sa ne ferim de bb?
Raspunsuri - Pagina 2
mirela.mustaciosu spune:
Din punctul asta de vedere noi nu ne ferim de Tudor (are un an si jumatate) si nu cred ca e cazul s-o facem. Am cunoscut copii crescuti si educati in mentalitatea "vai, e rusine!" care au avut mult de suferit incepand cu varsta adolescentei din cauza complexelor si inhibitiilor. Cand spun "nu ne ferim de el", ma refer la faptul ca ne vede dezbracati. N-as merge cu libertinismul pana intr-acolo cat sa fiu de acord cu parintii care fac sex in fata copilului, de exemplu. Dar un comportament si o educartie de natura sa inhibe copilul n-as adopta niciodata. Asta incluzand si discutiile obligatorii de mai tarziu pe care multi parinti evita sa le poarte cu copii de "jena". Soacrei poti sa-i spui ca nu mai suntem de ceva vreme in anul 1700.
Garofitza spune:
Ruxi, noi nu ne-am ferit de Alex deloc. Acum la 3 ani, nu este curios sa vada ce face mami in baie, sau cum face tati dush. Daca trebuie sa iesim pe afara si se intampla sa ma imbrac nu am nici o retinere in fata lui. Normal ca nu o sa ma vantur in pielea goala prin casa. Totul in limita bunului simt. Dar inca ceva, cu cat te vei feri de copil, cu atat el va fii mai curios.
Si inca ceva, nu ca as vrea sa torn gaz pe foc. Pana cand ai sa o mai suporti pe soacra-ta aia? Ca ma enerveaza pe mine la culme, dar pe tine? Chiar asa sotul tau nu-i zice nimic? Chiar asa ea "run the house like she is the boss"? Chiar asa ea are un comentariu pentru orice?.Doamne, ai fii mai fericita, iti zic eu daca copilul ar fii la day care. Il creste in stilul ei, cocolosit si babatesc. Ce nervi mi-a facut!
Garo
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
mcrmiki spune:
Si eu ii dau dreptate lui Garofitza. Este bine sa te porti cat mai natural, iar soacrei spune-i ca tu iti cresti copilul asa cum crezi tu ca este mai bine.
Miha & Bogdan
ruxij spune:
Dragutzelor, va multzumesc. Si eu ma gandesc la fel. Nu pot da cpilul afara, sau sa il las sa planga dupa usa. Cand ne vom putea intzelege, va fi altfel. De vreo doua ori am fost la toaleta cu el si desi noi nu l-am invatzat deloc cu olitza, am zis ca dupa un an jumate, a observat ca mama face pipi acolo si cand i-am dat jos pampersul ca sa ii fac baie, de doua ori a facut pipi langa WC, ca stie el ca acolo se face pipi. A observat rapid! Cred ca e posibil sa fie deja pregatit pentru olitza.
Garofitza, asha e, soacra-mea ma scoate din mintzi, dar rezist eroic pentru ca stiu ca e pentru copilul meu si nu e pentru totdeauna. Dupa un an jumate il duc la daycare, dar numai pentru ca ei ii expira viza, altfel as mai rezista cu ea. Nu conteaza fericirea mea, odata ce mai creste bb putzin, il voi da la daycare si voi scapa de ea. Pana atunci, vetzi mai auzi povestiri din astea. Sotzul meu nu ii spune nimic pentru ca nu o parasc eu mereu. De exemplu lui nu i-am spus de bombaneala de ieri cu dezbracatul, iar ea are o gura atat de mare ca uneori se mai indoieste si sotzul meu. Cu jocul cu apa nu l-am convins, se arata cam nehotarat de ce parte sa fie. Iar ea e smechera si mai mult in absentza lui se ia de mine. Acum se si vaicareste ca e bolnava, pentru sensibilizare fiu. Altadata cand s-a luat de mine de fatza cu el, a sarit la ea cam tare si de aia nu ii spun,ca incepe el ca vrea sa plece mama lui, ca nu mai suporta, face prea multe figuri si mofturi. Iar eu vreau sa o tzin, pentru copil, chiar daca il creste babeste, mai castig si eu cu lupta, pe ici pe colo. Nu cred ca e mai bine la cresa. Pentru el. Pentru mine, da si abia astept sa fim doar noi trei. A fost mult mai bine cand era bb mic si am avut bona. Bonei ii potzi spune mai bine ce doresti, desi si ea isi mai dadea cu parerea invers decat mine, dar oricum... O sa ma mai descarc la voi intre timp, mai ales ca ma indoiesc si eu uneori de unele lucruri. Inchei, ca altfel incep sa va spun alte povestiri pe tema asta, ca imi aduc aminte si ma si enervez...
Va pup,
Ruxi