Reteta MUCENICI
Raspunsuri - Pagina 2
monica-elizabet spune:
si eu multumesc, cred ca am sa maresc cantitatea zisa de tine de 10 ori la cat imi plac mie mucenicii
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
mi_ro spune:
BUFI: Ce greutate are o punga de mucenici din aia facuti de Titan? Eu am gasit aici la magazinul romanesc dar se vindeau vrac asa ca am luat un kil de mucenici si nu stiu ce cantitate de apa sa pun la un kil de mucenici si cata nuca pentru ca si pe aia am luat-o tot vrac. Va multumesc!
mihaela
monica-elizabet spune:
mihaela nuca o poti pune si in farfurie(cel mai bine este asa ca daca fierbe acolo in zeama se cam face zeama amara) si o pui dupa gust, eu spre ex la un castron de supa pun 1-2 linguri de nuca si un varf de linguritza de scortishoara(tot in castron)
ref cantitate nu stiu cate sute de grame are o punga de mucenici cumparati(dar paote-ti raspund fetele care au cumaprat deja), dar poti pune 5litri de apa si apoi daca mai este nevoie mai fierbi separat si adaugi...
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
bufi spune:
mi_ro nu stiu cat are punga, dar cred ca 200-250 gr...
ma uit diseara si iti spun maine.ok???
alte retete de la fete?
Bufi
ange spune:
inainte sa "lansati" mucenicii in oala ce puneti in apa in afara de zahar?
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
monica-elizabet spune:
cami, din cate stiam eu(sau cel putin asa facea mama) nici zaharul nu-l punea de la inceput in oala...fierbea apa, punea mucenicii, apoi cand erau aproape fierti punea zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esentza de rom sau vanilie...
nuca si scortishoara in farfurie.
eu m-am apucat si am facut din 500 gr faina si 300ml apa, plus o linguritza rasa de sare9asta pentru cei muntenesti) i-am lasat un pic la crescut(dar din ce-or creste nu stiu...daca n-au drojdie sau praf de copt)si dupa aia intind foaia si-i fac cu aparatul.
mi se pare ca or sa iasa cam putini(la capacitatea si pofta mea)
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
crista-s spune:
Monica se umfla la fiert ca si macaroanele...asa ca din 500 de faina nu sunt putini ( pt paste proaspete eu pu 80 gr faina pt o portie dar e farfuria plina numai de paste aici tu mai maninci si zeama ).
altfel nu cresc , chiar se subtiaza cind se usuca dac ii pui facuti la uscat pe servet sau in cuptor la maxim 50° ca pe bezele ( ca iese apa din ei).
monica-elizabet spune:
fetelor eu a mai trebuit sa pun putina faina fiindca era cam moale coca si se lipea de aparatplus ca aparatul era destul de prost si a cam trebuit sa apas de mi-am inrosit manadar am apasat de vreo 375 de ori deci am 2 tavi de 8888888acum le-am pus la foc mic, mic de tot si cu usa deschisa la cuptor sa se usuce
pupici si bafta la "construit"
multumesc tuturor ca m-ati ajutat
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
DidiAlex spune:
I-am terminat si io pe ai mei acum.
Da Monica, la 500 g faina merg 250 ml apa si apoi incorpotezi inca vreo 50g la intindere.
Greseala mea de la inceput a fost ca pe prima foaie nu am pus destula faina si mi s-a lipid de masa--i-am lasat asa dar, la a doua a mers perfect. Ii am in cupor la 50 grade
O alta problema? nu sunt 88888 ci i-am facut cu o forma de luna pe care o foloseste copilul la plastilina si doar 20% am facut opturi, asa doar de okii lumii.
Poate ca cei preparati din comert merita dar astia facuti in casa iti manaca nervii mai ales ca-s moldoveanca si nu le vad sensu'.....
Pt la anu am facut deja comanda de 5 pungi. Stiti cumva ce termen au?
Maine fac si moldovenesti.
ange spune:
mona,merci.
maine ma apuc si eu de ei.am sa fac exact ca voi.
pe cei moldovenesti cum ii fac?
aveti vreo reteta completa si exacta ca eu mis cam
merci fain.
A! si la multi ani gagici pt 8 martie!
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."