Mamici de martie - aprilie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 26
arissa spune:
florin-a, stai linistita ca bebe mai are suficient timp sa se intoarca. Eu am fost norocoasa, la mine s-a intors aproximativ pe la 32 de saptamani, dar la unele burticutze se intoarce in ultimele saptamani de sarcina.
Felicitari noilor mamici pentru "martisoare"!
37 +
Maya
Lili_g spune:
Felicitari la proaspetele mamici. Sa va dea Dumnezeu sanatate voua si la bebici, sa va refaceti repejor si sa va bucurati din plin de minunile voastre.
Lucrurile au inceput sa se miste rapid...daca nu deschid intr-o zi deja sunt in urma....
Multa sanatate si bafta fetelor care urmeaza. Noi mai avem exact 21 de zile pana la due date...inca merg la serviciu. Conform planului mai merg si saptamana viitoare (9 martie ultima zi). Acu' sa fedem daca se potriveste planul cu realitatea...
In general sunt bine, "functionez" oarecum normal pana pe la 5-6PM dar dupa aia de-abia ma mai ridic din pat.
Sa aveteti o primavara frumoasa.
Lili
danuta_t spune:
quote:
Originally posted by lauramar
V-am intrebat de fasa pt. ca aici cere in bagajul de spital si ieri am fost la mag. chicco si aveau dar nu am cumparat inca ,se pune o compresa sterila apoi fasa pt. ca dupa nastere prind buricul cu o clama si ca sa nu agate probabil sau sa nu intre microbi nu stiu.
Eu o sa iau pt. spital iar acasa fac dupa cum facea si mama.
si mersi de raspunsuri
laura33+
Am citit si eu printr-o carte ca ar trebui in bagaj asa ceva. Pe-aici n-am vazut. Eu ma gandesc ca se poate pune si pampersul peste aceea clema si nu va agata cu absolut nimic clema aia. Acum ca ai deschis subiectul asta, imi dau seama ca nu mai stiu cum faceam toaleta buricului, trebuie sa-mi intreb sotul, probabil pe vremea aia neuronii mei erau cam blegiti.
Dana
34+ si Mihai (20.04.2005)http://community.webshots.com/user/danuta_t
cria_bv spune:
Felicitari Oana si Gabi78 sa fiti sanatosi si sa va bucurati de bebeii vostri.
Radcarmen bine ai venit printre noi.
Danuta pai la asta ma refeream si eu 85% din media veniturilor pe ultimele sase luni, dar sa nu depaseasca 5 salarii medii pe economie.
Florin-a stai linistita ca mai ai vreme sa se intoarca.
Cria
31+ cu
Vlad
Amma23 spune:
Felicitari proaspetelor mamici

Bine ati venit, minunilor. Sa fiti sanatosi, norocosi si sa aveti vieti minunate 

Da' chiar Andreea ce seamana fetita cu tine...foarte mult!
Mihaela, cu sotu' iti dam voie sa stai si cu bebe, cind o sa vina. In rest suntem geloase pe oricine ni te ia

Florin_a nici la mine nu s-a intors. Dar la tine mai sunt sanse mari.Carmenfr
zicea ca la ea a mers metoda cu statul cu fundu'n sus.Eu asta fac de vreo citeva zile, sper sa mai mearga. Tocmai mi-a zis sotu' ca fiul unul coleg s-a intors cu doua saptamani inainte de termen.Iar mi-a venit curajul.Bea ceai de frunze zmeur si stai cu fundu'n sus.Respira adinc pe nas si tine mainile pe burtica sa se relaxeze uterul. Presopunctura la degetele mici de la picioare si masaj la spate (deasupra feselor) cu ulei de masline in forma de 8-uri. Doamne ajuta sa se intoarca sa nu fie nevoie de cezariana. Nu e tarziu deloc la tine, stai linistita, fa exercitiile ca o sa fie bine. Eu nu le-am facut zilnic ca mi-era teama sa nu se intoarca la loc si oricum dr mi-a zis ca de la 32 de saptamani se poate intoarce de mai multe ori si acum... stau cu stres

Pupe
36+ 
Mihaelaaa spune:
Acum vin si eu cu vesti despre mine...
Am fost marti la dr,de data asta nu l-am vazut pe bebe ca nea dr a zis ca daca am facut Doppler-ul cu 3 zile inainte nu mai e nevoie sa facem...
Am ascultat 20 de min inimioara lui bb,m-a cantarit,...ma rog,asta fac de fiecare data.
Am intrebat daca pot face acupunctura,(ca am auzit eu ca ar usura nasterea),a zis ca pot si miercurea sa merg la spital.
Apoi mi-a controlat colul,si...surpriza!A inceput sa se deschida;e deschis cat buricul degetului,deci f putin,dar am fost surprinsa ca in urma cu 2 saptamani era inchis.Dr a zis ca a dat de caputul lui bebe...
Din cauza colului s-a razgandit si nu m-a mai lasat sa incep cu acupunctura de a doua zi,ca a zis ca asta grabeste nasterea si imi recomanda sa mai astept ca ar trebui macar 2 saptamani sa-l mai tin pe bb in burtik...asa ca mai astept!
In rest...daca pana acum dormeam bine in fiecare noapte fara plimbari la baie,de vreo 3 nopti nu mai dorm asa bine.Nu stau eu si ma uit la pereti,ca adorm imediat la loc,dar si faptul ca ma trezesc de cateva ori pe noapte ma enerveaza...
AMMA,

Mihaela
34+
Poze-Concediu cu burtika de 24 saptamani
gabdyd spune:
Buna fetelor,
Felicitari din tot sufletul proaspetelor mamici, Tzuna, Gaby si Ocrainic, va asteptam in curand pe forum, cu impresii.
Sanatate si curaj tuturor.
Eu astazi am intrat oficial in concediu si ma asteptam sa fiu asa fericita is de linistita dar sunt asa obosita in ultimele zile si am atatea de aranjat pentru a putea sta acasa mai mult incat numai concediu nu se numeste asta. Si toata saptamana viitoare se anunta plina de munca, nu stiu cand mai prind si eu o zi in care sa nu trebuiasca sa ies din casa.
Sambata am de sustinut un referat si parca vad ca o sa am emotii de o sa ne dea pe amandoua peste cap, sper sa treaca totul cu bine.
Offff, si vad ca am si o problema cu ochii ca ma ustura tot timpul si nu ma pot concentra, nu am mai avut demult asa niste zile grele.
Contractii din ce in ce mai dese si mai puternice, trebuie sa trec pe medicamente mai serioase ca vad ca nu mai tine doar cu magneziu si cate o jumtate de no-spa.
Bb misca mult si probabil si din cauza asta am contractii mai dese, saracuta parca protesteaza ca nu mai are loc acolo. Mi-e teama si de miscarile ei, sa nu grabeasca in vreun fel ruperea membranelor, desi probabil exagerez. dar ma bucur sa o simt cum misca, sa stiti ca o sa ne fie foarte dor de miscarile lor.
Aveti grija de voi, am intrat si eu sa ma plang la cine stie cum e, ca mai bine decat voi nu stiu cine ar putea intelege.
Va
,
pt fetele la care se apropie clipa cea mare, cred ca pana duminica, abia atunci mai reusesc sa intru, o sa mai apara o duzina de bbei!
In legatura cu buricutul , in maternitate nu am tinut o igiena exacta. Veneau asistentele si il infasurau cu tot cu clema in comprese cu spirt si puneam pampersul peste el ca altfel nu aveam cum.
Acasa, alta poveste, tot asa comprese cu spirt si eventual leucoplast dar si mai bine o fasa peste burtica, leucoplastul e greu de dezlipit. Am pus si banuti, bine dezinfectati dar ca sa fiu sincera nu stiu cat ajuta. Se lamentau ca vai de ele si asistentele si dr de familie ca vai, are fata hernie ombilicala, ca ar fi gresit dr la nastere, cand de fapt avea putin mai multa pielita in jurul buricului, fara nici o legatura cu nasterea, asa ca daca se intampla sa nu va speriati. Eu m-am lamurit singura, din cartea Mama si copilul a lui Capraru si de pe internet. Nu era deloc hernie. Si s-a retras foarte frumos, manca-o-ar mama de printesa.
Sa nu va uitati la tot ce vie se spune, voi trebuie sa cantariti tot ce auziti si sa hotarati singure in privinta copilului vostru.
Diana
31+, mami de Julie
, 14.11.2003
elyanne spune:
quote:
Originally posted by anaanamaria
FETELOR AM O MARE PROBLEMANU GASESC IN BACAU ANESTEZICUL NARUPIN 0,2% IN BACAU NU STITI CUMVA O FARMACIE DIN BUCURESTI SAU STIU EU DE ORIUNDE DE LA CARE SA SE POATA COMANDA VA ROG FRUMOS AJUTATI-MA SUN DISPERATA NU VREAU SA NASC FARA EPIDURALA
Anaanamaria anestezicul se numeste Naropin si se gaseste in bucuresti la Helpnet
Denumire articol:
NAROPIN 10MG/ML 5FI X 20ML
Producator:
ASTRAZENECA UK LIMITED
Farmacie:
HELP NET FARMA - BURILEANU
HELP NET FARMA - IULIU MANIU
HELP NET FARMA - MINIS
Pret: 144.54
Asta e ce am gasit... Acum, nu stiu daca concentratia care avea nevoie. Trebuie intrebat doctorul.
Eliana (36 sapt.) cu
Mihai &
Andrei
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004)
ionelac spune:

buna fetelor,La multi ani!,martisorul sa va aduca bebei sanatosi si papaciosi.
astazi am facut un pic de curat,si cred ca o sa ma certe sotul cand o sa vina,dar e 1 martie nu masperii.acum stau ca pe ghimpi dupa ce mi-a spus dr.marti.ma rog ca bebelulsa mai stea acolo macar 3 sapt.
pupici la toate mamicile,si la burtici.nu uitati ca astazi este ziua noastra.
galerie pt toate:

florin-a spune:
AMMA23 sarumana pt. sfaturi!Cat timp trebuie sa stau popoul in sus(presupun ca asta implica ca picioarele sa fie ridicate pe perete eventual).Iar ceai din frunze de zmeur cat trebuie sa beau pe zi?Exista o cantitate anume?
Doamne ajuta sa se intoarca si bb-ul tau![]()
32+4

.
NU GASESC IN BACAU ANESTEZICUL NARUPIN 0,2% IN BACAU NU STITI CUMVA O FARMACIE DIN BUCURESTI SAU STIU EU DE ORIUNDE DE LA CARE SA SE POATA COMANDA VA ROG FRUMOS AJUTATI-MA SUN DISPERATA NU VREAU SA NASC FARA EPIDURALA