Mamici de ianuarie-februarie 2007 (68)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Apropo de suzeta ma citit undeva( nu mai stiu unde) ca bebeii hraniti cu formula isi doresc sa suga si de aceea e f buna suzeta. Sau ca sufera de lipsa suptului la san. Si e cam adevarat.
Al meu are momente cand il vad ca vrea sa suga si ii dau suzeta. Altfel daca nu are el chef o arunca cat colo, mai nou cu bolta.
Azi dimineata a fost atre agitat, nu a dormit mai deloc, a plans, la un mom dat i s-a facut foame, la vreo 2.30h. Nici gand sa ia suzeta cum scriau astia prin carti ca sa il pacalesti cu suzeta. Sau ceai, nici gand.
Mi-a zis ieri o prietena doctorita ce de aia nu face kk cat trebuie ca ar trebui sa ii dau cel putin 2 biberoane de ceai. Aseara am reusit dar tot asa urla de foame saracul si era devreme dar l-am umflat cu ceai. Bine asta nu inseamna ca nu a mai plans de foame.
A, si mi-a mai zis de lapte ca cel mai bun e humana, ca milupa si na nu sunt asa grozave ca rezultate, ca nan are probleme cu concentratia ile (si e adevarat ca doar ce gasisem pe net un articol ca FDA a atentionat NESTLE ca au probleme http://www.bloggingbaby.com/2006/12/13/fda-sends-warning-to-nestle/
http://www.fda.gov/foi/warning_letters/g6152d.htm) si ca beba e noua aparut pe piata si nu e verificat prin experienta.
Din astea voi intelegeti ce vreti

Ma duc ca iar plange

sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Mariana_1976, chiar vroiam sa te incurajez spunandu-ti ca "there is life after VBAC".

Din pacate insa, eu alte probleme am dobandit in spital, se pare... Am venit acasa cu o infectie urinara rea de tot care a urcat in rinichi si poate si in organele genitale si am avut frisoane si febra mare la interval de circa 6-7 ore vreo trei zile, iar azi noapte am facut 41-42C, am inceput sa tremur din toate balamalele si am intrat in ceata totala vreo cateva minute, iar sotul, saracul, a intepenit de spaima. Totusi a reusit sa cheme de urgenta medicul care mi-a dat un tratament cu antibiotice la greu pt urmatoarea saptamana. Vad ca pana acum nu s-au mai intors frisoanele, deci functioneaza tratamentul. Midwife care ma vazuse ieri la pranz nu s-a prins de gravitatea problemei, dar n-am fost eu prea incantata de ea nici pe durata sarcinii. (Aia de la spital, cu care am nascut, a fost insa absolut exceptionala -- o sa vorbesc despre ea in povestea nasterii care a fost destul de palpitanta. Si pentru care voi incerca sa obtin "birth notes", un fel de jurnal in care se mentioneaza toate detaliile nasterii: evenimente si interventii, detaliat, cu ore, nume etc. O treaba foarte buna, fiindca ramane o proba documentara pt toata experienta si nu pot interveni confuzii si neclaritati cu privire la cine ce a facut sau nu a facut, cine ce responsabilitate avea etc.)

Am niste hemoroizi cat pumnul si zero control asupra basicii -- asa ca trebuie sa am grija sa ma duc la toaleta frecvent, ca daca se umple e pe jos in secunda urmatoare si nu pot sa fac nimic... Mi-am cumparat multi chiloti si si mai multe tampoane mari. Sper sa nu dureze prea mult. Apropo, mamicile de doi bebei cu nasteri naturale -- aveti informatii incurajatoare in privinta asta?

Theodor e topit dupa sora-sa, o mangaie si o leagana mereu cand o prinde si ne face semn sa tacem cand doarme bebe si ne ia mainile s-o mangaiem si noi -- din pacate nu prea pot sa-l las in preajma ei fiindca a venit de la gradi cu o frumusete de conjunctivita, care e ca raceala, trece in 4-5 zile -- dar pe tot parcursul e contagioasa foc.

S-a trezit bebe. Ma duc sa-i dau laptic.

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

bonsoar!!!

m-am intors de la o tura rapida de cumparaturi,am luat pampersi pt cacacioasa mica ,sa o pupe mama pe ea.

mai,ai vostri sunt partaiti???ca asta mica scoate niste sunete,parca e cometa!!!ne tulbura somnul nu cu scancete ci cu parturi...si ce rad cand ne trezim noi parintii si ne uitam mirati unul la altul "tu?????" "nu,credeam ca tu!!!" si defapt e gagalicea asta mica...face o galagie de ne sperie!

bai nu mai cautati atatea boli si cojite si bubite si cacalici la bietii bebelusi...sau mai bine,daca aveti semne de intrebare chemati medicul sau asistenta sa il vada si gata...eu incerc sa ma mentin pe linia de mijloc,nici sa fie prea cocolostia,nici neglijata.nu de alta,dar eu am fost sufocata,tinuta sub un clopot de sticla,sub obsesia "sa nu ia microbi,sa nu se imbolnaveasca" ,cum dadeam un part mai tare hop cu investigatiile pe mine,baga termometru,asculta plamanii,samd,si nu mi-a fost prea bine...

afibebe eu am nascut natural,sub anestezie peridurala(epidurala,tot aia).o trusa costa cam 70 ron (perifix braun) iar pt anestezist sa ai cam 100-150 ron (intereseaza-te la spit unde vei naste,eventual intreaba-ti medicul, ca sa nu ai surprize).iti spun cu mana pe inima ca sunt f multumita de alegerea facuta,chiar daca am avut ceva rupturi din cauza ca nu prea m-am putut controla prea bine in momentul expulziei (dar m-am refacut f f f repede si nu m-a durut decat vreo 2 zile dupa cusatura,dupa care ma miram si eu ca nascusem).refacerea e mult mai usoara dupa o nastere naturala decat dupa o cezariana,iti zic pt ca am avut ocazia sa vad multe in spital,iar fetele cu cezariana aveau destule neplaceri.si cel mai frumos este sentimentul pe care ti-l da o nastere naturala,fie ea si sub anestezie,eu una privesc cezariana ca pe o chestie strict medicala,mai ales daca se face sub anestezie totala.asta e parerea mea...

mai cand plang de foame astia micii,nu prea ai ce sa le faci...decat sa le dai sa pape,asta e,chiar daca cer la 2 ore.daca iau prea mult acum,zic eu ca or sa dea ei jos dupa diversificare si dupa ce incep sa se zbenguie mai mult

fetelor,ma ofticati cu programul vostru de plimbareala comuna,ca eu sunt aici la cuca macaii in berceni !!!dar zau,cand facem si noi o intalnire de mamici de ian-feb ,asa in grup mare,la plimbarica in parc?hai intr-un week -end,ce ziceti?undeva la gradina botanica,ca-i mai civilizat,sau in herastrau undeva...zic si eu.

Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
*poze*
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">filmulete cu fetita mica in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Belle vue, daca te ajuta cu ceva iti pot spune cu ce dau eu pe nemernicul de hemoroid care a indraznit sa ma deranjeze - unguent de galbenele cu arnica, hepathrombin, hemorzom (egal cu zero) si neutroproct supozitoare. Dupa o sapt de chin ca era sub tensiune acum parca s-a mai muiat dar ... tot ma chinuie.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

alinuk, pai cum naiba, e rasu-plansu, auzi ce zice gabriela_s, ca cica al lor trage beshini si-i trezeste din somn! A mea tartaie toata ziua si mai si zambeste cu gropitze odata cu fiecare damf... de-ar tartai si noaptea in loc sa urle, nu m-as trezi eu la niste beshini, acolo...

gabriela_S, vrei sa dormi in sunet de beshini, am eu leacul - ti-o dau pe a mea o saptamana si iti garantez ca dormi si in sunet de bombe.

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Monu, multumesc, am un tratament care consta dintr-o crema si niste supozitoare -- combinatie buna fiindca nu sunt numai astia care atarna la vedere, ci si o buna parte din tractul interior e inflamat. Daca nu functioneaza cat de cat in 4-5 zile, o sa cer medicului altceva. Se pare ca incepe sa functioneze totusi, dar la nivelul de "importanta" pe care il au e clar ca o sa dureze ceva.

Totusi, daca acum trebuie sa iau antibiotice cu pumnul, asta de regula da scaune moi -- asa ca iata un avantaj (sau altfel spus: curaj gaina ca te tai!)

Mergi la inceput

Va rog frumos, cine se pricepe si are 2 minute, sa ne puna si noua datele in lista. Multumiri nenumarate!

Audrey Maria, 42s, 19.02.2007, 13:55, nastere naturala, epidurala, episiotomie, forceps, 3750g, 56 cm.
Theodor Codrut, 27.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

lili, care-i treaba cu plansul ci cu hernia? Si cum iti dai seama?
mey, si pana la urma cum trebuie sa stea putza, ca io nu-s lanurita: in sus, sau in jos?

Shine

http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Mariana_1976

tin pumnii sa reusesti VBAC si sa ne scrii pe DC povestea nasterii-o dovada ca se poate sa nasti natural la 1 an dupa cezariana-mare raritate cel putin in Romania.

Noi n-am mai dormit ca lumea de o groaza de timp.Bebelusa Nona are colici si incepe sa urle intermitent la ora fixa de la 11 noaptea pina la vreo 2 dimineata.
De abia am timp sa ma pieptan si sa fac dus,probabil ca situatia asta va e cunoscuta mai ales mamicilor cu doi copilasi.
Pina acum am avut parte de: ciupercuta pe limbuta, ciupercuta la buricut si infectie la ochisor. Mai si vomita putin dupa fiecare masa.Moasa mi-a zis ca nu ar fi problema cu vomitatul si ca face asa din cauza esofagului nedezvoltat suficient,dar se rezolva dupa 4 luni.
Fratiorul mai mare ar avea chef sa o atinga si zimbeste la ea.A invatat chiar sa o mingaie.
Cu o diferenta atit de mica de virsta intre copii nu e deloc usor,ma descurc deocamdata singura cum pot,deoarece sotul lucreaza 8 ore iar mama mea soseste in martie sa ne ajute.
As intra mai des pe forum dar copii nu-mi lasa timp liber mai deloc,cind unul doarme celalalt vrea papa,etc.
Astept sa mai creasca un pic si sper sa fiu mai activa cel putin la scutece.

In legatura cu tema zilei "suzi bagaboanta" cum bine zicea Catalina.
Finlandezii au cercetat si au ajuns la concluzia ca "mofolita" in jur de 1 an nu este periculoasa si nici nu afecteaza in rau bebelusii.Pe piata exista suzete cu forme anatomice, de cauciuc, de silicon, toate la preturi mari,cam 4-6 euro bucata.Ar trebui sa le schimbam lunar si sa le sterilizam dupa fiecare folosire.Copilasii mei au refuzat de la bun inceput acelea cu tetina anatomica si le-am cumparat numai silicon cu forma mai grasuta.
Daca bebelusii simt nevoia mare de supt si au mincat bine in prealabil,uneori suzi e bine venita si nu le va diminua placerea de supt de la san.

In timpurile vechi in Finlanda se infasura bine intr-un tifon o bucata de zahar candel si apoi i-o dadeau bebelusului sa o suga.No comments!

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Ramasesem datoare cu cateva raspunsuri:
Criss - da, asta e cantitatea de lichide pe care o beau zilnic, bb suge doar dintr-un san, 10 min si se satura. A luat bine in greutate si sunt foarte multumita. Nu vreau lapte mai mult caci nu voi pune la pastrare, dar nici furia laptelui nu-i de dorit. Nu vreau mai putin caci ar insemna formula si e pacat, daca tot am macar sa-l mentin asa. La baie nu merg asa des, e in limite
Matei plange in fata masinii de spalat - pentru ca o sa fie un mare stilist De la 1 an si 4 luni isi alege singur hainele si e imposibil sa-i schimbi optiunea. Am incercat in fel si chip dar nu se poate. Prin urmare e foarte pretentios si atasat de hanele lui, uneori face pasiune doar pt cateva din ele. Atunci, geaca preferata si pantalonii cu buzunar erau in masina . Am mai patit-o si primavara tecuta cu o caciula si o alta geaca, credeam ca i-a trecut. Dar tot e bine ca nu face decat 1/an
Cu hartia igienica e asa: exersam pipi la WC, unde i-a luat seama lui mami cum se face , prin urmare e tare amuzant cum oamenii mari arunca hartie in wc tre sa incercam si noi sa imi amintiti sa va spun experienta lui tati de profesor in ale baii...
o eventuala fimoza ar trebui sa arate cam ca un ardei gras in miniatura, in vreme ce un cuc normal arata ca un ardei iute in miniatura...(asta e dedicatie pt mamici nebune, ca alinuk ) la noi fluocinolonul isi face treaba si cred ca voi fenta chirurgia
mihacarm - tabletele de usturoi nu mi le-a recomandat nimeni, dar sunt bune si nu au cu ce sa strice. In plus la Matei in alaptare am racit de 3 ori si l-am hranit cu masca pe fatza abia puteam respira infundata si cu masca
catalina - eu era sa pocnesc azi urologul cand l-a strans pe Adam de putza, si nu ii daduse sangele! uite www.circumcizia.org/decalotarea.html" target="_blank">aici gasesti info despre decalotare bits pt link
belle_vue - cred ca ex kegel ar ajuta. nu am avut pb

bb e la mine in brate si scriu cu o mana, sorry!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput