EPILARE DEFINITIVA
Raspunsuri - Pagina 3
BraveGirl spune:
Deci nu numai eu patesc asa....speram totusi sa cada si acolo...momentan eu nu mai am decat cateva fire. Dar sigur vor creste iar
...
==========
Corina
Albumul meu
stefaniya spune:
Hmmm,epilarea definitiva nu e chia definitiva ci pe o perioada de cativa ani.Asa cum s-a mai spus nici nu te lasa fara par deloc.Da,cand e vorba de fata merita ca e destul de enervant dar pe restul corpului nu cred.
Daca e o problema hormonala trebuie tratata dar parul care deja a aparut nu va disparea o data cu tratarea.
Epilarea definitiva e un fel de acupunctura,e cam dureroasa si poate avea si repercusiuni.Nu vorbesc din proprie experienta dar lucrez in domeniu si cred ca trebuie sa te gandesti bine inainte de a lua hotararea.(asta pt cine se gandeste s-o faca)Cabinetele nu dau informarea care trebuie.
*****BEBE*****
mirelka spune:
si pe mine ma intereseaza acest lucru foarte mult.de aceea intreb mereu daca exista rezultate, daca fetele sunt multumite. cvel mai bine ar fi daca ne-ar spune cineva de specialitate si sincer, bineinteles. sau poate au aparut noutati in acest domeniu???
stefaniya spune:
Mirelka - multumirea fetelor e impartita si asta pentru ca pilozitatea difera de la o persoana la alta.Eu ma epilez de 10ani cu ceara refolosibila calda si in toti anii astia o data nu am bagat lama.Norocul meu e ca sunt si blonda dar eu l-am facut sa ajung asa,prin rabdare.De exemplu la mine epilarea definitiva ar da mai multe rezultate decat la o persoana cu pilozitate mult mai mare si de-asta zic ca multumirile difera.
Sfatul meu e sa te documentezi cat de cat pe internet,sa alegi un cabinet unde persoana care practica are studii in medicina si in functie de cat de multe lamuriri iti va da,te va ajuta sa te hotarasti.
Sunt destul de multi bani si eu cred ca merita sa stii inainte ce rezultat va fi chiar daca e imposibil de stiut 100% dar marja de eroare sa nu fie mare.
Succes si sa auzim ca ai ramas fara par pe corp :)
*****BEBE*****
mihaelamicka spune:
Pe mine ma intereseaza chestia asta ca as vrea sa ma depilez definitiv pe maini....
intrebarea e daca cumva la axila... unde exista ceva ganglioni... nu e cam periculos...
eu ma depilez cu brown-ul si e super ok....
dar pe maini chiar ma enerveaza si cand m-am depilat prima oara cu ceara.... am facut o frumusete de foliculita de mi-a trebuit 1 luna sa scap de ea... cu unguente cu antibiotic...
bine ca a fost un test cu o luna jumate inainte de nunta.... ca altfel cine stie cu naiba as fi arata ca mireasa... nici nu vreau sa ma gandesc...
legat de reparitia dupa mai multi ani... chiar daca repar fire suptiri si care nu se vad... asta nu ma deranjeaza...
multumesc mult pentru informatii
stefaniya spune:
Mihaela,daca tu folosesti aparatul Brown la axila inseamna ca ai o piele destul de rezistenta dar e un loc sensibil care trebuie verificat des ca sa nu apara probleme.Nu trebuie sa apara din prima,ci pe parcurs,chiar ani...La axila nu sunt ganglioni ci ei pot aparea,fiind un loc unde foliculina este in cantitate mai mare ca si in partea inghinala.Foliculina e un hormon secretat de ovar si placenta dar nu trebuie neaparat sa ia un caracter urat si stii la ce ma refer,la acea boala urata.
Daca tu vei cere o epilare axilara definitiva,persoana care se va ocupa de asta va trebui sa iti spuna toate riscurile.
Spui ca ai facut o frumusete de foliculita cand te-ai epilat pe maini.De cele mai multe ori asa se intampla prima oara,asta e o infectie daca pot spune asa a radacinii firului de par.Adica dupa epilare se foloseste un gel special care dezinfecteaza si o igiena cat mai atenta in ziua respectiva,nu sapun sau alte creme care pot provoca asa ceva.Cred ca daca te epilai a doua oara nu se mai intampla asa ceva sau da,depinde de la caz la caz.
Intr-un cuvant sfatul meu e sa mergeti in cabinete cu profesionisti care au mai mult decat o diploma de cosmetician.
*****BEBE*****
mihaelamicka spune:
Stefaniya tu zici ca daca ma depilez cu aparatul la axila as putea avea probleme? pana acuma m-o ferit dumnezeu... sincer nu ma doare cand fac asta..... asa e o durere suprtabila... ca si cea de pe picioare... eu am citi ca in cazul in care folosesti ceara calda... exista mai multe sanse sa apara acei ganglioni decat cu epilatorul.... daca nu e asa va rog sa imi ziceti...
mie imi e cam teama sa fac epilare definitiva din cauza ganglionilor cu pricina... sa nu cumva sa apara asa ceva...
va rog daca stiti mai multe spuneti-mi... in genere pe net ... pe paginile clinicilor care fac asa ceva.. nu vezi trecute decat avantajele.... dpdv medical nu rpea sunt opinii... credibile...
asa ca ma bazez pe voi sa ma ajutati....
stefaniya spune:
Nu MIhaela,nu zic ca vei avea probleme ci ca doar se poate intampla,indiferent ca folosesti aparat,ceara sau chiar lama de ras,axila fiind un loc unde foliculina e in cantitate mai mare.Spun ca ai o piele rezistenta pt ca aparatul nu face sa deschida porii inainet si smulgerea firului e oarecum dureroasa(depinde de la caz la caz)Ceara fiind calda,deschide porii inainte si durerea nu mai e asa mare dar dupa e bine sa nu speli locul(mai ales cu sapun)sa nu te expui la soare si sa folosesti un gel calmant care se gaseste in magazinele cosmetice.
E bine sa verifici locul destul de des,eu asa am descoperit ca am facut chisturi la sani.Ma verificam des cand am simtit ca ceva e in neregula si chiar si asa am asteptat pana sa merg la medic,dar cum a aparut cea mai mica durere am fugit si s-a rezolvat totul acum si nici probleme cu cresterea pilozitatii nu am avut de la tratament.
De-asta insist sa spun ca e bine sa mergi la medic sa te interesezi,eu i-am cerut toate efectele secundare ale tratamentului pt ca era pe baza de hormoni.
Nu trebuie sa mergi pe mana mea sau a altuia pt ca fiecare organism reactioneaza diferit iar in ziua de azi cu atata concurenta ei (medicii sau cosmeticiana care face epilarea) trebuie sa fie cat mai draguti si sa-ti explice tot ce ai nevoie.
Dar dupa cum spui ca tu iti doresti pe maini nu cred ca sa fie vreo problema,daca era s-ar fi auzit.Dupa ce te faci sa ne arati o poza inainte si dupa.
*****BEBE*****
mihaelamicka spune:
Ok
Mercic mult de tot pentru sfaturi... eu pana acuma nu am avut probleme... sper nici sa nu am vreodata... dar poate ca am sa aplez la definitiva si la axile ca ma enerveaza sa ma tot depilez
de durut nu ma doare decat daca e mai mare... daca e mic... abia ca simt... si fac asta de vreo 5 ani... si chiar s-am mai subtiat firul...
ma interesez sa vad ce fac.... si va spun rezultatele.
Va rog spuneti-mi 2 sau 3 clinici foarte bune care fac depilare definitiva
multumesc
Va pup