Mamici de ianuarie-februarie 2007 (69)
Raspunsuri - Pagina 5
marybell spune:
salutare fetelor, la noi astazi situatia sta cam asa:
Erik e cam marait, nu reusesc sa inteleg ce are, NU plange rau cu tipete sau lacrimi doar ca parca se vaita asa usor si continu, l-am controlat la guritza, la burtica, la fundulez, l-am schimbat de haine am crezut ca il stange ceva si degeaba, inca nu am reusit sa inteleg ce anume il deranjeaza... acum am reusit sa il adorm din nou de 10 minute dar sigur se trezeste imediat, asa face de dimineata doarme in reprize de cate 10-15 min doar, timp in care parca plange si in somn. sper sa se schimbe situatia in bine, mi se rupe sufletul cand il vad asa. daca aveti idei cam ce ar putea fi sau ma rog daca v-ati confruntat pana acum macar una dintre voi cu o situatie similara, ce-ati facut? oricum daca vad ca nu se linisteste o sa ma duc pana la budimex cu el. sper sa nu fie nevoie. va tin la curent.
aaa de mancat i-am dat san dar nu a supt asa cum face el de obicei dar nici nemancat nu este...nu stiu ce sa mai zic...
va pup
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
Messa spune:
adinush, ca sa cresti bine copilu' iei pe capraru si pe spock, ii amesteci biiiine, scoti bullshiturile de la fiecare, iti asculti instinctul si gata! Si, da, bebii mari iau mai putin decat aia mici, ceea ce e normal, ca aia mici sunt lacomi sa recupereze ce n-au luat in greutate in burtici. Ai sa vezi ca de pe la 3 luni incolo toti ai nostri or sa ia cam la fel, nu mai mult de 6-700 de grame pe saptamana
marybell, poate mai trebe ragait? A mea asa face cand mai ramane o râga ratacita prin stomacel...
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
alinuk spune:
Shine,
Cu pusul laptikului la conge si eu ma indeletnicesc... avem peste 1litru juma pana acum. Si eu am ajuns ca si Kate sa-l las sa pape dintr-un singur san ca sa ajunga si la "profunzime", deoarece e mai mult decat ar putea el sa pape. Probabil ca am si stimulat eu punand pompa oridecate ori aveam impresia ca nu e golit de teama sa nu pierd laptikul.
Folosesc pt stocat recipientele de la Avent (Via) sunt ft bune si de asemenea pungile Avent(pt astea a tb sa gasesc o inginerie cu atasatul la pompa - pica la fix pe mustucul de la recipiente). Doar ca pe astea din urma nu stiu cum sa le leg si fac un nod pur si simplu -ceee ce inseamna ca in loc de 260ml/punga pun jumate ca sa-mi ramana loc de facut acest nod. Are cineva o metoda mai tehnica (in farmacii am cautat clipsurile celea albe - am gasit unu in cutia de recipiente Avent - dar n-am gasit si nici habar n-aveau sa fi avut vreodata...)
Acum nu mai beau decat ceaiuri de fructe (am renuntat la ceai de chimen, anason, fenicul - din motive expuse de mine intr-un post anterior), in continuare cam 4 litri pe zi. Ieri spre ex la 4 ore de la ultimul alaptat am scos din ambii sani 250ml de laptik (ma gadesc ca el trage mai mult oricum decat scot eu cu pompa ca parca e prevazut cu ventuza pe post ed guritza...) si de aia in ultima per il las doar la unul.. si rar il mai pun la celalalt (fac prin rotatie la ambii sani manevra asta)..
Uneori imi vine sa si rad...ca dupa ce trage el de trei ori, curge laptik ca la robinet...ii zic para malaitza... ca nici nu mai tb sa traga - curge pur si simplu..
Jur ca aveam sanii modelul "mere" sau mai exact "merishoare".. si unde n-as da sa-mi ramana asa.."pepenashi" sau "bombitze"
Adinush sunteti niste scumpoase..si Marina cu Evushca la fel...si toate fetelor serios... eu recunosc ca sunt fotogenica (asa ca Aelita nu ma mai deochia atat...).
Vis a vis de greutate bb meu a luat de la 3200g (10 ian) la 5300g acum . Ma cam sperie sper sa nu se faca vreun grasan ca-l iau cu mine la sala.
Fete
intrebare grea
De azi vroiam sa-mi fac abonament la aerobic. Doar ca am fost pe la birou in trecere si o colega mi-a zis ca ea a avut ruptura de perineu caci de la 8 sapt dupa nastere s-a apucat de sport: abdomene, aerobic..
Si ca sa nu ma duc caci muschii in organism sunt slabiti si se pot intampla rupturi de muschi te miri unde....
ce sa faaaacccc, pls o parere avizata daca are careva
pup mamici,bebici si ....vreo burtica ratacita!? care e sa se anute sa mai facem o galerie asa ca de final
Alinuk si bb Teo 10/01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
lizzy spune:
Dragi mamici,
am ramas cu pompa Avent de vanzare... aveam eu lapte putin, dar dupa stresul cu operatia lui marc chiar nu mai am lapte nici o picatura. are cineva lapte mai mult decat are nevoie bb?? trage excelent, la inceputuri trageam 100 din fiecare san... pacat ca am avut ghinion sa pierd laptele.
am luat-o in decembrie din sensiblu, am chitanta si certificatul de garantie.
daca va intereseaza dati un pm sau un mail.
despre noi, foarte pe scurt:
dupa operatie a inceput sa manance mai putin dar mai des. ne-am intors la 8-9 mese/zi, dar important e ca nu mai varsa deloc, doar regurgiteaza ca orice bb. a recuperat putin si din greutatea pierduta in spital, a pus 500g in 10 zile. e in continuare cu medicatie pt reflux dar e sub control.
eu sunt mereu franta, el a ramas foarte agitat dupa anestezia generala si cam confunda ziua cu noaptea, cand are perioade de veghe mai lungi... speram in cateva saptamani sa-si revina complet.
va pup pe toate, nu v-am mai citit de cateva saptamani dar sunt cu gandul la voi si la bb-ii vostri. sanatate multa va dorim!
Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
alinuk spune:
Diana,
eu zic sa postezi un mesaj la fetele de martie-aprilie, mai-iunie... caci noi aici care a avut de luat si-a cam luat... parerea mea!!
multa sanatate lui Mark!
Alinuk si bb Teo 10/01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
gio spune:
buna fetele,
ca sa raspund ca nu mai pot: lili pui, nu e vorba despre bb2 ci despre bb3...si nu 10 ani, am glumit,poate o sutaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! adam sa faca bine sa-i ceara voie lui taica-su daca vrea sa o curteze, hehe
poate se vad gagicii la vara la mare ca si noi avem acolo un prieten cu un apartament si mergem in fiecare an.
miha, mucusul in kk arata exact ca niste mucisori. oricum m-am lamurit de la ce este - de la laptele baut de mami. l-am exclus total din alimentatia mea.
dr mi-a zis clar ca mucusul + bubitzele de pe fatza (ne inscriem in club) sunt din cauza proteinelor din laptele de vaca. in principiu luam 5 zile ecoflorina si daca nu trece mucusul (s-a dus oricum de cand nu mai pap laptic) trecem pe formula HA(in traducere hipoalergenica).
fetele, cat despre reluarea jobului - eu am deja experienta asta. am ales sa imi caut job cu veo 3 luni inainte ca taisia sa faca 2 ani. am gasit f repede si am lasat-o cu o bona super naspa. am si prins-o vorbind la telefon fara sa ceara voie etc etc drept pt care am dus-o la cresa. episod f urat ca dupa 2 sapt am ajuns la spital intr-o stare jalnica si iar am inceput sa cautam bona si tot asa. m-am simtit f prost; mai mult decat dorinta mea de a merge la munca (eu nici nu muncisem pana atunci, era primul job) a contat vinovatia fatza de copil. si chiar s-a schimbat tare mult dupa ce am inceput munca. apoi am schimbat serviciul ca vroiam ceva mai lejer si mai sigur (insa f prost platit). pe langa faptul ca daca m-as intoarce as lua tot atat, la job lucrez tot cu copii (taisia spune la toata lumea ca mami la serviciu se joaca - asta dupa ce mi-a devastat cabinetul intr-o vizita facuta acolo), asa ca mai bine stau eu frumos acasa si am grija de ai mei, sa-mi traiasca, decat de ai altora. ca si eu incepusem sa mai imi fac relatii, sa mai merg pe ici pe colo (la job ma refer) insa eu zic ca nu merita. in schimb nu strica atata timp cat stai acasa sa mai faci una-alta. eu spre exemplu vreau sa-mi iau drept de libera practica si cine stie; poate nici nu va mai fi nevoie sa ma duc la vreun job vreodata. visul meu e cum a spus messa, cu treaba mea, afacerea mea, sa nu-mi ceara nimeni socoteala (recunosc ca daca n-ar fi sotzul sa traim decent nu mi-as permite eu sa visez atat).
monu, eu pt acelasi program dau 450 ron.e enorm 800 ron. a mea de banii pe care-i dau mai face si curat pe la bucatarie, da cu aspiratorul, mai face si mancare, calca toate rufele din casa. hmmm...
roandre, eu am scurtat timpul de baie si anume fac baie (adica dush ma rog) cu taisia. ea e suuuuuuuuper incantat ca am timp numai pt ea, bb nu are cum sa sufere ca nu e bagat in seama. s itoata lumea e multumita. cat despre bone, cat are alexia? nu mai degraba incerci o gradi?
diana, ma bucur ca sunteti bine, un pupici lui bb de la noi!
pupici
Mamix2
maimutzica mare & maimutzica mica
lizzy spune:
alinuk, am facut-o deja
dar ma gandeam sa va spun si voua, asa in ultimul ceas
ca nu am avut vreme de astea in ultima luna, am avut problemele alea cu marc.
Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
mirela73 spune:
Adinush toti copiii nostri sunt frumosi dar fata ta este superba dupa parerea mea. Si tu ce ai vrea ma rog a ta sa aibe la 3 luni cat un copil de 1 an. E normal sa ia copilul mai putin in greutate nu te panica. Sunt copii care nici la 2 luni nu au cat a avut a ta la nastere asa ca eu zic ca nu-ti doresti un mic sumo. Relaxeaza-te ca frumushica ta e f. bine
Pt iritatia de scutec la mine a avut un rezultat spectaculos Triderm iar acum ne-am vindecat super OK si nu mai folosim decat unguent de galbenele.
Salina, nu stiu daca trebuie sa te panichezi ca nu mananca bebelusha, atata timp cat ia OK in greutate si e vioaie. Cat despre faptul ca nu mananca noaptea trebuie sa fii fericita. Si eu am incercat sa o fac pe a mea sa manance mai mult pentru ca voiam sa-si scoata masa de noaptea si nu am reusit, si-a scos-o exact cand a vrut ea. Asa ca ea hotaraste.
Mirela73
mirela73 spune:
Gabriela S tu ziceai ca iesi in Tineretului?
Marybell, ai incercat sa-l scoti pe Erik afara cateva ore si sa vezi ce se linisteste.
Apropos de aerobic. Eu am 2 luni de la cezariana si am inceput sa merg la sala (mi-a dat voie doctoritza). Eu care in timpul sarcinii am avut interdictie. Sunt jale la capitolul abdomene dar imi dau silinta caci am un abdomen flescait (zici ca am 150 de ani)
Mirela73
gio spune:
revenim,,,
adinush, 600 gr fatza de greutatea de la nastere? e ok sa stii, noi am luat vreo 650 cu tot cu completare asa ca e f bine ca voi.
eu ma enervez ca bb a crescut decat vreo 2 cm, are 54 si ma asteptam sa creasca ca sora-sa, 4in prima luna.ca sa ma invat mintesa nu mai fac comparatii.
are cineva copilul mare la gradi? amaya, parca voi erati la cresa? noi am reluat gradi pt ca am primit verde de la pediatru si ma tot gandesc ca in curand se va virusa...si va incepe distractia. intrebarea era cum sa ferim bbelusii de virozele astea. mai ales ca de la gradi vin cu niste minunatii, nu asa, cum au facut ai vostri rinite, etc.
despre ceai - am intrebat dr si ne-a zis clar sa nu-i dam nici un strop de ceai, apa. chiar daca bea si completare. la vara da, acum nu e nevoie.
calciu nici atat (pana la un an).
pt picioruse se pare ca vom face masaj si atat si speram sa se indrepte iar hernie ombilicala nu avem (decat un buricutz taiat luuuung care se va cosmetiza in timp - speram). lili, voi cum stati la capitolul asta?
eli, am fost la orizont, pe la ora 13 si a fost lejer, erau cateva persoane, marea majoritate cu bebelusii (apropo, banii pt trusou ii iau tot pe 28 mar, nu citisem eu bine).
il inscriu si pe puiul meu mic in clubul insomniacilor. adica doarme ziua asa cate o ora, o ora si jumatate, mai mult la noi in brate. noaptea dupa baitza doarme (doamne ajuta) de pe la 22-23 pana pe la 2-3. mai baga o masa si apoi pana la 5 e cumintica. de la 5 pana ma trezeste de tot incepe distractia. mananca de la un san, atipeste. se trezeste, continuam..si tot asa ca o invartesc in pat in toate colturile (noi noaptea dormim cu bb si eu ii dau sa pape in pat deh...obiceiurile astea).
laptic cand va aud cu 100 dintr-un san mi se face rau. eu intr-o dimineata pe la 5 cand bb tot ma zapacea si tot adormea si simteam un san beton am scos 60 dintr-unul singur si am fost in extaz toata ziua. productia mea maxima cam asta a fost. in rest 20-30 dintr-unul. cam asa.
adaug la medicamentele pt stimularea lactatiei si spirulina (adica dupa ce renuntasem la galactogil imi scazuse si cu spirulina ne mentinem pe linia de plutire).
in rest bb creste, eu astept cu interes baby expo sa mai ies din casa fara un copil dupa mine. ce vorbiti voi de restaurante...cand in weekend nici macar propria mea mama n-a vrut sa stea cu eva dupa ce sambata in juma' de ora cat am fugit noi la un magazin i-a facut parul permanent. si bb era captusita deja cu 100 ml ceai (asta inainte sa ajungem la pediatru, parol).
la utza-utza avem si noi liber...ma rog. deci se poate si dupa nastere normala mai devreme de 6 sapt.
va pup
Mamix2
maimutzica mare & maimutzica mica