Mamici de ianuarie-februarie 2007 (69)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

fetele, eu sunt pusa pe bucatareala azi... sa vad daca reusesc cat doarte thea... ma duc sa cumpar ce trebuie sa fac placinta cu spanac, ricotta si pui. am gasit o reteta super si o fac pentru diseara ca vin 2 vecini la masa. astia de ne-au tinut pisica cat am fost plecati. ii rasplatim cu o cina gustoasa ca ei nu prea gatesc .

fata mea a inceput sa pape mai mult. la 6 seara suge din amandoi sanii de-i goleste.
ALINATXA parca tu ziceai de CANTITATEA DE LAPTE LA FIECARE MASA... nu iti face griji, chiar nici nu te gandi la asta... lasa fata sa ia cat vrea ea. tu doar trebuie sa te asiguri ca otrezesti daca adoarme la san, o gadili la gat, o iei de talpa incet. si ea daca mai vrea mai ia lapte , daca nu .... apoi e satula...
eu n-am masurat niciodata cat papa thea dar simt in sani cat de mult ia. cateodata goleste amandoi sanii , dar acum ea e mare, are aproape 2 luni... dar de obicei se satura dintr-un san. avea o perioada cand la ora 9 seara lua cateva inghitituri si cadea rupta la somn si dormea 3 ore... deci atat vroia ea sa pape...
completare nu e nevoie daca nu cere copilul de mancare... ea are reflexul suptului si poate trage din biberon asa de dragul suzetinei. si apoi da afara lapticul. eu cred ca daca i e foame stie sa ceara , nu adoarme copilul nemancat nicicum...
acum eu zic din ce stiu de la thea ca asta ma urla si face cu gura pe langa tzitzi ca un catelus , se zbate de colo colo ca mai vrea... nu ma lasa ea daca nu i-a ajuns.
cu timpul te obisnuiesti cu cat mananca... uite la mine simt ca am sanii mai goi la o anumita ora si mai plini la alta ora , depinde cat cere ea, s-a obisnuit corpul deja. dar eu nici nu am scos cu pompita. doar asa. cat m-o tine.
of , a luat-o sughitul...
am plecat. va pup si sa aveti o zi super frumoasa. ma duc la cumparaturi , si scot fata la plimbarica. sper sa nu ne prinda ploile...

diana si thea
www.dropshots.com/dianamizzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

sunt plina de nervi. ne-am imbracat, ne-am dichisit ca sa iesim afara si... nu merge liftul, iar de el et 9 nu pot decat sa arunc caruciorul...

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Anis, ce program nebun aveti si voi...eu am reusit sa le intercalez activitatile si astfel mi-e mai usor si, Slava Domnului, am si sprijinul 100% al sotului (e ca si cum puii mei au doua mame asa de implicat este...doar ca de ieri a reinceput serviciul, gata cu concediul) si asta face treaba mult mai usoara.

Cu sanii ce pot sa zic, ranile s-au vindecat insa zona de unde au cazut cojile este extrem de sensibila si dureroasa. E de ajuns sa ating f.f. usor si-mi dau lacrimile...nu-ti spun ce cosmar este cand dau de frig...oricum mi-e imposibil sa o pun pe Cris la san, am incercat ieri, dimineata a fost la limita suportabilului dar am rezistat eroic insa la pranz, cand a inceput sa se intinda si sa se intoarca avand mamelonul in gurita atunci am clacat, m-a busit plansul de durere si am hotarat ca nici nu mai incerc. Asa ca ma mulg si ii dau din biberon, Slava Domnului ca am lapte, azi dimineata am scos 260 ml din ambii sani, am ramas masca. Acum intrebarea este mai scap oare de sensibilitatea asta exagerata? Fiindca abia suport sutienul sa ma atinga!

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Gio, multumesc mult, incep sa ma luminez! Ca prin analogie caut pt sectorul 3! Chiar o sa ma duc sa intreb, ca daca e la Protectia Copilului, nu e departe de mine!

31w

my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Multumesc fetelor
Rochitza initial a luat-o tati pentru botez dar cand am vazut un site cu rochitze de botez am zis ca mai cautam.
Uitati site-ul cu rochitze de botez, sa-mi spuneti daca va plac. Sunt si pentru baietzei costumase de botez.
http://www.onesmallchild.com/category/Christening%20Gowns/144/Christening%20Gowns.htm

Romaria

Mergi la inceput

Fetele mie teama sa-i pun cercei sa nu o doara . Aici nu-ti pun cercei in spital trebuie sa merg cu ea la mall la magazin de bijuterii. Albinutza si mai toate fetele am vazut ca voi aveti cercelusi, le-a durut, au plans???
Hai ca trebuie sa-mi i-au inima in dinti.
Romaria si Rihanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Messa - De azi vroiam sa-mi fac abonament la aerobic. Doar ca am fost pe la birou in trecere si o colega mi-a zis ca ea a avut ruptura de perineu caci de la 8 sapt dupa nastere s-a apucat de sport: abdomene, aerobic..
Si ca sa nu ma duc caci muschii in organism sunt slabiti si se pot intampla rupturi de muschi te miri unde....

...pe buneeeeeeeeeeee??????? ce nasol :-( tocmai ce vroiam si eu sa ma apuc sa fac ceva miscare (dupa ce trec "rusii" care m-au napadit)...o mai aman atunci ca nu vreau "surprize".

Mirela73 - foarte frumoase pozele de la botez si modelul principal, desigur. Am remarcat si cruciulitele deosebite, f f frumos.

Eli1977 - stii cum ai putea incerca sa-l dezveti ? Sa-l pui in patut si sa stai langa el, sa-l mangai, sa-i vorbesti sau sa-i canti.

Aiska - nu stiu daca te ajuta cu ceva dar si buburuza mea varsa la un moment dat aproape dupa fiecare masa. Atunci m-am gandit ca o indop eu dar mai tarziu mi-am dat seama ca nu este asa. O tineam in brate sa dea aerul afara si o jumatate de ora. Ce am observat...ca daca adormea si nu scotea aerul varsa mai mult ca sigur.

Marinar - eu n-am fiert taratele in apa, e f. buna ideea ta. Eu le puneam intr-un tifon in apa din cadita si le tot plimbam pe-acolo...la sfarsit, dupa ce spalam bebelina (cu Bioderma am spalat-o vreo 6 saptamani) tamponam cu saculetul de tarate. Apoi, dupa ce o stergeam ii dadeam cu Fucidin. La 3 zile dupa "tratamentul" acesta i-au trecut bubitele insa i se asprise si uscase pielea de pe obrajori asa ca i-am dat cu Eucerin (pt piele uscata).

Cu calciul nici eu nu stau bine, ma dor articulatiile de mor, in special incheietura mainii drepte...abia o pot ridica pe Eva. Si dimineata ma trezesc cu degetele amortite. Groaznic. Mi s-a recomandat calciu lactic tablete.

Pitilache - eu am avut doua fire innodate la capetele operatiei, dupa ce le-am taiat ca ma enervau (erau din alea care se resorb singure dar cred ca intr-o suta de ani) s-a inchis si acolo. Acum e ok. Mai asteapta putin, ai doar 3 saptamani. De vindecat se vindeca dar depinde si de "materialul" fiecareia, stii cum se zice

Dacons - cum reusesti tu sa tot aduni punctele alea? ca mie-mi piere foamea pana le socotesc...sau asta e si ideea?

Monu - la David am mai folosit supozitoare (nu cred ca in 2-3 luni creeaza dependenta dar, ma rog, e parerea mea). Eu cred ca se vor rezolva problemele cand ajungeti la diversificare.

Romaria - sa stii ca si Eviusha mea are o pata rosie pe pleoapa, am citit ca se numeste angiom (ceva mai putin si mai usor decat hemagiomul). Se pare ca vor trece cu vremea.

Gio - eu l-am intrebat pe Stanciu daca ii pot da bebelinei Vigantoletten si mi-a spus ca NU.

Catalina - sa stii ca un body de bumbac cu maneca lunga cred e suficient la 27 de grade. Aceeasi temperatura o aveam si noi cand era David bebe si pe vremea aceea nu aveam repartitoare ca sa putem regla. Incercam sa aerisesc dar se facea cald la loc imediat. E posibil sa stii ca bubitele sa fie de la caldura.

Dianamizzi - placinta cu spanac , mama ce pofta mi-ai facut!! (tu pui si carne de pui in ea? )

Romaria - cu cat e mai mica cu atat o doare sau, ma rog, constientizeaza durerea mai putin. Te rog sa ma crezi ca i-am facut Evei gauri in urechi in spital, a durat exact 5 minute, nu a curs nici un strop de sange, a plans mai mult pt. ca asistenta o facuse pachetel si era imobilizata. Nu s-a infectat, nimic. Stiu ca la voi acolo se pot pune cercelusi medicinali, cu un pistol special. Din ce-am citit pe form cica mai mult ii sperie zgomotul decat sa-i doara.
Mesri pt site, il trimit mai departe la nasa-sa, noi avem botezul pe 15 aprilie

Daca am uitat ceva sau pe cineva , va rog sa ma trageti de maneca

Pupici

ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Amaya eu nu mai am rani de mult timp dar tot mai am o sensibilitate la sani, la sfarcuri. se mai intampla cand fac dus sa ma ating cu furtunul si injur de mama focului.

Romaria Emmei i s-au facut gauri in spital, chiar in ziua in care am plecat acasica. nu am mers cu ea ca sigur o luam razna. a plans dar nu mult. e bine sa ai la tine un bibe cu laptic, ceai ceva si dupa ce i se fac gauricile sa o mufezi ca sa o potolesti. asa cred eu.
aaaa, rochitele sunt superbe/. dar de ce oare sunt asa mari, asa lungi pt niste mogaldete ca bebelinele noastre?

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Adinush, Anis

sar'na pt bagarea in seama cu pungile Avent.
Adaptor de pus punga la pompa am rezolvat de la inceput - il folosesc pe cel de la recipientele Via ft bine.
Cu elastic sau ata n-am incercat...fac nod cum v-am zis, dar daca nu mai gasesc pungutze cred ca incep sa le folosesc la maxim.

Anis inca mai am vreo 30 de la o prietena care-si cumparase anul trecut si nu a apucat sa le foloseasca.
Am inteles ca nu prea se mai gasesc, poti incerca la farmacia Doina de la Unirii - Adinush parca si-a luat de acolo.

Daca nu mai gasesc, dupa ce le termin pe astea o sa-mi iau recipiente... e mai elegant cu astea si mai sigur cu capacelele...dar scumpoase al naibii.

interesant asta cu legatura intre productia de lapte si sport... oare care este explicatia!?. Eu am intrebat aseara o doc kinetoterapeuta deca e vreo pb avand in vedere ca alaptez si mi-a spus ca pot sa fac sport linistita ca e chiar indicat, ma refac mai rpd... dar deh... era kinetoterapueta. Ii dau un mai lui madam Musat sa ii cer parerea si va spun. Oricum mi-am facut abonament si ma duc... chit ca mi-l schimb pe sauna - aici sper sa ne merg tarash cu sanii curgand - (masaj am deja) si tot ma duc...

pup

Alinuk si bb Teo 10/01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Daianamizzi te invidiez , ti-am vazut pozele si cand vad ca la voi este asa cald imi vine sa ma urc in avion sa vin acolo :))
Hai sa vedeti cum este la noi uite aici poze si azinoapte a nins iar
http://new.photos.yahoo.com/pr19722003/album/576460762391478338/photo/294928804252869192/0

Romaria

Mergi la inceput