Colectia de toamna iarna 2005(127)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Salutare!

Nu am mai reusit sa semnez condica pentru ca sunt foarte, foarte ocupata.

Sa va spun si eu de programul zilnic al lui Dimitrie.

07:30/08:00 trezirea - mananca o sticluta de 300ml lapte Milli Uht, rosu in care mai pun 3-4 lingurite lapte praf Miluimil 3 si 2 lingurite cereale
Apoi il spal, il schim si iese afara pana pe la ora
10:00 cand mananca un bol mare de fructe, in general 2 mere si o banana
iar iese afara pana la ora
12:00 cand e masa de pranz - un bol de mancarica, depinde ce ii gatesc in ziua respectiva.
Iar oiese afara si sta cam pana pe la
13:00/13:30 cand vine in casa i se prepara un bibe de 300ml lapte, ca cel de dimineata si doarme pana la 15:30/16:00
Apoi afara pana la ora

17:00/17:30 cand vine acasa si mananca un
Fagaras, simplu.
Apoi luat jucariile si afara din nou pana pe la
19:00/19:30 cand venim in casa si mai aducem cu noi inca un client de pe afara sa se joace impreuna.
o mica gustare cam 150/200ml de suc de fructe

20:30/21:00 baia de seara, deratizarea cum o mai numesc eu, dupa baita joaca si
la 21:30/21:45 pus in pat cu o sticluta de 300ml lapte aceeasi combinatie ca cea de dimineata.

Intre mese tin sa precizez ca bea si mult ceai.

Asta cu iesitul afara de aproape toata ziua e de cand e frumos afara si efectiv nu il pot tine in casa, ca plange ca vrea "tai-tai". Cand era mai frig ieseam de 2 ori pe zi repriza de dimineata si cea de dupa trezire.

Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Mda... acum inteleg si eu de ce se dadeau unele fete cu capul de pereti! Dimitrie mananca cat trei Bogdani la un loc! Canutza, tu cand ai timp si de tine ori de casa, daca asta mic te scoate la plimbare asa de des?!

Joy, de ce zici tu ca bunicii nu or sa aiba grija de pitici? O pot face in felul lor! Fiecare se descurca cum poate. Daca la varsta lor de pitici mici, copilasii nostri gasesc solutii la toate cele, de ce n-ar gasi si adultii la problemele lor?! Relaxeaza-te, bine ca ai ajutor. CUm crezi ca noi, cele care ne-am dat deja copiii pe mana altora, ne descurcam cu dilemele astea? Ne-am impacat cu faptul ca fiecare are grija de copil in felul propriu, nu trebuie sa toti sa ne purtam cu el cum se poarta mami! Asta este! Atat timp cat vine acasa ingrijit, mancat, dormit e totul in regula. Acum, ca plange la imbracat, asta e alta poveste> Pe mine ma loveste Bogdan in burta de cate ori il schimb de scutec! Iar la imbractul pt. afara se zbate de transpir eu, nu el! Atunci, de ce sa nu faca figurile astea cu altcineva? Eu ma lupt pana la final, ca n-am incotro, dar tu las-o pe soacra sa-l imbrace, iar tu in loc sa te superi, razi de ei! Lasa s-o alerge pe ea, sa zbiere la ea si tu respira relaxata!
Ca sa fiu un exemplu macar in ultimul ceas pentru mamicile cu burtici, uite, ma duc sa ma intid in pat!

Apropos, ce-o face totusi Corap?

Gandacel 34+ si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Tania felicitari pentru bebita! Mai, deja ai foto cu el/ea
Noi nu papam iaurt deloc, nici branza il mancati voi pe tot Ieri am pacalit-o cu niste Fagaras, dar azi si-a adus aminte ca-l uraste de moarte

Lavi bine ca te-au parasit nervii, lasa ca m-au luat pe mine: socrul meu saracul e tot virusat cobza iar eu turbez ca am n treburi de facut. Azi mi se pusese piticii ca nu aveam nici cartofi in camara. Asa ca Ilinca a mancat branzica de Fagaras cu mamaliga, mai bine zis a sarit peste masa. Acum e fericita in patut cu bibele ei.
Deja stau si ma gandesc daca fac bine ce fac, duc copilul asta numai in parc, de-o sa fie un salbatic, lasa ca si altii merg cu mamele lor la piata, la banca, in n locuri, nu mai sunt cocolositi atata... Maine totusi cred ca bag o cumparatura la Cora cu Ilinca sa vedem cum se comporta. E adevarat insa ca tare bine te misti cand esti numai tu, fara "accesorii"

Acum chiti are 37,2, deja cred ca nu e nimic, o mai las o zi, ca doar ce-i zic dr? A facut ieri dimineata un 38,3 si de atunci are numai sub 38 O fi de la dinti?

Apropo mai e cineva care ia temperatura copilului in fundic? Stiam ca asta e metoda cea mai precisa, insa Ilinca nu mai sta, plange de rupe!
Jos a spart al saptele dinte, sus habar n-am ce e ca urla ca din gura desarpe cand vreau sa ma uit. Gata, ma duc sa bucataresc!

Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Pai mai nou eu asa ma spal, fac un dus rapid imediat dupa baita lui, cand il imbraca Dan, sau cat isi bea lapticul. A doua zi ma spal pe cap de dimineata cand vine bona sau ma spal pe cap cu el in casa si sa ma vedeti cum sar din cada cu spuma in cap alergand dupa el . Ordine si curatenie fac cand el doarme iar de aspirat cand el e treaz si se pune pe aspirator cu olita pe cap, el e pompier si ne certam care sa tina furtunul . Ma ajuta si bona, in sensul ca daca eu las curat si ordine in casa la fel gasesc si cand vin. De gatit gatesc de dimineata, pana se trezeste el, sau dupa amiaza cand el doarme, sau seara, la fel cand doarme. Nu ma intrebati de calcatul rufelor, ca nu mi-am mai cumparat haine ce necesita acest procedeu. Totul fac pe fuga,totul.

Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Hello si de la noi la pranz, dupa o mega-tura de 2.5 ore in parc si intoarcere prematura, din motive porcesti: Titi s-a tavalit cat era de mare intr-o balta adanca cu noroi de printre copaci, asa ca nu cred ca vreti sa stiti in ce hal s-a putut face...

Inainte de parc am fost la gradi Alfabet, sector 2. Am fost consternata de ce am vazut: curte cu usa larg deschisa, mizerie claie peste gramada, niciun leagan, ceva-orice, care sa iti dea de inteles ca totusi esti intr-o curte de gradi. Casa veche darapanata, mai sa cada pe tine. Am intrat de curiozitate, sa vad pana unde poate merge escrocheria umana. 2 camere infime, copii de varste diferite amestecati, mizerie, intuneric, miros de igrasie, 2-3 masute, scaune de plastic, 2-3 jucarii aruncate.... Taxa: 8.5 mil. No comment!

Madau- good point cu varicela. mai meditez si cu ea, atuncea!

Joy-

quote:
adica mama nasului meu este bona la o fetita de 1.8 ani si se poarta super,(fetita ii zice mami si cand pleaca plange dupa ea cum nu plange cand pleaca mama-sa)

Daca ar face Sarah are ceva,io m-as ! Gelozia mea sigur nu ar putea accepta asa ceva. Asa ca asta e unul din motivele pentru care nu vreau bona, ca stiu ca ceva de genul asta s-a atasat si Adila de persoana care l-a crescut cand era mic. Lucru care mie imi repugna TOTAL.

Gandacel- pentru raspuns. Deci la nicio gradi nu se face de la varsta de 2 ani, m-am lamurit. Dar la Little One, se vorbeste cu ei in engleza permanent, la cei mari, zic? Ca asta e bine, al pretul pe care-l cer.
Si inca ceva...ca sa nu mai dau telefon sa intreb: paturile sunt separate de sala de activitarti, respectiv de sala de mese?

