Cirese de Mai-Iunie 2006... cu bancurile lor (46)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Luana, multumesc pentru ideile de mancare, o sa-ncerc si eu.
Sa stiti ca in WE am transformat gatitul in arta culinara iar rezultatul a fost peste asteptari: Alec a papat la pranz un castronel Chicco (cel termorezistent) cu mancare. Ce-am preparat: am pus la steamer 80 gr. pastrav, un cartofior, 3 buchetele conopida, 2 pumni de urzici. Cand toate au fost gata "aburite" am mixat urzicile( o lingura jumate mi-a iesit) cu un pic de usturoi si le-am adaugat 40 gr. iaurt; pastravul l-am mixat cu cartoful, conopida, marar verde, patrunjel verde tocat, usturoi si, evident, 40 gr. iaurt
Curios lucru, la sfarsit inca mai vroia sa pape
Si mancarea s-a mentinut calda, pentru ca am pus apa fierbinte in compartimentul destinat acestui scop.

Nu stiu cine m-a intrebat de ce vreau sa-i dau lui Alec doar suc, in loc de piure de fructe... pai asa scria in cartea lui Capraru, si ma gandeam ca, daca ii dau doar suc, mananca si el mai mult la pranz. Dar, se pare ca nu-i necesara aceasta masura. Azi a mancat si piure de fructe, banana, grapegruit, kiwi cu avocado. Probabil ca de la atata vit. C i s-a trs pofta

Miti, nici Alec nu face mari acrobatii, aseara abia se tara prin pat, inca nu stie cum, da din varfurile piciorelor repede-repede si abia inainteaza. Dar, nu ma mai crizez, sa fie clar.

Ralucis, curios ce face papusica ta, e greu de spus cum s-o determini sa nu se mai scarpine... dau si tu jucarii, sa aiba mainile ocupate tot timpul

Va spun ca am lasat o gutuie la cuptor, ii dau lui Alec cu orez fiert. Am decis ca in WE, pentru ca am mai mult timp(vorba vine...) sa-i fac meniul pentru toata saptamana copilului. Altminteri patesc ca sapt. trecuta, mai uit in cate o dimineata sa-i spun bonei ce si cum si face dupa capul ei, iar copilul nu mai mananca, asa cum s-a intamplat vineri.

Va pupam

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

Aaa, Luana, langa ceapa aia pune doi pumni de urzici si o lingura-doua de orez, sa vezi ce minunatie iese... si, desigur, usturoi, pe care neamul matale il adora

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by amiss_zip

Si eu spun Irinei la multi ani si la fel, ELLAX La multi ani pentru maine!!
Acusi vine si ziua Lacramioarei!! Rauri de torturi si prajituri ar trebui sa curga ...si asta nu ca sa ii stricam dieta ci sa ne aratam recunostinta pentru cate face si a facut aici la noi si pe forum...

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss

Ma gandesc foarte serios la asta! Deja imi fac meniul...azi incerc reteta noua de fursecuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Lacri - ce ma bucura hotararea ta de a nu te mai necaji pentru ritmul lui Alec..Ma uitam azi la al meu copil: nu se rasuceste de pe burta pe spate, nu se ridica in fundulet singurel, nu are tendinta de a se agata de lucruri ca sa se ridice in picioare....si lista ar putea continua. Face insa atatea ghidusii, altele decat alti copii, incat il ador si vreau sa fie asa cum e el, sa aiba ritmul lui si sa creasca cum vrea muschiul lui. Iar eu sa stau sa ma minunez.
E bine ca Alec papa...si e bine sa mai facem schimb de idei de menu-uri. Azi i-am luat si eu gutuie si abia astept sa o execut maine dimineata!!
Asa ca Luana..osteneste-te in continuare. Chiar daca unele dintr noi nu apucam sa raspundem...citim si te urmarim!

Multumesc tuturor mamicilor de cirese pentru voturile de 5 stele. E placut sa stii ca "familia" de pe forum e alaturi de tine. Cu siguranta nu vom fi in marele top...insa mi-a crescut inima sa vad ca toata livada, cu mic cu mare, s-a mobilizat si a mers la vot.

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Fetelor, va multumesc inca o data ca ati raspuns atat de multe celor 3 intrebari ale mele ! VA IUBESC !

LA MULTI ANI ELLAX SI IRINA ! sa fiti sanatoase fetelor si puternice !

Si eu incerc sa fiu cat mai calma cand vad ca nu papa, pt ca are zile in care mananca fff bine, si solide si lichide, asa ca ma gandesc ca e normal sa aiba si zile in care pofta de papica sa fie mai redusa. Insa e sanatos si asta conteaza cel mai mult.

In sfarsit s-a facut si la noi cald afara, adica peste zero grade ! ...oare ma bucur prea repede ? sper ca nu...IUPIII !!!!

Ieri a venit sotul acasa si, desi imi propusesem sa fac mai multe prin casa azi, a trebuit sa ies afara sa cumpar niste cadouri pt 2 prichindei mai maricei ( 4 si 5 ani ) pt ca zi e ziua unuia din ei si mergem in vizita. Oricum am si tot mai am o masina de spalat.
Insa maine chiar asa vrea sa imi dedic macar juma de zi mie pt vopsit parul, manechiura, pudichiura, ten...Sper sa reusesc ! o sa le fac acasa, insa voi fi foarte fericita daca apuc sa le termin pe toate !

miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Confirm si eu. Nici nu va inchipuiti ce dificil a fost sa stau in casa uneori si cate o saptamana neintrerupt. Pai timp de aproape 2 luni temperatura a fost mai jos de 10 grade. O iarna oribila. Si atunci cand reuseam sa-l scot din casa parca aveam alt copil, vesel, activ......

Asa s-a intamplat si azi. Nu-mi recunosc copilul.

Lyly multumesc ca mai scrii retete. Continua te rog. Chiar daca nu am eu de unde sa iau urzici. Daca ar exista, inca e un metru de zapada.....

Orezul cum il faceti? Il dati la blender? Il firbeti, logic, inainte...

CamiMmai da-mi si mie idei ce sa-i mai dau. Ca ideea cu Avicado a fost tare buna. A mancat ieri unul intreg( de fapt doar partea f. galbena, cam 60 ml. Mie mi se pare ca avem schema de diversificare destul de asemanatoare.

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

http://mionita.photosite.com
Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

'Neata ciresici!! O zi calda si numai buna de bantuit pe afara la soare!!

La multi ani fericiti alaturi de cei dragi Irinaghita si Ellax!!

Cami & Sofia
poze Sofia
filme Sofia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=24150fb1164e749e8d7bae&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">clip cirese 8 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Mamici si tatic de ciresele scumpe multumesc din suflet de urarile voastre frumoase. Eu nu mai apuc sa intru decat extrem de rar pe desprecopii din pacate, de-asta intru abia acum sa va multumesc. VA doresc tot binele din lume si voua si bebelusilor vostri dragi. Noi suntem bine, Danut creste si face prostii, iar eu incerc sa il conving pe sot sa ne grabim un pic cu inca un bebe. In rest,nu am timp nici sa respir, de-asta nici nu mai ajung pe aici. Va pup cu drag

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput

Miti am uitat sa te felicit ieri pentru asa baiat frumos ( am vazut pozele noi..) Scump foc si dulce!!
Cum merge ziua de spa?
Eu raportez cu mandrie ca am reusit sa ajung azi la coafor ( ma chinui de vreo 6 luni)!! A.. si am iesit la plimbare in oras si mi-am luat niste carti noi .. poate imi mai revin cu limbajul ca vorbesc ca la gradinita( papam, facem nani.. etc..).

Amiss fenomenala micuta "piranha"!!

Virgi merci!!
Ma bucur tare mult ca Luana si-a revenit cu papatul si sper sa treaca de tot otita ca tare scumpa e .. am vazut pozicile noi si tare m-a incantat cum se joaca ea draga acolo ..Dupa ce am citi povestile tale mi-o si imaginez cum sta ea cu papusica in brate.. hihihi!!
A propos de papa m-ai facut curioasa cu iaurtelul de aloe.. nu am mai auzit pana acum de asa ceva suna interesant.

Ralucis nu stiu daca intra in aceeasi categorie cu zgariatul in urechiuse dar Sofia se zgarie pe fata cand ii este somn, se freaca la ochisori si daca nu am grija sa aiba unghiutele scurte una doua isi face cateva semne; a..! si uneori se trage singura ca moaca de par..

Cami & Sofia
poze Sofia
filme Sofia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=24150fb1164e749e8d7bae&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">clip cirese 8 Martie

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mikiion
CamiMmai da-mi si mie idei ce sa-i mai dau. Ca ideea cu Avicado a fost tare buna. A mancat ieri unul intreg( de fapt doar partea f. galbena, cam 60 ml. Mie mi se pare ca avem schema de diversificare destul de asemanatoare.

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

http://mionita.photosite.com
Virsta Marc

Ma bucur mult ca papa bine Marc avocado( chiar am trecut pe la piata azi si am mai cumparat cate ceva bun pentru Soficu); in ultima vreme i-am dat spanac(dupa ce il oparesc si arunc apa il bag cateva minute la cuptor cu putin suc de rosii si un strop de ulei de masline si apoi il fac piure ),vinete( un pic de vanata coapta frecata cu mult laptic..), afine, conopida , maine vreau sa incerc sa ii fac niste sfecla rosie la cuptor, supita de linte si split peas( scuze dar nu stiu cum ii zice in rom) si cam asta deocamdata. Sper sa ii si placa.

Cami & Sofia
poze Sofia
filme Sofia

Mergi la inceput