Mamici de septembrie - octombrie 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Salutare, am ajuns acasa si am papat la greu gratar cu tone de salata verde.

In ceea ce priveste sexul, la prima sarcina a fost cam dificil, la inceput aveam risc de avort spontan, apoi ma durea, si spre sfarsit cand aveam eu chef si era ok nu mai voia taticul pentru ca "vine bb peste el". De data asta este super ok, acum am vazut si eu cum e sa fie sex pe sarcina fara dureri si chiar am avut o perioada tare "ocupata". Tocmai ieri ce ma gandeam ca am facut o pauza cam nejustificata de cateva zile. Insa am intrebat medicul si a zis si el ca e ok, ca data trecuta din pricina problemei chiar el a mentionat restrictia. Oricum e de profitat acum, ca ma incolo e oarecum mai greoi cu burtica mare.

Apropos de burtica, la mine se cam vede si azi am observat ca incomoda si la epilatul inghinal. Insa a fost ok, in sensul ca nu am avut pb deloc(ma refer la cel total). Stiu ca intrebaserati mai demult despre asta.

Rox 14+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Am culcat si eu maimutzica si pot sa mai respir nitzel.

La prima sarcina am prestat si noi sex "en gros" ca sa spun asa. N-am avut nici o problema. Am avut o partida memorabila chiar in noaptea dinainte de nastere! Acu inca nu ne-am intrat in mana chiar cum ar trebui, ca mie mi-a fost foaaaaarte rau toata perioada asta. Abia de vreo saptamana mai respir si eu. Dar recuperam noi!

Roxana felicitari pentru baiat. Mai dar ce de baieti in lista! Burta se vede si la mine binishor. Chiar ma uitam azi la un sarafan pe care l-am purtat insarcinata cu Miruna la o nunta. Si aveam atunci 5 luni. Acum abia mai incap in el! Ciudat... Ca kile n-am luat. Ba am unul lipsa fata de decembrie.

Va urez noapte buna.

Ana 13+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

ia uitati ce am gasit eu despre sex si sarcina:

many people worry about whether it is safe to have sex during pregnancy.there is no physical reason why you shouldn`t continue to have sexual intercourse right through a normal pregnancy,if you wish.it doesn`t harm the baby because the penis cannot penetrate beyond the vagina.the muscles of the cervix and a plug of mucus,specially formed in pregnancy,seal off the womb completely.

later in pregnancy,an orgasm,or even sexual intercourse itself,can set off contractions (known as Braxton Hick`s contractions)
you will feel the muscles of your womb go hard.there is no need for alarm as this is perfectly normal.if it feels uncomfortable,try your relaxation techniques or just lie quietly till the contractions pass.

if you have had a previous miscarriage,ask your doctor or midwife for advice.your doctor or midwifewill probably advise you to avoid intercourse if you have had heavy bleeding in pregnancy,and you should definitely not have intercourse once the waters have broken since this risks infections in the baby.

while sex is safe for most couples in pregnancy,it may not be all that easy.you will probably need to find different positions.this can be a time to explore and experiment together.the man on top can become very uncomfortable for the woman quite early in pregnancy,not just because of the baby,but because of tender breasts as well.it can also be uncomfortable if the man`s penis penetrates too deeply.so it may be better to lie on your sides,either facing or with the man behind.many couples find that a position in whitch the woman is on top is most comfortable.

some couples find making love extra enjoyable during pregnancy while others simply feel that they don`t want to have intercourse and prefer to find other ways of being loving or of making love.it`s important to talk about your feelings with each other.

danielle 10+

http://bd.lilypie.com/yaSIO.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

what foods should you avoid?

raw and lighty cooked eggs,as there is a risk of salmonella poisoning.

soft cheeses,such as camembert and brie,
pate,sliced meats or chopped chicken,raw meat,raw and undercooked fish and shellfish and any pre-made salads that have been standing for a while,as there is a risk of listeriosis.this is a form of food poisoning caused by the listeria bacteria sometimes found in these types of refrigerated foods.listeriosis is associated with miscarriage and stillbirth.

health tips for pregnant women
your diet should include:

carbohydrates:bread,potatoes,rice,pastas,oats
proteins:milk,chese,yoghurt,lean meat,fish(not raw),tofu,nuts,soya beans
iron-rich foods:red meat,green leafy vegetables,lentils,eggs,driet fruit,some types of fish(not raw)
vitamin C-rich foods:citrus fruit,tomatoes,berries
folic acid-rich foods:dark green leafy vegetables,fruits,yeast extract,nuts,soya/linseed bread
zin-rich foods:seafood,meat,wholegrains

