Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (166)
Raspunsuri - Pagina 7
alin@ spune:
M-am facut bruneta!!!!! Pun eu poze maine, ca acum e tarziu.
Ingrid, asta zic si eu, ca nu vreau sa ii dau antibiotic la orice rosu in gat, cand copilul n-are nimic si a doua zi este super ok doar cu antitermice. Ca doar nu sunt nebuna sa ma incapatanez ca NU ATIBIOTIC ca asa vreau eu! i-am dat pana acum de cateva ori, cand a trebuit. Sanatate multe Dianei!
Ali, vazut frumusete mica si dansatoare!
Gio, pup Marcolino si iti doresc sa scapi de aia! Sa se simta sa va lase in pace. Cat mai sta acolo?
Alina, mami de Ayan(13.01.2006)
Poze cu noi
www.dropshots.com/mami_de_Ayan" target="_blank">Filmulete
www.onetruemedia.com/shared?p=2282f6c86fbfef9b727d82&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Iubitul nostru
"IT'S ALL ABOUT THE ATTITUDE"
szaboali spune:
Ati plecat la culcarica????? Ca e cam pustiu in zona...
In sfatsit am culcat-o si eu pe printesa...dupa ce a baut 450 ml laptic...io nu stiu dar fata mea bea numai dimineata si seara lapte dar baga cate 400-450ml.si asta intr-o ora cu ridicat putina joaca si dureaza cate o ora, rar se intampla sa pape deodata tot,dar daca nu ii dau atata laptic cat ii trebuie se crizeaza si nu vrea nimic altceva...oare e bine sa pape asa?
Giova nasoala prietena aia a ta dar ea nu simte ca te-ai cam saturat de ea?sau nu i-ai dat de intele?
Ingrid la Diana papusica.
Alin@ astept poza
Eu i-am dat la Iarina de vreo 4 ori pana acum antibiotic,o data Ospamox , o data Ospexin(parca) si de doua ori Ceclor...cand a avut de 3 ori rosu in gat si o data raceala de aia puternica...acum nu mai tin minte care cand i-am dat dar dr. ei a zis ca ii da de astea ca nu sunt foarte puternica...apoi eu nu stiu ce sa zic ca nu ma prea pricep
Mai sunteti careva prin zona????
ali
www.dropshots.com/new.php?userid=167280" target="_blank">filmulete si poze Iarina1, www.dropshots.com/szaboali_2" target="_blank">2,www.dropshots.com/new.php?userid=237417&cdate=20070120&cimg=7" target="_blank">3,www.dropshots.com/day.php?userid=237417&cdate=20060317&ctime=162032" target="_blank">Am implimit un anisor!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=186e8133ba34a30320abcc&skin_id=0&large" target="_blank">INGERASUL NOSTRU montaj , Povestea nasterii Iarinei
monica70 spune:
Buna seara .
ANA astept vesti bune,eu cred ca e reactie falsa aia,ar fi prea de tot sa fie real
Silvi sper ca e ok acum Alain si ca te-ai refacut.
CATA imi pare rau de Bia,n-ai ce-i face cu febra asta ,baga antibioticul Sper sa treceti cu bine de noaptea asta!
INGRID sper sa-i treaca repede Dianei si definitiv otita aia.Te rog spune-mi si mie cum a diagnosticat-o??? Am inteles ca e interna ,sau cum ziceai tu si nu doare.Deci? Numai prin faptul ca a dus mana la cap??? Te intreb pentru ca si Diana a dus mai demult mana la ureche,avea perioade,cand facea asa tot timpul si de cate ori i-am zis pediatrei,a pipait-o la urechi si a zis ca nu are nimic (o pipaia de fapt asa la fiecare control). Eu ziceam ca poate o dor de la dinti,cum mai ziceati voi pe aici,de aia mai duce mana la ureche-cap,sau e vreun tic. N-am avut timp sa caut pe net asta si sunt sigura ca tu ai facut-o deja de aia te intreb.
