PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 24
amiss_zip spune:
annemarie ai o fetita ca de poveste
! Sa-ti traiasca!
sanziana noi am fost saptamana asta la ortoped si ne-a spus ca e bine sa lasam copii in pace sa progreseze cand sunt ei pregatiti. Petra are 8 luni acum dar s-a ridicat singura in fundulet pe la 5 -6 luni fara sa o pun niciodata intre perne. Ce-i drept o mai tineam de manute si se ridica singurica in fundulet tragand de manute. Asta da am facut dar o lasam cateva secunde cat putea ea sa stea.
Daca sta bine in fundulet singur inseamna ca e pregatit parerea mea si nu ai de ce sa te ingrijorezi. Acusi va descoperi si cum sa se ridice singurel.
Si poate vei avea surprize cum avut si eu, intr-o luna sa-l gasesti in picioruse in patut![]()
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme![]()
Amiss
Annemarie06 spune:
quote:
Originally posted by sanziana
BUna la mamici si piersicute!
La multi ani sarbatoritilor de azi!
Katyk multumim ca pentru intrebare!Am fost la medic in Bucuresti si mi s-a spus ca tusea poate fi provocata de 3 cauze:
- reflux gastro (nu cred ca e cazul);
- alergie (iar cred ca nu e cazul);
- urmare a bronsiolitei (ceea ce cred ca s-a intamplat). Copilul nu mai are bronsiolita in schimb nu i s-au curatat bronhiile de secretiile acumulate acolo si de aceea tuseste si haraie (inca).
Ne-a recomandat aerosoli cu salbutamol+dexa+ser. Cautam acum aparat pt aerosoli. Nu stiu in schimb cum o sa procedam pt ca acolo la clinica i s-a facut o prima sedinta de aerosoli si a urlat copilul de nu mai stiam cum sa il calmam.
Trebuie sa gasim cat mai repede un aparat. Cautam pe net.
Vreau si eu sa va intreb ceva: am inteles ca la 6 luni copilul trebuie sa stea in fund sprijinit intre perne. Codrin sta singur in fundulet cat il pun eu sa stea. E de rau? Stiti ceva?
Sanziana siCodrin Marius (15.08.2006)
Sanziana, ce fel de aparat va trebuie?
Si fetita mea a avut bronsiolita si pt. a-i administa aerosoli (noua ne-a dat beccotide), medicul ne-a spus cum sa facem singuri un "aparat". Daca te intereseaza iti pot spune ce si cum.
Numai bine.
POZE
www.dropshots.com/Annemari" target="_blank">FILMULETE
Annemarie06 spune:
amiss zip multumim! Si voua sa va traiasca puiul care este tare scump. 

Avem si filmulete noi. Nu sunt tocmai reusite dar... le-am pus totusi www.dropshots.com/flory79" target="_blank">aici
POZE
amiss_zip spune:
Sa va impartasesc si voua cum a fost vizita noastra la ortoped.
Am fost la Jianu si a consultat puiu. Diagnostic: copil perfect sanatos. Nu avea nimic iar faptul ca mergea in x (cu un picior in fata celuilalt) este ok. Fizic e sanatoasa. Mi-a spus sa o las cat mai natural in casa, fara papuci ci doar in sosete sau piciorul gol. A zis sa nu ii dau papuci pentru ca e ca si cum am merge noi cu clapari toata ziua. Le este si asa greu sa isi duca capul, burtica
etc...dapai sa mai care si la papuci. Pentru afara, papuci foarte foarte usori si cu talpa cat se poate de flexibila.
Pe glezna?
De ce? Nu are probleme cu gleznele! Papucei normali. Doar in caz de probleme se iau ghetute inalte.
Cu taloneta?
Nu. Nu e nevoie. Taloneta nu influenteaza cu nimic faptul ca bebe va avea platfus sau nu. E ca si cum ai da cu crema pe nas si sa te astepti sa ti se indrepte nasul.
Aici nu am intrebat daca il ajuta sa isi mentina mai bine echilibrul la mers.
Ideea este sa tinem copii cat se poate de "natural" la picioruse.
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme![]()
Amiss
doniro spune:
quote:
Originally posted by sanziana
BUna la mamici si piersicute!
La multi ani sarbatoritilor de azi!
Katyk multumim ca pentru intrebare!Am fost la medic in Bucuresti si mi s-a spus ca tusea poate fi provocata de 3 cauze:
- reflux gastro (nu cred ca e cazul);
- alergie (iar cred ca nu e cazul);
- urmare a bronsiolitei (ceea ce cred ca s-a intamplat). Copilul nu mai are bronsiolita in schimb nu i s-au curatat bronhiile de secretiile acumulate acolo si de aceea tuseste si haraie (inca).
Ne-a recomandat aerosoli cu salbutamol+dexa+ser. Cautam acum aparat pt aerosoli. Nu stiu in schimb cum o sa procedam pt ca acolo la clinica i s-a facut o prima sedinta de aerosoli si a urlat copilul de nu mai stiam cum sa il calmam.
Trebuie sa gasim cat mai repede un aparat. Cautam pe net.
Vreau si eu sa va intreb ceva: am inteles ca la 6 luni copilul trebuie sa stea in fund sprijinit intre perne. Codrin sta singur in fundulet cat il pun eu sa stea. E de rau? Stiti ceva?
Sanziana siCodrin Marius (15.08.2006)
Exact cum a spus si amiss_zip, si noi am primit aceleasi sfaturi de la ortoped. Sa nu fortam lucrurile. Daca e pregatit sa stea, lasa-l sa stea, dar nu exagerat de mult, parerea mea. E totusi micut. Pe noi nu ne-a lasat ortopedul sa o sprijinim intre perne.
Roxana
POZE FEL DE FEL
www.onetruemedia.com/otm_site/share_view_player?p=22bced91b6dc25146dc9bf" target="_blank">MA PREZINT
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE
Ramoon spune:
salutare fetele!
Annemarie06sa-ti traiasca bebica, super haioasa! s-o papi nu alta! ma uitam k e mai mica decat a mea...dar a mea inca nu rostogoleste doar daca o ajut, sta in fundic...de vorbit nici atat...canta daca ii canti si tu si tiiipaaaaa taaaaare. de-a buselea nu vrea s-o ia...nush eu pana acum nu m-am stresat cu astea, dar cand ii vad pe ai vostri cat sunt de vorbareti si ce de rostogoliri fac...parca ma ingrijorez 
www.dropshots.com/ramoon" target="_blank">poze Timeea
Ramona si Timeea (04.08)
Ramoon spune:

Antonia 

Ioan Alexandru 

Ramona si Timeea (04.08)
sanziana spune:
Annemarie06 aparatul pe care l-am folosit la clinica avea un recipient in care se punea un pic apa calduta + solutia tratament si nu stiu cum solutia se transforma intr-un abur (fum) care este administrat copilului printr-o masca care se pune pe gurita si nasucul copilului. Ma intereseaza cum ati facut voi aerosoli. 
Doniro, Amiss_zip multumesc pentru raspunsuri. 
Sanziana si
Codrin Marius (15.08.2006)
rolendana spune:
Uram si noi LA MULTE LUNITZE SARBATORITILOR!
Si ne laudam cum papa David:www.dropshots.com/day.php?userid=250501&cdate=20070225&ctime=033006" target="_blank">ASA PAPAM NOI
Annemarie06 spune:
quote:
Originally posted by Ramoon
salutare fetele!
Annemarie06sa-ti traiasca bebica, super haioasa! s-o papi nu alta! ma uitam k e mai mica decat a mea...dar a mea inca nu rostogoleste doar daca o ajut, sta in fundic...de vorbit nici atat...canta daca ii canti si tu si tiiipaaaaa taaaaare. de-a buselea nu vrea s-o ia...nush eu pana acum nu m-am stresat cu astea, dar cand ii vad pe ai vostri cat sunt de vorbareti si ce de rostogoliri fac...parca ma ingrijorez
Ramona si Timeea (04.08)
Ramoon, multumesc! Si tie sa-ti traiasca bebelina!
Nu trebuie sa te stresezi pt ca fiecare bb este unic si are propriul ritm de crestere si dezvoltare. Ana-Maria se rostogoleste, zice ta-ta, ba-ba ma-mam, sta in fundulet dar e silueta
Pupici multi!
POZE