Mamici de septembrie - octombrie 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

AJUTOOOOR pt. o viitoare mamica!!!

Va multumesc!

PULOVER GATA!!!
ANTONIO ne zambeste
Andrada 30+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

katrin,eu nu prea am asa gretzuri,cum povestesc fetele.ma mai apuca cate o data,dar ma duc rapid sa vars si imi trec.nici pofta de mancare nu prea am,si nu mananc decat ce imi e pofta.multe,foarte multe fructe,cereale cu lapte si cam atat ce imi prieste.
sigur o sa il vezi pe bebe la 10 sapt.eu ma duc martea viitoare,nu mai am rabdare.sper sa fie bine.
mami25_7 si eu am scurgeri,moasa mi-a zis sa nu imi fac griji fiindca e foarte normal.numai daca miroase sau se schimba culoarea,atunci e vb. de ceva grav.mi s-au "inmuiat" si mie sanii.ma mai jeneaza sfarcurile si ma dor.chiar mi-au aparut niste venisoare albastre pe ei si vergeturi
nana,mult succes maine la doctor.sa ne povestesti cum a fost.

danielle 10+

http://bd.lilypie.com/yaSIO.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami25_7 spune:

In legatura cu sexul,as vrea sa va spun,ca acesta nu face rau in sarcina decat cand a fost intru totul intersis,de obicei,nu se interzice a face,ci doar a face cu masura,fara nebunii,in pozitii confortabile,si nu prea dur ca se sperie bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Dragelor, am revenit.
M-am linistit sa constat ca deranjul stomacal serios (probabil) nu a fost toxi-infectie alimentara: doar reactie de la curry/ardei iute. Ardeiul e pe lista 'de evitat' (contractii), dar mie imi dadea diaree (asta dupa 5 zile de consum fara probleme de curryuri iuti). Apoi, dupa ce ma linistisem, cum luam ceva cu cat de putin cu chilli - hop...!!! Deci totul e doza - ca de obicei. Si corpul iti spune el ce nu-i place.
(In fine, ca sa stau linistita azi am dat proba scaun pentru listeria, salmonela si amoebe - sa nu am suveniruri indiene sa-l afecteze pe bebe ...igiena e o mare problema, si la 5*.)

Bee, Roxana _G : greu de decis cu disputatul TT.
Eu il cerusem drlui, si mi-a recomandat altceva: TESTUL PRIMULUI TRIMESTRU.
Aici spun ca la TT rata de fals-pozitiv e prea mare: la o mami de 20 ani la 3-4%, la una de 40 de ani deja la aproape 60%! Apoi ca doar in 60% din cazuri recunoaste problemele... De aceea "a pierdut din importanta" / nu se mai (prea) face in Germania/Elvetia.

Testul 1 Trim - test neinvaziv intre sapt. 11-14.
Se fac: transparenta nucala + teste din sangele mamicii: hormonii de sarcina ß–HCG si Östriol, precum si proteinele PAPP-A si AFP. (??? - trad din Germ).
Sunt tot rezultate statistice, dar acuratetea e mai mare decat TT, si testul, fiind mai devreme, da mai mult timp pentru alte teste (amnio, Chorionzottenbiopsie etc.) Rezultate fals-pozitiv (in f de varsta) sunt la 2-8% la gravi sub 35 de ani.
Mie drul mi-a dat o foaie informativa cu 'Ersttrimestertest', decizia e la mine (am sa-l fac).

Nu stiu daca asta va face decizia mai usoara cu TTul... Norma europeana sigur nu e. Aici doar la peste 35 de ani se fac testele astea speciale, altfel ai vreo 3 eco si ceva teste de sange si... sanatoase sa fim!

CEVA FAIN:
Am eu carticica, dar m-am abonat pe mail si la www.babycenter.de - exista si in engl. la www.babycenter.com - si primesc saptamanal un mail cu evolutia bebe in acea saptamana, ilustratii cu dezvoltarea fetala. E asa de dragutz sa citesc ca acum (azi 10 sapt) avem ~3 cm, incep sa creasca unghiute la maini si picioare, puf pe capsor, inghite si da din picioruse...