ALI
ALINA felicitari
GIOVA enjoi cu italianca - mai 2 saptamani si imi vine si mie tanti aia pe cap,macar acum e cu fiica-sa si cu nepotica - alta viata
MONI de DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> SI MAI NOI ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> NOU NOUTZE ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> NOI
"MAI BINE SA TE CONSUMI,DECAT SA RUGINESTI"
monica70 spune:
BIANCA am uitat de Dani Un si lui sa ii treaca.
Hai sa va zic cate ceva si de noi ,sa nu stricam linia cu numarul de pagini
Eu am lucrat si ieri si azi de la 7 la 17,30. As mai fi stat ca as fi avut de ce ,dar deja eram zombie . Daca nu exista Diana ,cred ca as sta si eu pana pe la 19-20 ca si colegii mei,cei doi ingineri si directorul cateodata.Chiar nu credeam ca o sa fac vreodata asta si inca de bunavoie .Bine ... si de musai ca vreau sa termin ce am inceput si am multe incepute si putine terminate ca trebuie sa incep altele si tot asa ...
Deci pe la 18 am ajuns acasa,mi-am luat strumfa si am scos-o la aer,ca a fost vreme super frumoasa.
Ghitza e ko fizic - e blocat cu spondiloza de doua zile si psihic e blocat in cretineala - mai are si tupeu sa comenteze ca de ce stau la ore suplimentare Asta e,eu l-am ales,eu
Cum ziceam,am plecat la aer cu Diana,fara carucior si in primele cinci minute a luat-o la fuga,am prins-o dar a cazut in bot si am vazut-o cu gura plina de sange.Plus urlete.Am gasit urgent o batista si am moscolit-o pe-acolo pana mi-am dat seama ca e doar buza sparta oleak asa ca am continuat plimbarea asa Eu am fost de vina,ca nu eram eu de iesit cu ea,abia ma mai tineam eu pe picioare Si dobitocii ce au facut trotuarele,ca e plin de hartoape ,daca era drept nu patzea asa,dar s-a zdrelit in denivelarile alea
Drept urmare azi cand am venit de la ITM,Finante,Banca etc. l-am rugat pe director (inca e si "soferul" meu) sa oprim la un magazin pentru copii si i-am cumparat Dianei un ham.
Azi i-am telefonat lui mami,care era la plimbare cu Diana , ne-am intalnit cand am iesit si am probat hamul,p-aci prin zona. Se uita lumea ca la urs Numa Diana,un gombotz in rosu alergand si cantand - tinuta "in lesa" Meritau filmate mai ales moacele babelor. In rest Diana alearga dupa toti copiii,tzipa si la despartire le face cu mana si le zice "pa". Am dat-o si pe tobogan si nu se mai dadea dusa. Cu mami a fost la nisip si fiindca a probat sculele altora,pe maine i-am pregatit galetusa si anexele personale A fost si la hinte unde a agresat-o un baietel mai mare,ca pana s-a prins mami, o strangea deja tare de obraz,abia l-a desclestat Aveti grija cu puradeii de cca 2-3 ani ca-s tare inprevizibili.Si eu abia am scos-o azi din imbratisarile (binevoitoare dar cam prea stranse ) a unor domnisorici de cca 3 ani
Prin casa e la fel,nu sta o secunda,iar din ultimele ispravi,mai notabila e ca a aruncat si papusa care zice "mama tata" in WC
Sau ca arunca in ferestrele usilor cu ghetutzele in rest,am mai pus poze de ieri si azi si un film.Sa nu credeti ca ce vedeti in doua poze e frecvent.A lasat mami la indemana biscuitii si husbandu' se uita la inmormantari in loc sa fie atent .
Ca sa nu mai zic,ca directorul meu,cand i-am zis ca e cam rautza,a zis ca o rasfatam,ca de aia e asa,ca stie el,ca asa-s parintii mai in varsta,ca al lui a fost cuminte.Al lui are 18 ani si el e mai tanar ca Ghitza
Mie chiar nu mi se pare deloc ca o rasfatam,dar ma rog,ca de obicei,altii stiu mai bine.
