Colectia de toamna iarna 2005(127)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

quote:
Originally posted by ilenutza
-apoi sandvis cu unt, cascaval si cateodata ceva mezel de pui facut la aparat
Ile 21 si Victor ( 22 dec 2005)

Ile, cum e mezelul asta de pui? Ii faci tu in casa ceva? Cum anume, te rog?

Despre Varilix intrebasem si eu mai demultisor si mi-a explicat CristinaMh: nu da imunitate totala, dar faci forma mult mai usoara a boli, scapi cu cateva zile de bubite putine. Si eu sunt in dubiu cu el, in principiu nu-mi place sa facem uz de vaccin, dar mi-ar surade si ideea sa scapam cat mai usor de boala...

Dau send acum si mai citesc printre picaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Iaca aici sunt.

Decalotarea: eu l-am decalotat singura pe stefan, Decalotarea se face in cada, in apa, zilnic. Daca se reuseste, acolo va fi rosu...se face cu crema baneocin pana dispare roseata.

De azi dimineata de la 6 sutem toti 3 suntem sus.La ora 6 a baut 200 ml lapte si la 8 ne-am dus la analize.
Am fost la analize, adica am luat un exudat faringian sa eliminam orice dubiu de infectie si am luat sange din deget pentru hemoleucograma, sa vedem cat si daca suntem anemici.
Dupa-masa avem rezultatele la a doua analiza iar la exudat lunea care vine. Am platit 340+210=550 mii lei adica 55 lei noi
Ce s ava zic: atat a urlat steff si la una si la alta....de frica...de teama, s-a speriat d eparca il taia cineva....

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Scuze, dar eu sunt mai batuta in cap : decalotarea asta sigur trebuie facuta in apa, in baita??
Mie mi-a tot spus doctora s-o facem la baita, dar i-o fac dupa ce-l scot din apa, ma gandeam sa nu-i intre apa aia nu tocmia curata cu sapun pe-acolo... Pielea e oricum muiata si merge usurel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by Noki_Lara
Gandacel- Bogdanel la el la gradi are ore in engleza? ca la asta la care vreau io s-o dau pe sarah scrie ca e intensiv engleza si germ de 3 ori pe sapt, dar mi-au zis ca e numai pentru cei d ela 3 ani in sus, ca la varsta asta sunt prea mici pentru limbi straine. IO nu-s de acord, dar se pare ca asa e cam peste tot! de-aia vroiam sa stiu concret si de la voi!

Intai si intai, buna dimineata tuturor!

Noki, la noi este limba engleza intensiv si germana optional. N stiu de la ce varsta fac, cu siguranta la Bogdan NU. Nici nu am intrebat, nu m-a interesat, pentru ca 3 ani mie personal mi se par ok. Sa-ti zic si ce gandesc eu. Una este sa il duc la o gradi DE limba cutare, unde toate educatoarele vorbesc in limba respectiva cu copiii, iar ei invata sa vorbeasca limba straina ca si romana, adica "furand" si asimiland. Tu cred ca asta ti-ai dori, din cate imi dau seama. Cand vine vorba de ORE de limba straina, se preda ca la scoala, iar mie mi se par mititei la 3 ani, insa poate-poate prind ceva mai usor decat mai tarziu. Nu bag mana in foc, eu la gradi am invatat poezii si cantecele in engleza, insa le memoram, fara sa inteleg ce inseamna, era chestie de sonoritate. Imi amintesc foarte clar asta. Plus ca pe mine ma mai intereseaza ceva destul de egoist acum, si anume sa ma inteleg cat mai repede cu el, iar asta inseamna sa-si insuseasca romana si sa-si dezlege limba cat mai curand. Invatarea a doua limbi in paralel intarzie vorbirea. Le va vorbi la fel de bine pe amandoua, asta e un avantaj net, dar ceva mai tarziu. In cazul nostru, sincer as vrea sa ne intelegem cat mai curand. Eu am inceput sa invat engleza in clasa a 6-a, tarziu dupa unele standarde si, fara sa ma laud, o vorbesc si scriu perfect, nu ma poticnesc, nu-mi caut cuvintele, nu fac greseli gramaticale... De citit, nici nu mai spun! Deci nu-mi fac griji legate de varsta inceperii. Hai, ca am scris un roman!

