traga de mine. Sotul si-a luat si de lucru acasa ca sa mai faca un ban suplimentar si, deci, nu are timp de bebe [pana azi].
Eu am fost pana azi cheaua de somna si cred ca am albit sub vopsea in totalitate.
Noroc ca acum sotul s-a eliberat si sta acum cu Madra, sa ma mai odihnesc si eu un pic.
Madara refuza mai nou solidele. Si mi se pare si mie ca au gust ciudat. Probabil ca blenderul a inceput sa oxideze mancarea. O fi intrat donšhoara mea in faza de greva? 
Asa ca, ma scuzati, daca nu prea scriu coerent.
Am citit pe sarite, dar am vazut mesajele tale, Bulinutzo
eu sper ca fetele au dreptate - nu ma pricep la treburi din astea. Insa ma rog ca toate piersicutele sa se faca bine si sa creasca mari si sanatoase.
Cel putin Madara are mereu chef de joaca :)
Acum e maraita si cred ca vrea la san. Daca nu papa solide bea din nou mai des laptic.
Va pupam din Riga

cinta
http://foto.inbox.lv/levicss/MadaraAleksandra
oncicu spune:
Buna seara mamici! 
N-am mai intrat de ceva timp, am cam fost plecati pe la mama, la Rucar la socri...si in sfarsit am ajuns si noi acasa.
A luat-o si Robert in 4 labe de cateva zile dar pe distante destul de scurte, parca pe zi ce trece se mareste perimetrul deci perseveram. Pt listuta: in 4 labe de pe la 7 luni jumate.
In rest nu prea avem cu ce ne lauda, tot plangaciosi suntem , cand nu ne convine ceva incepem sa urlam. Cel mai mult ma supara ca plange afara in carucior
, nu stiu de ce, dar se intampla aproape in fiecare zi. Am tot dat vina pe dintisori, pe burtica, pe plictiseala, dar totusi nu se poate ca in fiecare zi sa aiba ceva. Nu cred ca sta mai mult de jumate de ora si incepe concertul. Mai pateste cineva asa?
Eu vreau sa ma intorc de la 1 aprilie la servici si vreau sa le intreb pe fetele care stiu ceva : tb sa anunt undeva la primarie ?
Va pup si sper sa intru mai des de acum si sa reusesc sa citesc tot ce ati scris
andreea25 spune:
quote:Dariana eu am luat lapte praf gratuit de la stat.se da cu reteta de la medicul copilului(cel putin mie ea imi dadea,eu am alt medic de familie) ,la fiecare inceput de luna,si se ridica de la un sediu al dpc in spatele restaurantului Izvorul Rece,in anumite zile.dc mai vrei detalii vb pe PM.andreea25 mami de ariana-irina
Originally posted by dariana
mama, mama, ce retzete bune pe aici, buna ideea cu pastele dar si cea cu galustile, am de unde ma inspira! Bors de cand au voie? fasolica din pacate nu mai facemazi ca am crezut ca mai am un pachet lla congelator dar m-am inselat, asa ca fac o ciorbitza.
as vrea sa stiu daca e cineva care ia lapte praf de la stat in sect 2? ca eu am inceput sa-i cumpar, dar ma gandesc de ce sa nu-l iau pe cel gratuit!?
nicolica, baie ii fac in fiecare zi, o data il spal pe cap, o data nu.dar la noi e cald in casa, nu am de ce sa ma plang.Dariana si Darius (30.07.2006)poze
(04.08.2006)
Ariana 7 luni.
adelapop spune:
lucians eu habar nu aveam ca se iau parazitii
(pentru ca nu ma pricep)
o avea vreo legatura cu faptul ca nu i-am mai sterilizat biberoanele dupa fiecare utilizare????
le spalam bine cu peria si detergent si le clateam bine ![]()
oi fi gresit cu ceva???
va multumesc ca suntzeti alaturi de mine
o sa va spun ce am facut
pediatra spune ca suntem in urma cu 500 g, cica la varsta asta ar fi trebuit sa aibe 7750 g
......ooofff...ma rog
quote:
Originally posted by lucians
[quote]Originally posted by adelapop
dariana am fost la dr stanciu si treb sa ii facem analiza de coproparazitologic si de giardia
mi-a zis ca e cam slabutza si incercanata
sunt trista ca a scazut in greutate - are 7,260 kg
[quote]
...deja? N-am stiut ca fac paraziti asa de mici.Off,tare greu se scapa de ei.Pana la urma,nu cred ca-i fac,ci ii iau...
Gabitzacu
Daria(14 iul'06)si
Andrei(28 dec'96)
6-7 luni
Poze Botez www.dropshots.com/lucians" target="_blank">Filmuletewww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b4c6219b5080ecf67c169&source=category&category_id=12" target="_blank"> Miniclip
adelapop spune:
da , eu 