V-am pupat

Piciulika
9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami25_7 spune:

Multumesc mult pt raspuns Danielle,m-am mai linistit.Te si sarcina usoara.cu siguranta voi dormi mai bine in noaptea asta,mi-ai mai alungat din gandurile negre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marushka spune:

Katrin si eu am fost pentru prima data la intalnirea cu bebe la 9 saptamani+ si am vazut destul de bine... doctorul chiar glumea zicandu-ne ca seamana cu tati
I-am vazut atunci lu bebe inimioara, capusorul, manute si picioruse, si masura 2.77 cm. La un moment dat beneul a inceput sa dea din manute si din picioruse, eu dintr-o data am exclamat: se misca! doamne, sunt momente unice ce le traiesti la prima intalnire cu copilasul tau. i-a facut eco transvaginala. Asa ca du-te linistita, ai ce vedea!

mami25_7 si eu am secretii vaginale albe, fara miros. Pe la 7-8 saptamani parca le aveam mai abundente, acum s-au redus ca volum. Am intrebat doctorul meu daca este normal iar el mi-a raspuns "femeile insarcinate sunt mai zemoase" asa ca nu te alarma. Am vazut ca suntem in aceeasi saptamana de 11+
Nici la mine sanii nu ii mai simt atat de umflati, dar greturi am la greu, de dimineata pana seara, stare de voma continua Pe mine ma cam doare spatele, mai ales dimineata cand ma trezesc. Oare e normal ?!

daniela76 iti cunosc bucuria prin care treci, felicitari pentru intalnirea cu bebe nu-i asa ca sunt minunati cand ii vezi ?!

Liana30 la greturi ma alatur si eu voua. Mie mi se pare ca greturile sunt tot mai grele pe zi ce trece, sunt tot mai multe. Facem echipa de Felicitari -dutelor care au scapat de greturi!

Pupici la toti bebicii din burtici!
Sa avem copii sanatosi, frumosi si mancaciosi

Taniusha 11+

http://bd.lilypie.com/EzQqp2.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mami25_7

Multumesc mult pt raspuns Danielle,m-am mai linistit.Te si sarcina usoara.cu siguranta voi dormi mai bine in noaptea asta,mi-ai mai alungat din gandurile negre.

stai linistita dragutza.si eu ma speriam din orsice.puneam mana pe tel si sunam moasa intr-o disperare.am inebunit-o
mi-a dat multe cartulii despre bebei,testele pe care trebe sa le fac,si tot ce cuprinde graviditatea.am ce invatza
daca te mai nelamureste ceva,da un buzz

danielle 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Andreea, mie atat mi-a spus la telefon. Insa sa stii ca tu nu prea aveai cum sa faci morfologie asa devreme, adica cea de la 20 de sapt e mai complicata. La CMU cea de 12 sapt a fost 2 mil si cea de 20 sapt urma sa fie 3 mil.

Mami25, si eu am o secretie cum descrii. Sigur nu e lichid, acela este rozaliu si lipicios. Numai sa nu fie vreo candida sau ceva, in rest nu ai de ce sa iti faci griji.

Piciulika, in principiu testul tau testeaza cam acelasi lucru, insa despre TT am citit ca poate da erori pana la 80%. Cica din 50 rezultate pozitive, numai 1-2 se adeveresc. Insa eu l-am facut de gura medicului.

Aaaa, sa nu uit. Daaaa, cred ca ceea ce am simtit prin burtica este chiar el bb.

Rox 14+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Buna seara,buna seara!

Asa cum am promis,am revenit dupa controlul de 8 sapt ,convinsa fiind ca totul e bine!

Fetelor,eu sunt foarte feeeeeeeericita!!!
Am fost astazi la echo si asa mare bucurie mi-a facut bebicul meu scump!A crescut ca fat-frumos,nu-mi venea sa cred,in 2 saptamini asa evolutie frumoasa si inimioara lui mica batea cu 145 bpm!!!!!Am inceput sa ,de emotie si de bucurie ,evident!
Tutu a fost un dulce,mi-a aratat bebicul din mai multe pozitii!I-am vazut capsorul cu vezicula craniana in care incep sa se formeze structurile sistemului nervos central,spinaruca si cordonul ombilical!
,,Muzica''batailor inimioarei a fost ceva unic;parca spargea muntii!
Am si 2 pozici noi cu bb-ul meu iubit!
Are nici mai mult ,nici mai putin de:1.2 cm!!!!!
Si eu si tati plutim!!
Sper sa fie bine in continuare,dr.Tutunaru mi-a zis sa iau pina la 12 sapt.tratamentul prescris de el si dupa aia mai vdm!
Urmatoarea echo:pe 26 martie!
Abia astept!

Teodora8 +
http://new.photos.yahoo.com/gogosnel/albums/

,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou

Mergi la inceput

roxana asa repede sa simti bebele?ce fain
teodora ce super e ca ti-ai vazut bebelusul
eu nu mai pot sa astept pana sapt. viitoare.mi se pare ca mai am de asteptat 1 an.

sa va traiasca bebei,frumosi si sanatosi!

danielle 10+

http://new.photos.yahoo.com/danielle_nicolaica

Mergi la inceput