Nazdravani de oct-nov-dec-2003(79)
Raspunsuri - Pagina 18
carmen77 spune:
Pai mai fetelor, aveti si voi nitica rabdare, de-abia ce-a nascut de o zi si voi o vreti pe forum?
. Nu cred ca a fost o nastere usoara la 4.400. Dati-i si voi o saptamana sa se refaca un pic si sa intre un pic in ritm si dupa aia probabil ca o sa primim si poze
.

POZE NOI 
Carmen
si
Matei Gabriel - [b]27.10.2003
Elenalove27 spune:
Ileana,accept cu mare placere savuarea de cafea jacobs![]()
(nahh iti fac si reclama)
sunt zombi
!David nu a vrut sa faca nanica aseara ...pare ca incepe sa ia si el mucisori de la fratisu
POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous
Elenalove27 spune:
ta-na-na ...unde sunteti :)...dehhh weekend! fiecare se relaxeaza :)
pup
POZE
adameasca spune:
Iaca p-aci suntem ![]()
Vreti o
si azi? Hai ca va dau.
Io am suferit de o lene monumentala ieri, parca ma durea, nu alta, pe seara am spalat juma de ora la vase, ca sa va dati seama cat de mare era muntele in chiuveta ![]()
Ilinca s-a trezit de la 5 a dimineata azi, o supara dintii, a bazait, am leganat-o, s-a trezit Luk, am mai stat si cu el, pana la 8 m-am plimbat din pat in pat si acum is cheauna de cap
. Dar ma duc sa fac un dush si spoi o plimbare sa-mi revin.
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...
Andre_ea - DianaR - Hopes - Adameasca
Go girls!!!!
sympa spune:
Hai ca am prins si eu un moment de respiro....
Vreau sa urez "La multi ani!" tuturor florilor...sanatate, sa va bucurati de copilasi si sa aveti parte numai de bine!!!!
Ileana..multam de cafea, buna cafeaua Jacobs...eu am cumparat de-aici de la un magazin romanesc dar nu are acelasi gust ca aia din Romania.
Elena...multumim pentru comentariile la poze.Intr-adevar sunt mandra cu ei..na ..nu va suparati pe mine ca ma laud, dar stiti voi cum e cu cioara! Ma intrebai de Andrea daca e la balet.Inca nu e...deocamdata e la inot si la gimnastica.Acum a terminat gimnastica si vreau sa o dau la balet sa vedem care o sa-i placa mai mult.E nasol ca amandoua sunt in acelasi timp si trebuie sa ma decid doar pentru una din ele.Eu as vrea sa o duc la cat mai multe activitati dar nu prea am la ce.Acum pe langa cursul de inot o sa incerc sa o duc cat de des la piscina.Ieri am fost cu ea si cred ca ar invata sa inoate mai repede doar cu mine decat la curs.Ca acolo trebuie sa faca ce zic alea si nu prea am cu cine sa ma inteleg.In schimb cand suntem doar noi am vazut ca fara sa-si dea seama face acelasi lucru doar ca-l face cu mare placere.Daca se nimereste sa mai si intalneasca vreun copil de varsta ei cu care sa se inteleaga si sa stie mai mult decat ea face la fel ca el chiar daca pana acum nu vroia.Cum se deswcurca Alvarica la piscina?banuiesc ca-i innebunit dupa apa.Si e misto de voi ca aveti piscina acolo langa casa si caldura la greu!!!Speram sa vina si la noi caldura cat mai repede.Deja pot zice ca e primavara...desi nu m-as mira sa mai traga o ninsoare luna asta!Dar peste zi a inceput sa se simta aerul de primavara....Felicitari pentru invatarea alfabetului mut...Destept baiat mai ai!!!!
Hai ca maraie asta micu!!!Revin...
Elenalove27 spune:
Si uite asa am ajuns acasa! Ce frumos e sentimentul asta de familie marita, doi copilasi sunt superbi! Suntem topiti!
Eu care aproape clacasem la sfirsit de sarcina, acum simt ca parca am inviat! Sunt in al noualea cer!
Nasterea a fost una usoara, da da fetitul chiar a avut 4430gr si 56 cm, dar a fost o nastere usoara
. Stiu, noi femeilie uitam tare repede amanuntele, cind ne tinem puiul la piept. Insa chiar nu mint, inafara de durere, nu am avut alte peripetii ori probleme, travaliul muuuuult mai scurt ca la prima nastere, iar nasterea propriu zisa mi s-a parut sa zicem cam la fel. Nu am scapat de data asta de epiziotomie
, ar fi fost imposibil fara asa ceva. Dar culmea e, ca la cita teama mi-a fost de asta, pot zice ca nu am simtit nimic, doar custul dupa a fost inconfortabil. Epiziotomia asta da mai mult blocaj psihic decit e cu adevarat cazul. Cusutul nu a durat mult si trecu si asta. Atele se resorb singure, nu trebuiesc scoase, trebuie doar o igiena buna, de fiecare data la toaleta trebuie spalata toata zona cu apa calduta. Ma simt destul de ok, nu chiar ca o virgina
, dar cu siguranta e ok.
