Mamici de iulie-august 2007 (23)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Anya, multumesc mult pentru raspuns. Jadi, multumesc petru atentionare, eram prinsa de subiectul in sine si am uitat sa trec 1an inainte de 3 luni.
Cine a primit prosoape pt bebe? Nu te plange, la tine sunt mai multe, eu pt Dragos de la soacra mea am primit 1 prosop, vorba ta, e adevarat, de calitate, adus de o cunostinta din Israel(din ala mare, de baie). Intr-un an si 8 luni dupa aceea a mai primit mici atentii si nu ca nu ar avea...ba dimpotriva! Nu mai comentez ca sunt plina de ura si nu e bine, incerc sa ma mai abtin, macar acum, in post.
Noapte buna!

Andra17+cu bb2 Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Luna, sunt si eu pe aici,va citesc dar nu prea postez. Suntem in ordine, mucegaim si eu si bebe in pat si pe canapea.
Te felicit Claudia pentru pirostrii. Chiar daca in primul moment al zilei iti vine sa-ti impusti sefii eu te sfatuiesc sa rezisti. Nimic nu-i va deranja mai tare.....si apoi nu mai e chiar asa de mult. Si pe tine te poate durea ...de ceea ce vor ei.
Pentru Andutzy, am cateva date despre vaccinul vinovat. Eu chiar l-am folosit pe pielea mea in urma cu un an. Contine virusi atenuati de rujeola ,rubeola si oreion (urlian). Copii pot fi vaccinati cu acest vaccin chiar si inainte de un an in anumite conditii ( epidemie, cazuri in comunitate/familie)cu revaccinare la 1 an. Virusul urlian si cel rujeolic nu se elimina pe nicaieri dupa vaccinare si cica nu se transmit la cei din jur, in schimb virusul rubeolei se elimina pe la nivelul faringelui (gurita) dupa prima sapt de la vaccinare pana la sfarsitul celei de a patra saptamani cu maximum in prima saptamana. Producatorul acestui vaccin nu raporteaza cazuri de transmitere la persoanele din anturaj. Acum nimeni nu poate garanta ca e asa sau nu. Poate ar trebui sa fie atenta la igiena ei si a copilului stiind ca gurita copilului e locul de eliminare a virusului. Ceea ce nu reusesc sa inteleg e de ce a tinut medicul sa faca copilului acest vaccin. Mama probabil si-a dozat IgM si IgG pt rubeola in timp ce era insarcinata cu copilul abia nascut. Daca mama a avut boala atunci vaccinul este ineficient pt. rubeola la copil fiindca acesta a primit anticorpi de la mama,iar daca mama nu a avut de ce a vaccinat copilul (stiind ca virusul se elimina faringian)ca eventual sa expuna mama.
Acum nu poti pune baza pe ceea ce spune producatorul fiindca el raporteaza f.f. putine cazuri de oreion -zero, ceva %cazuri insa cu aceasta oczie constat ca nu e chiar asa , eu am facut o forma usoara de oreion ca si nepotelul tau ceea ce inseamna deja 2 cazuri din doua cunoscute...
Nu cred ca mama va face ceva dar pt siguranta ar trebui sa-si dozeze anticorpii pt rubeola acum daca nu a facut-o la prima sarcina si atunci :
- daca are imunitate sta linistita
-daca nu are imunitate isi reface Ig M peste 3 saptamani(perioada maxima de incubatie a bolii) cum a fost sfatuita dar tinand cont ca transmiterea virusului se poate face in oricare dintre zilele 7-28 de la vacinare.( dupa 7+21 pana la 28+21 zile). Ig M raman crescute 2 luni dupa boala.
Rujeola are perioada de incubatie mai scurta 14 zile maximum iar oreionul 24 zile.Daca m-am incalcit in explicatii spune si o iau de la capat.

Nu vreau sa supar pe nimeni insa eu nu as merge numai pe mana medicului de familie fiindca am constatat ca tampeniile se tin lant.
Sapt. asta mai plangea cineva ca are herpes zoster. Aceasta denumire importata din USA corespunde de fapt Zonei Zoster la noi. Virusul herpetic nu are nici o legatura cu aceasta boala care e determinata de virusul varicelo-zosterian . Daca ai avut varicela nu ai imunitate pt. Zona -zoster, iar aceasta e reprezentata de o eruptie care urmareste traseul unui nerv (ca o dunga pe corp)foarte rar traseul a doi nervi. Este exclus sa ai ZZ pe o mana si pe ambele picioare.

M-am intins,insa daca tot ma iau de toata lumea as vrea sa-i spun la japoneza noastra Nikole ca nu cred ca are angina pectorala ci o tahicardie(detectabila de "aparatul cu buline") sau cel mult un prolaps de valva mitrala- vizibila la ecocardiografie, care pot sa-i dea jena in piept.
Va doresc la toate sanatate si sa nu aveti nevoie de doctori pana la nasterea puiutului vostru.Va rog nu ma judecati prea tare dar tot tin in mine de mai multe zile tot felul de chestii citite pe forum si m-am gandit sa ma descarc in curtea noastra. Ma iertati?

MEDA si 19+

Acum am vazut ca de fapt copilul are 1an si 3 luni, la varsta aceasta vaccinul e eficient indiferent daca mama a avut sau nu boala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Buna dimineata tuturor! Sa aveti o zi buna, sa va simtiti bebeii zburdand prin burtica si sa papati cu masura!! Am gasit la un subiect mai vechi un calculator al greutatii in sarcina: http://www.neufmoisetplus.com/calcul/CalcWeight.htm. Poate o sa va fie de folos! Mi-am cumparat cantar aseara si am aflat ca am luat 4 kg in greutate de la inceputul sarcinii. Se pare ca am depasit graficul cu aproape jumatate de kil! Nicio suparare! Le rezolv eu dupa ce se naste bebe!

Lia S18

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Daca tot ne laudam cu kg asa de dimineata, eu cred ca iau premiul cel mare, pt ca am pus pe mine cel putin 8 kg!!!! Asa arata cantarul meu...si eu nu inteleg unde sunt kg astea, pt ca in afara de burta nu am pus asa mult in rest. Oricum eu eram inca dinainte, asa ca acum nu ma mai mira nimik. Ce e mai ciudat e ca desi ar trebui asa fiu destul de suparata cu kg mele, in ultimele zile ma simt tot mai frumoasa . Acum nu ca sufar de lipsa de modestie, dar incep sa ma simt mai sigura pe mine, chiar si la aproape 80kg!
Am renuntat la salopeta si am trecut iar la blugii mei elastici dinainte de bb, pe care ii port neincheiati, cu un maieu trecut peste mijloc ca o jumatate de fusta, si cu un pulver pe deasupra. Plus ca am reinceput sa ma machiez, mi-am desfacut parul (care pana acum numai in coada la spate il tineam)...parca incep sa ma simt si eu mai sigura pe mine. Plus ca asa frumoasa se vede burtik cu blugii si cu puloverul!!!!!

18+ David Gabriel

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Amameda, saru mana de raspuns. Eu am gresit tare acolo cand am scris ca baiatul ei are 3 luni. Are un an si 3 luni si ea acum e gravidutza cu bb2 in 7 saptamani. deci vaccinul l-a facut atunci cand trebuia, mai greu de iertat este siguranta cu care i-a zis medicul de familie ca nu sunt sanse sa se molipseasca si ea, nestiind daca ea a avut sau nu rubeola. Nici la prima sarcina nu si-a facut dozarea, atunci nu a considerat ginecologul de cuviinta. Oricum multumesc frumos pt raspuns!
Eu sunt ofticata tare ca am facut panaritiu la un deget de la mana, mi s-a rupt o pielita si acum degetul e rosu si inflamat. Trebuie sa ies la farmacie sa-mi iau niste apa oxigenata sa tin degetul in ea si dupa aceea sa pun niste baneocin pudra. Parca asa se procedeaza, nu?

Andra17+cu bb2 Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

housepocket480, despre dr. constantinescu nu stiu prea multe, stiu doar propria mea experienta cu el. dupa ce am pierdut sarcina la 26 de saptamani (adica mare, a fost ca o mica nastere), la o ora dupa eveniment a venit minunatul doctor si mi-a spus sa plec imediat acasa, ca are nevoie de pat. eu eram dupa mialgin de nu stiam pe ce lume sunt, nu ma puteam tine pe picioare, trebuia sa ma duc la eco sa vada daca nu au ramas resturi pe acolo....abia l-am auzit si am asimilat ce a zis de drogata ce eram. il asteptam pe sotul meu sa vina, pentru ca tocmai il trimisesem acasa sa doarma 2 ore, deoarece statuse treaz vreo 2 zile langa mine. a venit dupa un alt sfert de ora sa ma intrebe "ce???? nu ai plecat inca?"...asta a fost experienta mea cu el, care mi-a lasat o impresie de crasa neomenie. nu vreau sa zic ca nu e doctor bun, poate cu pacientele lui se poarta altfel...dar in ceea ce ma priveste pe mine eu il consider un monstru.

fetele, vad ca vorbiti aici de kilograme. si eu am o grija in privinta lor. in 15 saptamani juma am luat nici un kilogram. iar sarcina trecuta, in 26 de saptamani luasem 3 kilograme (bb era bine dezvoltat). oare e normal? chiar numai un kilogram? daca e si ala...

fetele si sa imi tineti pumnii ca azi ma duc la doctor pe la 12.30-13.00

Aylin, 15+

Mergi la inceput

aylin_tarcan iti tin pumnii si iti doresc multa bafta la doctor! Sa ne spui cum a fost!

18+ David Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Mami de Anya vrem si noi curs de alaptare. Si ca sa nu iti vina tie greu, te pot ajuta si fetele din Bucuresti cu care te vei intalni. Asa vei avea si tu un feed-back

Simo hai sa facem galerie mamei de Anya ca poate invatam si noi mai multe de la ea

Antoooo tu ce mai zici?

Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata!

Lia, felicitari pentru rezultatele bune de la eco!
Carmena, eu nu fac nici un fel de tratament, si am o cezariana. N-am facut tratament nici prima oara.
Jeni, ma bucur ca ti-au iesit rezultate asa bune la analize, si risc scazut la TT.
meda, am aceeasi parere despre medicii de familie. Scrie-ne mai des, nu mai tine in tine.
Aylin, bafta azi la dr! Imi pare rau ca ai nimerit peste un dr asa nashpa la prima sarcina.

Eu mi-am luat "fiola" de 6 sarmale cu smintina, am intrat la cura de ingrasare ca sint sub graficul de kg. Miine seara aflu rezultatul la al 2-lea AFP, sper sa fiu in grafic.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Ioana75, SARMALEEEE!!!! Preferatele mele! yum-yum! Mai mananc un sandwich sa nu-mi mai ploua in gura!

18+ David Gabriel

Mergi la inceput