Felicia, daca are intre 10-11 kg, de ce zici ca-i grasana? Eu cred ca e o scumpica. Bogdan are cam 11,5-11,7 si nu-i deloc grasan, iar eu ii dau sa pape de toate.

Buluci, n-ai zis cum sta barbatul la capitolul FEMEI... Ca noi stam bine si la capitolul asta, insa calculatorul si foto.... baga la greu, are, n-are timp, isi face!

Madutza, "numai mama sa nu fii" era pe vremea gradinitei noastre versul dintr-o poezie tare draguta! O recita sora-mea incntinuu, sa-i faca placere mamei! Ma bucur ca Orlando e mai bine.

Feli, temperatura 38,8 se apropie cam riscant de 39! Eu nu cred ca trebuie sa stai cu mainile in san! Macar un Nurofen da-i.

Noki again, scuza-ma ca-ti spun, toti medicii au parerea asta despre bona vs. gradinita! Insa si parintii au dreptul la parerile si alegerile lor, iar medicii o sa-si faca datoria. Treci peste sicanele de genul "v-am zis eu...". Eu asa am facut. Ba, cand am fost sa luam avizul pt. intrarea in colectivitate si Bogdan ii tot zambea de o cucerise complet, imi tot spunea dr. "ce v-a facut copilul asta de vreti sa-l chinuiti la gradinita? Nu-i pacat?" Sau "sa nu-mi veniti peste 3 saptamani la cabinet ca e racit!" Asa ca ne-am prezentat peste cinci zile! Prilej cu care ne-a reamintit ca ne-a atentionat! Si acum sa preiau si eu tonul medicilor si sa te intreb: nu vrei s-o dai la gradinita, dar ii faci atatea vaccinuri??? Saracuta!!!

Am ramas datoare cu masa (am sa dau ore aproximative):
7:30 - lapte, cam 300 ml.
9:00 - gustare: sandwich cu branza, ori muschi, ori corn cu ceva, ori omleta ori fructe cu biscuiti, la inspiratia zilei! Acum papa la gradi altceva in fiecare zi, cam tot din astea. Nu le dau fructe. Le dau in schimb lapte, ceai ori iaurt, de la zi la zi.
12:30 - pranz: acasa mananca doar un fel, la gradi mananca 3 feluri, adica o supica/ciorbita, mancarea si la sfarsit un fruct.
13:30-15:00 - somn.
16:30 - gustare: numai la gradinita, variaza si asta de la o zi la alta, le dau ba placinta, ba clatite, corn, pandispan etc. Mananca f bine. In week-end nu are chef de gustarea asta si ajunge direct la masa de seara, ceva mai consistenta, si mutata pe la 18-18:30.
19:00 - acasa o masa usoara de seara: budinca (ori de branza, ori de dovlecel), ori gris/orez cu lapte, ori o banana cu biscuiti, ori iaurt cu paine, ori un corn (depinde ce a mancat la gradi).
20:30 dupa baita - lapte cca 300 ml, simplu. Si culcarea apoi.

Felicia, da mi se pare ca incaltamintea pentru bebei e urata aici, ba din pacate e si incomoda!!!! Deocamdata ne incaltam cu niste chestii aduse de sora-mea de la Viena (mult mai ieftine ca aici si de o mie de ori mai bune), insa nu stiu ce facem la primavara/vara! Ca n-am cui sa fac comanda in strainatate!

Hai sa dau send la mesajul asta, ca m-am lungit ca o zi de post. Continui.

Gandacel 34+ si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Hilde, tin pumnii sa iasa analizele cum trebuie ... adica bine!!! pentru Stefanel !
Lavi, voi ce mai faceti??? Cum se prezinta Nataliciul?
Madutza, ne gandim si la voi !! Ce face micutzul Orlando !