La cusut nu mai trebuie anestezic, oricum eram asa de topita dupa printesa mica, de putea dr sa-mi taie si-un picior, ca eu tot zimbeam cu gura pina la urechi. Asta e frumusetea si unicitatea sentimentelor traite de mame la nastere:) Atingi un pic cu degetele poarta ingerilor:)
Data trecuta travaliul a durat 36 de ore, contractii neregulate, ba regulate dar fara dilatare.
Ei bine acum pe 29 martie la ora 23 am simtit primele dureri, asa ca la menstruatie, mi-am zis ..ahaaaam uite ca la 3 zile peste termen primul semn ca nasterea se apropie. Dar mi-am zis ca sigur o sa dureze, ma gindeam eu ca travaliul o sa fie pe 31 martie.
Mi-am anuntat sotul, el deja cu ochii pe bagaj ma intreaba daca mergem la spital acum. eu ..aaah nuuuu sigur in noaptea asta stam acasa, poate dimineata mergem la spital. Vorba aia era doar prima contractie, prima durere in 9 luni de zile! Dar pe la 12.30 eram deja cu ceasul in mina si masuram durata unei contractii si pauza intre ele. Incredibil
. Dar eu tot viteaza, i-am zis sa doarma citeva ore si-l trezesc eu dimineata. Ca vb aia tre sa aiba grija si de Aldo si de mine, de acum realizam ca nasterea e aproape. Dar ma gindeam ca sigur dupa 7 dimineata, chiar ma bucuram ca-i prind pe toti dupa cafea si mic dejun.
Inutil sa va spun, ca la 2 dimineata ma cronometra sotul cu ochii scosi
si a sunat la spital sa intrebe cind ar trebui sa vina cu o nevasta gravida si capoasa ce are contractii de un minut la vreo 8-9 minute. La 3.30 am ajuns la spital, dupa ce m-am lamurit si eu ca nu e de stat, contractiile erau la 6 minute, mai intense, am chemat si o amica sa stea cu Aldo acasa. Mi-am sarutat copilul pe frunte si la spital cu noi.
Am ajuns cu dilatatie de 6, m-au schimbat si instalat cu tot ce trebuie. Cum nu am nascut nici prima oara cu anestezie, nu am cerut nici acum. Ce sa zic, durea bine pe la 4 dimineata, dar ma gindeam ca la ora aia sigur nu vreau o injectie in coloana de la un dr abia trezit din somn
. Si moasa si dr ginecolog erau inviorati fortat cu apa rece, inca li se vedea prin par, strigau dupa cafele tari. Dar bucurosi si energici, era primul bb in ultimele 3 sapt nascut pe insula noastra de vikingi:)
La 4.30 aveam dilatatie de 8, la 5.38 exact, am nascut. Expluzia a fost scurta dar inteeeeeensa! Doamne ajuta ce exista o scurta pauza de tras sufletul:)) Am zis de vreo doua ori ca nu mai pot, dar uite ca exact atunci bb era deja afara. Frumoasa, mare, curata si de la primul tipat a fost dulce ca o papusica:)
Tati i-a taiat cordonul, si imediat am avut-o la piept imbratisind-o. Ce ochi curiosi, ce minune! Chiar daca am trait asta pentru a doua oara, absolut mi s-a parut un moment unic!
Apgar a avut 9,10,10, deci calificata pt un aproape 10.
Iar eu dimineata trimiteam sms la toata lumea(chiar de nu aveam voie cu mobilul deschis in spital), imi cer scuze ca am trimis la toti in germana, am scris numai un mesaj si am trimis la toata agenda, nu am mai selectat numele. Am zis ca revin cu inca un mesaj pe romaneste unde trebuie, dar am inceput sa primesc mesaje de felicitare, asa am realizat ca pina la urma germana e o limba usoara si internationala chiar![]()
Pe cit de agitata era in burtica, acum pot zice ca e un copilash tare bun. Mami inca nu are lapte, bea doar putin ceai cu glucoza dat din spital pina acum, plus ceva ceva un strop de pica de la mine. A pierdut doar vreo 250 gr, am iesit din spital tot peste 4kg, mai exact 4120gr! Cit e de maricica, are si apetit pe masura, mami fara laptic si totusi sta si gingureste si ma asteapta. Doar atit vrea: sa o tin in brate:) si macar caldura mea pot sa-i ofer deocamdata.