Iar uitam ceva:
DANA nu am retinut cum fu cu examenul doar ca ai fost ocupata.
URSULINA Raisa e superba!
Pupi si -lor.
MONI de DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> SI MAI NOI ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> NOU NOUTZE ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> NOI
szaboali spune:
Monica asa mi s-a intamplat si mie astazi cand am fost afara ,am dus-o pe Iarina cu hamul si se uitau toti la mine ca la masini straine ,ca am iesit numai pe aici prin fata blocului si nu avea rost sa mai scot si caruciorul afara si macar asa s-a mai plimbat si ea pe jos si ce i-a mai placut...
la papusica harnicuta...ce mai... ca dupa ce a facut tot de un biscuite a si maturat
ali
www.dropshots.com/new.php?userid=167280" target="_blank">filmulete si poze Iarina1, www.dropshots.com/szaboali_2" target="_blank">2,www.dropshots.com/new.php?userid=237417&cdate=20070120&cimg=7" target="_blank">3,www.dropshots.com/day.php?userid=237417&cdate=20060317&ctime=162032" target="_blank">Am implimit un anisor!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=186e8133ba34a30320abcc&skin_id=0&large" target="_blank">INGERASUL NOSTRU montaj , Povestea nasterii Iarinei
Giova spune:
Bai fetelor, asta va veni de acum odata/sapt. Si cum fratele ei e unul din asociatii firmei, si-a adus cumnatul-adica sotul ei aici sa lucreze. nu va zic cat ii da firma pe luna ca picati, plus ca ia luat un Audi A* pe care il foloseste madama in Italia, si acum i-a luat inca o masina firma. Asta va veni cum spuneam , tot la 3 sapt. si locuieste cu mine in bloc, nu cunoaste limba, orasul si cine e proasta disponibila: EU!!!
Maine nu da pe la mine, i-am zis ca am treaba dim., iar dupa amiaza ies cu marco. Ne auzim la tel. pe la 5-6 , poate o vizita scurta, nu ca asta din seara asta de 3 ore .
Moni ma bucur ca ai revenit. Dianei.
Ingrid asta e, sa speram ca trece si nu mai recidiveaza. Dai si biotics ca sa refaca flora intestinala.
Irina scuze, eu am inteles contrariul.
celelalate fete, merg sa-i fac lapticul lui Marco, acum e la baita cu tat-su'.
maine am si eu timp de net si nu numai...
noapte buna la .
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze Marco, filmulete Marcowww.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(1),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(2)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
nunta noastra
monica70 spune:
Mi-am amintit ca ziceati de faringita-laringita
Si Diana a avut asa ceva in toamna - raguseala aia,dar nu stiu exact care a fost,a zis pediatra ca mai degraba o traheita ( sau asa ceva ...) si numai cu antibiotic i-a trecut,asta dupa ce eu am lasat-o ragusita vreo 3 saptamani,credeam ca trece de la sine ,ca asa a mai avut pe la 5 luni raguseala si i-a trecut doar cu un pic de eferalgan.
Nu a avut in schimb deloc febra,nici altceva - doar raguseala.
Giova buona notte e domani stai tranchila Quando ti suona, non rispondi,chiudi il telefono,e alle 23 sera lo chiami tu .. e dirli che non ai sentito il telefono ... non sai cosa a fatto Marco con il telefono,dove l'a messo
Plec la nani,ca mi-am consumat portia de DC pe doua zlle in avans
szaboali spune:
Pui la gratar cu broccoli
Timp preparare:
20-35 minute
Ingrediente:
- broccoli
- piept de pui dezosat
- apa(o canita)
- ulei de masline
Mod de preparare:
Se bate pieptul de pui apoi il puneti pe gratar cu ulei de masline si pe parcurs adaugati si putina apa. apoi puneti intr-o tigaie broccoli si ulei de masline. merge si putin patrunjel proaspat.
