Mamici si bebici din Pitesti
Raspunsuri - Pagina 17
alexuta2005 spune:
Mirela eu am fost mai drastica in privinta mancarii.
Adica daca era ora mesei sau incepea sa-i fie foame eu ii dadeam sa manance.Daca facea mofturi si scuipa mancarea nu-i mai dadeam.Strangeam tot si gata.Dupa 2-3 zile de mofturi si stat cu stomacul gol pana seara a uitat fata mea sa se mai strambe si manca tot.
Eu cand i-am introdus alimentele solide, dupa ce am trecut de faza cu o lingurita azi, doua maine...si am ajuns la o portie de mancare nu i-am mai dat lapte.Adica lapte bea 3 mese pana cand i-am introdus iaurtul iar restul erau mese doar de fructe cu cereale(pana la un an nu i-am dat biscuite ci doar cereale fara lapte cu mar sau alte fructe).La pranz niciodata nu i-am dat lapte daca manca prea putin.M-am gandit ca asa o sa faca mofturi la mancare ca stie ca daca nu mananca legume sigur ii da mama lapte.
Poate ti se pare cam dur dar sa stii ca e singurul mod de a o obisnui sa manance.Daca o fortam ar fi capatat o aversiune fata de mancare.
Asa ca am lasat-o sa inteleaga ca daca nu mananca altceva nu mai primeste..si sa stii ca a inteles.
Pe de alta parte i-am respectat dorinta de fiecare data.Adica daca a mancat doar jumatate si nu a mai vrut nu i-am mai dat.
Am incercat sa ma pun in pielea ei. Eu am suferit mult cand mama ma forta sa mananc si inca nu am uitat.Plus ca devenisem mofturoasa rau.(inca mai sunt)
Mai tarziu cand a mai crescut si facea mofturi ii dadeam sa aleaga ce vrea sa manance..adica ii aratam iaurtul sau cutia de cereale si ea arata ce vrea prin niste sunete specifice.
Poate ca par prea dura dar sa stii ca a functionat metoda asta: am un copil care mananca foarte bine, mai nou nu-i dau eu sa manance cat vrea ea, ca ea ar rontaii non stop biscuiti, covrigi sau chiar ce mancam noi.Paine a invatat sa-si ia singura.Nu-i mai pun in mancare ca manca ea goala.
alexuta2005 spune:
Dariana eu asta vara i-am luat Alexiei borcanase de la Hipp.Sunt foarte bune si sunt Bio.Dar sunt cam scumpe.
Am uitat sa mai zic ca si Alexia avea perioade in care nu mai vroia sa manance.In perioada de vara cu calduri mari nu mai bea decat 300 ml lapte si avea 8-10 luni.
A si Alexia mai avea o problema: nu suporta gustul de morcov fiert.Asa ca ii puneam mai multa telina si pastarnac.Si daca uitam ceapa iarasi nu mai manca.
Gwendoline spune:
IN Franta sunt mai ieftine dar am regretat ca nu i_am dat mancare facuta de mine ,sa obisnuit cu ele si nu mai vroia alceva.
Nu ai fost prea dura ai procedat bine si eu mai faceam asa ,dar ea e foarte mult cu laptele, tatal ei a baut lapte pana la 3 ani,(deci 80% numai lapte!)dar acum mananca bine!
poze noi
carla2005 spune:
Mirela si Dariana multumim pentru aprecieri!
Apropos de oki, avem o problema cu okiul drept, curge de doua saptamani si strange o secretie la colt, a avut problema asta din spital dar ii trecuse cu kanamicina, acum a revenit si nu-i mai trece cu nimic, am tratament cu netacin si masaj insa daca nu ii trece va trebui intervenit pe canalul lacrimal care cica este opturat! Sper sa ii treaca...imi e groaza de medici de spitale si de kinul bblinei! Daca stiti un medic oftalmolog bun de copii spuneti-mi si mie, eu am fost la Suslanescu insa nu sunt prea incantata! Oricum daca se va interveni la okisor voi merge la Bucuresti ca aici le face anestezie totala!
Saptamana trecuta am kinuit copilu cu niste gauri pentru cercei, am reusit sa-i pun cerceii dar mai bine o lasam fara la cat a kinuit-o asistenta! Bietul copil nu mai stia ce sa faca sa rada sa planga orice numai sa o lase in pace!
Maine incep diversificarea cu suc de morcov, acum ma mai inspir de la voi la ce am de facut mai tarziu!
Mirela zici ca e maraiala mare cu dintisorii...offf, nu stiu cum iti mai arde de referate ca eu le-as lasa naiba...dar bine la vointa mea...
Va pup !
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
poze Alexuta
"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur."
tanima_i2002 spune:
Prezeeeeent!!!!! Hm, ma dadusera-ti disparuta? Sa stiti ca citesc dar scriu mai rar. Deh, e greu singura cu bebe care imi ocupa 95% din timp. Abia daca am timp sa mananc, dar de alte cele. Afara stam cate 2-3 ore odata, de 2 ori pe zi. Ieri si azi am colindat prin oras, a fost tare frumos sa ne plimbam atata, el a dormit f f bine afara dar si noaptea, doamne ajuta sa il tina tot asa, singura problema este ca nu doarme ziua in casa mai mult de 30-40 de min. S-a invatat sa doarma afara si nu mai vrea sa doarma in casa. De 2 seri ii dau eferalgan si vad ca e mai bine, nu mai este atat de marait. Ne-am cumparat carut sport si de acum vom sta si mai mult pe afara. Deja am inceput sa i9ntram la 7.30-8 seara in casa.Astazi nu stiu ce a fost cu el, chiar a dormit toata ziua, s-a frecat la ochisori intr-una. Acum doarme deja de la 21.30. Abia am reusit sa ii fac baita. Adio masajul si gimnastica de dupa, ca nu ma mai intelegeam cu el. Asa ca i-am dat tzitzi si la somn cu el. S-a jucat in patut 10 min si apoi i-am stins lumina si in 5 secunde dormea.
Asa ca o sa bantui si eu pe aici un pic si apoi ma bag si eu la somn ca sunt franta de oboseala. Momentan mananc ca sa castig timp
, in timp ce citesc.
Va pup si noapte buna la mamici si bebeusi.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni
crissy77 spune:
Si ei au dreptul la viata. Semneaza si tu:
http://babyklapperomania.cabanova.ro/
Cristina & Elise-Stefania
-----------------------------------------------------------
Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont.
carla2005 spune:
Tamina zi-mi si mie ce carut ai luat ca noi avem unul baby care si e super greu (stam la etajul 4) asa ca nici vorba sa ies cu carutul ( si eu sunt singura toata ziua) ma gandeam cand poate bblina sa stea cat de cat in fundulet sa-i iau unul sport mai usor! Nici Alexuta nu dormea insa de o saptamana si-a mai revenit doarme cam 3 ore pe zi in reprize de 30-40 de minute!
carla2005
de
poze Alexuta
"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur."
tanima_i2002 spune:
carla ei i-am luat unul sport care se intinde si la 180 de grade, deci poate sa doarma in el afara fara probleme. Eu l=am luat de la Junior din centru dar era singurul. Nai are si la magazinele de langa rehoma. Al meu se numeste dDouceur si e crem cu maro, dar am fost tare multumita de el ca are copertina de ploaie. Mai erau unele de la baby care care erau la fel de misto (adica se rabate spatarul pana jos la orizontala, are husa de vant, este destul de usor, se strange stil umbrela, are curele de prindere). Sunt intre 3.1 mil si 3.5 mil. Gasesti si mai ieftine, cam la 2 mil, dar nu se intind total sa doarma bebe in el. Cele mai multe gasesti in Nord la Rehoma, in centru au cam acelasi lucru, dar eu nu puteam sa ma duc singura pana in nord cu copilul, asa ca am preferat sa iau din centru, desi sunt mai scumpute un pic. Ptr cele de la baby care poate iti trimit un site sa le vezi, iar pe al meu daca e iti fac o poza.
poze diverse
tanima_i2002 spune:
Uite www.babycarero.netfirms.com/IMG_1182.JPG" target="_blank">asa e cel de la Baby care. Variante de culori sunt mai multe. Eu in nord am vazut un verde deschis frumos si albastru inchis.
poze diverse
carla2005 spune:
Merci Tamina, sa-mi faci si poza la al tau! Pe astea baby care le stiu! Pe mine ma intereseaza sa fie cat mai usor sa pot tine carutul intr-o mana si copilu intr-alta, am vazut unele gen umbrela(cand se strang) dar astea nu cred ca se rabateaza spatarul la 180gr
carla2005
de
poze Alexuta