sa ne ferim de bb?

sa ne ferim de bb? | Autor: ruxij

Link direct la acest mesaj

Sa vedetzi. Bb al meu are un an si trei luni. S-a mai intamplat ca din cauza ca nu ma ajuta nimenisi tata si bunica-sa dormeau, eu, in loc sa cu ei si pentru ca Bogdanel nu ma lasa sa merg la baie, am fost cu el cu tot, atat la toaleta, cat si la dush. Adica eu am facut dus 2 min, iar el a umblat pe acolo prin baie, a tras apa si s-a jucat cu ce a nimerit si el. Astfel, pot spune ca m-a vazut dezbracata. Si daca intra in camera si ma schimb, nu ma prea feresc. Eu ma gandesc ca nu tzine minte, e sub 2 ani. Primele amintiri sunt de la 3 ani, dar ma gandeam sa incep sa ma feresc de el de la 2 ani. Azi vin acasa si fara nici o legatura, in timp ce eu vorbeam la telefon cu altcineva, soacra-mea incepe sa ma bombane ca sa nu "umblu dezbracata" in fatza copilului, desi eram total imbracata. Si-a adus ea aminte. M-a bombanit ceva timp. M-am abtzinut, ca de obicei, pentru ca eu sunt cam nervoasa si iese rau daca raspund, nu pot sa pastrez un ton coborat cand mi se urca sangele in cap, asha ca mai bine tac si spumeg de furie.
Intrebarea mea e: am facut ceva rau? Ce parere avetzi voi de asta. De cand trebuie sa ne ferim de copilasi cand ne imbracam. Ta-su se fereste de el. Eu mai putzin, ca mi se pare greu, nu ii pot explica ca mama se dezbraca si el trebuie sa stea afara, ma gandesc ca ii voi explica atunci cand va intzelege. As vrea sa aud parerile voastre in legatura cu asta.

Va sarut si numai bine!

Ruxi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Stai, Ruxi, linistita, si fa urechea toaca la bombanelile soacrei. Nici o grija, nu iti traumatizezi copilul - si nici nu cred ca o sa se duca sa povesteasca in gura mare la vecini ca mami a lui mai umbla despuiata prin casa.
Acuma, io vorbesc de pe partea mai "golasa" a baricadei, dar zau ca atunci cand e vorba de oalele mele nu suport nasuri straine adulmecand prin preajma. Deloc.
Asa ca, ce spun: comporta-te natural si firesc, daca natura ta nu e una excesiv de pudica, nu trebuie sa-i pui neaparat catuse. Sunt alte lucruri care pot afecta un copil, dar nu ceea ce spui tu. Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Vladut are 11 luni, a inceput sa mearga si rar il mai pacalesc sa stea in tarc sau in premergator si de aceea si eu mai procedez asa, adica il iau cu mine in baie, ma dezbrac in fata lui, dar el are alte lucruri mai importante de facut deocamdata nu prea ma baga in seama.
Oricum e prea mic, dupa 2,5 - 3 ani cred ca ar fi bine sa incepem sa-i povestim bla, bla ......ce si cum.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

N-ai facut rau. Alta solutie nu aveai. Stai linistita.

Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

nu vad de ce ne-am feri de bb nici inainte, nici dupa 3 ani!

bubi

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

ia mai lasa soacra sa bombane cat vrea ea. ca oricum o sa creada ca stie mereu mai bine decat tine, orice ai face. iar daca bebe te vede cateodata dezbracata, ce crezi ca se intampla? oricum va trebui sa ii explici la un moment dat ce e aia si cealalta, si cu cat e mai mic cu atat ii pare mai normal.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Am citit undeva ca pe la cativa anisori (sigur mai mult de 2) copilasii incep sa se fereasca de parinti si sa se simta rusinati de goliciune (cea proprie sau a adultilor). Sigur o sa-ti dai seama cand se va intampla lucrul asta :). Oricum depinde foarte mult si de modul tau de a te comporta. Personal, cred ca e mai bine sa stie copilasul de toate (evident cu anumite limite corespunzatoare varstei), sa i se para fireasca goliciunea (fara insa a-l invata sa umble gol prin casa :)).
Iar despre soacra, incearca sa nu o auzi, sa fie ca un zgomot de fond. Cred ca e modul cel mai usor de a nu te enerva :).

Multa sanatate tuturor bebelusilor,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Aici e ceva normal ca parintii sa faca baie cu copiii pana la varsta mai mari, chiar 6-7 ani. Cei in cauza spun ca in felul asta copilul nu mai e "bulversat" de sexul opus, ca de ce fetele au asa si baietii altfel si faze de genul asta. De plajele cu nudisti ce sa mai spun, ca stau cate 2-3 generatii cu putzicile goale la un loc...

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu cred ca e ok,chiar cu siguranta nu trebuie sa.ti fie jena de corpul tau si implicit sa ii transmiti aceleasi sentimente.
Dacxa stie de mic ce inseamna diferentele intre barbat-femeie va fi mai usor sa inteleaga ce si cum.
Chiar a fost o discutie pe forum recent ,ceva de cum le explici copiilor despre treburile intime ...si cred ca asta e un inceput.
bine ca nu trebuie sa stai in pelea goala -de la brau in jos:):)cand deja are vreo 6 anisori dar cu pieptul nu cred ca trebuie sa te feresti dat fiind ca vara la mare prea putine femei mai poarta sutien.
in concluzie 6trebuie sa.i inspiri drag de corpul lui ,mandrie si sa excluzi sentimente de jena inutila.
o fi,n.o fi bine,mai astept pareri pe tema asta...oi fi eu mai exhibitionista????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2002 spune:

Buna Ziua!
Bun Subiect! Era ceva ce ma preocupa de mult!
Noi nu ne ferim, dar ce facem cu perioadele cand stau cu bunicii, care chiar daca nu ne luam dupa ei, mai devreme sau mai tarziu ajung sa le spuna chestii de genul "ca e rusine, ca nu e bine" samd.
Ca nu-i putem izola nici nu le putem inchide gura bunicilor! Parerea mea e ca intai trebuie sa lucram cu ei, dupa care cu copii. Succesul cred ca nu va intarzia!

Iuliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Nu cred ca ai facut rau, mai ales ca nu aveai alta solutie. Si eu l-am mai luat pe Danuzt la baie cu mine, mai ales cand eram numai noi 2 acasa sau cand era prea micut ca sa inteleaga ca mami iese imediat. Doar nu aveam sa-l las dupa usa sa planga!! Alteori cand veneam de la plimbare si nu se lasa convins ca trebuie sa faca pipi il puneam pe olitza in fata baii si ma asezam si eu pe tron zicand ca facem ambii pipi si facea imediat. Oricum nu l-am fortat. Acum ca are 1 an si 8 luni nu-l mai iau cu mine la WC, dar imi mai deschide el singur usa si arata cu degetul la mine si zice "mama-pipi". Baie mai facem noi impreuna, se intampla la fel sa ma prinda cand ma schimb, si nu ma feresc, nu tip, nu-l alung, dar nici el nu se arata prwea mirat sau surprins.
Ma feresc numai cand sunt pe stop si tre' sa fac dus si sa'mi pun "pampersii"/tampoanele.
Stai calma si ascult-o pe soacra mai putin.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput