Mamici de ianuarie-februarie 2007 (68)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

marybell, a mea vad ca doarme si cere din 4 in 4 ore... nu vreau sa fortez norocul si sa zic ca am reusit s-o programez, dar cred ca da si, daca minunea tine mai mult de 3 zile, JUR ca iti spun cum am facut!

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Fetelor, in toiu' noptii si cu o juma' de ora inainte de ora mesei ploadei mele, imi veni o idee... ce-ar fi sa facem o lista cu chestii utile pentru viitoarele mamici (cele de martie-aprilie, de exemplu) pe care sa le-o lasam mostenire cand parasim Odiseea (ca sa nu ne caram asa, ca nesimtitele, fara sa lasam si noi ceva memorabil in urma) si ne mutam la Scutece si ele s-o "predea", imbogatita, la mamicile de mai-iunie si asa mai departe?

Ca sa fie mai clar ce vreau sa zic, incep eu lista.

------------------------

PROBLEME ce pot fi evitate in spital:

1. Completarea
Avand in vedere ca in primele zile (si mai ales mamicile cu cezariana) au lapte putin si bebeii nu se satura iar "completarea" la biberon este uneori greu de obtinut sau dureaza prea mult pana este adusa si in timpul asta copilul sufera pentru ca ii este foame si nu ai ce sa-i dai, e bine sa ai la tine:
- o cutie de formula de lapte praf
- 2-3 sticle de apa plata la jumate (se pot incalzi vara la soare si iarna pe calorifer)
- 2-3 biberoane sterilizate de acasa si tinute in pungi de unica folosinta (ca cele de senvisuri) inchise ermetic.
Probabil ca personalul din spital se va scandaliza cum ca nu ai voie, dar decat sa-ti planga copilul de foame pana vine completarea din spital, la mare nevoie, te poti descurca frumusel si singura, preparand "la minut" un pic de formula. Nu trebuie sa fie foarte calda, la temperatura camerei este ok iar apa plata este microbiologic pura, deci nu e nevoie sa fie fiarta si racita.

2. MANAGEMENTUL durerii
Indiferent pe unde nasti (vaginal sau cezariana) durerea este un stress in plus care te incomodeaza teribil, mai ales ca trebuie sa poti sa te ocupi de bebelus. Plus ca se stie ca atat durerea, ca si oboseala si stressul, scad productia de lapte si calitatea lui. Este deci bine sa nu astepti asistenta sa vina la program sa-ti faca analgezice - sa ai la tine medicamente impotriva durerii si doar sa informezi asistenta despre ce ai luat si in ce doza pana la venirea ei.

Interesant de stiut - paracetamolul luat impreuna cu algocalminul potenteaza efectul analgezic al acestuia din urma.

Citeste prospectele medicamentelor analgezice si asigura-te ca nu depasesti doza zilnica, dar nu te sfii sa iei maximul permis - e o situatie speciala si efectele adverse date de medicamentele cu pricina de obicei pot aparea la administrare prelungita si dupa ureche, nu daca iei cateva zile pentru ca intr-adevar ai nevoie.

3. AJUTOR la ridicat din pat
Valabil mai ales pentru mamicile cu cezariana. Paturile de spital sunt incomode, inalte si nu ai de ce sa te agati ca sa te poti ajuta calumea de maini si brate ca sa te ridici. Ia-ti la tine 2-3 cordoane rezistente si destul de lungi - la nevoie, le poti lega de capetele patului si te poti agata de ele cand vrei sa te ridici. Iti va fi mult mai usor.

------------------------

Si lista poate continua cu ideile venite din experientele voastre! Va place ideea?

--------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

messa buna idee!!!

pt hranit bebe in spital puteti folosi si seringi de unica folosinta,din acelea de 15 ml.un bebe mic nu mananca mai mult de 30 ml la o masa,in primele zile.
pt alaptat la san,luati-va cu voi tetine protectoare din silicon,o sa fie mare nevoie in primele zile ,pana se obisnuiesc mami si bebe unul cu altul , vine lapticul si bebe isi creeaza un ritm de supt.in primele zile are tendinta sa traga mult si aiurea pt ca nu curge mai nimic,se enerveaza si molfaie si mai rau si asa apar acele rani neplacute care ingreuneaza situatia.
pentru cele care nasc natural,pentru travaliu:luati-va un mp3 player,ceva.va acoperiti urechile,nu le mai auziti pe fetele care mai nasc si tipa sau pe cele care au un travaliu dureros...inchideti ochii si va relaxati.bine,daca nu faceti anestezie nu stiu cat mai functioneaza metoda de la un anumit punct in sus........

lilieu am folosit trusa,din plin si cu maxim succes,traiasca cine a inventat asa ceva!!!!!!!!!!!!!dar o ajut cumva pe fata,daca pot ajuta si pe alta sa scape de chinurile din travaliu ,o fac cu draga inima, ca la ce am vazut langa mine in sala de travaliu(eu eram singura cu anestezie)....brrrrrrrr,nu vreau sa stiu cum e fara.

Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*//pozele noastre
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">filmulete cu fetita mica in burtica //www.desprecopii.com/info.asp?id=1080" target="_blank">Nasterea unei stele//

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

buna dimineata mamici si bebelusi!

ziua buna se cunoaste de dimineata parca asa se zice, asa ca m-am trezit si eu la cafea ca la mine asa incepe ziua buna . ma intreb care nu mai are somn duminica dimineata, ca mine...

MESSA - super buna ideea... eu chiar ma gandeam sa imi notez idei ce le-as putea da prietenelor mele cand vor avea si ele bebelusi... si cum aici suntem prietene pe viata o sa iasa o lista super tare. ba chiar ma gandeam sa filmez un video scurt sa arat cum se pune bebe corect sa suga la san ca asta e una din cele mai mari nestiinte si ne-a chinuit pe toate...

cum facem... dam fiecare idei asa , le aduna cineva , sau cum...

AELITAAAA, IUBITA UNDE ESTI? ai plecat la distractie tu si nu ne-ai zis...
de cand ma tin sa iti zic ceva, ca avem fetele in aceeasi zi, pe 2 ianuarie... eu am zis ca daca fata mea iese blonduta (ca ta-so) si aici imi imaginam o fata inalta, cu parul scurt si sporty o sa o cheme THEA . si daca iese brunetica (ca mine ) si aici imi imaginam o fata bruneta cu parul lung si ochii maaari , asa delicata , o sa o cheme SOFIA Pana la urma a iesit sa fie THEA dar cand vad poze cu Sofia ta ma gandesc ca e ca sora pentru a mea. ti-o pup, uite, e o scumpa, si hai si ne mai povesteste de ea.

THEA e in balansoar, a adormit iar, sandro (tati) e tot la somn... mai da rasfat nu gluma pe capul meu de una singura la cafele...

hai sa avem toate o zi super.
diana si thea
www.dropshots.com/dianamizzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

fii-mea are un program teribil. ziua doarme iar noaptea plange si se foieste si sta treaza. deci sunt chioara de somn.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Neazta fetele
Si eu intr-o mika pauza, am hranit copii si acum dorm aman2. La noi noaptea e linistita, are colici dar nu plange, ceea ce e bine. Se screme, trage vanturi dar atat...plange de foame in schimb Si daca are brutika plina, doarme si 4 ore intre mese
V-am pus poze cu Maria sa vedeti cum doarme pe burtika

http://community.webshots.com/album/557854273ROiAvz

Albinutzza& Luca bondarelu' 07 Iulie 2005 & Maria Antonia 1 Februarie 2007

Bondariciu piticutz LUCA Albimik MARIA ANTONIA

Am crescut atat de mult

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Salutare de la mare!

Iata-ne si pe noi dupa o noapte linistita. Acum bb doarme iar eu imi bag picioarele in ea de vreme... Pai e normal asa? Toata iarna a tinut-o la 10-15 grade si acum avem zapada...
gabriela - si care credeam ca imi revine memoria. Atunci cred ca e bine sa tii legatura, insa ma gandeam ca ar fi si mai bine sa o rezolvam pe fata noastra care a ramas cu trusa epidurala. Ce crezi intra si citeste sau ne batem capul degeaba?

cine a ramas cu trusa de epidurala nefolosita? Avem client!!!

albinutzza - sa inteleg sa bondarelul ala cret e al tau?! Frumosi copii ai!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

quote:
Originally posted by ylilimic
Iata-ne si pe noi dupa o noapte linistita. Acum bb doarme iar eu imi bag picioarele in ea de vreme... Pai e normal asa? Toata iarna a tinut-o la 10-15 grade si acum avem zapada...

albinutzza - sa inteleg sa bondarelul ala cret e al tau?! Frumosi copii ai!

Si eu bomban la fel ca tine ca a nins, dar nu mere de sanius...si sunt -7 grade

Da al meu e...si multumesc, si ai tai nu-s de colo, norok ca sunteti acolo, si nu ne faceti concurenta

Albinutzza& Luca bondarelu' 07 Iulie 2005 & Maria Antonia 1 Februarie 2007

Bondariciu piticutz LUCA Albimik MARIA ANTONIA

Am crescut atat de mult

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Le adun eu intr-un fisier txt si le ordonez, le pun pe categorii si cand ne mutam la scutece le postez de pe contul nostru comun la mamicile de martie aprilie si le spun despre ce e vorba

--------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

Messa, sa postati listuta si la mamicile de mai-iunie, ne-ar fi tare de folos...

sa stiti ca si noi va urmarim si suntem alaturi de voi...

va pup,

o mamica de mai-iunie

Andreea 22+ Vlad

POZE

Mergi la inceput