Vad insa ca acum am sinii parca in clocot, pina dimineata tre sa vina si laptele. Am iesit din spital la doar 3 zile asa ca e normal.
Aldo a fot o mare surpriza. A iubit-o din prima clipa, a imbratisat-o, a mingiiat-o, i-a adus in spital o masinuta sa faca nani bebe nadja:)
Si cum o tineam in brate si dormea, i-a pus masinutza la piept ca sa faca nani mai bine.
Va dati seama ca instantaneau mi-au dat lacrimele de emotie..! Azi cind l-a adus papa de la gradi, stia ca bebe nadja e acasa si era tare entuziasmat, s-a laudat la gradi cu bb nadja, si ca el e fratele cel mare. Inainte sa intre in casa a rupt cu minutzele lui mici citeva flori de musetel din fata casei, amestecate cu fire de iarba si le tine strins in pumnisori. A vrut sa-mi dea mie ce avea intr-o palmuta, cum face de obicei, dar le-a dat pe amindoua Nadjiei, le-a asezat linga capusorul ei.
Iar am plins topita...!
Dar bine, avind 3 ani jumate, are si tendinta de a face gesturi de dragoste cam puternice, trebuiesc paziti ca altceva!
Scriu ca papusica cuminte in brate, ma uit la ea si-mi vine sa o maninc. E o combinatie unica intre mine si Alberto, prietenii ce au vazut-o zic ca mai mult cu el decit cu mine, se stie ca fetitele aduc mai mult cu papa, dar eu parca vad mult si de la mine. Macar ca suntem amindoua doua fete dolofane si bucalate si tre sa aducem un pic:) Are gurita, barbia, urechiusele si nasucul exact ca ale lui Alberto, pielea alba rozalie si parul inchis. Is curioasa cum o sa aiba ochii, deocamadata-s albastrii.
Va pupam si revenim dupa ce ne... revenim din betia sentimentelor

![]()
POZE
Elenalove27 spune:
Draga mea LAURA
...FELICITARI MUUUUULTE! si pup nora mea dulce
ma fac cuscra vrei nu vrei
...abia astept sa vad poze cu iubirea mica...nahh ce sa zic ca am plans de emotii cand am citit...
Este EXTRAORDINAR de frumos sa iti vezi 2 bucatele rupte din tine,ca se iubesc asa de mult...si pup pe ALDO fratiorul cel mare care aduce floricele deja...m-am topit cand am citit
nu stiu ce sa mai zic de emotii...FELICITARI MULTE, bun venit pe lume la printesa si refacere rapida si va pupam cu drag...si sa trimiti poze sa vedem si noi frumoasa mica NADJA

POZE
ciuf spune:
Laura, m-a impresionat la maxim ce ai scris. Intr-adevar e un moment unic de fiecare data cand dai nastere unui copil. Moment unic in felul lui.
Asa mi s-a trezit o dorinta de a mai face un copil de nu ma credeti. Cum o vrea Dzeu.
Va doresc sa fiti o familie fericita, in casa voastra sa rasune rasetele copilasilor si sa fiti sanatosi.
Felicitari si refacere cat mai usoara!
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
adameasca spune:
Laura, felicitari! Esti o mamica tare curajoasa, bravo tie! Am lacrimat putin in coltz de ochi cititnd istorisirea ta... Am retrait momentele unice ale unei nasteri... Mi s-a facut dor de Luk instantaneu... Dor de un zambet al Ilincai... Dor de fericirea unei mame... Sa fiti sanatosi, sa aveti parte numai de bucurii!
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...
Andre_ea - DianaR - Hopes - Adameasca
Go girls!!!!
Carmena spune:
LAURA
pentru frumoasa printesica si pentru voi. Acu plang de nu mai pot, se stie ca femeile insarcinate sunt tare sensibile...Si apoi cred ca in fata exprimarii sentimentelor unei mame in momentul nasterii pruncului ei si Hamingway si Eminescu si toata gasca paleste....foarte emotionant ce ai scris, iar de Aldo...un sensibil si un frumos, ce sa mai! Sa va ajute Dumnezeu sa fiti sanatosi ca restu' le faceti cu siguranta!
Astept si io poze cu printzesica si cu "cel mai frumos fratior neamt".
Mai scriu mai incolo, dupa ce ma reculeg ca acum sunt sub trairea momentului.
Carmen
21+ si Stefi
3 ani
http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/