Ce gatim bun pt. PASTE !?!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

quote:
Originally posted by Alynutza



Alte mancaruri, nu m-am gandit inca. Drob fac (sau un fel de drob) pentru ca noi nu mancam miel si il fac din ficat de porc. O sa mai fac probabil o rulada din carne de porc cu carne tocata si ciuperci la mijloc, muschiuletz de porc umplut cu carnat si ceva fripturica de pui, sa vad daca imi vine vreo idee pana atunci, sa rulez cumva pulpele de pui si sa le umplu cu ceva. Si o sa fac un gulas (o supa ungureasca pe baza de carne de vitel). Cu siguranta si ceva salate (vinete, salata americana, salata de pui cu ciuperci). O sa fac si praji si probabil si niste saleuri sa fie si ceva sarat, sa vad daca am timp.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect




Alina, sa stii ca soacramea face din pulpe de pui 2 feluri de rulada, una o face asa: taie intro parte, scoate osu, o intinde, pune in mijloc ou fert(taiat in doua), morcov(taiat in lung da subtirel), verdeata, asta tot ruleaza, pune in celofan, leaga si o fierbe la foc mic.
A doua, care mie imi place cel mai mult este asa: scoate osu, adica il dezbraca de carne fara sa taie, ca sa ramina intreaga, in loc pune un amestec din ciuperci prajite cu ceapa si mirodenii, le coase la capat si le da in rola, cind le scoate le taie ata.Sunt foaret gustoase.


doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5 si 6
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Madalina, aceasta este placinta cu carne si ciuperci, este o reteta tot de pe forum, testata de mine (aici e dovada )

Placinta cu carne si ciuperci

Pentru aluat:
- 250 g faina;
- 1 pachet praf de copt;
- un praf de sare ;
- 125 g unt sau margarina moale
- 1 ou;
- cca 1/3 cana de apa
Se framanta toate acestea pana se face o coca buna, moale si un pic elastica, care se lasa la rece 30 de minute, timp in care se prepara umplutura.
Pentru umplutura:
- 250 g carne tocata pui sau vita+porc sau orice amestec
- 2 cepe potrivite, tocate;
- 10 ciuperci proaspete sau 1 cutie de ciuperci taiate;
- 1 ou;
- cca 100 g cascaval afumat ras (ii da un gust deosebit)
- condimente (marar, boia, piper, menta – da aroma deosebita)
Se amesteca toate bine de tot, eventual se mai da o data prin masina de tocat ca sa se omogenizeze bine, caz in care ciupercile se adauga la urma.
Separat un ou batut spuma pt uns.
Se ia o tava, se unge cu unt, se imparte coca in 2 si una dintre bucati se aseaza in tava, marginile sa se ridice putin pe marginile tavii. Se pune amestecul, se ia a doua bucata de coca si se acopera continutul placintei, lipind usor "capacul" de marginile lasate in sus. "Capacul" se inteapa pe ici, pe colo, cu furculita, apoi se toarna deasupra oul batut si se intinde pe toata suprafata.
Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc mic, cca 30-45 min. Apoi se face focul mare si se lasa inca 10-15 minute, pana se rumeneste.

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

Madalina 78 , iti doresc sa ai o nastere usoara si un sanatos si mancacios. Spor la pregatiri.

'cesc fetele.

annes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina78 spune:

canne -marie, mersi mult pentru urari!
strumfi, arata super , dar eu am foi de placinta din alea subtiri, de la magazin, la tine in poza , foaia de deasupra pare mult mai groasa! ai facut-o tu? sau ai pus multe-multe foi?

week-end placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Madalina, imi cer scuze, am reeditat mesajul si am pus si reteta, asa dorisem si cand l-am postat, dar imi mai joaca pc-ul feste si nu am mai verificat. Am facut aluatul asa cum e descris in reteta.

Iti doresc si eu nastere usoara, usoara si un bebe cuminte si papacios!

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by ana-oana

quote:
Originally posted by felicia74
Se tapeaza o tigaie cu margarina (sau untura) si faina. Se împarte blatul în doua si se fac doua foi nu prea subtiri; o foaie se pune pe peretii tigaii (ca la pasca), pe fundul tigaii se punea cealalta foaie iar în mijloc se pune crema. Se coace timp de o ora si ceva, fara sa se miste tigaia."



io sunt mai noua in bucatarie, spune-mi si mie ce fel de de tigaie??
ca eu ma gandesc la tigaia de prajit, care n-are peretii asa inalti.


O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA




Intr-adevar, o tigaie cu pereti inalti, de fapt eu am folosit o cratita

Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pentru ca mi-am gasit cele necesare pentru drop,anul asta purced si eu la fabricarea lui dupa multzi ani!

Am cumparat si rinichi,acum am cam uitat cum se procedeaza cu el!deci cum sa-l curatz ca sa nu am vreo surpriza?

Merci anticipat!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Noi nu prea ne omoram cu carnea de miel asa ca m-am gandit sa fac ciorba de porc cu tarhon, drob doar cu ficat de pui si carne de porc mai grasuta(sa nu fie prea sec), cartofi cu carne de porc la tava,rulada cu sunca, ou fiert si gogosari murati, salata de vinete, oua rosii,...si nu mai stiu ce.La capitolul prajituri ma mai gandesc.Voi reveni cu completari.
strunfi2004, arata mortal placinta ta.Voi incerca si eu.Apropo, fara ciuperci nu se poate ca sotul nu le mananca.

http://community.webshots.com/user/tincadiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

De pasti mergem la aprintii mei asa ca nu pot face ca acasa masa de pasti. Dar va fi asa ciorba d emiel, carne de pile la cuptor,am uitat de aperitive ceva salate banuiesc. Oricum mergem de vineri dimineata si eu m-am aoferuit sa fac desertul:ceva tort diplomat si niste foi de pandispan din coemrt umplute cu crema.
Maicema are forma d emile pentru tort...sic red ca il fac din reteta negresei si il acopar cu frisca cu spritul asta ca si lanaIn jur pun cocos verde ca si iarba si fac floricele in jur din martipan...sper sa ajung sa fac asta!
Ma gandeam la salata de boeuf, de ciperci cu cascavla sau paste....sau salata de cruditati in straturi cu maioneza.

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Reteta mea de drob (mai degraba pate) la cuptor, dar e foarte bun:

- se prajesc cu capac (ianbusite) in 1/4 pachet unt intr-o tigaie cu fundul gros o tavita de ficatei de pui, bacon afumat taiat feliute si o ceapa alba, sare si piper. Cand e gata se adauga 3 linguri de coniac sau rom. Se mai tine 5 minute pe foc.

- se adauga o ceasca de frisca lichida si 4 oua.

- se pune in robotul de bucatarie si se face o pasta (sau prin masina de tocat).
- cine vrea adauga marar tocat fin;

Se pregateste o tava de cozonac (se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet). Se toarna compozitia in tava. Daca doriti puteti alinia pe mijloc un rand de oua fierte tari.

Aluat: 1 ou, faina, lapte, praf de copt - se face o compozitie putin mai graosa decat cea de clatite. Aluatul se toarna peste pate.
Se coace la 180C pana cand se rumeneste frumos aluatul de la suprafata.

Se da la rece. Se serveste pe un platou lung, pe pat de frunze crude de salata, cu paine cu crusta tare sau cu lipie.
Sper sa va placa.

alice

Mergi la inceput