Comori de nov-dec 2004 (143)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Miha, Dama, Oti, sincer, mi-au prins bine mesajele voastre, in sensul ca vad ca mai fac si alti copii ca ea...desi nu-i o fericire, desigur.
Culmea este ca nu prea am avut parte de astfel de spectacole date de alti copii in public. Numai la TV am vazut crize de astea.

Pe de alta parte si maica-mea imi tot pune "sare pe rana"... ca ea n-a vazut copil asa rau, ca eu si cu sora-mea am fost sfintzi pe langa ea... tot imi da exemple de copilasi de varsta lui Iris care chiar ca sunt mai cuminti, trebuie sa recunosc si eu... si incepusem sa vad totul in negru... ca fiica-mea e o terorista nemaiintalnita.
Poate ca prostioarele ei sunt totusi infonsive pe langa ce fac altii, dar eu sunt deja cu nervii super intinsi.
Uneori am impresia ca ne intelegem foarte bine: comunicam, pricepe ce-i explic alteori nu asculta nimic sau imi face chiar in ciuda. Si asta se intampla tot mai des.

Sa va mai spun... scuipa apa pe covor (ca tocmai a invatzat cum sa-si clateasca gura dupa ce se spala pe dinti, si deci e FUN sa scupi apa din gura), toarna dintr-un pahar in altul, daca ajunge apa pe jos, pe parchet ma refer... se tranteste pe jos si-o linge... asta in casa... afara totusi nu a incercat, inca!
Sigur ca i-am explicat de 1000 de ori ca face bibi la burtica, ca nu-i bine, ca oamenii nu beau si nu mananca de pe jos... ca sunt microbi (i-am arata si microbii cum sunt ca sunt reclamelele alea la TV cu mostruletii aia hidosi).. etc...etc.
VAX... fetele... tot aia face!
Imi inunda baia de cate ori nu sunt atenta...adica deschide apa de la bideu si cu o cana sau orice alt recipient are la indemana, varsa apa pe jos...din belsug.
Nu are rost sa va spun de cate ori a fost certata si pedepsita pentru asta... Dar tot o tenteaza.
De scrisul pe pereti iarasi... nu mai zic... ca am ajuns sa ascund toate pixurile si creioanele din casa, ca nici eu nu le mai gasesc cand imi trebuie.
Am mai scris pe forum... a hotarat atunci sa scrie cu ciocolata sau daca nu, cu sapun ori cu pasta de dinti, tot pe pereti, desigur... deci e FOARTE INVENTIVA, ca sa iau partea buna a lucrurilor.

Fuge ca bezmetica cand iesim in parc...asta de vreo 2 saptamani... intra in toate baltile si noroaiele, degeaba o strig de-mi ies plamanii afara, ca-si vede de drum... nici ca o intereseaza pe unde sunt, nici macar nu ma cauta cu privirea.
Am incercat sa n-o bag in seama, sa n-o strig, s-o las sa constientizeze ca ramane singura... dar nu da nici un semn ca ar intra in panica.
Nu vrea sa mearga pe trotuar. Numai pe borduri... si-a agatzat o gramada de jachete de trandafirii de pe margini...si ce-i... la 2 ani nu stii ce e aia sa umbli cu haie rupte, nu?! Cumparam altele...

A intrat intr-o perioada in care efectiv imi vine s-o lipesc de pereti, asa ma enerveaza.
Nu stiu ce naiba sa ma mai fac cu ea. Am inceput de vreo 2 zile sa-i dau ceai de tei in loc de apa, in sperantza ca o sa se mai calmeze si-o sa se mai linisteasca, dar este efectiv cat 3 baieti rai la un loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ochi verzi, am glumit cu performantele Dianei, ai sa vezi ca aici vei da si de alti copii la fel de avansati ca si ea intr-ale vorbitului. Era o gluma prin comparatie cu fi-miu care stalceste cuvintele-ntr-un hal fara de hal.
Stai sa mai apara Jasmine pe-aici (cu ocazia asta poate mai scoti capul din cutie, Jasmine) sa vezi si la ea performante.

O sa ne cunosti pe parcurs si-ai sa vezi ca suntem glumete, vesele si prietenoase.
In alta ordine de idei imi pare tare rau de pierderea voastra. Si eu am un baietel, al doilea, nascut prematur si cu care am trecut prin multe probleme, dar Dumnezeu s-a-ndurat de noi si ni l-a lasat aici pe pamant sa ne bucuram de el.

Dama, si alex, cat e el de 3-4 ani tot cere alinturi de bebe mic. Cu atat mai mult de cand a aparut adrian in viata noastra. Vine cateodata la mine si vre sa-l tin in brate culcat, el incepe si scanceste si-si baga pumnii in gura (mai nou asta face adrian si evident ca si alex copiaza). Seara la culcare simte nevoia sa-l tin in brate (adica sa mai stau cu el inainte sa plec), ma rog, sa stau aplecata peste el, sa-l pupacesc sa-i vorbesc putin, iar el sa ma tina cu mainile de gat. Deci avem parte si momente "bebelusul" si avem timp pentru ele. Iar disponibilitatea ta va exista sa stii, e imposibil sa-ti reversi dragostea, afectiuena si atentia numai asupra celui mic pt ca vei surprinde priviri, mimici etc. si la David care-ti spun "mami, vreau sa ma iubesti si pe mine asa ca pe el" si n-ai cum sa-l uiti. Plus ca cele doua afectiuni sunt pe doua paltouri diferite. Vei simti nevoia sa mai acorzi si alt fel de afectiune si dragoste, nu doar de bebelus. E aceeasi chestie ca si cu tatii, stii? Unii barbati se tem ca dupa ce apare bebe in familie ei vor fi pe locu ldoi sau vor fi mai putin iubiti, iar noi ca femei ne chinum mereu sa le spunem ca nu are cum sa se intample asta, ca ei ocupa un loc aparte, copilul alt loc. Asa-i si cu dragostea pentru cei doi copii. Eu sincer nu mi-am facut probleme de-astea pt. ca undeva, deep in my soul, stiam ca sunt doua lucruri distincte, eram sigura ca voi simti diferit pentru cei doi copii, ca nu e o dragoste mai mare si una mai mica sau ca ma va fura valul si voi uita de alex. El e acolo prezente mereu si stai linistita, nu pierde nici o ocazie sa-mi aduca amitne ca si el e copilul meu si are nevoie s el de dragoste si afectiune, poate chiar mai mult ca inainte.

