scutec la baieti

scutec la baieti | Autor: mamica dulce

Link direct la acest mesaj

sa va spun ce am auzit de curand..ca la baieti cand se pune scutecul trebuie ridicat cocoselul in sus ca altfel nu se dezvolta bine si e risc de infectii sau alte bazaconii..a auzit cineva de asa ceva?ca pana acum eu am lasat putza in jos ba chiar aveam grija sa stea bine
oricum bebe are 6 luni dar...cum e bine???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Io n-am auzit... desi la un moment dat ma gandeam sa-i dau o gaura la pampers, sa mai respire si putzulica :D.

DeDe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VASIA spune:

Si eu am auzit chestia in cauza(fara explicatii,insa) dar eu nu am reusit,sincer sa"procedez"asa.Cand era mic,oricum ii aluneca in scutec(era cam slabut) iar apoi de fiecare data cand o ridicam facea pisu pe haine,de era tot ud.Asa ca am renuntat...Acum are 6 luni si sper ca nu va avea nimic, totusi.
Zau ,soacrele noastre oare le-au ridicat putuca la sotii nostri cand erau mici????Si ,vedeti n-au probleme...Sau,nu?
Pupici,
Cristina si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

VASIA ,SOACRA-MEA NU S-A OBOSIT SA I-O DECALOTEZE(A AVUT PROBLEME MAI TARZIU DIN ACEASTA CAUZA)SI TU VREI SA I-O SI RIDICE?EU ATUNCI CAND II PUNEAM PAMPERSUL SI TRAGEAM DE PARTEA DIN FATA SE RIDICA EA SINGURA,ADICA TOTUL NU NUMAI "DANSA",DAR NU AM ASEZAT-O EU NICIODATA SI CHIAR DE AS ASEZA-O CE EL NU SE MISCA ?ASA CA LASA-I SCULA OMULUI IN PACE,POATE "EA"SE SIMTE BINE IN JOS,STANGA,DREAPTA,NUMAI IN SUS NU !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Hai ca sinteti haioase!!! Cum Doamne-iarta-ma sa pui "obiectul" in sus in pampersi, cind el e saracu' cit un degetel? Ca sa nu mai vorbim ca e atit de moale si sensibil de ti-e frica sa-l "manevrezi" cit il stergi de kk pe unde trebuie. Mamico, cine ti-a spus, sigur a vrut sa faca glume, bazate pe lipsa de experienta, fiind primul bb. Spune-i "zvoner"-ului ca bb o tine cum vrea...muschiuletii lui, nu cum vreau ceilalti din jur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si mie mi-a spus si mama si bunica, inca de la inceput, ca trebuie sa-i ridic "obiectul" iar o perioada de cateva luni am facut acest lucru, oricum degeaba pentru ca nu state asa, apoi am lasat-o balta.
La cat se freaca el numai ridicat nu statea cocoselul!
Pupici la copii si la mamici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

eu asa fac la sfatul doctoritei. cit sta in sus habar n-am ca de cite ori il dau jos sta danga langa aiurea :D

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

vad ca multe dintre voi au auzit de metoda asta cu cuculetu
zvonerul era o mamica cu 3 copii..de asta am luat in serios sfatul.
Bine ca putzi lu bebi e mica...desi in anumite circumstante se face mareee si tareee..de zice taticu lui ca are mamica sexoasa..asa ca o sa am grija cand pun scutecul sa o tina in sus si apoi daca aluneca-normal-asta e,repetam actiunea data viitoare.
daca si doctorita andei a zis ca asa trebuie...asa o fi si nu e greu de facut,nu??

si cu decalotare asta....am citit ceva pe forum dar nu am inteles prea bine...adica la ce varsta trebuie facuta?
sa va zic ceva....sotul meu are circumcizie si mereu zice ca e super fain si igienic si ne gandeam sa facem la fel cu flacaul nostru...dar din cate stiu pe la vreo 4 ani...
intrebarea finala..daca vreau sa,i fac circumcizie mai trebuie decalotare???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yurika spune:

In legatura cu decalotarea ,doctorul i-a facut la 5 luni lui Mark ,a singerat putin dar a trecut si acum e totul ok.
.

Yurika&Mark

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nik spune:

Dragele mele,

Eu nu am mai auzit de asa ceva. Si in plus, cind l-am nascut pe Andrei, doamnele asistente de la spital mi-au recomandat sa am grija ca putulica sa fie "IN JOS" cind ii pun pampers-ul. Eu nu am avut frati si mama nu avea de unde sa stie ce si cum ca sa ma informeze, asa ca eu am urmat sfaturile persoanelor calificate. Iar explicatia logica pentru acest sfat era ca bebe sa nu faca pipi in sus si sa iasa din pampers. Mie mi s-a parut foarte logic si de bun simt sfatul acestor persoane.

Si inca ceva... in starea normala, eu cred ca putulica sta in jos. De ce sa o fortam sa stea intr-o pozitie impotriva naturii?

Iar pentru Oana, singurul sfat de "infasat" pe care mi l-au dat a fost sa o sterg de caca dinspre fata spre spate. Daca am dat cu servetelul umed pe la fundulet, sa nu dau cu el apoi prin fata.

Toate bune,
Nik

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=nik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nik spune:

Si inca ceva cu decalotarea sau circumcizia... daca nu zice doctorul ca trebuie de ce trebuie sa chinuim copiii?

Toate bune,
Nik

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=nik

Mergi la inceput