scutec la baieti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Mamica dulce, eu cred ca logica dupa care ar aparea "infectii si alte bazaconii" e ca fiind orientata in jos, are mai multe sanse sa intre in contact cu caca...si daca nu e schimbat imediat, sigur ca nu e cel mai sanatos. Insa eu i-o pun tot timpul in jos(asta si la indicatia asistentelor la spital) pt ca altfel face afara din scutec, si il gasesc ud pe sapte cand se mai intampla sa i se ridica singura....Insa eu il schimb imediat ce face caca(nici nu face des) iar cu stersul cum spunea cineva din fata spre spate, niciodata invers.
Deci concluzia, fa cum iti dicteaza instinctul cu asezarea putulicii.
Am mai vrut sa mentionez circumcizia, aici in Canada se face imediat la cateva zile dupa nastere daca parintii vor, cu cat inainteaza in varsta cica e mai traumatic. Se practica la scara larga inainte, pe considerente medicale si de igiena insa se face din ce in ce mai rar acum. Eu pe al meu nu-l decalotez cum vad ca o fac alte mamici, am intrebat doctorii si asistentele in repetate randuri si mi-au spus ca nu e necesar si ca pielea se retrage singura cu varsta si sa las natura in pace ca stie ea ce face.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mugur spune:

De acord cu Adela: lasati natura in pace...sa-si faca treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina75 spune:

Buna, si doctorul nostru de copii a spus sa nu fac absolut nimic pana la un an de zile (nu se mai face ca pe vremuri decalotarea). Iar de infectii nu am auzit chiar deloc. Nici de faza cu putzulica in sus! Lasa ca la timpul respectiv o se ridice singura, nu?
Salutari de la Tina

Tina cu Lukas (48 cm,2400 gr.) & Alexander(48 cm, 2590 gr.) nascuti pe 20.01.2003,35+3
"Fiecare zi este un nou inceput."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_gina2003 spune:

Medicul meu pediatru mi-a recomandat inca de la prima vizita sa-i ridic putza lui bb cand ii pun scutecul.Am bagat la cap dar putzulica statea tot in jos! Nu mi-a spus motivul pentru care trebuie sa fac asa ceva, dar eu m-am conformat!
Cat despre decalotare, asta este un subiect mai delicat... Eu l-am nascut pe bb cu fimoza fiziologica, se intalneste la aporape 90% din baietei (asa spun unele statistici). Ideea e ca pana la un an trebuie sa se rezolve problema pana la varsta de un an. BB a scapat relativ reprede, in fiecare seara la baita incercam putin cate putin decalotarea. Bineinteles la inceput cu teama apoi putin cate putin am reusit sa-l decalotez complet, fara durere. Acum seara de seara il spal cu atentie pentru a evita eventuale iritatii sau mai grav infectii. Am auzit alte cazuri care au ajuns la medic porcedandu-se la o mica interventie chirurgicala. In concluzie aceasta problema nu trebuie tratata cu indiferenta!
va pupam
gina&lucian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Da, asa erau sfatuite mamicile pe vremuri cand nu erau scutece de unica folosinta. Nu stiu care ar fi explicatia, dar in orice caz acum nu mai e aplicabil sfatul avand in vedere ca pampersii sunt mai largi in zona respectiva astfel ca oricum putica se aseaza normal, oricat ai incerca sa o ridici. Infectiile pot aparea daca nu ii faci toaleta corespunzator in zona respectiva, inclusiv decalotarea. Iti spun asta din proprie experienta - eu n-am insistat foarte tare cu decalotarea pentru ca mi-a fost mila sa fortez si a facut aderente, s-a strans mizerie acolo si mi-a facut infectie urinara. Am fost si l-am decalotat la medic si acum nu-l mai las fara igiena locala facuta ca la carte. In plus daca neglijezi decalotarea si face fimoza poti ajunge sa nu se mai rezolve decat cu operatie si crede-ma ti se rupe sufletul daca se ajunge acolo. O recomandare in plus referitoare la infectii - medicul ne-a atras atentia ca dupa decalotare sa avem grija sa tragem bine pielicica inapoi, pentru a nu se irita de la frecarea de pampers, ceea ce ar putea duce la o infectie. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

fetele multumesc frumos de sfaturi si pareri dar cu mana pe inima va spun ca m.au trecut fiorii si mi s.a gadilat stomacul citind despre decalotare.
baiatul meu are 6 luni si nu mi.a spus nici un doctor ca ar trebui facuta....la ce varsta se face??
si daca vrem sa.i facem circumcizie(la ce varsta??) mai e nevoie decalotare?
am intrebat asta o data,dar cum nu m.am lamuritimi permit sa va mai intreb o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Stiu ca sotzul meu se ocupa de acest aspect, iar cand Andrei a mai crescut, imi spunea tot timpul sa nu i-o las sa stea normal ci sa i-o ridic in chilotzel.

Ce sa spun, ii sta asa .......

Motivatia poate v-o spun luni - sa il intreb pe sotz, poate stie sa imi spuna.

Pupici si weekend placut,

Andra si bb Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

E un articol pe pagina principala la desprecopii.com unde zice ca decalotarea nu-i prea recomandata, sau cel putin asa am inteles eu.. Si ca se petrece de la sine pe la 3 ani sau chiar prin adolescenta..
Si ca spalatul zilnic cu apa si sapun e suficient.. A mai citit cineva articolul asta? N-am inteles eu bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

La evrei si la musulmani, preputul de obicei e indepartat pe cale chirurgicala, printr-o metoda numita circumcizie. Mai multe gasiti aici
http://www.seximus.ro/intr_061.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alnina spune:

Eu nu stiu cat este de corecta treaba asta dar mie mi s-a spus raspicat de mai multe persoane,inclusiv doctori,ca trebuie s-o ridic in sus,si am facut-o de 11 luni incoace la fiecare pampers.Nu stiu de ce spuneti ca nu se poate ,e simplu,,se ridica cu totul ,cu scrot cu tot in sus,usurel si trageti pampersul. Mi s-a parut destul de logic sfatul si ca urmare l-am ascultat,voi faceti cum credeti...
O zi buna!!

Mergi la inceput