Dana, draguta de tine, Iris n-are nimic dpdv psihologic, e un copil absolut normal, asa-mi face si alex des. Noi cu magazinele ne-am lecuit, nu mai merge pe jos in magazin: doar in carutul de magazin, avem avantajul ca orice mare magazin are carut unde putem sa-l punem. La inceput, cand il lasam si pe jos, unul din noi era intr-o continua alergare, punea mana pe toate lucrurile, vrea sa le simta el cum sunt (absolut firesc pentru ei) si nu stiam cum sa iesim mai repede din magazin. Cand il puneam in carut sus, ca pedeapsa ca nu era cuminte, sa vezi atunci tipete, urlete si tantrumuri, cum se uita lumea la noi. Dupa ce ne-am lecuit si ni s-a luat (noi saptamanal trebuie sa mergem in astfel de mari magazine pt. cumparaturi si n-am cu cine sa las copiii, deci mergem cu totii), am decis sa nu-l mai lasam deloc pe jos, ci doar in carut. Si sa stii ca s-a obisnuit acuma si nu mai face urat. Mai cere uneori sa-l punem jos, dar nu cedam si suntem foarte hotarati, NU: "copiii stau sus in carut, uite, toti copii stau la mamele lor in caruturi" si cedeaza repede. De cum intram in magazin pana iesim, el sta sus in carut. Ii mai dau satisfactiile lui, i llas sa dezchida usile de la frigiderele alea mari cu semipreparate (e innebunit), ii dau mereu sa guste produse de sampling (e un tip de magazin aici care face in fiecare weekend sampling la cel putin 4-5 produse diferite), ii pun cate-un produs preferat lanag el in carut si se joaca cu el etc.
Chestia cu "vorbesti cu el si parca trece prin el si-n secunda urmatoare face exact ce l-ai rugat sa nu faca si face cu-o nonsalanta de nedescris" ii e caracteristica si lui alex. Eu mi-am dat seama ca, dincolo de imperfectiuena mea ca mama si "educatoare", mare parte din comportamentul lui se datoreaz specificului varstei. Fii linistita ca nu procedezi gresit. Ma rog, ca oricare mama, ca oricare dintre noi, faci probabil greseli, a gresi e omeneste, nu putem fi perfecti nici ca oameni, nici ca parinti, insa greselile tale/noastre nu pot fi atat de mari incat sa fie cauza acestor probleme ale micutilor nostri teroristi. Ele sunt inerente, e varsta lor. Fii consecventa in continuare, incearca sa ai rabdare (in sensul ca odata si-odata tot va trece si varsta asta), incearca sa te blamezi mai putin si sa iei lucrurile ca atare. Propune-ti sa rezolvi cate o problemuta pe rand, nu sa corectezi tot comportamentul nedorit de-odata. Cand alex mai face urat am inceput sa iesim afara cu el din magazin in secunda urmatoare si ii spunem ca mergem macasa. Nu-i place. Weekendul trecut am iesit la cumparat de aragaz si am fost prin vreo 4-5 magazine mari cu raioane de electrocasnice. Normal ca aia n-au carut unde sa pui copilu' ca la magazinele de mancare. Ei, alex al meu era peste tot, umbla la toate butoanele de masin ide spalat, deschidea toate usile aragazelor, frigiderelor etc. Ziceai ca nu vazuse in viata lui asa ceva. Ne vedea pe noi ca ne uitam inauntru la toate si deschidea si el usile. Unul din noi trebuia sa fie constant cu ochii pe el sa nu faca vreo tampenie. Dupa primele 2 magazine am inceput sa iesim imediat cum nu era cuminte. Il lua taica-su pe sus si cu el direct la masina. I-am facut asa de vreo 3-4 ori. Cand intram in urmatorul magazin il puneam sa se tina cu mana de carutul lui adiran, numai in felul asta sa mearga prin magazin. Si asa facea, asta pana cand incepeam si noi sa-l scapam din priviri si sa vorbim cu vanzatorii pentru explicatii privind modelele etc. si apoi iar era peste tot. Ideea e ca uneori trebuie sa pui in practica marile amenintari de genul: nu stai cuminte, imediat mergem acasa, fara discutie. Ii atragi atentia odata (ii spui de acasa ca mergi al magazin si ce astepti de la ea si ce se va intampla daca nu va fi cuminte) si apoi aplici, o iei pe sus si afara din magazin, mergem acasa. Parerea mea e ca, daca faci asta de cateva ori, va intelege ca nu-i de gluma si cand ii vei cere sa fie cuminte stie ce-o asteapta. Aranjeaza cateva vizite la magazin fara sa ai treaba neaparat, ci doar sa exersezi cu ea astfel incat sa nu fie o problema sa parasesti imediat magazinul (pe motiv ca n-ai terminat cumparaturile). Chiar daca ai ceva in cos, lasi totul balta si iesi. Ofera-i si niste recompense, pune-o pe ea sa ia din raft si sa puna in cos ceea ce vrei sa cumperi etc. (asta le da sentimentul ca sunt importanti, ca fac si ei ceva) pt ca doar sa se tina cu mana de cosul de cumparaturi fara sa aiba vreo placere din toata vizita la magazin nu se poate, trebuie sa aiba si ei bucuria lor si-n felul asta se supun mai usor regulilor mamei.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Otilica, tu m-ai inteles cel mai bine.

