DEOCHI SAU CE..?
NICI NU STITI CE NI S-A INTAMPLAT !IERI SEARA ARMAND AL MEU,PITI CUM II SPUNEM NOI,S-ATREZIT DIN SOMN SI A INCEPUT SA TIPE CUM NU A TIPAT EL IN TOATA VIATA LUI DE NE.AM SPERIAT ASA DE RAU INCAT AM INCEPUT SA PLANGEM SI NOI DITAMAI PARINTII.NU AM PUTUT DELOC SA.L POTOLIM !CRED CA SPRE DIMINEATA A ADORMIT PRINTRE SUSPINE .A DOUA ZI AGITAT CAT CUPRINDE,NU A DORMIT MAI DELOC.....ASA CA AM PLECAT IN APROPIERE DE BUCURESTI LA NISTE PRIETENI ,IAR ACOLO O FEMEIE NE-A SPUS CA ESTE FFFF DEOCHIT.A INCEPUT EA SA-L DESCANTE ,APOI A MAI VENIT UN MOS SI A INCEPUT SI EL......SI CE CREDETI,BEBE S-A LINISTIT ,CHIAR RADEA.MA SPERIE TOT CE NU POT INTELEGE ! VOI CE ZICETI CREDETI IN DEOCHI ?CE CONSECINTE AR FI DACA NU STII SA-L DESCANTI IN ACEL MOMENT-EU AM AUZIT NUMAI DE RAU-?TOTUSI PRIN ACELE DESCANTECE BEBE A DEVENIT ASA CUM ERA EL DE OBICEI-VESEL.TIN MINTE CA BUNICA MEA IMI SPUNEA SA MA FERESC DE CEI CARE DEOACHE-UNELE PERSOANE DIN FAMILIE-SI DACA TOTUSI NU REUSESC SA LE PUN SA MA DESCANTE-SE PARE CA SI EU AM FOST FF DEOCHIATA INCAT ERA SA MOR.OARE PREOTUL NU POATE FACE UN TALISMAN SA TE FEREASCA ?HAI CA V-AM ZAPACIT DE TOT !
Raspunsuri
Mugur spune:
Daca nu sti de deochi poti sa-i spui Tatal Nostru. Are acelasi efect. Poti sa ii pui ceva rosu daca se deoache. Ti-as spune eu descantecul "De deochi" dar nu are efect daca il citesti de pe foaie. Trebuie sa il "furi" de la cineva care il zice. Deja ma apuca cascatul(cu lacrimi) cand ma gandesc la tine - ceea ce ma face sa cred ca chiar erati deochiati.
mirelam spune:
Si eu cred ca este adevarat.
Si mie mi s-a intamplat sa patesc asa cu Andrei cand era mai mic. A inceput sa tipe fara un motiv anume dupa ce ne intalnisem cu o vecina care s-a mirat de el ca ce mare s-a facut.
Dupa ce i-a spus mama mea Tatal Nostru de 3 ori s-a linistit instantaneu si a adormit.
Asa ca eu cred, desi multi spun ca e o prostie.
(5 ani si 2 luni)
mirela.mustaciosu spune:
Si cu Tudor mai patim din cand in cand sa fie agitat si nelinistit si marait dupa ce mergem cu el intr-o colectivitate unde toata lumea il admira. Nu stiu cum e cu deochiul, dar ceva se intampla. Tudor mai tipa din cand in cand noaptea in somn cand viseaza probabil - si noi ne-am speriat la inceput, dar e clar ca nu are nici o alta suferinta. Spune-i Tatal Nostru seara la culcare si ia de la biserica apa sfintita si ulei de mir (poate il ai chiar pe cel de la botez) sa-i mai dai un pic seara dupa baita. Noi mergem cu Tudor la biserica si il impartasim cand e o sarbatoare mai mare. Si tot la sarbatorile mari ne-a invatat un preot sa aprindem in casa lumanarea lui de la botez. Multa sanatate!