Mod servire:
Se pune intr-o farfurie pe care ati pus: felii de rosii (proaspete), castraveti (proaspeti) si niste foi de busuioc pentru gust
Supa de Conopida
Pentru copii de peste 1 an.
Ingrediente:
- 1 conopida de marime medie
- 50 g unt
- 50 g smantana
- 1 lingurita faina
- sare
- crutoane
- 1 l apa
Mod de preparare:
Se desface conopida in bucatele, se spala si se pune la fiert impreuna cu untul.
Se adauga faina desfacuta in apa rece. Cand conopida e bine fiarta, se paseaza prin sita. Se adauga smantana si se serveste cu crutoane. Crutoanele se pot face din paine mai veche, taiata cubulete si coapte in cuptor, in tava.
Paste cu Spanac
(Chiar si pentru copii de 1 an)
Timp preparare:
o ora
Ingrediente:
Paste barilla, spanac inghetat sau vara spanac proaspat
Mod de preparare:
Pastele le punem la fiert timp de 20 min. intre timp daca avem spanac congelat il punem intr-un vas pe foc mic si putina apa (daca este proaspat) dupa ce fierbe il tocam. Dupa ce a fiert, in alt vas punem o lingrita de unt care se topeste si turnam spanacul, il amestecam pana se omogenizeaza si incepem si punem 150 gr lapte, 50 gr smantana, dupa ce se omogenizeaza spanacul il luam de pe foc. Pastele fainoase gata fierte si date sub un jet de apa rece se toarna in vasul in care am preparat spanacul, se amesteca compozitia. Cand servim putem sa presaram deasupra parmezan. Aceast preparat se poate da si unui copil de un an. Se poate consuma si fara parmezan eventual cascaval ras.
Mod servire:
spanacul cu paste poate servi si garnitura de pui pane sau inabusit cu patrunjel.
Salata de conopida
Salate. (Aceasta reteta va fi folosita pentru copiii cu varsta peste un an)
Ingrediente:
- o conopida mica
- o lingurita de ulei
- o lingurita de otet de fructe sau zeama de lamaie
- sare, doua lingurite de lapte, verdeata tocata
Mod de preparare:
Conopida curatata si taiata bucatele se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita, cu lapte si sare (laptele e util pentru albirea conopidei).
Dupa ce a fiert, conopida se lasa la scurs.
Preparam sosul se salata cu otet de fructe sau zeama de lamaie, o lingura de apa, ulei, sare si verdeata tocata marunt, dupa care amestecam acest sos cu conopida fiarta.
Mod de servire:
Copilul va fi servit dupa o jumatate de ora de la pregatirea salatei
ali
szaboali spune:
Tort de mere
Ingrediente:
- 130 g Zahar, 350 g Faina, 3-4 Oua
- 250 g Unt
- 50 g Migdale
Umplutura:
2 kg mere rase amestecate cu zahar (dupa gust) putin unt, scortisoara sau vanilie
Mod de preparare:
Se freaca faina cu untul. Se adauga zaharul si ouale intregi.
Se imparte aluatul in 5 bucati. Se intind 5 foi si intre ele se pune umplutura.
Se garnieste cu migdale si se da la cuptor.
Mod servire:
Repede... caci e foarte bun.
BUDINCA CU MERE
2 oua, 50 g zahar, 20 g unt, 30 g faina, 250 g mese rease..
Curatati merele, le dati prin razatoare se presarti putin zahar. Separat frecati unt cu zahr, adaugati galbenusurile, faina in ploaie, si albusurile batute spuma. Se adauga compozitia de mar si se da la cuptor...
Salata de fructe
Timp preparare:
25 min
Ingrediente:
- mere
- kiwi
- portocala
- banana
- frisca
- zahar
Mod de preparare:
Se spala bine, bine fructele. Se curata de coaja. Se prepara frisca. Se feliaza fructele. Se adauga peste fructele feliate zaharul apoi frisca.
