Mamici de martie - aprilie 2007 (27)
Raspunsuri - Pagina 30
ioanaradu spune:
buna dimineata cu intarziere
noi azi am fost la dr si bb nu numai ca n-are de gand sa coboare dar s-a pozitionat nu-stiu-cum pe dreapta si nu mai are loc sa se aseze cum trebuie. deci ... fetele cu listuta va rog sa ma treceti si pe mine cu cezariana luni, 12.03.2007. de ce mi-a fost frica n-am scapat!
pe de o parte imi este f frica, dar parca se mai risipeste teama cand ma gandesc ca il voi tine pe bb in brate. 
proaspete mamici si mamici cu mai multa experinta ... va rog sa-mi spuneti, daca stiti, ce pompita pentru mucisori credeti ca ar fi mai buna?? am vazut mai multe modele la farmacie si era o farmacista proasta care orice as fi intrebat-o imi zicea "ce va recomanda medicul!". multumesc anticipat!
39+
Matei Stefan
poze
ioanaradu spune:
MUCENICI
se face intai aluatul:
- 250 grame faina
- 100-120 ml apa caldutza(jumatate cana)
- sare
se intinde o foaie ca la taietei. daca ai "aparat" de taiat mucenicii faci opturi si le pui rasfirate pe masa presarata cu faina (deci tot ca taieteii). daca nu ai "aparat" poti taia "siretele" de coca si poti forma tu opturi, cerculete, betisoare sau alte forme. din cate stiu eu, ar trebui lasati putin la uscat, de preferat peste noapte, dar daca ii faci acum pana diseara ai putea sa-i fierbi.
apoi ... se pune apa la fiert cu putina sare. Dupa ce apa incepe sa fiarba, punem mucenicii. Eventual luam spuma care se formeaza inevitabil de la faina ramasa pe mucenici. dupa ce dau mucenicii in fiert poti pune coaja de lamaie rasa, esente (vanilie, lamaie), zahar ... dupa preferinta.
Se servesc cu miez de nuca macinat si cu praf de scortisoara.
Unii pun la fiert miezul de nuca si scortisoara, insa, zeama rezultata are un aspect mai putin estetic si risti sa se "acreasca" f repede.
cam atat ... POFTA BUNA!
39+
Matei Stefan
poze
lala12 spune:
Raisa reteta mea de mucenici: fierb 3l de apa cu 400g zahar si putina sara,cand a dat in clocot pun mucenicii cumparati 250g( cei de "Dobrogea ",nu stiu daca ai sa gasesti la tine)dar sa fie ambalati nu varsati.
Ii fierb 30 min (mai amesteci sa nu se prinda) apoi opresc focul si ii las 30 min acoperiti cu un capac dupa care pun 250 g nuca sfarmata cu sticla nu rasa si mai fierb 15- 20 min. pun si zahar vanilat si putina scortisoara ,si iar opresc focul si ii mai las acoperiti 20 de min.
.
38+
(Aida)
(Laura 3 8luni)
http://new.photos.yahoo.com/datcu_laura2003/albums/
RaisaFudulu spune:

Multumesc fetelor pentru retete...ma dyc sa vad daca gasesc din aia cumparati ca nu ma pricep la coca...si ma apuc de pregatit
Lala gata ai pozele in album ...frumusica foc printesa ta

Diana
34+
cu RAISA-MARIA
flopici spune:
buna ziua mamici si butici!
felicit si eu proaspetele mamici si multumesc muuuuuuuuuuuuult pentru gandurile bune. cred ca m-au ajutat sa trec asa usorpeste operatia cezariana.
scuze, dar scriu doar cu omana.
minunea noastra s-a nascut la 10.48 si a avut 50 cm.
nu intru acum in detalii. operatia in sine nu este foarte grea. mie doualucrurimi s-au parut rele : sonda urinara si a doua zi dupa operatie.
organismul meu m-a ajutat foarte mult .nu am avt nevoie dupa opertie decat de 2 algoclmin ca si calmant. recunosc, sunt norooasa. Acum merg aprope normal.
De ieri suntem acasa si incercam sane obisnuim una cu alta. De azi avem laptic, dar si o angoajare a sanilo - cred ca asa se cheama - cu care ne luptam din greu ca sa nu dam in mastita. Dare un lucru normal.
bb mananca...chiar bine. nu prea doarme ziua...ii plae sa vorbesti cu ea.si nu plage daca ii vorbesti.
egreu, dar e frumos. ma ajuta mama cu gospodaria, altfel ar fi fost muuuuuuuuuult mai greu.
va doresc mult curaj.ceea ce ni se intampla este chiar o minune, pe care trebuie sa traim din plin.
o sa revin si cu detalii si cu poze.
Va pup!
florina, mamica de martha ioana
magdalena76 spune:
buna florina,
ma bucur sa aud ca esti bine.
te deranjez si eu cu o intrebare... de fapt mai multe.
si eu voi naste la elias (inca nu stiu daca natural sau cezariana) si ma interesa daca poti sa-mi spui ce preturi sunt, ce conditii sunt... si ce-ti mai vine prin cap.
crezi ca sotul poate sa stea cu mine dupa ce nasc sau tb sa vina doar cand este program de vizitat?
multumesc anticipat, te pup
magda