Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (20)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angi_m spune:

Mai fetelor, parca sun de pe alta planeta . Pana acum cand ati intrebat voi de "speriat", n-am luat seama si aveam impresia ca Iulia nu se sperie. Dar dupa ce am citit intrebarea, am inceput sa observ ca si ea se sperie, atata doar ca se sperie un pic (adica mai rar), cand se vorbeste brusc mai tare, cand tuseste sau stranuta cineva. Insa nu plange deloc si poate ca de-aia n-am observat.

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti
"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi poze
Iulia - 3 noiembrie 2006 - luna 1 luna 2 luna 3 luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Varsta si greutatea Iuliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Muzica si Bebelusii

Muzica ne influenteaza vietile mai mult decat suntem dispusi sa recunoastem. Un rock clasic este o muzica excelenta in masina, Cesaria Evora face o atmosfera nemaipomenita pentru ceaiul de la ora 5, primii fulgi de zapada se urmaresc pe fereastra ascultand Sonata Lunii. Fiecare moment important al vietii are un corespondent muzical; de ce nu ar avea si pentru bebelusul tau?

Inca din primele zile de viata este util sa-ti obisnuiesti bebelusul cu muzica. Si asta nu pe motiv ca l-ar face mai destept, ci din motive mult mai pragmatice: atunci cand in camera bebelusului este liniste deplina, acesta va fi mult mai sensibil la zgomote si se va speria la fiecare usa trantita. Daca se va obisnui insa cu zgomotul, cu muzica unui aparat de radio, se va simti in siguranta si cand va ramane singur in camera, doar cu aparatul.

Intre un aparat de radio si un televizor, se recomanda aparatul de radio, deoarece televizorul ofera foarte multa informatie pe unitatea de timp, prin frecventa mare a derularii imaginilor, obosind si stresand creierasul micutului.

Bambolettade Antonia-Gabriela (1 noiembrie 2006)
poze
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">video bebelina
poze Antonia -luna 1 luna 2luna 3luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
botez Antonia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Site Fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

bebelina se sperie cand stranut, si atunci desface larg manutele si piciorusele si sare de un metru, am avut senzatia ca o sa cada. uneori, cand e cu biberonul, ramane cu ochisorii larg deschisi, dar daca ii spun ceva, tresare, semn clar ca s-a speriat. uneori mai si plange, dar nu e nimic grav.
a propos de plans, o sa ma reclame asta mica cu siguranta: mai are din cand in cand cate un plans isteric, dar care nu tine mult, doar vreo 3 respiratii adanci, iar eu o iau in brate si rad de ea. pai e asta atitudine de mama normala, sa rada de bebela care plange?!?

si eu am senzatia ca vede la televizor, dar am crezut ca mi se pare. daca spune oanacat ca si ea pateste la fel, inseamna ca asta e.
oana, in legatura cu pasaportul, cica pt bebei e musai sa ajungi in nicolae iorga,nu merge la sectie.
am sunat si pe la companiile aeriene, astea de la tarom sunt cumplite (taromul e una dintre cele 2 companii care au zboruri unde vrem noi si la ce ore vrem noi). imi venea sa le bat pe individe, si de la o agentie, si de la call center, idioate complet, ca ce inseamna conditii de zbor pt bebei? pai bine, doamna, dvs lucrati in domeniu si eu trebuie sa va zic ca la unele companii bebeii au voie bagaje 10 kg in cala, sau daca aveti un spatiu in care sa calatoreasca, ca doar nu o sa o tin in brate 5 ore! pana la urma, daca ne hotaram, alegem lufthansa, am inteles ca e voie si cu carucior daca e pliant. dar ne mai interesam, intai sa o trec pe pisi pe pasaport.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Importanta rutinei la nani!

Copilul trebuie invatat de mic... Dr. Ferber considera ca, inca din fasa, bebelusului trebuie sa i se aplice cateva reguli minime, absolut necesare, in ceea ce priveste somnul sau pe timpul noptii. Un vechi proverb romanesc spune:Cum ti-l inveti asa il ai....zicala valabila si in cazul copiilor mici care nu vor sa doarma noaptea.

Indiferent de situatie trebuie sa fii constienta ca anumite ritualuri si moduri de abordare il pot ajuta pe copilul tau sa-si dezvolte un obicei bun si sanatos de somn, care va va scuti de probleme pe amandoi, mai tarziu. De exemplu, daca l-ai obisnuit sa-l legeni pentru a dormi 25 de minute inainte de culcare, iar cand se trezeste noaptea, te duci la el si te mai plimbi putin cu el prin casa pentru ca puiul sa nu planga, dupa ceva timp te vei simti epuizata iar ora lui de culcare se va amana in fiecare seara cu cel putin 60 de minute. Chiar daca acum spui ca nu te deranjeaza sa te trezesti noaptea si sa-l legeni, trebuie sa recunosti ca interesul tau este ca cel mic sa aiba un somn linistit si fara intreruperi.

Un obicei similar, care nu face bine nimanui este acela de a-l lua la tine in pat in fiecare noapte. Chiar daca el pare ca doarme excelent cu parintii lui in pat, cu timpul vei fi nevoita sa faci unele schimbari si cu cat mai tarziu cu atat mai rau pentru amandoi, pentru ca dupa cateva saptamani se va lasa cu tipete atunci cand vei dori sa-l muti la el in pat.

Rutina sau ritualurile somnului din timpul noptii se pot traduce prin majoritatea activitatilor prin care cel mic trece inainte de culcare si atunci cand adoarme.

Pana la varsta de trei luni, bebelusul poate adormi cu tine deoarece acum este momentul cand el doarme in jur de 15 ore pe zi si este imposibil sa nu se trezeasca de cateva ori pe noapte pentru a-si lua portia de papa. Daca pana la varsta de cinci, sase luni, el nu are un program bine stabilit de somn si inca se mai trezeste de doua, trei ori pe noapte, atunci ceva nu este in regula. Pentru a-l ajuta sa doarma bine toata noaptea, in acest caz trebuie sa-i schimbi putin ritualul de culcare. Astfel, este foarte important ca bebelusul sa fie mereu pus in patut treaz, pentru ca de la o varsta frageda sa invete sa adoarma singur.

Pe masura ce copilul tau creste, rutina timpului de culcare, ramane la fel de importanta. Daca ii vei oferi cel putin o ora din timpul tau inainte de culcare si veti petrece amandoi clipe placute, el se va simti foarte fericit si va astepta cu placere ora de culcare, in loc sa devina agitat si plangacios. Copilul va invata singur cand este momentul sa se schimbe in pijamale, sa se spele pe dinti si sa se puna in pat. El va sti ca aceste activitati sunt planificate si cat timp are la dispozitie pentru ele. Incearca, sa nu-ti incalci cuvantul asupra orei de culcare in fiecare seara si, mai ales, sa fii mereu langa el pentru a face toate aceste pregatiri de somn impreauna.

Sfat:
15 minute in fiecare seara pentru copilul tau inainte de culcare, nu inseamna mare lucru din timpul tau. Insa aceste 15 minute stabilite de voi pentru povesti sau discutii interesante nu trebuie depasite. Ori de cate ori ii citesti o poveste, este bine sa-l anunti cu putin timp inainte ca mai ai cateva pagini si ca urmeaza sa se culce. Dupa cateva astfel de incercari, atunci cand vei termina lectura, va stinge singur lumina si se va culca. Nu ceda, atunci cand el iti va cere miorlaindu-se sa-i mai citesti o poveste si gata. Cu siguranta aceasta nu va fi ultima daca cedezi rugamintilor lui.

Bambolettade Antonia-Gabriela (1 noiembrie 2006)
poze
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">video bebelina
poze Antonia -luna 1 luna 2luna 3luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
botez Antonia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Site Fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari fetele!!!
o fi ceva in aer???? azi am avut o zi de cosmar.... noaptea trecuta la fel. cand nu a dormit a plans! tare! pana a venit tati si acum rade! cred ca s-a plictisit de mine!
multumesc din suflet fetelor care mi-au raspuns la teme... mai ales la cea cu speriatul ca eram tare ingrijorata! al meu sta cateva secunde dupa care plange tare tare.... cu greu il linistesc!
as rea si eu sa raspund... dar vad ca s-a plictisit si de tati.... ma duc sa il schimb!
va pupic pe toate... sper sa mai intru si eu pe aici ca de vreo 3 zil;e trag chiulul!
pupici

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrei 2006

Mergi la inceput

Feteleeee, avem si noi "centru de activitaaatzi"

Angi poze
www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Varsta si greutatea Iuliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

roxanica, acum imi aduc aminte ca si tu ai scris ca ai calculator nou. Asa ca ne bucuram impreuna. Viata lunga si folosire frecventa!

danutz, probabil ca noaptea trecuta a fost doar o exceptie, nu cred ca se intoarce Rares la obiceiuri de bebe mic, mic, mic. Mai are si Cristi cate o noapte din asta. Si mai avem si noi, nu?

alexandra sa va simtiti bine in excursie! Stati si peste noapte? Vezi sa nu impachetezi toata garderoba lui Mark

quote:
Originally posted by dianocica
plus tort cu blat cu nuca si umplut cu frisca si fructe. astuia ii fac si poza...

... tortul meu preferat...!!! Ooo, imi lasa gura apa... pui aici reteta, da?

bulisor, eu am folosit Elocom la prima mea fetita, si ea a avut diateza pasiva cand avea vreo 2 luni. Elocomul a mers foarte bine, a vindecat-o rapid si nu a avut efecte secundare. Sa dai strat subire si doar pe zonele afectate.

quote:
Originally posted by Yagmur
mai vreau visinata.. trebuie sa-mi "dreg" vocea neexistenta... ptr ca maine ca "activitate sociala" am chef la firma cu karaoke.. (oare cate beri trebuie sa beau sa am curaj sa cant )

Ntz, ntz, nu cu bere se rezolva, ci cu o tarie. Plus ca ti se drege vocea... cristal!

