Mamici de martie - aprilie 2007 (23)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

BUna dimineata fetelor!
M-am trezit cu nopatea in cap desi nu am dormit deloc azi noapte. M-am scarpinat intr-una desi m-am dat si cu alcool mentolat la un moment dat. Si tocmai ce scapasem de chinul asta acum 2 seri. Sotul saracul n-a prea dormit nici el dar cand i-am propus sa fug in sufragerie a zis ca nu , ca i-ar fi dor de mine. Asa ca am ramas dar daca azi e la fel de obosit ca mine....nu stiu ce-o face la serviciu.

Aseara am vazut si eu cazul fetitei din Miami. O nascuse la 24 saptamani (in octombrie) si avea 280g. Medicii nu i-au dat mari sanse (adica mai deloc) spunand ca ar fi trebuit sa aiba macar 400 de grame pentru a fi considerata viabila. Si au aratat poze cu ea din octombrie. Nu-mi venea sa cred. Avea talpile de 2cm. Era ff mica si slaba. Acum cand o externau ajunsese la 1.8kg. Si mai ziceau ei ca e sanatoasa. Adica avusese niste probleme digestive si o mica hemoragie cerebrala dar totul parea in ordine la momentul actual. Nu-mi venea sa cred ca a trait un bebe asa mic. Chiar ca e o minune. Din pacate insa la noi inca mai mor copii nascuti la termen. Asa ca e f trist.

VAL- 7-8 kg e f bine. Nu vei mai pune mai mult de 3. Bravo tie.Eu una am ajuns deja la 14 si am 1.54 inaltime.
Legat de maternitatea CMU din cadrul Elias s-a interesat sotul meu (care s-a speriat si el de povestile auzite)dar nu-i nici o afacere. Acum au sala de nasteri diferita de cea a Eliasului , rezerve la fel. Dar preturile sunt destul de mari , aproape de cele de la Euroclinic daca nu ai asigurare la ei. Plus ca personalul (asistente, infirmiere) e al maternitatii. Iar sectia de neonatologie tot a Elisului asa ca e destul de ciudat. Ei zic ca nu tb sa mai dai in plus dar in conditiile astea eu zic ca s-ar putea sa ajungi ca la Euroclinic. Informatiile le-a luat de undeva de pe net dar n-a mai stiut sa-mi spuna si link-ul. Daca iti permiti banuiesc ca merita sa nasti le Euroclinic. Pentru noi este ffff mult asa ca...

M- am hotarat sa raman la Filntropia. Aici e ciudat ca de Filantropia se aud in general lucruri bune. Eu insa nu sunt asa incantata dupa ce am vazut filmuletele.
In acelasi timp ma consolez cu gandul ca important e sa se termine cu bine si dc reusesc si nasc normal in 2 zile cat stau in spital n-oi muri.

LUIZA- nici eu nu am auzit lucruri prea bune despre Giulesti. Prietena mea insa a renuntat la un medic de la Elias care nu o baga in seama desi ea avea mari probleme si a venit la Giulesti la dr. Puia. Legat de conditii, sunt detul de proaste. Dar partea buna e ca nasti cu medicul tau, daca Doamne fereste bebe are vreo problema are cele mai multe sanse la Giulesti, si pana la urma nu stai in spital decat cateva zile in care nu vei avea ochi si urechi decat pentru bebe. Si daca-ti mai propui si sa nu te enervezi si stresezi e si mai bine.

Pun si eu majoretele la treaba pentru fetele de saptamana aceasta.
Nastere usoara fetelor! Si mai ales ELYY2003- ca parca tu esti prima pe lista.

Eu intru azi in sapt 38. Nu-mi vine sa cred asa cum nu-mi venea nici la 36, 37. Dar parca 38 e chiar fff aproape.

Ieri credeam ca nasc dar nu ca m-ar fi durut ceva ci pentru ca Apa Nova a luat apa calda toata ziua si nu ma puteam epila. Cred ca o iau razna.

37 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna dimineata!
Am ajuns ca dimineata deschid calculatorul cu emotie, sa vad daca mai avem bebei noi-nouti!

Astazi ma simt mai bine (sau poate pt ca e inca dimineata sunt mai apta), dar nu pot sa stau prea mult pe scaun. Mi-e si frica sa fac excese sa nu ajung inapoi la spital prea repede. Cred ca dr s-ar supara, ca m-a lasat acasa din spital cu conditia sa fiu foarte cuminte. (in pat pe partea stanga )

M-am uitat pe foaia de externare din spital si scrie la grad de maturare a placentei 2/3. Ma intreb daca e ok in saptamana 36?

Sunt din ce in ce mai nerabdatoare sa-mi tin in brate puiul, dar cred ca ar fi mai bine sa mai avem rabdare o saptamana, doua.

36+

Kitty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Neata si de la mine!

Hai elly!

Tzuna, si eu am avut aceeasi problema azi-noapte, deja mi-am facut rani pe burta de la scarpinat. M-am dat si cu alcool mentolat, degeaba. Am reusit sa adorm doar dupa ce mi-a pus sotul meu un prosop inmuiat in apa rece in chip de compresa. Apoi m-am mai trezit doar sa-l umezesc.

In legatura cu asistentele, acrituri exista peste tot, dar sunt sigura ca sunt si persoane dragute care-si fac datoria. Nu putem generaliza. Pentru mine, nu atitudinea lor reprezinta grija mea principala, ci nasterea si bebe.

Fug dupa prosop, ca iar simt mancarimea.

36 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sadicutza spune:

Neatza fetele !!!
Sunt o mamica de mai-iunie, la noi a ajuns un zvon, cum ca in municipal nu se mai poate naste decat cu medicul de garda, incet incet a inceput sa se confirme zvonul, astfel ca la ora asta se stie ca s-a modificat ceva la legea sanatatii si chestia asta se aplica in toata tara....voi ati aflat ceva???
Va multumesc!!!
Nastere usoara, bebelusi sanatosi si papaciosi!!!

sadicutza 27+ cu Teodora si mamica de Andreea(28.11.98)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Sadicutza nu ne innebuni....ca nu mai emrgem la spital o sa nastem toate acasa....

Adica sa ma las pe mana unui macelar daca numai ala e de garda? Sa fim seriosi ca e nebunie curata ...atunci toate o sa mergem cand e medicul de grada si o sa ne induca nasterile.....eu sper sa nu fie adevarat,......de 2 zile am vb cu al meu doctor si nu stia nimik....ba mai mult a tot fost plecat la Bucursti in ultimele saptamani si nici nu cred ca auzise asa ceva.

Eu una sper sa nu fie adevarat ca in cazul asta stau si nasc acasa.....sa ma moseasca sotzul.....

Karra 37+ MARIA CRISTINA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

-dutele care mergeti la dr. Grigoriu... uite ce am gasit despre Municipal: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94730&whichpage=2 (inclusiv despre dr.) Poate ar fi bine s-o intrebati inainte daca poate sau nu sa vina la nastere... Sa nu patiti ca mirandolina sau ca cea care a deschis subiectul, care era la alt medic de la Municipal...
Din cate am priceput eu, este vorba despre doctorii care doar coloaboreaza la Municipal (nu prea pricep cum vine asta) si nu mai au voie sa vina sa asite la nasteri... Si in aceiasi situatie ar fi si dr. Grigoriu.
Nu vreau sa va sperii iar... dar m-am gandit ca e bine de stiut, sa intrebati din timp

Eliana & (35 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sadicutza spune:

karra80, pot sa-ti spun sigur ca in municipal se aplica deja aceasta schimbare, am vb cu o fina care lucreaza acolo, mai este cineva de la noi care a confirmat partial pt. elias si mai este cineva din braila care spunea ca si acolo se aplica stupizenia asta...eu sunt disperata...ma gandesc serios sa aplic pt. nastere intr-o clinica privata...poate mai vb si voi cu medicii vostri...

sadicutza 27+ cu Teodora si mamica de Andreea(28.11.98)

Mergi la inceput

N-am avut net ieri aproape toata ziua... si azi cand am intrat pe forum, m-am dus direct la prima pagina... sa vad daca a mai aparut un bb...

Tzuna si eu ma gandeam ca nasc ieri... cam din aceleasi motive ca si tine. La prima nastere am ramas fara apa chiar in seara aia, ca s-a spart o teava la baie... Ieri n-am avut apa deloc ca s-a spart nu stiu ce teava prin cartier... Si chiar ma gandeam ca iar ma apuca nascutu' daca n-am apa...
Nici sarmale nu mai mananc... inainte sa nasc am mancat sarmale... Facuse mama soacra sarmale si nu m-am atins de ele... Am inebunit de tot

Despre spitale... peste tot sunt probleme (exceptie clinicile private... unde sunt niste preturi... peronal mi se par exagerate pt. 3 zile de spitalizare) ... ba cu personalul, ba legat de conditiile din spital... Important este ca noi si bb-ii sa fim bine. Ca 3 zile in spital n-or fi o tragedie... Mai ales cand ai bb-le langa tine... ai o motivatie si nu mai conteaza ce este in jur.
Eu, pana sa nasc, nu fusesem niciodata internata si eram ingrozita de asta... Dar am supravietuit

Eliana & (35 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Sadicutza asta nu e veste prea buna....eu ma duc azi la doctor si primul lucru asta o sa intreb...nu cred sa fie adevarat...dar eu nascandd prin cezariana n-o sa am o problema atat de mare pentru ca o sa ma internez cand e ea de garda si o sa-mi faca ceza.....dar eu tot nu cred

BianaM banuiesc ca a ajutat si al tau sot la montarea comodei.....de hainute ce sa mai zic...m-am topit toata...a si peretii arata foarte bine....alea sunt lipite?
Iar Pini si Mini m-au incantat cel mai mult....mie inca imi placa jucariile

Ely
iti tinem pumnii, mult curaj si DD sa ba ajute pe amandoi

Fetelor eu va las si mai intru dupa amiaza ca acum ma duc la control la ochi, dupa aia la control la doctora mea si pe calul balan cred...ai apoi acasa

Va pup si sa aveti mare grija de voi

Diana 32+ RAISA-MARIA

Mergi la inceput

Mesaj la gemeni despre Monica:

"Buna dimineata!
Scriu repede vestile despre Monica si incerc sa revin cu mesaj detaliat mai tarziu, cand ma lasa vizigotii.

Deci, Monica e de ieri acasa. Sunt bine toti trei. Sug amanadoi pinguinii la san, Monica a invatat sa-i alapteze si simultan, sa le faca baita... deja e o mamica experta! Ii pupam cu drag si asteptam un mesaj de la ea"

S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput