Mamici de ianuarie-februarie 2007 (67)
Raspunsuri - Pagina 20
Liuda spune:
ma
ma omoara doctorii , ma! ma inerveaza de ma apuca dracii...
da chiar nu se pot intelege intre ei
cand vad ca si la voi numai raspunsuri contradictorii...
sa vedeti faza, acum vreo 2-3 saptamani
vine dr. de familie care e si pediatra la noi acasa s-o vada pentru prima data.... Cu o noaptea inainte de asta Diana avea colici, bona ramasesera peste noapte ca eu eram inca ravasita dupa durerile mele de bibilica... In maternitate o alta neonataloaga sau cum s-o fi numit a sfatuit colega mea de salon care se chinuia cu fata de colici sa incalzesca un pic de spirt, sa toarne pe vata (o bucata mai mare) sa puna pe burtica copilului (nu pe piele, ci pe baddy) s-o infese si s-o tina cu burtica de burta ei, pana face spirtul efectul. Adevarul ca copilul s-a calmat in 3 minute.... Acum eu acasa mi-am amintit de chestia asta si ii zic bonei sa faca la fel (vata+spirt+incalzita la burta). Eu nu prea eram capabila sa ma foiesc prea mult. Bona, ascultatoare, face cum ii zic si fata se linisteste in 2 timpi.
ei, cand vine dr. bona o intreaba, daca pentru colici putem sa-i facem manevra respectiva cu vata si spirt la care doamna a zis ca nu e bine si nu recomanda, mai bine incalzim carpe (cu fierul sau pe calorifer) si i le punem pe burta.... BBUUUNNNN !
peste doua zile ma duc la aceeasi doamna doctor sa semnez fisa fete... ea ma intreaba ce face Diana, eu zic ca e bine mai are ceva colici in rest e binisor ! la care doamna imi zice " ei, mai incercati cu ceai impotriva colicilor, mai puneti vata cu spirt pe burtica!" Eu, nedumerita stau si ma gandesc... ma, parca cineva mi-a zis ca nu e bine, dar cine oare? Nu imi aminteam cine a zis ca nu e bine... Vin acasa si intreb bona - cine a fost la noi acasa si ne-a zis ca nu e buna manevra vata cu spirt? La care asta imi zicea - pai doamna doctor, de familie care a fost acum doua zile....
Deci ce trebuie sa mai inteleg din toate astea? noroc ca fata nu mai face colici, deci chiar am scapat, ca daca avea - odata puneam vata ca e bine, odata nu mai puneam ca nu e bine conform sfatului aceluiasi doctor!
Va pupic pe buric.
Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007
Daconst spune:
Salutare la mamici si butici!
David,La multi ani,sa cresti mare si sanatos!
Catalina,ma ingrozesc ce citesc despre dr astia din Ro cu o suta de pareri.Sa-i omori nu alta.Inteleg sa fie putin diferita metoda de crestere la bb-i dar nu asa frate.Te tampesc astia de cap.Eu zic sa mergi doar la unul care iti da incredere si gata...nu mai asculta tot ce debiteaza fiecare.
Stiu si eu ca bb hraniti cu formula iau mai repede in greutate,dar acum doar n-o sa faca saracul bb cura.In Capraru scria ca bb mananca 150ml/kg corp.Dar asta nu e standard...nici un copil nu e la fel cu altul.
Marybell,daca alaptezi exclusiv nu trebuie ceai.Desi al meu mai papa si formula nu prea-i dau ceai decit foarte rar...si ala de fenicul sau chimen cu anason.
Laptele il dau caldut,altfel nu-l ia si-l prepar cu apa fiarta si racita.Cica apa plata nu ar fi tocmai ok la bb,din cauza mineralelor.
Acum fiecare face cum crede,dar moasa la mine a fost categorica in privinta asta.
Bine ca la mine moasa si doctorita sunt pe aceeasi unda...altfel o luam razna.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
Liuda spune:
si acum cu ciupercutele din gura...
and i-am dat bie la fata am fost avertizata de toti ca de la panarama aia de guma, cauciuc, latex sau ce este, vreau eu sau nu vreau o sa-i apara pe limba ciupercuta... sa nu ma sperii ca nu deranjeaza copilul si asa mai departe.
