Stelute de ianuarie-februarie 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Ptr cele care cautati punga cu gel Shiffa, Cristiana are dreptate...farmacistele nu le recunosc cu titulatura asta asa ca mai bine le explicati punga cu gel/ compresa care se incalzeste si se pune pe locul dureros. Cat despre avantajele ei...noi o indragim...Dodo chiar da semne de incantare cand i-o asez sub salopeta...nu reactioneaza instant, se mai mataie chiar pana la o ora insa la o intensitate mult mai joasa si intr-un final chiar adoarme iar intervalul de somn pe langa faptul ca exista este si prelungit. Nu omit faptul ca in rest am ajuns sa folosim alternativ sab simplex, bonnisan, grip water iar ceaiul de zi cu zi e o combinatie de babycalm cu babydrink cu ceai de fenicul de la humana si cateva picaturi de tinctura de marar din care am evaporat alcoolul...si uite asa. Mai e ceva pe piata ptr colici ce nu am folosit?!?...
Oricum treptat este parca mai bine pe masura ce timpul trece...caci eu am mai apucat a dormi iar Dodolino incepe sa doarma si el mai mult...zile mai bune si zile mai rele.

Catalina intr-adevar mana pe creion si fa calculele. Asa o sa vezi daca dupa scaderea cheltuielilor cu bona si restul ce pot aparea ramane o suma care sa merite sa mergi la munca. Totusi sa tii cont ca ptr bebe este important timpul tau petrecut cu el si calitatea acestui timp (intr-adevar daca tu vei fi intr-o stare "proasta" asta se va resimti in mod evident si la el...asadar conteaza enorm starea ta)...si ca practic pana la 2 ani se formeaza structurile de baza ale personalitatii lui.
Important este ca pana la urma sa te decizi in functie de ceea ce vrei si simti si sa fii linistita odata ce ai luat decizia.
Cat despre anticonceptionala...trebuie sa te gandesti si la faptul ca sansele sa apara o sarcina dupa ce ai dus-o la capat pe aceasta sunt destul de mari.

cu scandalagiul Teodor 6 saptamani

www.albumtown.com/showalbum.php?uuid=51021&aid=78017&page=1" target="_blank">poze DODO al nostr'

Eu si Mandrul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Oana,.Noi mai avem si Debridat si Espumisan. Pe ultimul nu l-am incercat pt ca m-am saturat sa ii umplu copilul cu siropuri care nu dau niciun rezultat. Cu si fara ele are aceleasi crize.

pt raspunsuri. Asadar sa ii dau mancare la 3 ore daca alaptez? Doar ziua cere asa des, noaptea sta si cate 5 ore. Ceai nu vrea deloc.

Mihaela si Eva Florina (9 feb. 2007)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

a, si catalina, din experienta mea cu bonele (fara numar,nu mai stiu cate) iti spun ca stresul de a-l stii acasa cu un strain e incomparabil mai mare decat orice problema financiara. Nici o bona, dar absolut nici una nu se va purta cu copilul tau la fel ca tine.
Sa-ti spun asa:

una o lasa murdara de kk la fund (in schimb la 4 luni ii canta non-stop si o legana de ajunsese copilul sa faca aaaa si sa dea din cap)- noroc ca statea putin, cand aveam eu nevoie - curand i-am facut vant;

urmatoarea a fost ok, prea ok zic eu, in schimb dupa ce am recomandat-o unei prietene ca vroia program mai mare si eu o chemam la nevoie m-a barfit de m-a uscat;

a treia am filmat-o vorbind la telefon - "uite doar ce-au plecat in carrefour si te sun" a zburat si ea

a patra - soacra unei prietene - singura ok, s-a ocupat super de taisia, a invatat-o formele, culorile, insa a trebuit sa plece din motive familiale (sa iei si asta in calcul, gasesti o bona ok si te lasa cu capul in soare cand ti-e lumea mai draga);

iar asta ultima, total analfabeta si iresponsabila (vb cu dezacorduri si cand a cazut copilul cu ditamai buba primul lucru pe care mi l-a zis a fost ca n-a fost vina ei - halal).

ti-am povestit toate astea ca sa pui in balanta si eventualitate (ff mare)de a nimeri peste vreun specimen de bona asemanator cu cele de sus.

sa lasi copilul cu bunicii e una, sa-l lasi cu bona...eva nu va avea asa ceva, clar. preferam cresa, alta alternativa dar eu strain sa se ocupe de copiii mei, in casa mea, nu mai bag in veci!!!

Mamix2
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15d21c411b3b308900e700&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">maimutzica mare & maimutzica mica

Mergi la inceput

Mihacarm si mie imi pare ca cere la intervale prea mici...pediatra zicea alaptat la cerere si daca e de la san macar un minim de 2 ore intre mese. In rest este alegerea ta daca decizi stabilirea unui program. Eu i-am stabilit de la inceput lui Dodo program caci practic urla mai tot timpul si deja era imposibila situatia...la 3 ore...iar acum suntem la 4 ore caci parea ca tot nu digera foarte bine. Pe de alta parte noi suntem "formula baby"...si chiar si cand aveam lapte mergeam in paralel cu completare caci el cerea mult si eu aveam putin din pacate. Acum...daca nu vrei sa ii stabilesti un program cu mancarea poti incerca insa unul cu baia. Sa stabilesti o ora de seara care iti pare potrivita si la care sa o imbaiezi indiferent de situatie...Doar sa nu ii dai papa cu o jumate de ora inainte...sa o momesti cu suzeta plimbat cantat...ce vrei tu. In cateva zile (putine) se va obisnui cu baia la ora fixa...ei se obisnuiesc uimitor de repede cu anumiti stimuli.
Vezi ce iti poate folosi...
Gata...tre sa il trezesc pe al meu ptr baie acum...si e evident lemn dar isi revine el ca-si aminteste repede de mancare si numai apa il mai calmeaza...insa masajul nu-l agreeaza niciodata caci e prea capsat pe mancare si nu-l mai pot momi...eh...
Somn usor mamicilor si o zi frumoasa si linistita maine

www.albumtown.com/showalbum.php?uuid=51021&aid=78017&page=1" target="_blank">poze DODO al nostr'

Eu si Mandrul

Mergi la inceput

Mihacarm Ai incercat cu ceai babycalm in care sa diluezi si ceva babydrink...se dau in vant dupa dulce...asa ca indulcit un pic de babydrink s-ar putea sa ii placa...

Eu si Mandrul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Miha, in primul rand, noi folosim apa de la robinet (deci evitam problemele gen nu e gata apa, stai s-o mai incalzim care mai lunges timpul in care bb tipa). apoi tocmai pt ca bb doarme si cand se trezeste urla si e haos total, sarim peste baita, nu facem zilnic in caditza. solutia ideala nici eu n-am descoperit-o.

acum sa va intreb:

in capraru scrie (doar ce am citit despre luna a 2-a);:
- baita si papica au loc numai cand bb e treaz; - papica se da asa pt e evita eventualele tulburari de apetit;
- daca bb cere completare nu exista nici un motiv de a o refuza;

Acum ma intreb si eu cum o fi mai bine si cum sa facem:

fii-mea in secunda doi dupa ce a luat sanul in gura adoarme - il molfaie in somn cat vine puhoiul (de 10 ml intre noi fie vorba) si dupa aia ar sta si cu orele asa dar nu mai trage deloc. deci varianta cu alaptatul cat e treaz copilul cade.

apoi ea mereu ar vrea mai mult laptic (la noi dupa san vine bibe, de obicei vreo 70 ml), adica mereu il termina si e cu gura ca un radar dupa bibe. insa ii varsa si pe astia pe care-i bea (de cel putin 3 ori intre mese). cum sa-i mai dau cand ea deja cand termina masa e cu branzica proaspata la gurita?>???

hmmm, de trezit la san nici o sansa si solutia de compromis gasita e bb un san, pompa altul. si uite asa mancam felul 1, felul 2 si felul 3...

la voi e tot asa de complicat?

Mamix2
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15d21c411b3b308900e700&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">maimutzica mare & maimutzica mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Shine, :) aici astia spun ca e OK sa speli copilul o zi da si una nu. Pe cap cel putin zic sa-l speli la 2-3 zile. Asa ca nu ma simt ff nasol ca nu reusim sa-i facem baie zilnic. E adevarat ca doarme f bine dupa baie. Noi i-am facut si la 11:30 noaptea.

Alinuk, mie mi-au spus sa iau vitaminele prenatale inca 3 luni dupa ce am nascut, mai ales daca alaptez.

Va pup,
si Odette

Mergi la inceput

Combinatie de babycalm+drink nu am incercat, dar maine sigur voi incerca.

Pai tocmai program de masa ma chinui sa ii fac. Cand afara e soare merge, pentru ca atunci cand incepe sa chiuie dupa laptic o scot repede pe balcon si adoarme instant.

Gata, au sosit colicile!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

MARINA, eu ti-am raspuns cu quote...dar era si ALINUK in citat!

cristiana mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Gio, Eva are la inceput ochii deschisi apoi ii inchide insa de mancat mananca dupa cum i se misca falcutele si cum simt eu. Insa 99% din cazuri la sf. mesei doarme busteam si ma chinui apoi sa ragaie cate 15-20'. Odata a ragait dupa 20' (citeam de pe forum si am uitat de timp).

Acum am descoperit o alta metoda (nu stiu cat e de buna): cand o vad ca da sa adoarma, o iau de la san si o fac sa ragaie. Sunt curioasa cum voi face la noapte.

Vad ca a adormit. Are punga pe burtica si molfaie suzeta.

poze

Mergi la inceput