Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)
Raspunsuri - Pagina 13
strumfi2004 spune:
OAUUUUUUU! Eu chiar am salivat!
Nati, ! Chiar cred ca a fost o combinatie fantastica!
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
strumfi2004 spune:
Apropos, cum reusesti sa imbraci in nuca asa perfect??
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
bubu05 spune:
Fetelor, va urmaresc si eu tot din umbra, sunteti tare harnicute si ma uit cu drag la pozele voastre!
De cand am inceput serviciul nu prea mai am timp de nimic, iar de dulciuri f. rar. N-am renuntat insa la clatitele pufoase, cel putin la doua saptamani tot fac sau la papanasi, cam o data pe saptamana(din cei fierti si tavaliti prin pesmet si zahar). Astea le fac in special pt. pitic, mare devorator
La ora asta am in cuptor un tort de zahar ars, reteta de pe culinar, super, super usor de facut. Cred ca mi-a luat un sfert de ora cu totul, cu spalat vase si puse toate la locul lor. Il las la racit peste noapte in balcon si maine va pun poze!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Balbina spune:
Miha, Gratiela, merci. Ornamentul cu pinze de paianjen nu se face greu deloc. Am acoperit tortul cu o glazura de ciocolata (unt, smintina dulce, ciocolata amaruie), am topit citeva bucatele de ciocolata alba (primola) la bain-marie, am turnat intr-o punguta pe care am taiat-o f. putin la virf. Am desenat pe suprafata glazurii un mic cerculet, pe care l-am incercuit cu unul mai mare, si pe acesta la rindul lui l-am incercuit. Pe urma am luat o scobitoare si am trasat citeva raze, pornind dinspre centru. Sper ca am fost explicita cit de cit.
Ornamentul cu nuca se face si mai simplu: se macina nucile la blender, se ia cu un cutitas cite putin si se aplica pe margine, pe o suprafata mica. Putin cite putin, se acopera toata suprafata. Bineinteles ca se face si multa "mizerie" in jur, dar se strige la sfirsit. Exact la fel se procedeaza si cu razatura de cocos sau de ciocolata.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Balbina spune:
Wow, Oana, te-a apucat harnicia la miez de noapte. Abia astept sa vad pozele cu tortul tau, ti-am zis ca demult ma tot pregatesc sa-l fac si eu, poate ma convingi sa-l fac curind.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
bubu05 spune:
Si acum pozele promise cu tortul-crema de zahar ars. Este f. racoritor si nu e prea dulce. Reteta este cea de www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=11129" target="_blank">aici. Nu l-am imbracat in frisca pt. ca am luat una la tub si mi-era sa nu se fleoscaiasca, asa ca ne punem pe felie cand mancam. Cel mai indicat este sa-l faceti seara si sa-l lasati in balcon pana dimineata pt. ca se insiropeaza mai bine.
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Balbina spune:
Oana, wow, ce frumusete ti-a iesit! Imi place la nebunie cum arata asa insiropat, mmm, neaparat o sa-l fac si eu, dar numai o jumatate de portie, ca n-am oale mari.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
Oana,super tortul tau.Eu il faceam cu blat de pandispan,dar asta este mai usor de facut. Problema cu tortul asta e ca atunci cand il fac tre sa-l mananc singura pentru ca sotului meu nu-i place crema de zahar ars!
Suntem in top 100
Balbina spune:
Miha, pai oua + zahar + faina nu e aluat de pandispan? Ce reteta ai tu?
Ce mare problema e ca nu-i place si sotului, abia iti ramine tie mai mult!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
Ba da,Natalia,e cam acelasi lucru numai ca tehnica e diferita. In reteta Oanei nu se mai separa albusurile de galbenusuri...etc etc...
Suntem in top 100