Dana, te inteleg perfect, dar eu tot zic ca nu e ceva iesit din comun, toti copii trec prin momente din astea mai "agitate" sa zicem. E perioada "nu"-ului, cand ei cred (desi stiu bine ca nu e bine ce fac) ca tot ce e interzis e interesant si trebuie incercat. Unii poate sunt mai linistiti. Dar cei mai multi fac ca Iris. Sa nu crezi ca eu nu fac comparatii intre al meu si ceilalti copii de pe la locruile de joaca. David intotdeauna sare in ochii oricui prin energia pe care o arata si prostioare. Uneori mi se pare ca vad parinti uitandu-se amuzati la cum alerg eu dupa el, si ma intreb ce fac, frate, ei, de ai lor par asa cuminti. Unii ma linistesc zicandu-mi ca astea-s semne ca e inteligent, de parca la varsta asta te si incalzeste lucrul asta.
Dar stii ce cred eu ca le lipseste cu adevarat copilasilor nostri? Colectivitatea...da, pt ca ei simt intr-adevar ca acum sunt in centru atentiei noastre si pe noi vor ei sa ne incerce. Vei vedea ca dupa ce va merge Iris la gradi (asta in caz ca o vei da), lucrurile se vor mai calma, va incepe sa perceapa altfel lumea exterioara. Ah, si apropo de scuipatul apei si altele enumerate de tine, sa stii ca si lui David i-ar trece prin cap chestii din astea, de aceea eu nu fac decat sa stau dupa el, ca sa aniticipez astfel de lucruri. Desigur nu e asta solutia, dar deocamdata nu am de ales.

Mami de David (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

danette,sa sti ca tatal meu i spunea Ralucai RAZA MEA DE SOARE.A fost prima nepoata.Acuma are doua rasfatate:Bianca(fiica fratelui meu)si Diana.
Mie-mi place sa-i spun Dianei O PRINTESA ADEVARATA,deoarece ma duce cu gandul la povestea "Printesa si bobul de mazare"
Apropo,cumnata mea este chiar din Baia Mare.

Si Diana mai face scene cand nu-i convine ceva.Chiar pe 7, luna aceasta am lasat-o cu mama(eu am mers cu colegele sa sarbatorim anticipat 8 Martie)care a dus-o la plimbare.Intr-un magazin,mama, a vazut o hainuta de primavara si a vrut sa i-o cumpere,dar Diana a iesit afara cu o pereche de ciorapi marimea VI si i-a spus mamei:"Nu veau ca am acasa!Veau cioiapi ca la mami."A vazut cand mama mi-a adus o pereche, pt ca uitasem sa-mi iau si cred ca nu dorea ca ei sa-i ia altceva.In zadar a incercat mama sa-i explice,dar ea: NU SI NU!Pana la urma i-a smuls din mana si i-a inapoiat vanzatoarei.A inceput sa planga,dar mama i-a spus, pe un ton autoritar, ca o lasa acolo daca nu se potoleste.Ca prin minune s-a potolit.
Cand am ajuns acasa era cu sotul meu,mama plecase si am intrebat-o ce-a facut cu Olguta(asa-i spunem noi mamei)si mi-a spus tot:"Am fost ia (rea),...,am fugit din magazin si m-a ceitat(certat) Olguta."Dupa un timp mi-a spus si de "cioiapi".
Cu mine nu prea face "crize",dar cu mama stie ca-i merge.
A fost rasfatata pana la 1 an cand a inceput sa faca SPASMUL HOHOTULUI DE PLANS.M-am speriat f.tare si am mers la Timisoara. I-am facut EEG,dar medicul de la NPI ne-a asigurat ca nu are nimic doar ca-i foarte rasfatata si sa luam atitudine pentru ca mai tarziu poate face crize de isterie si agresivitate.Asa ca nu am mai lasat dupa ea chiar daca ma durea sufletul.Nu am batut-o,dar cand spunem NU!era NU! si nimeni nu-mi trecea peste cuvant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

try,sa sti ca nu m-am suparat!Poate ca am avut impresia ca nu-s crezuta.
Sa stiti ca sunteti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

DANETTE si Paul s-a crizat in Brico sapt trecuta si la fel si el scuipa apa din gura, ne imita ca ne clatim dupa spalatul pe dinti ...nu te mai supara atat de tare, ea in cateva minute uita iar tu ramai cu sufletul ranit! stiu, e usor de zis, dar....incearca sa fii mai nepasatoare la crizele ei....au asa am inceput sa fiu ca simteam ca o iau pe aratura cand incepea sa se crizeze!

