Mamici de ianuarie-februarie 2007 (68)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

quote:
Originally posted by Catalina

Kate, mie medicul mi-a zis sa iau Logest dupa ce imi vine ciclul pt ca eu am refuzat sterilet (am o experienta nasoala cu el). Deocamdata insa ... la aproape 2 luni de la nastere, nu se anunta insa menstruatia. Stiti cumva la cat timp vine? Mai ales ca nu am alaptat ...

Si eu o sa iau tot Logest, pt ca nu mai alaptez si nici nu pot risca o sarcina inainte de 1 an. Catalina, daca vrei sa nu ai surprize poti sa incepi sa iei deja anticonceptionalele si ciclul o sa vina la sfarsitul foliei (chiar ieri am povestit cu dr. meu despre asta) Eu trebuie sa fac un tratament cu ovule pt candida asa ca nu am nevoie de alta contraceptie! Sper sa scap de ciuperca asta nasoala. O am de mult si in sarcina nu am putut sa fac tratamentul pentru ovulele ca imi provocau contractii.

Alina si Vlad Alexandru (08.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Alina, mersi de sfat, o sa vorbesc cu medicul mai bine sa ii zic ca nu a venit menstra si sa imi zica el ce sa fac. Pana atunci preze dar nu imi place de fel.

Fetele cucuietele, vedeti ca lui Adinush i-a furat mobilul ieri si nu mai are nici un numar. Dati-i voi un telefon care mai vorbiti cu ea ca sa isi bage numerele in agenda. Dupa ce ca nu are calculator acuma nici telefon. Ma rog si-a luat telefon dar nu are numere ... .

Si, daca tot ma imbiati la categorii ... iata inca:
Categoria "bai noi ce mai mancam azi?": (desigur) Liuda
Categoria "sexy, sexy stiu ca ma vrei - ca daca nu vrei eu vreau intr-una ...": (desigur) Messa (sau poate ar trebui sa ii zic Messutza la categoria asta ...)

Cristiana ... vezi sa nu te bag in categorie cu mine ... . ;)

Remarc si eu lipsa Aelitei, sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykk spune:

marybell ma bucur ca sunteti bine si a iesit bine cu vaccinul , va pup si asteptam caldurica

alinuk e tare bb margelutza , super pozele si mami arata tare fericita si mandra

diana74 felicitari sa-ti traiasca bebelina Maryam sa fiti sanatoase, asteptam si povestea nasterii cu interes

mony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Bai, azi noapte am DORMIT 7 ore jumate! Cum? Simplu! A stat la mine vecina mea careia ii spun "Mama 2" ("Mama 3" e soacra mea) si am putut dormi fara griji ca bolovanul. Culmea stiti care e? Ca si gārgārele a dormit fix toata noaptea! Pot sa jur ca daca eram eu de paza aveam iar discoteca! Ca, na, stie fata mamii ca trebe sa dau jos inca 1000 de kile pe langa alea luate in sarcina, pe care le-am dat jos deja (de fapt, cred ca unul a ramas sub forma de piele multa si lunga pe burta, pe aia cu ce naiba o stramtez? Ma duc la croitor? Ca ieri am facut baie si 3 chestii trageau spre suprafata apei - burta si tzatzele, de am zis ca fac apoplexie, dar pe urma m-am bucurat, ca astea 3 ma scapa de inec daca e ceva, ca ma trag la suprafata!).

Catalina, pai frumos e din partea ta sa ma anunti de Oscaruri tocma' acuma cand nu mai sunt om cu greutate decat partial? Pai cum sa ma urc io pe podium asa, si fara burta, si numa' cu juma' de cur? Trebuia sa zici si tu cand eram impozanta, curu' mare, capu' mic, burta gigantica si gleznele de elefant gratzios...

sraluca, daca e fonfait Mihaitza, sper ca ai Batista Bebelusului... face minuni instalatia aia, pe bune!

Salina, si eu sunt PRO-SUZA! Bine, nu ma luati in seama, eu mai folosesc si tzatzele din dotare pe post de suzeta - e un pic de lapte intr-una, dar totusi e putin, maxim 10-15 ml, si numai, exclusiv, exhaustiv, dimineata, si numai, exclusiv, exhaustiv dupa utza; daca "ratez" o utza, nema lapte iar in timpul zilei nu e lapte acolo oricum nici daca-l sug eu! Sa nu radeti, am incercat si asa, acuma sunt chiar serioasa, desi ma buseste si pe mine rasul de cat de sarita in betze sunt... da' trebuia sa incerc! Cred ca treaba asta nu i-a dat prin cap nici lui Anis (care cred ca a incercat toate metodele posibile de s/muls lapte) si am si avantajul ca ajung cu ele la frunte, e clar ca in gura intra fara efort. Revenind la suza, mare inventie! Nush cine zicea ca de suza mai scapi, ca o arunci naibii, dar deshtele nu poti sa le tai, asa ca votez suza! Buna cand mai ai nevoie de macar cateva secunde de liniste, cand prepari laptele, cand trebe schimbata, cand trebe unsa, cand trebe aia, cand trebe ailalta...