Dbunny, ce frumosi sunteti! Ai un bebe super...man!

Bamboletta, foarte faine articolele, multumesc!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaCat spune:

Pe vremea cand Dumnezeu a creat femeia si era cea de-a sasea zi in care
lucra din greu, a aparut un inger si a spus: "De ce-i dedici atata timp
acestei creaturi?"

Iar Dumnezeu a raspuns: "Ai vazut lista speciala pe care am facut-o
pentru ea?" "Trebuie sa fie complet lavabila, dar nu din plastic, sa aiba
peste 200 de parti mobile, toate substituibile, sa poata functiona cu
Cola light si resturi alimentare, sa poata tine patru copii in poala in
acelasi timp, sa aiba un sarut care poate vindeca orice durere, de la
un genunchi zgariat la o inima franta si va face toate acestea cu doar
doua maini."

Ingerul a fost uimit de cerinte. "Doar doua maini? Nu se poate! Si asta
e modelul standard? Dar e prea multa munca pentru o singura zi. Mai
bine asteapta pana maine sa-ti sfarsesti lucrul."

"Ba n-o sa astept", a protestat Dumnezeu. "Mai am atat de putin pana sa
desavarsesc aceasta faptura care imi este atat de aproape de inima.
Deja se poate vindeca singura cand este bolnava si, pe deasupra, poate
munci 18 ore pe zi."

Ingerul s-a apropiat si a atins femeia. "Dar, Doamne, ai facut-o atat
de moale." "Da, este moale", a incuviintat Dumnezeu, "dar am facut-o si
puternica. Nici n-ai idee cate poate suporta sau indeplini."

"O sa poata gandi?" a mai intrebat ingerul. Si Dumnezeu a raspuns: "Nu
numai ca va putea gandi, ci chiar sa gaseasca solutii si sa negocieze."

Atunci, ingerul a observat ceva si, apropiindu-se, a atins obrazul
femeii. "Oops, se pare ca din modelul asta se prelinge ceva. Ti-am spus eu
ca incerci sa pui prea multe in el."

"Nu se prelinge nimic, aceea e o lacrima", l-a corectat Dumnezeu.

"Pentru ce e lacrima?" intreba ingerul.
"Lacrima este modul ei de a-si exprima bucuria, tristetea, durerea,
dezamagirea, iubirea, singuratatea, deznadejdea si mandria."

Ingerul a ramas impresionat. "Doamne, esti un geniu, te-ai gandit la
toate! Femeia este cu adevarat uimitoare."

Si asa si este! Femeile au puteri care ii uimesc pe barbati. Indura
necazuri si cara greutati, intretin fericirea, iubirea si bucuria. Zambesc
cand ar vrea sa tipe. Canta cand ar vrea sa planga. Plang cand sunt
fericite si rad cand sunt nervoase.

Lupta pentru ideile in care cred. Se revolta in fata nedreptatii. Nu
accepta un refuz cand au convingerea ca exista o solutie mai buna.
Traiesc in lipsuri pentru ca familia lor sa poata avea cele necesare. Merg la
doctor cu o prietena speriata. Iubesc neconditionat.

Plang de fericire cand copiii lor exceleaza si se bucura cand prietenii
obtin premii.
Sunt fericite cand afla despre o nastere sau o nunta. Li se frange
inima cand le moare un prieten. Sufera cand le moare cineva din familie si
totusi sunt tari atunci cand cred ca nu le-a mai ramas putere.

Stiu ca o imbratisare si un sarut pot vindeca o inima franta.

Femeile exista in toate formele, dimensiunile si culorile. Ar conduce
masina, zbura cu avionul, merge pe jos sau ti-ar trimite un e-mail ca sa
stii cat de mult tin la tine.

Inima unei femei este cea care face lumea sa se invarta. Aduc bucurie,
speranta si iubire. Sunt pline de compasiune si au idealuri si isi
sustin moral prietenii si familia. Femeile au lucruri esentiale de spus si
totul de oferit.

SI, TOTUSI, DACA AU VREUN DEFECT, ACESTA ESTE CA UITA CAT DE MULT
VALOREAZA.
Poze Nicole

Nicole Oana Cat

Mergi la inceput

Avem pozici noooi. Sunt prrroooaspete, calde. Acu le-am scos de la cuptor.

Angi poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by anateo2004
dar cum o fi cand vorbesc doi?

Ana mamica de doi iezi Teodora(20.04.2004) si Sebastian(11.12.2006)

Roxana vorbeste mult si uneori nu mai tace, nu ai timp sa mai arunci o vorba... ei, si discutam cu sotul si ii spuneam ca saracul Cristinel n-o sa aiba ocazia sa vorbeasca de gura Roxanei, el n-o sa apuce sa spuna nimic niciodata ca se va trezi ea vorbind, la care sotul intreaba "Dar ce ne facem daca Roxana va fi cea linistita dintre ei doi?"
Mi-e si groaza sa ma gandesc cum va fi cand vor vorbi amandoi deodata, cred ca o sa-mi pun mainile pe urechi si o sa ma ascund in beci.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput