Mamici de iulie-august 2007 (24)
Raspunsuri - Pagina 23
claucia spune:
Lorina asa stiu si eu ca de la o saptamana incolo ar trebui sa te intrebi, desi bebele are ritmul lui de crestere si masuratorile sunt facute pe baza unei medii statistice.
Am citit pe un site ca nu prea conteaza ce mananci tu intr-un anumit moment pt ca bebele are bufet suedez acolo, de unde si vorba ca indiferent de ce faci tu, calciul ti-l va manca precum si vitaminele si le va lua lasandu-te pe tine fara. Adica nu o sa imparta frateste, sa-i lase si lui mami un pic pt ca nu are prea multe vitamine.
Nu te ingrijora.
La mine per total se pupa varsta dupa UM si cea ecografica dar la diversele masuratori parti ale corpusorului ies cu 2 zile in plus sau in minus.
Nu stie nimeni sa imi spuna si mie daca e rau de tot ca a scazut colul de la 40 mm la 36 mm in 6 saptamani (de la 14 la 20)? Sau conteaza sa vedem si consistenta. Oare poate fi asa o eroare de masuratoare? Ca pana una alta se pune o cruciulita undeva si se trage si se masoara pana la capat...un mm in plus in minus? ceva?
Pupilici
Clau
19+ 
bb mic
Luna1 spune:
Otim este ok stai linistita. Adica incearca sa nu tipi la toata lumea sau sa le explici cum te simti ca eu cu al meu m-am certat deja de doua ori din nimic. Daca nu stie ce am omul crede ca vorbesc serios iar eu doar caut motiv sa zbier la el.
Urzicile nu-mi plac insa mananc spanac. Miam miam! Imi fac diseara ca am acasa, putin orez, mmmm.
Anto asteptam sa vii cu vesti bune si sper ca esti mai bine.
Voi ati cumparat ceva pt bebe deja?
Luna
17 sapt+ Cosmin
lorinaoo1 spune:
Claucia, Aylin
mersi pt raspunsuri, m-am mai linistit. Eh, ca la prima sarcina, cu multe dileme... 
Lavinia-nasica de moflea
burtica
Lorina 21+
taedi spune:
Buna fetele
Am lipsit de la apel cateva zile si am avut de citit muuuuuuuuult.
Am luat examenul cu 10.
Felicitari celor care au aflat culoarea la carucior si celor care simt bb in burtic.
Si eu simt bb fffbine,se misca intruna si a simtit si tati
Pe 15 martie mergem si noi la eco sa vedem ce se ascunde in burtic.
Eu pb nu am in afara de o pofta mare de mancare,as papa orice si daca mi se pune pata pe ceva fac orice numai sa pap acel ceva.
pupici
la toate
-dutele
edith
18+ si Andreea
Ioana75 spune:
Am vesti de la Anto: e OK cu cerclajul, dar va mai sta in spital 1-2 saptamini minim. Va saluta pe toate
.
edith, felicitari!
Lorina, bb meu e per total mai mare cu o zi: dar asta pentru ca are o burta mai mare cu 8 zile, si compenseaza celelalte oase mai mici
. Daca dr a zis ca e armonios dezvoltat, e ok
.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
Luna1 spune:
Clau eu nu stiu ce sa iti zic de col, aici desi poate pare socant nu se face nici un control "intern" adica pe masa, nimic invaziv. Poate la echo sa vada colul (nu stiu se vede?) dar si echo se face doar o data la 20 sapt. (echo morfo). In rest se asculta inimioara la bebe cu masinaria aia, te intreaba de sanatate, simte pe bebe la mana,fac analize de sange dar atat. Deci nu stiu cum e colul meu, probabil bine, ei merg pe principiul ca daca apare vreo schimbare corpul meu imi va spune si atunci se iau masuri in consecinta.
Taedi felicitari pentru nota de la examen.
Luna
17 sapt+ Cosmin
jadi spune:
V-am tot citit si eram convinsa ca am si scris ceva pe capitolul asta dar m-am inselat, hehe! Asa ca va scriu un mesaj kilometric ca sa ma revansez
.
Azi ma duc si eu la morfo 4D si am ceva emotii dar cred ca totul este ok! In schimb momentele mai putin placute in sarcina se intrevad mult mai repede decat la sarcina trecuta. Seara am un fel de febra exact intre picioare si daca stau in pat am asa o problema in a ma misca de pe o parte pe alta, mai degraba ma dau jos din pat si ma urc la loc pe partea dorita. In plus asa cum intreba cineva, mi-a amortit un sold cand am dormit in camera copilului, ceea ce m-a facut sa inteleg ca nu are o saltea taman buna pentru grase
.
Am inceput si eu sa iau Elevit de 1 saptamana drept pentru care m-am panicat un pic de culoarea gri-neagra a scaunelor
. Asa cum m-a panicasem dupa ce am mancat sfecla rosie deci ma mai sperii si eu cateodata!
Am luat 6.5 kile in schimb am o burta imensa, deseara ma masor si eu si intru clar la competitie cu cele 2 Ioane!
Salvez mesajul asta si revin sa ma bag in seama!
Deni &
Vlad & bb2
i_ulia spune:
pupici pentru gravidute!
eu nu am noutati, va citesc insa in fiecare zi.
luna, nici eu nu am facut pana acum vreun control pe masa. la vizita lunara, medicul ma cantareste, imi ia tensiunea, ma intreaba daca am vreo problema, imi da sa mai fac niste analize si cam atat. ecografii, una pe trimestru. bine, eu am furat una atunci cand am cazut in genunchi, pentru ca ma speriasem tare si a vrut sa se asigure ca totul e in regula. nu stiu exact cum se comporta la sarcinile cu probleme, dar atat timp cat nu acuzi nici o problema, nici ei nu te cauta prea tare. normal, nu?
clau, nu iti mai face griji, daca e vreo problema oricum iti spune medicul sa stai in pat. daca nu ti-a spus, inseamna ca nu e asa grav.
kilograme: 2 in 17 saptamani, centimetri: 94.
va doresc o zi frumoasa in continuare!
17+
Chriszta spune:
Jadi, nu te impacienta.
Culoarea este de la fierul din vitamine. Dr. meu a zis ca sunt printre cele mai bune de pe piata. In plus au si o parte mica de laxativ natural si te vei simti bine. Eu iau din prima saptamana de sarcina si acum ma simt mai bine ca inainte de sarcina (ma refer la balonare sau constipatie).
Cristina
20+
Luna1 spune:
Iulia da, aici considera ca daca tu nu acuzi cine stie ce probleme totul trebuie sa se desfasoare cat mai natural (cu analizele de rigoare normal ca d'aia traim in civilizatie). Mai ales ca aici se tine cont si de experientele de la prima sarcina (daca esti la a doua) iar eu am avut o sarcina fara nici o problema la Cosmin, n-am luat niciun medicament (fetelor nicio si niciun se scriu mereu legat sau doar in anumite conditii?.
Iulia la ce doctor mergi? eu sunt tot din bucuresti, in ce zona esti?
Luna
17 sapt+ Cosmin