DEOCHI SAU CE..?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Raspuns ptr Ela Z - intors de la san inseamna ca l-ai alaptat o perioada dupa care nu l-ai mai alaptat (nu conteaza cat timp) - dupa care l-ai alaptat din nou.

Sper ca este Ok,

Andra si bb Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Pentru adi69
Ii zici tatal nostru de 9 ori, neintrerupt, nu bagi pe nimeni in seama cat timp zici tatal nostru, nu intrerupi sa faci altceva, te concentrezi numai asupra lui bb. Eventual mai poti repeta de 9 ori daca nu s-a linistit bb. La noi are efect, incercati si voi.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simsimona spune:

Un frate al mamei a murit deocheat cand avea vreo 7 luni. O sora de-a mamei il plimba prin sat, cand niste vecini au zis sa li-l arate si lor(era foarte frumos). I-a fost foarte rau si bunica mea s-a dus cu el la o baba din sat care i-a spus ca a venit deja foarte tarziu pentru ca apucase sa doarma dupa ce a fost deocheat. Pana seara a murit...
Trebuie spus Tatal Nostru inainte de a adormi!

Am citit mesajele de mai sus si am o mare nelamurire! Ce este cu cascatul si cu lacrimatul in timp ce spui rugaciunea? Eu spun in fiecare seara Tatal Nostru pentru cei doi copii si pentru mine si de fiecare data imi vine sa casc pana imi dau lacrimile...

Simona & Bogdanel & Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

se zice ca daca iti vine sa casti,da tare de tot cand spui Tatal nostru sau un descantec de deochi ..inseamna ca este deochiata persoana respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VASIA spune:

Sincer,m-ati speriat cu povestile astea despre deochi.Si noi patim mereu ca in oras sa se tot mire lumea pe Rares ptr.ca are niste ochisori de un albastru mai ciudat.F.albastri mai bine zis.Si azi chiar o doamna tot m-a rugat s-o las sa se mai uite la el ca e tare frumos etc...Apoi acasa el a fost cam marait dar eu am pus-o pe seama foamei sau a somnului.Si chiar a dormit.
Daca e deocheat plange imediat sau dupa un timp???? Eu nu i-am pus nimic rosu la manuta de teama sa nu i se desprinda si sa o ...inghita(nu radeti).La picior e valabil?

Cristina si Rares( 6 luni in 5 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

FETELOR,CU TATAL NOSTRU MERGE ATUNCI CAND DEOCHIUL NU ESTE PUTERNIC.CEEA CE NI S-A INTAMPLAT NOUA NU A FOST CEVA USOR !S-A MAI INTAMPLAT SA SE DEOACHE DAR NU IN HALUL ASTA.TOATA NOAPTEA AM PETRECUT-O SPUNAND TATAL NOSTRU ,DE 9 ORI,APOI IAR DE 9 ORI SI TOT ASA.CINE OARE NU A AVUT DE LUCRU SI MI-A DEOCHIAT BAIATUL?CHESTIA CU FIRUL ROSU NU MERGE,NICI CULOAREA ROSIE,POATE PARINTELE FACE UN TALISMAN PENTRU EL.MA GANDESC SA-L DUC DUMINICA LA O MANASTIRE SA VORBESC CU PARINTELE .MIRELA,MI-AI DAT O IDEE NEMAIPOMENITA CU LUMANARICA DE LA BOTEZ,APA SFINTITA A BAUT,CU ULEI-MIR L-AM DAT.CU CINE MA POT INTALNI DINTRE VOI CARE STIE DESCANTECUL ?EVENTUAL POATE L-A TELEFON SA POT PRINDE CEVA !DAR AM AUZIT CA DE LA MAMA NU ARE LEAC DESCANTECUL,CI DE LA O PERSOANA STRAINA,VOI CE STITI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

mai, ca m-ati terminat cu atatea informatii. sa mai zica cineva ca traim in secole cu traditii pierdute - da de unde! pai daca vrea cineva sfat de "babe" (asta e doar referire la intelepciune!! ) sa vina pe forum ca gaseste de toate.

da acum mi-ati dat si mie idei si o sa o mai duc pe Adriana la biserica plus rugaciunile nu numai cand imi aduc aminte, ca e uneori foarte agitata. si soacra-mea are ochi verzi... ca si mine de altfel!

voi ce credeti - care pe care are sanse sa o deoache - eu pe socritza mea sau invers? sau, mai exact, cum m-as putea eu feri de o posibila influenta negativa a gandurilor ei care sunt de obicei negative la adresa noastra?

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Ma gandeam , cand am vazut subiectu' , ca majoritatea vor considera deochiul o superstitie prosteasca ! Eu cred in el , da' se vede ca treaba poate deveni foarte grava. Fereasca Dumnezeu !
Si eu am fost deochiata , si sor' mea , cateodata , iar bunica zice si ea un descant ( bazat tot pe Tatal Nostru , da' pe care n-am reusit sa-l fur ! ) si foloseste , in loc de carbuni , 9 bete de chibrit. De la ea stiu ca , daca omu' e deocheat , chibriturile ( care se sting in apa )sfaraie tare si se lasa la fundul paharului. Apoi apa nu se arunca , ci se toarna la o floare. Eu chestia cu cascatul nu o stiam , da' eu is cam "cascata" de felul meu ( adica casc daca vad pe cineva cascand , daca aud pe cineva in telefon + cascatul din motive de somn ).
Numai bine !

Mergi la inceput

pe subiectul asta putem discuta mult si bine...cu ochii verzi nu e o regula generala,poate la fel de bine sa deoche si cineva cu ochi negri,albastri..,depinde de felul cum se uita de sufletul lui.
nu numai pt copii e valabil ci si pt oameni in toata firea,animale si plante...nu ati auzit de cazuri cand cineva se mira de o floare frumoasa si pana seara s,a ofilit si a murit?
eu va doresc sa n.aveti parte de deochi,poate nu e grav dar sigur e neplacut,se schimba metabolismul si te simti ca naiba(dureri de cap inexplicabile,stare de rau,greata,senzatie de plutire etc etc,va dati voi seama) si pt bebeii nostri cu siguranta ca e si mai rau.

din cate stiu ca mama sau tata nu.ti deochea opilul ,daca te miri sau te uiti la el ca la soare e cu dragoste dar sa nu considerati exclus la alte neamuri.

sanatate multa!!!!

Mergi la inceput

PITI ..eu nu am auzit ca nu ar avea efect descantecul spus de mama,din contra,tu esti cea mai apropiata de el,ii spui Tatal nostru sau il descanti altfel dar ..sigur ca are efect!!!daca esti singura cu el ce faci il lasi sa.i fie rau???
mai ales ca tu zici cu dragoste si credinta ca o sa.i faci bine...

Mergi la inceput