OTI mi-e dor sa ne vedem!

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

FEBRUARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor,
ochi verzi, bine ati venit in grup
danette, citind ce ai scris tu si eu m-am mai linsitit...ca ruxi nu-i chiar asa cum credeam eu(desi iris e mai cumintzica decat ruxi) din cate povestesti tu...si ea face la fel, cand are "nervi" vine si ne da o palma si apoi ne mai si scuipade unde stie asta...nu stiuprobabil ca de la spalatul pe dinti...asa cum spui si tu...
acum vreo 2 zile tocmai facusem chiftelutze si vine d-ra, ia o chiftea...eu am bucuram in prostia mea ca e bine ca mananca(fiindca erau de vita si altfel nu o pot pacali sa manance carnitza de vita)...ia una, apoi peste 5 min vine si mai ia una...eu deja eram in culmea fericirii...pana cand se termina zgomotul produs de cuptorul cu microunde si aud apa curgand la baie...lasasem usa deschisa ca sa se poata duce linistita sa faca pipi la olitza...dar d-ra a pus o chiftea pe post de dop la chiuveta din baie, o alta o faramitzase in chiuveta si apa a dat pe-afara si toata baia era plina de apa si de chiftele...am crezut ca mor in momentul ala...
alteori(e adevarat din ce in ce mai rar de la o vreme...) ne muscacand nu-i convine ceva...
de tranteli pe jos pe strada sau in magazine...nu mai zic...
fuge, rascoleste prin rafturile din magazin(si eu trebuie sa le asez la loc)zici ca nu-i scoasa decat atunci in momentul ala din "cusca"
acum cateva seri iar a "framantat" in kknorocul lui tati ca de data asta a fost pe linoleum si nu pe covor...abia-i facusem baie si o lasasem in patutz cu biberonul sa faca nani si am intrat in baie...in 5 minute cat am stat eu acolo si-a dat pampersul singura jos s-a dezbracat de tot si a facut kk pe jos
a scris si pe pereti si pe masavrea sa mearga pe strada numai in papuci...ce sa mai...cand o apuca...nu mai asculta de nimeni si de nimik...eu ii zic ruxi nu-i frumos, etc, etc...si ea tare si gros NU MAMI NU....
sper eu sa-i treaca asa cum i-au trecut si lui alex crizutele astea....
va pup pe toate

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Iaca si eu sa raportez cazatura in cap din seara asta, fix in locul unde a avut celelalte doua cucuie, este putin umflata. S-a scurs pe langa perete nu a cazut direct, eu nu am reusit decat s-o agatz de bluza, se duce glont degeaba sunt langa ea. Ea era ocupata sa indese o chiftea in gura, cred ca a zecea de la pranz incoace, s-a si innecat putin.
Si scuipatul il exerseaza, dar sta pe scaun si-l practica de la inaltime peste spatar asa ii place.
Iar acum cateva zile s-a taiat la deget intr-o conserva de rosii pe care proprietara a scos-o din tomberon ca trebuie dusa la un container langa magazine si a pus-o jos laga tomberon, deh ghinion. O intreb ce cauta acolo si ea "rosii".
In rest perle de genul "fugi bunica de aici Ana aranjeaza rufe", intra peste mama la baie si mama i-a zis "ce vrei Ana sa-mi vezi chilotii?" si ea a raspuns "nu chilotzii, pasarica " si multe alte perlute.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

bey e de groaza ana...

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami nov-dec 04 spune:

Gata Capitol nou.
Ochi verzi, te-am trecut pe listuta, sa ne spui daca Diana mai are un alt prenume.

Mergi la inceput