Ce gatim bun pt. PASTE !?!
Raspunsuri - Pagina 4
strumfi2004 spune:
Mihaela, iata puiul meu cu ananas:
2-3 bucati de piept de pui, o cutie de ananas cubulete, 1 cutie de iaurt mai gras, usturoi zdrobit, ceapa taiata julien, putin vin alb, 2 rosii, sucul de la o lamaie, sare, piper;
Se taie puiul cubulete, se adauga iaurtul, sarea, piperul si usturoiul zdrobit. Se lasa la marinat cca 1 ora. Dupa o ora, se prajeste puiul putin.
Separat se caleste ceapa, se adauga usturoiul si se stinge cu vinul alb. Dupa ce s-au calit, se varsa peste puiul deja calit. Se adauga ananasul si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5-10 min.
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
nushulica spune:
gratiela iti multumesc mult pentru reteta vreau sa o fac la paste acum este usoara reteta si cred ca e foarte gustoasa placintati-am cerut reteta pe pm ca am crezut ca nu mai intri pe subiectul asta si nu o sa vezi
INGRID
ralwka spune:
Fetelor, pentru fragezit si eliminat mirosul, se lasa o noapte in 7up sau sprite, cu condimente.
nicolle6792 spune:
Ma bucur enorm ca ati deschis acest subiect care imi umple sufletul cu veselie gandindu-ma la sarbatoarea care ne aduce atata primavara in suflete, pentru fetele care vor sa stie despre drob, pot scrie cateva randuri insa fara cantitati exacte, se fierb organele unui miel iar cine vrea drob mai mult poate cumpara ficat de pui, porc sau vita, si sa fiarba ca sa iasa mai mult drob, pentru ceel de la un miel, pun langa organele fierte, racite si macinate, si ceva carne mai grasa, de la cap, tot ce pica deoarece organele sunt seci, apoi 3-4 oua fierte, eu bag ce crapa joia la vopsit, 3-4 oua crude, 3 legaturi ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, 3 de marar verde, una de patrunjel verde, iar dupa ce le dau pe toate prin masina de tocat carne, le amestec fffff bine, si imi dau seama daca compozitia e seaca adaug cate putin ulei si mai framant ca la pasta de chiftele ca sa iasa spumoasa, pun piper si sare si bag la cuptor, se poate coace si fara prapure, sper sa va iasa bun, inafara de drob eu fac ciorbita de mazare cu morcovi si marar, pasta de peste, salata de primavara, in care rad morcovi, ridichi rosii, mere, tai cuburi de cartofi fierti, o pulpita de pui fiarta, ceapa verde, marar, oua fierte taiate bucati, sare si piper si leg cu o lingura-doua de maioneza si una de iaurt, la praji ma mai gandesc si fac pasta cu branza dulce si stafide si cozonaci cu mac, iar in cani de tabla fac cozonacei cu cacao, iasa ca niste ciupercute caci cresc peste cana si mananca ai mei dimineata cu lapte vre-o 3-4 zile, asa le place, astept idei de praji, pupici tuturor
ana-oana spune:
quote:
Originally posted by felicia74
Se tapeaza o tigaie cu margarina (sau untura) si faina. Se împarte blatul în doua si se fac doua foi nu prea subtiri; o foaie se pune pe peretii tigaii (ca la pasca), pe fundul tigaii se punea cealalta foaie iar în mijloc se pune crema. Se coace timp de o ora si ceva, fara sa se miste tigaia."
io sunt mai noua in bucatarie, spune-mi si mie ce fel de de tigaie??
ca eu ma gandesc la tigaia de prajit, care n-are peretii asa inalti.
O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
nicolle6792 spune:
Corectez, fac pasca ci nu pasta din branza dulce, iar ciorbita de miel fac dupa o saptamana de la paste si tot pe atunci fac stufatul cu bucati de ceapa si usturoi verde, si coaste de miel, iasa o nebunie, in cate un an fac din coca de eclere pasari, ca un s coc gatul cu cap cum ar fi, corpul il fac din rotita pusa cu lingurita, si pe rotita pun pasta de icre sau de branza sarata si intr-un capat infig perpendicular pe pasta s-ul din aceeasi coca si pare gat si cap de la pasare, arata faien la aperitiv.
canne-marie spune:
yammmmmmmmmyyy fetelor ce de bunatati mai face-ti, eu sunt inca la post,pana de Paste.Da,si eu am acelasi sentiment de bucurie cand vorbesc de Sfanta Sarbatoare A Pastelui intodeauna mi-a placut pentru ca , imi umple sufletul de bucurie si de liniste
.
Nicolle6792, retete de praji vei gasi la Deserturile Nataliei si nu numai ale ei,ai acolo de unde alege si sunt ffff bune unele dintre ele.
Va 'cesc pe toate si va astept cu alte retete bune si cu ce veti mai gatii voi de Paste.
annes
madalina78 spune:
************** cate un an fac din coca de eclere pasari, ca un s coc gatul cu cap cum ar fi, corpul il fac din rotita pusa cu lingurita, si pe rotita pun pasta de icre sau de branza sarata si intr-un capat infig perpendicular pe pasta s-ul din aceeasi coca si pare gat si cap de la pasare, arata faien la aperitiv.************
pare super mai ales ca si prezentare!!!
da cum se face coca de ecler???
altfel, me inspir si eu de la voi ca as mai avea vro 20 zile pana sa nasc si nu stiu daca ma tin puterile sa fac tot ce imi propun.
eu am mai mancat miel arabesc ( o nebunie) comandat de la restaurant: mielul era intreg, glazurat, arata superrrr, pe un munte de orez cu tot felul de mirodenii in el - alune, stafide , caju, sofran,curry= mortal!
imi suna bine si o placinta cu carne, mai ales ca am foile deja- banuiesc ca fac o pasta de carne tocata, cu ceapa ( VERDE?), morcov, verdeata condimente, calesc putin pun intre foii si la cuptor cu ea?
daca gresesc , corectati-ma!
tortul tiramisu se face super usor ( tot de pe DC am luat reteta)
toate bune