Tania- suuper pozele. Da! Mi-au trezit nostalgi, dar sper ca nu si cosmaruri. io cred ca e frate de nedajde in nazdravanii cu Che! desi uite, la mine in parc e un baietel tare zvapaiat de un an si 8 luni si mami lui are acuma un bb mic de vreo 3 luni care e diametral opus. Cuminte foc. Si culmea e ca de cand a aparut, cel mare e muuult mai cuminte si intelegator.

Feli-io numai in fundc i-o iau, fara nicun fel de problema. Dar in prealabil bag varful termometrului intr-un pic de cream, dar probabil ca asa faci tu. E Ili mai razvratita...Moaaaaama, am trait s-o aud-spun si pe asta!
Cora - dimineatz ae pustiu, deci io cred ca ai putea s-o iei cu tine. Noi am fost azi la Finansbank si la gradi. Da' tu stii ca io-s maaare calatoare!Si Sarah la fel!

Gata..cam asta e raprtul zilei. Ma duc la ceva de papa, apoi la cursuri! Pup U all!

Roxi- ma tot gandesc la tine! Pupici speciali tie si Alexiutzei dargi!

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

GANDACEL nici nu ma gandesc ca nu vor avea grija de el bunicii!!!
NU. ci ca-l vor cocolosi prea multsi fara sens.
adica de ex azi i-a deschis vitrina si ii dadea paharele. pai cand o pleca ea, pe cine va urla piticu???
ca io de ex nu-i dau paharele sa se joace cu ele, pe cand mama i le da.
ca doar a intins copilul mana spre ele...

Joy 12+ (dpn 21.09.2007) si Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapacila spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.
Meems am incercat si eu bagel dar mi l-a vomat, creem cheese nu ii place sa il tai, de fapt lui nu prea ii place nici un fel de branza sau ou, asta ar cam fii o problema, am incercat sa ii fac acasa english muffin cu ou si branza si nimic, in schimb daca cumpar unul papa jumate de muffin. Spune si tu ce iti e cu copii astia :)))
Am fost ieri la dr cu el si cantareste 11.240 kg si are 83 cm. Bine pentru varsta lui, 16 luni cu toate ca mie mi se pare slabutz. Oricum cui sa ii semene ca eu am fost slaba mereu pana am venit in state, aici alta tara alta mancare de peste, acuma ma chinui sa slabesc
Totusi am o mare problema cu Keagan, nu vrea sa vorbesca, scoate el zgomote pe limba lui aolo, canta tot in lb lui, danseaza, activ nevoie mare dar nu vorbeste. Nici macar nu spune hi, bye sau mama, dada. Spune mama doar daca il doare ceva super rau si nu mai poate, altfel imi pot pune eu pofta-n cui ca nu scot nimic de la el :(
A mai avut cineva probleme de genul asta?? Cum ati procedat? Eu vorbesc cu el mereu deci asta nu e problema, ii citesc cand ma lasa, ii repet cuvinte scurte dar degeaba. Nu stiu ce sa mai fac. Peste 1 luna daca tot nu vorbeste or sa ii face teste pentru ca sa vada daca aude bine sau nu, cu toate ca la control urechile arata perfect, daca ii spun cate ceva da semne ca ma intelege dar eu as vrea sa ii mearga putin motorasul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Pentru ca in sfarsit mi s-a activat neuronul si mi-am amintit parola (!) va invita sa vedeti un www.dropshots.com/day.php?userid=111295&cdate=20070315&ctime=040056" target="_blank">Concert de chitara si percutie

Tania 10+ &
bebemic
& "Che" Stefan (17.12.2005) www.babysfirstsite.com/stefanmarcu" target="_blank">Nazdravan (site nou!!!)

Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Buna tuturor!

Nu mai stiu cui si ce-am vrut sa raspund, asa ca raspund la chestiunile in discutie.
Program zilnic aproximativ:
20:30 - 7: nani
7 - lapte (200 sau 50 de ml, ori vrea ori nu vrea)
8 - un iaurt mare cu fructe si cu cereale (aproape 400ml Tania)
10:30 - o gustarica mica, in general paine cu branzica
12:30 - supa
13-16:30: nani
17 - fel II sau budinca dulce
pana la 20: altele (fruct, budinca sau iaurt sau alte variatiuni)
20 - 200-300 ml lapte vaca amestecat cu x ml lapte mama. E tare haios cum trece de la unul la altul. Se arunca cand la cana, ciarand peste mine.