vine dr. acasa si zice - vedeti ca fata are ciupercute si nu inteleg de ce ca din cate vad aveti toata aparataura in dotare (se referea la stirilizator pe care l-a vazut pe masa). Cica, zicea ea, ca daca se stirilizeaza - nu ar treui sa apara.... si imi recomanda sa-i sterg gura fetei cu o fasa sterila inmuiata in apa calda cu bicarbonat... chestie care nu am facut-o pentru ca mi se pare prea dura. Bicarbonatul e o solutie activa, pai o sterg cu el si ii ard toate celulele gustative copilului... deci nu am incercat macar odata sa fac treaba asta insa uneori ii pun pe suzeta glicerina boraxata. Ei limba fetei cand e mai alba, cand nu are nimic, se curata. Cand ne-am dus la controlul de o luna, doamna doctor se uita in gura fetei si zice ca e bine, s-a curatat "vedeti daca ati curatat- cu bicarbonat!!! Ca de la glicerina nu se curata ea asa !" Eu am tacut - nu am mai comentat si nu am zis ca bicarbonatul ei nu mi-a folosit la nimic...
iar ca ideea am o colega care sterge gura copilului cu bicarbonat de un an. si se plange ca copilul nu inghite mancarea, sta cu ea in gura, se roaga de el pana inghite si il hraneste cate o ora (copil de un an si o luna) stau si ma gandesc nu o fi de la bicarbonatul cel celebru? poate copilul nu simte gustul mancarii?
Va pupic pe buric.
Liuda spune:
bei ca sa revenim la normal... sau la starea de gravidenie, sa va amintesc de o intrebare veche si uitata dar super haioasa
bai voi ce mai haliti?
aaaa? de cand nu am mai citit si nu am scris eu asta ?
Va pupic pe buric.
belle_vue spune:
Suntem acasa!
N-am avut timp sa citesc nimic din urma, dar o sa fac tot posibilul.
Bebe e o cuminte, mananca mult si doarme si mai mult. Aproape ca nu stie sa planga... (asta sa fie problema noastra). Eu ma refac destul de bine (in salturi, ca mi-e tare rau noaptea, dar e destul de bine ziua).
Revin cat de curand cand ne mai intram in ritm.
Va sarutam cu drag si dor!
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
monu spune:
Sunt de groaza cu vaccinul Infanrix Hexa. La Help net au zis ca nu se mai gaseste de 2 luni in stoc. Noroc cu voi ca ati pomenit de Dona ca acolo au. Asa ca il iau acum si il tin in frigider pana luna viitoare.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
marybell spune:
aelita, alinuk, danala Erik colicii nu prea i-au venit de furca, asa ca nu a fost nevoie sa ii dau nimic pentru colici, nici ceai, nici picaturi diverse, insa va intrebam daca sa ii dau alt fel de ceai asa pur si simplu ca sa mai diversific. sau nu este nevoie? multumesc de raspunsuri.
alinuk povestioara expusa de tine e super...
despre apa cu care sa pregatim bebelusilor supe, ceaiuri, laptele praf stiu si eu ca e buna apa de la robinet fiarta si racita. apa plata contine minerale, saruri si oligoelemente pe care rinichii sugarilor insuficienti dezvoltati nu reusesc sa le metabolizeze complet existand riscul depunerilor de calcar, nisip, pietre...
va pup
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
marybell spune:
apropo de vaccinuri, zilele astea am tot stat si am citit si iar am citit despre ele. concluzia m-am ingrozit...pana la urma o sa ma duc si eu sa cumpar azi infanrix hexa de la dona, am inteles ca doar pe la astia il mai gasim, si costa 257 de ron pentru cele care vreti sa il achizitionati.
si tot pentru cele care vor sa citeasca ceva in legatura cu vaccinurile uitai 3 link-uri interesante.
http://www.nccn.net/~wwithin/mendelsohn.htm
http://www.nccn.net/~wwithin/vaccinariromania.htm
http://www.alternative-doctor.com/vaccination/16reasons.htm
lectura placuta, astept comentarii.
va pup pe toate, acum ma duc afara cu bebe si sa cumpar vaccinul. vorbim cand ma intorc.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
sraluca spune:
Ailele astea trebuie sa ne vaccinam. Am niste emotii.
AELITA interesanta formula ta desi nu am priceput nimik
O sa citesc si la noapte ca eu sunt emula noaptea![]()
Daca a-ti terminat cu trunchiul ed con putem sa incercam o piramida ceva, sau trecem si la con

Asta ca sa ne folosim creierul
ACUM hai sa va oftic putin: stiti unde am fost noi azi la plimbare: la cazino in mamaia, la fantanile lui mazare. Era soare, cald, frumos si pustiu spre bucuria mea ca ma enerveaza vara ca nu ai loc sa circuli. E, cam prea pustiu dar oricum a fost bestial. Abia astept sa se mai incalzeasca sa stam mai mult.
sraluca
Mihai Alexandru 25.12.2006
sraluca spune:
MARYBELL interesant dar ai curaj sa nu il vaccinezi?
sraluca
Mihai Alexandru 25.12.2006