July spune:
Oare ar putea cineva descifra taina deochiului?Nici eu n-am crezut pana nu mi s-a intamplat.Insarcinata fiind,de fiecare data cand ma duceam la spalatoria auto cu sotul meu mi se facea rau.Cefalee,stare de greata,moleseala.Cum imi spunea "Tatal Nostru" imi trecea instantaneu.Am pus intrebari,mai mult in gluma la inceput.Toate fetele au aratat o singura persoana.Stia ca deoache.Avea o privire patrunzatoare,niste ochi verzi-albastri alunecosi.Brrrr!Acum mi se intampla cu fetita.Numai la anumite persoane.E de ras?!
July si bb.Teodora
Marianar spune:
Si eu patesc cu Vladut, mai ales cand suntem inconjurati de lume multa dar ii zic tatal nostru "de 9 ori" si ii trece. Cand nu se linisteste ii mai zic de inca 9 ori si gata. Cat timp ii zic tatal nostru casc si imi curg lacrimile.
Pupici!
Incercati si voi metoda asta cand bb e agitat si nu se linisteste, poate cine stie...
mamica dulce spune:
si eu cred in deochi..de fapt exista si explicatie stiintifica la asta..deochiul inseamna schimbarea metabolismului si e destul de grav,sunt persoane care au murit in cateva ore.
Nu vreau sa va sperii,dar asa s.a intamplat cu sora strabunicii mele,o fata de vreo 20 de ani,deosebit de frumoasa ,a iesit la hora,cineva a deochiat.o si in cateva ore..rau,rau si pana seara a murit.
Si sora mea se deochia puternic,odata cineva i.a zis ce ochi frumosi are si din clipa aia a inceput sa se uite crucis si sa clipeasca tare si anormal si trei zile pana s.a gandit tata sa o descante asa a facut,apoi a incetat intr.o ora si si.a revenit .
Si puiutul meu care este foarte frumos-si nu zic asta doar ca e al meu si mai e si cuminte si foarte zambaret,nu am avut probleme cu el..am fost toti 3 intr,un restaurant si statea cumintel in carut ,a trecut o cucoana si s.a mirat ca de nu.s ce minune de Marc.Din clipa aia a inceput sa urle ,a fost imposibil de linistit si tot asa pana i.am zis Tatal nostru,evident ca a trebuit sa plecam imediat din restaurant.
V.as putea povesti o multime de cazuri din astea si sunt convinsa ca este adevarat.
Cand eram mica si eu ma deochiam teribil,eram frumoasa si cuminte si bunica ma descanta cu carbuni stinsi in apa si casca de se rupeau falcile,,...din pacate nu mai tin minte vorbele.
tatal nostru este foarte bun si sa-l ziceti de 3 ori cand vi se pare ceva in neregula,nu strica niciodata.
Eu stiu ca cei care deoache au "ochi rai",adica intorsi de la san sau cu diferite puteri negative.
va pup si sanatate,eu chiar azi am sa pun un fir rosu la manuta lui Marc .
voi mai stiti cazuri din astea de deochi??chiar sunt tare curioasa....
ancuta
adi69 spune:
Persoanele cu ochii verzi si cele intoarse de la san ,astea deoache de obicei.Hai ca mi-ati dat o idee!Cred ca de asta nu mai doarme noaptea copilul meu !Acum doua zile am fost in oras la plibmare si a fost in centrul atentie de mai multe ori.De atunci se zvarcoleste si plange peste noapte.
Ce ziceati?Tatal nostru de noua ori?
Dia si bebe Rucsi
Andruska spune:
Si Andrei patea la fel mai ales cand era bebenel (nu ca acum ar fi mare la 3 ani si 9 luni)
Bunica mea (adica strabunica lui) il descanta de fiecare data cand plecam/veneam cu el la/de la plimbare. Dansa stiu ca ii spunea si ceva de genul: "cand s-a deochia talpa piciorului tau, atunci sa te deochi si tu".
El nu suporta nimic rosu la manutza, asa ca bunica mea a fost de ajutor - si inca este draga de ea.
Asa ca, de fiecare data cand ies cu el in oras sau cand ma vad cu diverse persoane, cand ajung acasa ii spun Tatal Nostru de 3 ori, il inchin si totul este bine.
Asa se intampla cu bb-lusii FRUMOSI - ii deoache lumea,
Andra si bb Andrei