nici bia nu are chef de masa in prima parte a zilei
la cate ore le mai dati voi sa pape???
tot la 4?
ma gandesc ca daca marim distanta va rebui sa sarim peste o masa
noi nici macar laptele nu il bem bine
quote:
Originally posted by larissa_79
mersic de raspuns fetele! Am incercat sa ii dau branzica si cu fructe si nici asa nu a vurt. Voi puneti mai mult fruct decat brnzica? Eu cred ca punem jumatate jumatate...dar tot simtea ca e ceva in neregula. A mea dimineata nu vrea sa pape de nici o culoare...doar pe la 11 11:30 si uite asa ajunge sa pape masa de amiaza pe la 5 ca pana atunci iar nu mai are chef de papa. Si am mai observat ceva mananca doar una din mesele solide f bine...restul mai putintel asa! A mai patit cineva asa?
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisasi Alexia
(13 iulie 2006)
adelapop spune:
muuh e foarte bine ce zici dar totusi nu e prea mic ca sa ii intre in reflex spalatul zilnic pe cap????
eu nu mai imi amintesc din copilarie mare lucr, mai pe la gradinita asa ....
doniro incerca sa ii dai cu mar copt
bianca se linge pe botic
quote:
Originally posted by Muuh
Alexei face baie in fiecare seara si il si spal tot in fiecare seara pe cap. As vrea sa isi pastreze acest obicei pentru toata viata.
elena cu rabdare ca o sa te treaca si pe tine cineva in listutza cand o sa aibe timp.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
ralu80 spune:
Eu o spal pe Riana in fiecare seara si pe corp si pe cap, vreau sa stie ca asa trebuie facut.
larissa eu ii pun mai mult fructe si mai putine branzica, adica un borcan de fructe cu 2-3 lingurite pline de branza. Pentru mine oricum e o bucurie ca mananca branza si iaurt, ca eu nu le am cu lactatele.
adelapop eu ii dau mesele la 5 ore, desi de cateva zile incerc un nou sistem cu masa la 4 ore, asa prinde si o gustare la ora 17, dar nu cred ca-l voi mentine, ca nu mananca mai mult. Uite poate te inspiri: pe la 4-5(si mananca max 140 ml, mi-a mancat si 50 ml, dar recupereaza in timpul zilei), la 10, la 15, la 20. I-am facut programul in functie de orele de somn, ca ea oricum nu cere de mancare.
Fetelor cu experienta, daca stiti cum o pot face sa deschida gura mare, ca sa manance piureul mai gros, spuneti-mi si mie va rog.
Raluca si pui mic Riana(2 iulie 2006)
nicolica spune:
[quote]Originally posted by ralucaspm
Nicolica, Philip cam cat mananca la o masa ?
Mie mi-a spus dr ca e ok sa-i dau cat vrea ea, dar dr cumnatei mele a spus ca ii dau prea mult si-i largesc stomacelul. Eu nu prea cred, dar m-a cam pus pe ganduri. Cumnata ii da baietelului care e mai mare cu 2 luni si jumatate ( e si el in poze cu Ioanna) cel mult 250 ml. Si el mai se si agita toata ziua, Ioanna e mai calma. Oricum, nu stiu daca e si din cauza asta, dar e chiar mai pitic decat Ioanna. Zic ca alte mamici se chinuie cu bebeii mai mofturosi si eu care sunt norocoasa la capitolul asta nu ar trebui sa ma plang. Mai ales ca pt inaltimea ei nu e grasuta (la 72cm avea 8700g, la 7 luni jumate). Si soacra-mea ma streseaza ca sa nu ingras fata
.
[quote]
Raluca, al meu este un mancacios...fara probleme.
Cam asa mananca el zilnic:
La ora 6-6:30: 200 - 250 ml lapte
10: fructe cu biscuite +apa , uneori si fara biscuite
(ca. 190 g.= cat un borcanel Hipp)
14: piure de legume ca. 180-200 g.+apa
(de 2 ori /sapt si carne de pui, curcan sau vitel + legume pireu)
(de 2 ori /sapt galbenus de ou + legume pireu)
17-18: 150 ml lapte sau iaurt natur
20-21: 3 linguri cereale cu apa si separat 150 ml lapte
Cred ca el ar mai manca..dar nu-i dau decat apa intre mese, ca are aproape 13 kg si 76 cm
Piersicoiul Philip
www.onetruemedia.com/my_shared?z=151ac795bd3f8dae198330&utm_source=otm&utm_medium" target="_blank">filme + varsta

, buna ideea cu pastele dar si cea cu galustile, am de unde ma inspira! Bors de cand au voie? fasolica din pacate nu mai facemazi ca am crezut ca mai am un pachet lla congelator dar m-am inselat, asa ca fac o ciorbitza.
cu
Daria(14 iul'06)si
Andrei(28 dec'96)
(13 iulie 2006)