Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (16)
Raspunsuri - Pagina 20
madaluta spune:
Oare de ce nu se pun de acord odata medicii astia in privinta diversificarii alimentatiei bebelusilor.Eu nu spun k toti trebuie sa aiba aceeasi "reteta", dar macar pe-aproape sa fie si ei..Uitati ce am citi pe unsite concurential(reclamamascataatentie)
Alimentatia sugarului hranit natural
In primele trei luni aceasta alimentatie ramane ideala, ea devenind insa insuficienta dupa acest interval, cand trebuie inceputa diversificarea alimentatiei.
Nou nascut de 3000 gr grutate:
- in prima luna primeste 7 mese, sugand la san;
- in luna a doua – 6 mese, suge la san si in plus primeste suc de fructe (progresiv, incepand cu o lingurita pana la 30 lingurite).
- in luna a treia – 5 mese – suge la san si in plus primeste suc de fructe sau supa de zarzavat.
La 5 kg greutate corespunzatoare varstei de 3 luni jumatate a unui sugar care a cantarit la nastere 3 kg se va administra o cantitate de maximum 1 l de lichid, cantitate care ramane fixa pana la 1 an (repartizat in 4 mese – 250 gr/ masa).
- in luna a patra, avand 6 kg, sugarul primeste patru mese a 250 gr, suge la san si in plus suc de fructe si fainoase, lapte cu gris sau cu faina dextrinizata.
- in luna a cincea suge la san si in plus primeste fainoase plus lapte, mere rase cu biscuiti.
- la cinci luni si doua sapatamani primeste aceeasi hrana ca la 4 luni si in plus, legume trecute prin sita (pireuri), supa de pasare, galbenus fiert, unt.
Alimentatia sugarului hranit artificial
Intre 0 si 7 zile primeste lapte: 60 – 80 ml/kg corp/zi repartizat in 6 mese x 40 gr.
- sau 5 mese x 50 gr compuse din lapte praf 8 % cu apa zaharata 5 %
- sau 5 mese compuse din lacto 8 % (numai cu recomandarea medicului).
Intre 7-14 zile se dau 80-100 ml lapte/kg corp/zi repartizat in 6 mese x 60 gr
- sau 5 mese x 70 gr din lapte praf 8 %, preparat cu apa zaharata 5 %, sau cu apa de orez 3 % si zahar 5 %.
La sfarsitul primei luni se da:
- 120 – 140 ml lapte/kg corp/zi repartizat in 6 mese x 80 gr (din lapte praf 10 %)
- sau 5 mese x 100 gr din lapte praf preparat cu apa de orez 5 % si zahar 5 %.
La sfarsitul lunii a doua se dau:
- 150 ml lapte/kg corp/zi repartizat in 5 mese x 140 gr (din lapte praf 12,5 %), preparat cu apa de orez 5 % si zahar 5 %;
- in plus, se dau sucuri de fructe: mere, lamaie, de la 1-10 lingurite, administrate treptat, si se poate adauga ulei vegetal 2-4 picaturi la 5 gr (mai ales daca a primit lapte), faina de porumb (zeamil), fosfarin, tapioca.
La sfarsitul lunii a treia se dau:
- 160 ml lapte/kg corp/zi repartizat in 4 mese x 80 gr (la orele 8, 12, 16, 20) in total pana la maximum 600 ml lapte praf 12,5 % (sau lacto 15 % cu adaos de 5 gr ulei).
- in plus, suc de fructe (mere, lamai, piersici) si supa de zarzavat strecurata plus 5 gr branza de vaci.
La sfarsitul lunii a patra se da:
- 200 ml lapte/kg corp/zi repartizat in 4 mese x 250 gr adica in total pana la 500 ml lapte praf 12,5 % pe zi primind si sucuri de fructe, supa de zarzavat pasata cu adaos de ulei pana la 10 g, branza de vaci, carne fiarta tocata fin, gelatina de orez cu branza de vaci, pasta de coarne sau macese, pere, mere (rase), frisca.
La cinci luni se dau: 4 mese x 250 gr/zi (la orele 7, 1130, 16, 2030) compuse din: lapte praf integral cu pesmet, biscuiti, calciu – gris.
Se pot da si:
- pireuri de fructe, peltea de gutui;
- supe de legume pasate plus 10 g ulei;
- carne fripta si tocata fin;
- galuste cu ou intreg.
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
angi_m spune:
quote:
Originally posted by ziggy
S-a intamplat sa transpire micutii?
Calin este umed la ceafa si putin pe spate.
ce stiti despre asta?
poze calin
Calin (5.12.2006)
Ziggy, unul din cei mai tari medici pediatri din Craiova ne-a spus ca daca bb transpira la ceafa si la frunte inseamna ca are lipsa de calciu
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti
"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi poze
Iulia
- 3 noiembrie 2006 - luna 1 luna 2 luna 3 luna 4www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Varsta si greutatea Iuliei
dolores spune:
multumesc roxanica...asa e,fiecare bebe cu felul lui..doar ca vazand atatea poze unde bb-usii isi tin f bine capul..mi-a cam dat de gandit..dar o sa reusim noi..poate ca noi suntem primii la altele nu?hihi
laura saru`mana mult..o s-o abordez pe dia ca lucreaza in resurse umane...am un test de rezolvat..te pup inca odata cate-ai oferit.
dia merci si tie..te rog da-mi ID-ul de mess daca ai sau o adresa unde-ti pot scrie exact ce ma intereseaza..saru`mana
dolores si
David Cristian -22.11.2006-
poze dolores
album David Cristian
www.youngnutrition.net/member/tickers/61338/ticker4.png" target="_blank">catre primul anishor
dolores spune:

quote:
Originally posted by iasmi
Buna fetelor!
Dolores - m-ai facut curioasa si m-am uitat si eu in gurita bebelinei de omulet si nu am vazut nici un omulet - dar sunt sigura ca e acolo.
Vape toate mamicile!
iasmicu
Gabriela Bianca - 27.11.2006
dolores si
David Cristian -22.11.2006-poze dolores
album David Cristian
www.youngnutrition.net/member/tickers/61338/ticker4.png" target="_blank">catre primul anishor
auras_v spune:
ank 999 uita-te la REPLY WITH QUETE,se afla linga PM, la semnatura oricareia dintre noi .Asa e cel mai simplu.pontul e de la Angi.
ramsam ai un baietel superb,sa-ti traiasca...ce lupte se dau la voi mama,mama...
totusi intreb Rares si iepurasul se cearta sau se iubesc 
bamboleta noi am avut ceva probleme in prima luna dar le-am rezolvat cu o crema preparata in farmacie la indicatia dr .despre bepanten si eu am avut aceeasi impresie
alexandra slideshowul vostru parca ieri nu avea inimioare,sau ma insel?
teut alexia e o frumusete ,iar poza de la mir ,cu petale de flori mia plcut foarte mult
iuly
Mariei si sa aveti o noapte buna
AURA
ANCA-ALEXANDRAsi
CRISTINA-IOANA
poze ANCUTA
slide ANCA
virsta ANCA
angi_m spune:
quote:
Originally posted by ank999
Incerc si eu sa pun niste poze.
Merge?
Cum fac ca in loc de tot carnatul sa scrie de ex poze?
Nu ma pricep!Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)http://new.photos.yahoo.com/popescuancarodica/?change_count=0
Anca, vezi ca dupa ce deschizi albumul, in dreptul numelui albumului tau este un omuletz galben (adica pozele sunt puse pe "private"). Fa click pe omuletz si schimba setarea pe "public".
Succes.
Angi poze
Iulia
- 3 noiembrie 2006 - luna 1 luna 2 luna 3 luna 4www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Varsta si greutatea Iuliei
auras_v spune:
aelita ce faceti ,nu v-am mai vazut de doua zile sau am sarit eu ceva.Speram ca sunteti bine .Un
pentru SOFI.
AURA
ANCA-ALEXANDRAsi
CRISTINA-IOANA
poze ANCUTA
slide ANCA
virsta ANCA
angi_m spune:
quote:
Originally posted by auras_v
ank 999 uita-te la REPLY WITH QUETE,se afla linga PM, la semnatura oricareia dintre noi .Asa e cel mai simplu.pontul e de la Angi.
AURAANCA-ALEXANDRAsi
CRISTINA-IOANA poze ANCUTA
slide ANCA
virsta ANCA
Dar din dar se face raiul

Angi poze
Iulia
asiza spune:
Bambo, incearca Cutaden. SIGUR trece intr-o zi/doua. Spun din proprie experienta.
dia, vezi ce rapid ati scapat?!!! Cum e Oana acum?
Davidut, Lisi si Victor!!!!!
Danutz, 
Alex, centru de activitate costa intre 100-140 ron, depinde de model.
...Puuppppppp si pe Mark cel frumos!!!!!
...e fain mertzedesu'...![]()
Pana la urma se vede sau ba slide-ul lui Denis???
Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
ruxandra_sb spune:
Noi suntem binisor.. da avem niste necazuri in familie si nu prea am chef de palavragit.
Va
pe toate.
3 luni
Are mama doi flacai.. Matei (5) si
Grigore

Gabriela Bianca - 27.11.2006