Mamici de martie-aprilie 2007 (28)
Raspunsuri - Pagina 18
florin-a spune:
Felicitari tuturor mamicilor.!!!! A nascut cineva normal cu epidurala? Cum este? La cata dilatatie se face aceasta injectie si cine o face?
Bebelusii cum sunt imbracati pe perioada sederii noastre in spital? pampers body si infasati cocon,,,ca nu stiu ce sa iau pt bebe in spital
Multumesc anticipat pentru intelegere
34+
roxanici spune:
quote:
Originally posted by florin-a
Felicitari tuturor mamicilor.!!!! A nascut cineva normal cu epidurala? Cum este? La cata dilatatie se face aceasta injectie si cine o face?34+
Nu am facut dar stiu ceva teorie; in mod normal se monteaza peridurala la dilatatie 4cm si se face prima doza de analgezic care isi face efectul in ~15 min - tot teoretic. Urmatoarele doze se fac la un anumit interval de timp (nu stiu cat). Toate manevrele le face anestezistul(introdusul cateterului si fixat pe-acolo fluturasi si alte chestii), iar injectatul de analgezic cred ca le poate face si dr sau o asistenta.
Insa, toate astea pot varia, stiu caz concret in care peridurala a fost montata la dilatatie 8 cm si si-a facut efectul pe ultima suta de metri.
Nu dati cu rosii daca vb prostii
roxana
38+ cu Rares Teodor
Laina spune:
hello!
n-am mai scris de mult, adevarul e ca nici n-am prea mai avut ce.
Bun, raport: am schimbat medicul ginecolog, si mi-e draga pana acum asta la care sunt acum... Bb e bine, activa de nu se poate, puuutin mai mica decat standard, dar mi-a zis dr. ca nu e nici o problema, e in limitele normale. Analizele au iesit si ele bunute, in sensul ca exista o mica anemie pentru care mi-a dat sa iau fier (in completare fata de elevit), si un pic de lipsa de calciu, dar la ala nu am ce sa-i mai fac, asta e. Maine ma duc sa fac si urocultura...asa m-am saturat de doctori si de toate alea...
Sunt intr-o pasa proasta. Dar m-am obisnuit sa nu ma plang, ca are cine sa se dea ranit in locul meu. Of doamne, ce s-ar face barbatii daca ar trebui sa nasca ei? zic asa pentru ca sotul meu s-a apucat de un pic de curatenie prin casa si si-a intins un muschi intercostal, si se vaita ieri de ziceai ca e pe patul de moarte...men! eu nu mai am loc, asa ca...tin pentru mine.
Bafta celor care trebuie sa nasca zilele astea, si felicitari celor care deja au bebeii acasa ;)
Elena 33+ cu bb Antonia
http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png
gabdyd spune:
Aoleu, pai pana la dilatatie 4 deja ai ceva dureri. Eu la 5 deja nu mai stiam de mine, si nu a mai durat mult de acolo. Dar la alte mamici dureaza foarte mult de la 4-5 pana la 8-10, cand trebuie sa nasti.
De exemplu am o colega care a facut epidurala asa pe la dilatatie 4 si dupa 2 ore i-a trecut efectul, de a nascut tot cu dureri, saraca. Nu stiu de ce nu i-au mai facut o doza, probabil pentru ca ea mai facuse alt gen de operatii inainte de sarcina si nu ar mai fi suportat anestezicul. Asta e si motivul pentru care nu a vrut in ruputul capului cezariana.
Felicitari Martutza si Kmi sa va traiasca bbeii multi ani sanatosi si fericiti, si sa va refacti cat mai repede.
Am intrat fuguta sa vad ce mai faceti, ca trebuie sa fug la servici. Am fost si am luat rezultatul la titrare si din fericire e tot negativ. Mi-au spus sa nu ma mai duc ca nu mai e nevoie. Saptamana asta incerc sa ajung la ginecolog si poate fac si al doilea ecograf sa confrunt masuratorile cu cele ale unui alt medic. Va tin la curent.
Pupici,
Diana
33+, mami de Julie
, 14.11.2003
gabdyd spune:
Sherbi ma indoiesc ca vei putea steriliza pompa in spital, oricum nu ai sa o folosesti acolo pentru a mulge laptic pentru bb, eventual doar pentru a te ajuta pe tine sa vina laptele mai repede. Eu nu am folosit-o in spital, am incercat dar nu am reusit sa scot nimic, m-am muls tot cu mana direct in canuta luata de la asistente, gata sterilizata si asa i-am dat completare la printesa dar doar de vreo doua ori.
Daca vei vrea sa o folosesti in spital doar pentru tine nu cred ca e nevoie sa o sterilizezi, pur si simplu te speli bine dupa ce o folosesti si inainte de a-i da lui bb sa suga.
Printesa mea nu a facut nici o infectie in gurita pana pe la vreun an, desi slava Domnului, la cat a mers cu manutele pe jos si de cate ori si le-o fi bagat in gurita... numai ea stie.
Diana
33+, mami de Julie
, 14.11.2003
Rebiana27 spune:

FELICITARI PENTRU NASTERE MARTUTZA! REFACERE RAPIDA SI COPIL SANATOS!!! 

Eu sunt obosita, cred ca ma pandeste vreo raceala ca vad ca pe al meu sot l-a pus din nou la pamant! Dorm destul de bine noaptea insa dimineata abia imi dezlipesc genele de ce-as mai dormi!
Mi-am terminat bagajul de spital, am fost la farmacie sa-mi mai iau cate ceva astazi si, gata, asteptam momentul cand il vom cara la spital.
La serviciu mai merg si saptamana asta si dupa aceea ma relaxez... daca mai am timp.
Nastere usoara si celorlalte fete care au programare la cezariana astazi sau ne fac surprize pur si simplu!

Rebiana
36+
Luca Andrei
ralualexandrei spune:
Mesaj la ora 13.50 "S-a nascut Matei Stefan Radulescu 3890gr!Suntem Ok amandoi!"
Bravo Ioana sa-ti traiasca voinicul si sa fie sanatos!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si
38+ Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
carmen94 spune:
vin si eu la raport.vineri am fost la control.am ajuns deja la 80 de kg.totul e ok.mi-a zis tanti doctora ca de la urmatorul control imi va verifica si colul.
am intrat si eu in febra curateniei.daca pana acum vroiam sa vina bebe si eram tare nerabdatoare,acum vb.cu el si il rog sa stea cumintel pana termin si eu curatenia.
am vazut ca s-a discutat despre lampa de veghe.......eu am deja una ca de felul meu sunt chioruta ziua in amiaza mare d'apai noaptea!!!!mie imi foloseste ca ma trezesc din somn buimaca si ma lovesc de toate cele prin dormitor!!!!asa ca am sa o folosesc in continuare!
multumesc si eu mamicilor care-si gasesc timp sa ne impartaseasca din experientele lor!
pun fetele la treaba prt.mamicile care o sa-si tina prima data prichindeii in brate azi!

sa aveti nasteri usoare si bebei sanatosi!
Carmen
33cu
Darius
Laina spune:
bravo bravo!!! sa fiti sanatosi amandoi si sa va bucurati de tot ce are viata asta de oferit!!
http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png
lala12 spune:
Buna ziua la toata lumea.....sunt sotul LALEI . Azi dimineata a nascut o fetita de 3 kg...Amandoua se simt foarte bine....Mai multe o sa va zica ea cand se intoarce. O zi buna tuturor...
.
38+
(Aida)
(Laura 3 8luni)