Piticodromul de sept-oct 2005 (170)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

quote:
Originally posted by b_irina_c

hai ca zic... dar sa stiti ca acum sunt mult mai desteapta ca atunci .

Eu am crescut la bunica-mea care nu avea vaca, dar aveam mereu lapte proaspat de la vecina din capul strazii. Cand m-am mutat la maica-mea am fost curioasa de unde are ea lapte. Am primit explicatie ceva de genul... vaca ... uger... muls => lapte. La care eu filozoafa: "cand voi fi mare o sa-mi cresca si mie uger si o sa dau lapte" (si daca stau sa ma gandesc n-am fost departe de adevar )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Hai ca m-am ambalat si nu mai pot lasa subiectul [stiam eu ca asa se intampla, de-asta n-am intrat pe net atata timp]

Ruxandra, ca sa raspund si intrebarii tale: noi suntm singuri cu Ilinca. Avem mare noroc cu cresa si cu faptul ca tat-su e tata casnic. Asta inseamna ca el o duce la cresa si de obicei el o ia de la cresa. Intre 9 si 17 are si el timp de viata lui. inte si dupa orele respective e sclavul fetei si al nevestei
Pentru mine, cel putin, e greu. Foarte greu. Abia imi gasesc timp pentru cate o treaba personala si asta cu mari mustrari de constiinta ca pierd timp pretios in care as fi putut sta cu Ilinca.
De obicei facem cumparaturile impreuna, toti trei, sau le face consortu' dimineata. De gatit gatesc din cand in cand, in WE mai ales. Curatenia o facem in mare consortu' (deocamdata, fiindca-i mic apartamentul, dupa ce ne mutam o sa cautam ajutoare la curatenie). Detaliile care scapa okiului eminamente masculin le finisez eu.
Toate iesirile din timpul sunt obligatoriu in trei sau in 2 + 1: unul sta cu copilul, alalalt incearca sa ia o gura de oxigen. In WE de obicei, se "sacrifica" al meu consort sa stea cu Ilinca prin parc ca sa am si eu parte de doua ore de liniste.
N-am fost la un film in doi, n-am avut o cina romantica sau o vacanta singuri de cand am nascut-o pe Ilinca. Si nici nu cred ca vom avea pana nu creshte suficient cat sa nu mai vrea ea sa-si faca vacantele cu noi.
Nu-mi pare rau, dar uneori mi-e foarte greu si mai rabufnesc.
Nu cred ca bunicii sunt datori sa ne ajute cu cresterea nepotilor. Dupa cum au dovedit-o cele doua vacante ratate, nici macar pe termen scurt nu sunt pregatiti pentru convietuirea cu un copil in casa.
Dar mi-ar fi placut sa aiba o relatie mai apropiata, sa se cunoasca mai bine. Ce sa spun? Eu cred ca in viitor, noi vom avea cu Ilinca nu numai probleme legate de conflictul intre generatii dar si neintelegeri cauzate de contextul cultural diferit in care am crescut noi fata de cel in care creshte ea. Prapastia asta va fi si mai evidenta in relatiile cu bunicii ramasi in Romania.

Mergi la inceput

Inteleg ca si Ioana e disparuta la apel?
Pe unde umbla?

Si pe unde umbla Raluca-Cuca? [Jadi, tu ar trebui sa stii mai multe, cred]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Marlena condoleante.

he he he... ma bucur ca v-am descretit putin fruntile.

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

si noi suntem singuri cu copilul. sotul lucreaza toata ziua, iar eu stau cu ea. am vrut sa revin la spital din ianuarie, sa caut pe cineva sa stea cu ea, dar daca am ramas gravida...mai bine stau acasa. stiu ce povestiti despre gatit, plimbat copil si toate astea. am inceput sa ma resimt mai ales acum de cand creste si burta. ea alearga peste tot, merge numai unde doreste si n-o pot lua de acolo decat in brate
mama vine rar, ca lucreaza. o data pe saptamana si sta 2-3 ore. suntem mereu legati de anya si o caram peste tot. e frumos, nu ma plang, ca eu am vrut copil si acum mai fac unul. dar uneori mi-as dori sa am putin timp numai pentru mine...nu mai zic pentru noi...am ajuns sa am tot felul de "tulburari": daca plec undeva singura, ma uit de o mie de ori in spate in masina si ma gandesc sa nu-i fie curent, parca o aud cum vorbeste...nebunie curata.

noroc cu tati care seara ii face baita, mai sta cu ea, in we incearca sa o care mai mult el, sa ii dea sa manance.

socrii nu au mai vazut-o de cateva luni, pentru ca, desi au apartament la 5 minute de noi, stau mai mult pe la tara. au vazut-o prima oara cand avea 2 luni.... oricum, e mai bine, daca stau sa ma gandesc...

dar o sa trecem noi si peste asta, ca ma consolez ca merita sa sacrific cativa ani pentru copii.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

pfuuu...ce de subiecte tari azi! am de lucru acum, dar revin eu mai pe seara!

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Si eu sunt singura cu copilul pana seara pe la 19.00 cand vine sotul.
Mama lucreaza, vine si ea de 2 -3 ori pe saptamana(in functie de timp si vreme).
Socrii nu l-au vazut din decembrie, de vizitat(ultima oara au fost in octombrie 2005 adica la botez)..stau cam la 20-30 min de noi.

Voi le puneti paine copiilor in mancare? Eu rareori ..mai mult nu, i-am mai dat insa carnita cu sos si paste si vad ca i-a crescut o burtaaa si am renuntat.

Mergi la inceput

Noo, nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost daca eram in Romania (amandoi cu servicii zi-lumina, cel putin) sau daca aveam deja 2 copii.
Si asa stau pe ganduri legat de barza a doua oara. Stiu sigur ca in momentul de fata fizic nu mai duc si o sarcina, in asa hal de oboseala sunt (de altfel sistemul imunitar mi-e la pamant, racesc in fiecare luna destul de serios in ciuda vitaminelor, echinaceei, oscilococcinumului s.a altor preventive)

Asa ca am toata admiratia pentru cele cu 2-3 copii deja, mai ales de varste atat de mici, ca desigur si pentru mamicile cu burtici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

salutari

am ras de m_am prapadit irina ce imaginatie bogata aveai ,cit despre iaurturi danone,da sint o multime,dar eu ii dau speciale pt bebei si doar cele naturale nu cu fructe

diplo bine ca nu este ceva grav, iti doresc mult sanatate
marilena este adorabil iaris
anya asta da surpriza....din baietel= fetita ,sper sa fie asa sa nu fie chiar o surpriza cum a fost la Marlen ,oricum multi pupicei pe burtici
ruxandra curatenia,calcat,spalat eu fac un pic in fiecare zi si Weekend sta tata cu antoine sau sotul si fac o curetenie mai mare (aspirator, praf....)

apropro de branza topita mie mi_a spus doctora "nu sigur" pina la 3 ani,dupa trei ani este alegeraea mea,in rest Antoine papa cam ce mancam si noi,mai ales ca acuma sint in regima si a intrat aprope toata casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

marlen condoleante pt bunicul tau

Mergi la inceput