Feli, ce bine ca n-a mai facut febra Ilincutzu' Tinem pumnii sa nuu fie nimic grav!

Cami mami & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si Dariuca (02.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Primul anisor din viata Dariei!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=22" target="_blank">
... Si noi participam la concurs - poza "ochimari"!

Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei putea fi fals fata de ceilalti! (Shakespeare)

Mergi la inceput

Camelia, felicitari pentru maselute

Despre Varilix, nu ma pronunt....cica mai bine sa faca boala si n-o mai face toata viata, ca nu e grava si oricum si cu vaccin o face si tot aceeasi mamaliga e.
Joy, si daca urla asta e...ii faci in fiecare seara cate un pic pana tragi cu totul, mai bine asa decat la cutit la dr....io seara de seara ii faceam la baie, si intr-o seara am tras mai mult si gata....bine, el avea 8 luni atunci, n-a plans, n-a zis nimic, doar a ripostat din picoare.

Azi dimineata steff a ras 1 banana, 1 borcan fructe Hero(porto, banan +cererale) si 4 lingurite de iaurt napolacr zdravan, 1 biscuite

de-ale gurii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Hildegard
De azi dimineata de la 6 sutem toti 3 suntem sus.La ora 6 a baut 200 ml lapte si la 8 ne-am dus la analize.
Am fost la analize, adica am luat un exudat faringian sa eliminam orice dubiu de infectie si am luat sange din deget pentru hemoleucograma, sa vedem cat si daca suntem anemici.

Hilde, nu cred ca e bine, inainte de exudat n-ai voie sa pui in gura NIMIC, nici un strop de apa, nici macar spalat pe dinti... Daca l-ati facut dupa ce a baut lapte, eu as spune ca nu e concludent rezultatul, vezi ce spune si doctorul...

Mergi la inceput

Da, nu e concludent??????o fi...Steff n-a baut toata noaptea nimic si la 5.30 a baut 200 lapte +100 ceai....
-daca e streptococ sigur iese.
Sic ei de la analize asa mi-au zis ca n-are nimic. Io am intrebat cu 1 zi inainte.

mie mi-a zis dr. ca poata sa treca 2-3 ore.

de-ale gurii

Mergi la inceput

Hilde, era doar o observatie, daca dr. si lab-ul au zis ca e ok asa, atunci asa o fi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Servus dragelor:)

am venit ieri de la dr. in al noualea cer! A fost totul foarte bine, chiar si dr. s-a mirat, ca se astepta ca eu sa vin cu complicatii. Stiti cum ma are bagata in memoria telefonului? "Marcu-plaga", deci asa am ramas de la nasterea trecuta. Asa ca va trebui sa fie bine de data asta, sa mi se schimbe titulatura.

Bebe are 12 saptamani si o dezvoltare de 12 sapt si 5 zile, e extraodinar de activ (oare o fi ca si Che???) si dr. spune ca sigur e barbatel la felul in care i-a tot aratat pumnii! Stiti care e pozitia lui preferata? Aia in care saluta boxerii pe ring, cu pumnii ridicati. Ne-am distrat tare mult de ghidusiile ce le facea!
Vestea cea mai cea este ca COLUL ESTE OK, inca e inkis si ferm - Doamne ajura sa ramana asa pana la nastere. Mi-a modificat DPN-ul pe 15 septembrie si mi-a recomandat sa nu fac exces de drob de mile si fripturi de Pasti .

Am si doua poze (mie mi s-a parut extraordinar sa-l pot distinge asa la numai 12 sapamanai!): aici aveti un profil de bebe la plaja si aici bebe se freaca la ochi si zvarle din picioare

No, asa-i ca v-am trezit nostalgii? . Noki sper sa nu-ti induc un nou "cosmar"

Tania 10+ &
bebemic
& "Che" Stefan (17.12.2005) www.babysfirstsite.com/stefanmarcu" target="_blank">Nazdravan (site nou!!!)

Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura

Mergi la inceput