-it is best to eat a variety of nutritious foods from different food groups.
-wash or peel fruit and vegetables before eating,to avoid chemicals.
-your diet should be low in saturated fat,free of artificial colourings and preservatives,and rich in fibre

can you take vitamins?
it is best to get your vitamins and minerals from the food that you eat.
please consult your Healthcare Advisor before taking any vitamin supplements during pregnancy!
your Midwife will recommend you take a folic acid supplement until the 12th week.you may also be advised to take an iron supplement.large doses of iron can be associated with constipation.your Midwife will be able to offer you furthe advice on this.
vitamin A supplements should be avoided in the first trimester,as vitamin A is stored by the body and has been linked with birth defects.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Ana, eu arat cam ca la prima sarcina in aceeasi perioada, am doar un kg max 2 in plus, la acelasi moment. Mama spunea ca acum chiar i se pare ca sunt mai slaba, mai putin burtica care a devenit evidenta. Stiu ca si daca trecuta prin perioada asta (15-16 sapt) ma intorsesem din concediu si ma abordasera niste colege in lift sa ma intrebe daca sunt gravida. Acum nu se inghesuie, pentru ca in sept aveam cel putin 4 kg mai mult decat am acum si nu cred ca s-a prins nimeni. Realizeaza numai cei care stiu. Cat despre haine, am si eu niste lucruri de data trecuta, insa sunt imense. Cred ca numai un sarafan as putea purta, restul nu prea, intrucat le-am cumparat spre final cand crescusem serios.

Danielle, multumim de info, mi-a prins bine sa mai citesc ca ma lasase memoria de data trecuta.

Eu sunt matinala dupa cum vedeti, ma grabesc sa ma duc sa recoltez pentru TT si sincer sunt tare agitata. Am avut cosmaruri toata noaptea ca imi iesise prost TT, dadeam in judecata laboratoare, si multe altele. Neplacut oricum. Hai ca ma duc sa ma imbrac si sa pregatesc si pitica de gradi. O zi buna! Revin de la birou.

Rox 14+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Buna gravidute

Nana tin pumnii pentru maine!Deabia astept sa vi sa ne povestesti cum a fost.Poate ai mai mult noroc ca mine si afli sexul.
Cu otetul te inteleg,si eu sunt la fel,tot sa fie acru,cat mai acru.Daca gusta cineva din salata mea,se sperie,imi pun pe furis,sa nu ma vada al meu,ca-mi sare in cap,dar ce sa fac daca asa ma simt yo bine.O trece si asta.
Referitor la sex,cam rarut din pacate.Una la mana,eu adorm mult mai repede si al meu nu ma mai trezeste.Doi la mana,acum e si el mai ocupat cu munca si nici el nu cred ca ii arde prea tare.Apoi il simt ca ii e frica,yo tot povestindu-i ca n-are nimic,daca nu se folosesc pozitii si miscari periculoase.Chiar am un cui,imi e frica sa nu dauneze relatiei lipsa asta.Voi ce credeti?

Sabina Y.12+

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Postat de aurelia27

buna dimineata la toate gravidutele eu sunt cam matinala din cauza fusului orar o sa ma obisnuiesc asi dori sa fiu si eu trecuta pe lista de septembrie UM-25 noiembrie 12sapt3z DPN-03septembrie sunt foarte fericita ca am gasit acest forum am invatat foarte multe de la voi eu eram total pe dinafara va pup dulce pe toate sa dea DUMNEZEU sa fim sanatoase si bbi nostri o zi buna la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia27 spune:

ALE multumesc frumos cer scuze eu ma descurc mai greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Aurelia, bine ai venit si sarcina usoara. Nu tre' sa-ti ceri scuze. Daca mai ai nevoie de ajutor, intreaba, dar forumul are si optiune de cautare.
Daca de abia ai descoperit forumul, iti recomanda sa il "rasfoiesti" putin, sa vezi cam ce subiecte sunt si pe unde sunt tratate.

Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaStroescu spune:

Buna fetelor!

Sunt un pic speriata ca prietena mea care e in 9S a avut o sangerare si acum e in spital internata.
Ce inseamna asta? E grav?

Va multumesc

6+

Mergi la inceput