Clatita Surpriza
Timp preparare:
10 minute
Ingrediente:
Un ou 1 lg delicat patrunjel tocat
Umplutura: 1 buc cremwust tocat cubulete o bucata rosie mica taiata cubulete 1 castravecior taiat cubulete + ce mai doriti
Mod de preparare:
Se bate oul cu delicatul + patrunjelul si se face o clatita in tigaie de teflon
Mod servire: Se pun celelalte ingrediente, se ruleaza si Pofta buna
ali
szaboali spune:
Tochitura de Pui
Timp preparare:40 min
Ingrediente:
un piept de pui dezosat, ulei pentru calit pieptul in functie de marimea lui, o ceapa, 250ml. apa, 2 linguri bulion sau suc de rosii, 3 catei de usturoi, cimbru, dafin, piper, sare.
Mod de preparare:
Se taie pieptul in cubulete egale, care se rumenesc in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit, se toarna apa peste ele. Dupa ce clocoteste apa se adauga ceapa taiata solzisori, dafin, cimbru, se acopera si se fierb toate pana ce se topeste cat de cat ceapa, adaugandu-se apa daca mai este necesar. Odata fiarta ceapa, se adaga bulionul, sau sucul de rosii si se fierbe pana cand sosul din tigaie devine de consistenta unui suc de rosii, dupa care se potriveste de sare, piper, se toarna mujdeiul, se amesteca bine si se mai fierbe 2 min acoperit.
Mod servire:
SE SERVESTE CU MAMALIGA CALDA SI BRANZA, CASATRAVETI LA SARAMURA, SI VIN ALB, E DELICIOASA! POATE FI GATA SI IN 30 MIN MAXIM CU PIEPTUL DIN COMERT CARE FIERBE FOARTE REPEDE!
Cascaval pane
Timp de preparare: Scurt (ar putea sa va ajute si partenerul)
Ingrediente:
- 150 g cascaval
- lapte
- faina
- unt sau untdelemn
Mod preparare:
Taiati cascavalul in felii de grosime medie.
Treceti feliile prin lapte (apa in lipsa laptelui) si apoi prin faina si ou batut pina cind se face putina spuma. La final le treceti prin pesmet. Dupa ce ati pregatit feliile si ati lasat tigaia goala la foc mic sa se infierbinte, aproximativ 4 minute, puneti untdelemn in tigaia incinsa cit sa o acopere, un strat subtire si asezati apoi feliile de cascaval. Asteptati sa se rumeneasca (pe ambele parti) si sa se inmoaie cascavalul.
Mod de servire:
Calde, dupa preparare. Reci se intaresc.
Perisoare cu Sos de Smantana
Pentru copii de peste 1 an
Ingrediente:
- 400 g carne toccata
- 1 ceasca orez
- 20 g unt
- 50 g smantana
- 2 oua
- 1 lingura faina
- 200 ml lapte
- sare
- zeama lamaie
Mod de preparare:
Carnea tocata se amesteca cu orezul si albusurile, se fac perisoare de marimea unei nuci si se pun la fiert in apa clocotita.
Sosul se pregateste astfel: jumatate din lapte se pune la fiert, se adauga faina desfacuta in restul de lapte rece si se fierb 15 minute. Apoi se pun galbenusurile amestecate cu smantana, untul si perisoarele fierte. Dupa gust se poate adauga si zeama de lamaie.
Mere coapte cu scortisoara
Timp preparare:
30 min
Ingrediente:
2-3 mere, 1,1/2 lingura de scortisoara, 2 linguri de zahar si apa plata
Mod de preparare:
Se spala merele, se taie in jumatate si li se scot samburii, apoi se taie in sferturi si se pun intr-o craticioara, peste ele se adauga apa plata, dar sa nu le acopere, apoi se adauga zaharul si scortisoara. Se dau la foc mic pana ce merele sunt fierte si moi si a mai scazut apa (apa sa fie ca un sirop).
Pofta mare !!!
Mod servire:
Se servesc fara coaja.
ali