E topit dupa stafide, samburi, fulgi de cereale (roade si batoane de cereale) si... muraturi. Din astea ar manca oricate si in loc de orice masa.
Sunt multumita de cum mananca chiar daca nu intotdeauna mananca toata portia, uneori se opreste la jumatate, alteori si mai putin.

Mihai aseara a uitat sa ceara san. Cand l-am intrebat unde facem nani, s-a urcat in patul nostru (acolo doarme de-amiza) si atunci am lasat lumina aprinsa si-a adormit tare simpatic. Adormea, se ridica in fund, se trantea tot pe alta perna, pana n-a ramas nemiscat mai mult de 5 minute nici n-am putut fi sigura ca doarme. E a doua seara cand adoarme fara san (nu consecutiv), s-a mai intamplat intr-o zi cand initial a uitat, apoi pe cand si-a adus aminte era deja in patut tratat la greu cu lapte de vaca, a protestat un pic si a adormit usor.
Nu mi-a venit sa cred nici atunci, nici aseara. Eu mi-am inchipuit intarcarea finala fara mine de fata.

Si apropos de alaptat, Gandacel ziceai de Iris ca n-a patit nimic la gradi, ea inca e sub efectul imunizarii directe. De-acum am si eu emotii, ca n-am retinut nimic din ce ziserati voi pe-aici cu viroze si temperaturi si altele din astea. Sunt total in plop, dar no, experienta te invata.

Tania, pe mine m-ai bagat in emotii. La prima sarcina, destul de inconstienta fiind pe-atunci imi doream gemeni. Acum vreau si eu "unic", oricum simt ca sansele sa fie gemeni la mine sunt infime.
Sarcina frumoasa sa ai!

Citesc ca unii strumfi se joaca cu nisip. Ce fac mai exact? Sotul meu a vrut sa facem o gorapa de nisip in curte, insa eu am votat impotriva deocamdata.
Trebuie sa-i gasesc lui Mihai ceva ocupatie pe-afara, ca tot umblu dupa el si nu-l las sa puna mana pe nimic din ce vrea el, si mi se pare foarte anosta toata situatia.

Deci:
- cu ce se indeletnicesc copii pe-afara?
- cu ce anume ii puteti tine in loc in casa pentru un timp scurt cat sa faceti ceva urgent? La mine functioneaza garantat cu mancarurile preferate

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Lavi si Bulucelu'
la fel si lui Meems ( stii tu de ce! )si mamicilor cu bebelusi cu problemede sanatate.

Tania pentru simburelul vesel si zglobiu!

Alexandrina, probabil ca in curind Mihai va renunta complet la lapticul tau, stiu ca atunci cind esti gravi laptele isi schimba gustul.

Leea

In ceea ce priveste programul nostru de masa, of! Rachel din pufosica a devenit schilodica. nu papa mult, nici variat, desi stau in bucatarie sa fac mereu feluri noi. Dimineata laptic + cereale, la prinz doar supica + un fruct (nu intotdeauna) dupa-amiaza un fel doi/brinzica de vaci sau iaurt si seara laptic. Intre mese apa si rar un fruc, biscuitel. Atit!

Nu am reusit sa vad poze, filmulete, vreau sa ma mobilizez zilele astea.

pup toti copilasii bolnaviori, sa se faca repede bine ca ii asteapta parcurile

Eu sint necajita fiindca puteam sa plecam intr-o super-vacanta in Hawaii si barbata-meu nu poate din cauza serviciului. Mi-a spus sa ma duc cu Rachel, dar cum sa fac asa ceva! imi doream o astfel de vacanta, eram entuziasmata ca un copil care-si doreste jucaria preferata.eh, asta este. in cel mai "bun" caz o sa-si ia concediu sa venim putin in Ro ca trebuie sa mergem la o nunta.

fug la trebi'
o zi buna!

What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning.
I choose to make it so.

Rachel(Nov.23,2005)& Ina

Mergi la inceput