Cu facutul la oala... ma si vad alergand dupa zgatie cu tzucalul prin casa, si pe ea in curu' gol, unsa pana in gat de pateu... vai de capul nostru, fetelor, o sa fim in rahat la propriu...

Salina, lasa-ma fato cu primavara, eu vreau direct vara, si sa aiba asta 6 luni, am mai zis o data, ca sa pot sa ma duc cu ea pe terasa, sa stam la soare, eu cu o berica si o carte, ea in cur cu jucarii intr-o piscinutza din aia de o umfli si o umpli cu apa si pe la pranz e apa caldutza... primesc si mosafiri la mine pe terasa, la vara va astept sa veniti cu cati plozi intra fara sa se inghesuie in piscinutza aia! Promit!

kate, asta da subiect, mai ales ca io numa utza vad in ochi de cand ma stiu... deocamdata cica prezervative, dar in ritmul asta o sa ma coste mai mult ca pampersii fetii, ca-s 15 RON o cutie de 3 bucatzi... pai daca imi pun mintea, se duce o cutie odata! Doctorul mi-a zis sa nu iau pilule inca, pentru ca ar trebui sa asteptam sa treaca "furtuna hormonala" datorata sarcinii si organismul sa-si revina la normal, ca altfel riscam sa ne dereglam complet si ar fi cam naspa. Dar e cam de rahat, ca pilula costa cat doua buc. prezervative si e liber la utza nelimitat! Plus ca asa ma enerveaza cauciucurile alea... cand ti-e lumea mai draga, stai asa, nu pot sa-l desfac, da-l incoa, stai ca l-am pus invers, da altu, bai nu incape, mai mari n-aveau, nu stii tu sa-l pui, ti-l pun io, stai ca mi-l pun singur, pe ce mi-l pun, ca de-atata pelicaneala s-a ascuns... mleah.

Mai fetelor, nush cum ati facut voi rani la sani si inca din spital, ca eu am stat 7 zile atarnata cu ea de tzatze non-stop si nu am avut deloc... io cred ca e o greseala pe undeva... io ii bag in gura tot sfarcul cu tot cu areola si daca aluneca si ramane numai cu sfarcul in gura, i-l scot (cu greu, se aude "tfoc!") si il bag la loc cum trebe, adica tot.

Bai gio, sa inteleg ca vei folosi drept contraceptiv un pahar cu apa? In ce varianta - "in loc de" sau "tinut strans intre genunchi"? Mamaaaa, auzi la ea, fara utza! S-o crezi tu ca n-am citit, am detector la subiectul asta!

monu, s-ar putea sa fie rāgi. Poate trebe ragaita mai bine dupa ce mananca... eu am rezolvat cu constipatia cu ceai Baby Drink intre mese, dat numai daca cere intre mese.

gabriela_s, si a mea a inceput sa se taraie ca rāma prin patut, eu o culc intr-un fel, ea se aseaza altfel, canutza om sucit!

Catalina, zi cum vrei tu, dar mi-ai dat o idee, si pe "messutza" e bine! Da' in bucatarie unde am "messutza" nu am perdele... nasol...

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

de 2 zile nu afacut kk asa ca am bagat un supozitor. frate!!!!!!!!! din cap pana in picioare a fost numai kk. acum e mai linistita.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Bai, era sa ma stric de rās:

quote:
- Mamico, ce faci goala pe taticu'?
- Sar pe el sa-i dezumflu burta...
- Te oboseshti de pomana!... in fiecare dimineatza, matusa ingenuncheaza... si i-o umfla la loc.

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

am scris un pomelnic de mesaj si mi la sters Matei....
Cand o pleca la culcare, reiau

acum am ras cu lacrimi din cauza Messei, care e vinovata pana peste cap! Si cand te gandesti ca doar ce-l dojenisem pe copil... acu' radeam cu pofta... ce-o fi zis?!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Messa...esti de nota 20...luminezi ziua omului

Albinutzza& Luca bondarelu' 07 Iulie 2005 & Maria Antonia 1 Februarie 2007

Bondariciu piticutz LUCA Albimik MARIA ANTONIA

Am crescut atat de mult

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

messa

Mamix2
maimutzica mare & maimutzica mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

fetelor salutari santem vii, nevatamati, pe aici...
hai repede sa raspund la ce am citit

ylilimic- bai tu pentru mine esti mama eroina, zau, pe cuvantul meu, eu nu stiu cum faci ca eu in locul tau o luam razna... Deci aseara mata mea s-a culcat la 6 seara si s-a trezit la 1 noaptea sa manance, dupa care s-a trezit la 6 si nu a mai vrut sa doarma nici intr-un fel! pai daca iti zic ca la fara un sfert 9 eu nu mai aveam rebdare sa vad bona in usa - sa-i predau "obiectul muncii" ca deja deveneam disparata! Deci nu inteleg cum masa in cur te descurc cu doi, si mici, si plangaciosi...fato, fato i-ati ajutor ca mi se pare infernal!!!
ca sa zic despre baie.... domsoara la baie sta cuminte, pana la baie reusesc repede sa-i fac masaj, adevarul ca prea mult nu avem cum ca o ia sughitul asa ca o bagam la apa cat mai repede... ei, dupa baie cand se agita, cand doarme lemn, deci nu ai cum sa stii ce urmeaza!

acum pentru MONU SI SRALUCA - fetelor voi vb de bone! Asa! Raluco dar la mine treaba sta cam asa - bona face si menajul in casa! pai cat doarme asta mica cate 2-3-4-5-6 ore (cand si cum) ea ce sa faca? sta la telenovele? sa stea! insa inainte de asta aspira, spala vasele, face curat la fata si in restul casei, aeriseste camerele pe rand... cand fata e cuminte - e bine face de toate (aa si calca) daca asta mica e agitata are grija doar de ea, pentru ca lozinca mea "copilul are prioritate" !

MONU daca ma lasa bona... belea, am murit, ma spanzur... in seara asta o las si peste noapte ca nu a mai stat de o saptamana si ceva, dar pana acum asta mica doarmea bine, insa noaptea asta a avut chef de vorba de la 6 si eu nu mi-am facut orele de somn, asa ca azi ii dau copilul in primire si peste noapte... daca va zic ca la mine bona se supara ca nu o las sa faca si mancare... ea ar vrea eu sa nu fac nimic, atunci , zice ea, vede si ea ca eu sant multumita! Insa nu o lasa sa faca si mancare (am lasat-o de cateva ori ca deja se simtea jignita) ca altfel eu ce rol mai am in casa... macar cu asta sa ma ocup cand ajung acasa la ora 16. Ca pana pleaca ea la 19 eu fac mancare, o hranesc si apoi imi iau copchilu' in primire. Adevarul ca am copil cuminte ca daca nu era asa - nu mai pupam sa fac si mancare si alte alea.

gabriela_s nu stiu de ce te miri ca are fata peste 5 kg. Pai s-a nascut cu 3500, am plecat din spital cu 3380, la 2 saptamani mancand numai de la tata (ca 2 saptamani doar am avut pentru ea papa) deja pusesera 600 gr. La controlul de o luna a avut in total pus (de la 3380) 1,5 kg! Ceea ce este bine, nu e mult, ! asta mi-au confirmat pediatrii, alti dr. consultati si la fel scrie si in carti!deci la o luna avea 4800, dupa o saptamana am mai cantarit-o si avea peste 5 kg. Iar de mancat mananca la 6-7 ore, la cerere, cate 150 ml.

eli 1977 eu am vazut pe cutia de lapte scrie ca copilul din saptamana a 4 trebuie sa manance 150 ml la mancare si cam 4-5 bibe pe zi! Eu nu ii dau dupa ceas si dupa carte, noi mancam la cerete cam la 6-7 ore cate 150 ml, asa cere fata, am incercat sa-i dau la 5 ore - de unde ca nu vrea, mananca cam 40 ml si apoi o scuipa, si atunci nu am facut nimic bun ca la o ora iar cere ca nu e satula, si tot asa incat facem o dezordine de nu mai doarme si o doare si burtica.... Eu merg pe ideea sa-i dau cat cere ca daca mananca la 7 ore nu-i normal sa pape bine? Pai daca nu se satura - credeti ca mai doarme? Nu! Adoarme doar daca are tot confortul adica sa fie satula, uscata, in caldurica.

Daconst asta mica este dolofanica, dar nu grasa, dr. sant foarte multumiti de ea, zic ca e bine. Nu e grasa, insa are atata putere incat ma uimeste uneori ca daca nu vrea sa desfaca un picioar sau o mana, nu o lasa dreapta nici daca te pui cu soldul peste ea! Si ma inebuneste cu capul ala, ca tare il mai foieste in toate partile, o pui intr-un fel si ea face cum vrea ea! Cea mai mare faza e cand aude vocea bonei dimineata care cand intra se saluta cu " obiectul muncii" foieste cu capul ala de ma dispera pana o prinde sa o aiba pe bona in raza ei de vedere.

katerina - eu care nu am avut parte sa alaptez - clar - astept ciclu, la 2 saptamani dupa ce am intarcat fata - ma durea in burta si spate, dureri specifice ciclului incat ziceam gata vine, asa ca m-am dus la dr. carei i-am zis ca eu vreau contraceptie buna, sigura si cea mai eficienta pentru organismul meu (ideea ca ma si cunoaste dupa atata timp) la care ea mi-a dat pastile contraceptive zicand ca pentru sterilet sant cam tanara (nu este chiar atat de preferat la femei sub 30 de ani), deci dupa calclele am anjuns la concluzia pastilelor care sant cele mai eficiente si fara reactii adverse, asimilandu-se supe... Ei, acum ca sa vedeti, ca nu a mai venit acel ciclu care se tot prevestea cu dureri... asa ca mai asteptam

hai ca puop fetele si mai fac si treaba, ca chiar sant nesimtita

Va pupic pe buric.

Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Mergi la inceput