Mamici de septembrie-octombrie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 4
cecilia L spune:
Buna burticoaselor,
Am si eu o curiozitate, ca tot ati vorbit de controlul de la 12 sapt.Eu o sa ajung la medic pe 28 si atunci a sa avem 12 sapt si 5zile.Voiam sa-mi spuneti si mie in ce consta? ECO este tot intravaginala?
Mai voiam sa va intreb ceva legat de triplu test, am 33 de ani, in curand 34, fara nici un antecedent in familie, credeti ca ar tb sa-l fac???????/ Voi in locul meu ce ati face? Sincer mie frica de un rezultat gresit, care sa-mi indice amniocenteza.Nu stiu daca o sa fac amniocenteza si chiar daca as face-o nu cred ca o sa pot face avort daca doamne fereste este ceva anormal..........ma obsedeaza lucrul asta. cumnata mea a facut TT si a ajuns la amniocenteza iar baiatul are acum 2,6 luni si este ok, ea avea 27 ani.
Ma gandesc ca eu avand varsta, sigur o sa-mi spuna ca exista risc........
Nu sunt suficiente ECO tridimensionale ca sa vada daca ceva este anormal? la eco morfo-fetala nu-i masoara toate oscioarele??????
Astept parerea voastra.
Va pup pe burtici, sarcina usoara tuturor
afibebe spune:
bune fetelor.
ROXANA G merci mult pt incurajari.Sper sa fie bine.
Pt cele care inca nu stiu astazi avem programare la tanti doctor.Sunt exrem de emotionata.Sper ca doctorita sa-mi spuna ca totul e ok.
Astazi am hotarat sa stau la scoala doar pana la 6.Aveam pana la 7 dar ultima ora am dirigentie si nu prea cred ca ai mei elevi in clasa a8a se vor supara de liber.
asa ca o sa va scriu cum ajung acasa cum a fost.SA NU UIT MAINE IMPLINIM 12 SAPTAMANI.
abia astept sa vad .
fetelor va pup si sper sa ne tineti pumnii.
AFIBEBE
11+
teodoran spune:
Asta inseamna ca esti in a 22 zi de la CM, si atunci asa ar fi 3 saptamani. Ai dreptate...
Eu am 29 spre 30 ani si mi-a spus sa fac triplu test...sincer mi-e frica dar o sa-l fac.
11+
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png
Anely spune:
Fetelor, parerea mea este sa faceti absolut toate analizele si testele necesare. Numai asa va fi totul in regula si nu veti avea de suferit.
8+
Anely
pitic-03 spune:
Buna la burtici si mamici cu burtici!
Laurabyby:BRAVOOO!BRAVOOO!Asta numesc eu eficienta!!
Felicitari noilor gravidute venite si sa stam cit mai mult impreuna!
Alina m+
Noi incepem sa ne dam pe brazda:incepe sa dispara pofta de mincare(de la 12 sarmale-portia mea fireasca-la doar 2buc!), o senzatie continua de LENE si voma..si cam atit.In 2 sapt sper sa ajun la ginec. ,dar vreau sa fac analizele(singe, urina, papa nicolau, dozare de anticorpi)zilele acestea ca sa ma pot duce cu "lectia scrisa".Deci maine la intepat , mi-e frica de lesin...Sper sa fie bine pt toata lumea!!PITIC 6(mamaaaa cit mai am pina la 40!!!>>>)
PITIC si PUIdePITIC(31-X-2005)Tudor+SIMBUREL de PITIC(DPN=10-X-2007)
devylla spune:
Buna gravidute!
Nana ma bucur mult ca bb e bine.Crd ca ai fost f fericita cand l-ai vazut.Eu inca nu l-am vazut miscand,am fcut decat transvaginal.Astept cu nerabdare si eu marle moment,cand nu stiu,la urm control il intreb pe medic.
Multumesc de intrebare,ma simt mai bine cei drept.Insa am zile cand ma apuca o greata infioratoare.Inca diminetiile nu pot manca.
In rest,ma chinuie aceeasi stare de somnolenta si oboseala.De-ar trece si asta.
Mihaela,stai linistita,sunt sigura ca bebele e bine.Iti tin pumnii.Bafta multa!!!
Bun venit noilor burtici!
Celorlalte fete,va salut,insa eu am fugit,ca mai am treburi prin casa si deja e seara.
Sabina Y.10+
japonia prin ochii unui amator
crishtina spune:
Cristina85ss, scuza'ma ca nu ti'am raspuns mai repede insa nu am intrat in weekend pe net.Eu cand am fost la doctorul de familie prima data mi'a spus de multe ori sa am grija sa nu mananc carne cruda(se include prosciutto crudo, salsici uscati)pana nu fac analizele de sange care trebuie facute prima data. Si cu toata pofta nu am mancat deloc. Acuma vineri am fost la control la doct. ginecolog si mi'a citit analizele si toxoplasma a iesit negativ si anticorpi f multi. Mi'a zis ca bolile astea le'am avut(impreuna cu rosolia care nu stiu sa o traduc, banuiesc ca e rubeola)si deci sunt imuna. Mi'a spus ca pot sa mananc orice fel de mancare, nu mai am restrictie la nimic. Si chiar am intrebat de prosciutto si a zis ca se poate. Despre branzeturi stiam si eu ca alea care is moi nu ai voie tot din cauza asta cu toxoplasma. Eu in locul tau nu as manca pana nu fac analizele. Dupa aia stii ca nu mai ai probleme, nu stai stresata din cauza mancarii, bineinteles daca iese negativ si ai anticorpi.In rest cu analizele cum stai?
10+
Berarpiri spune:
Buna -elor!
Am citit ca multe dintre voi ati facut analizele generale.Mie ,normal,mi-a dat sa fac intre saptamana 10 si saptamana 13 primele analize,dar cum eu am programare pe 6 martie,o sa le fac prin 2 martie(saptamana viitoare).Credeti ca e prea tarziu?Sau e ok?Atunci,dupa calculele mele,voi avea 7 saptamani.Sa merg sa le fac mai repede?Doctorita,cand am vorbit cu ea,a zis ca daca le fac mai repede e prea devreme.Apoi,prima eco,o am pe 26 martie.
Eu,inafara greturilor,si inafara durerilor de spate(aseara m-a durut f. tare,dupa ce am venit de la lucru)ma simt bine.Acum stau putin pe ganduri
berarpiri6+
berarpiri
Bee spune:
Cecilia, mie la TT mi-a iesit un risc de Sindrom Down de 1:190. Si aveam 27 de ani, deci riscul era enorm pentru varsta mea. Bineinteles indicatie de amniocenteza, de la cei care mi-au facut testul. Am plans si-am plans si n-am facut amniocenteza, fiindca indiferent ce era cu copilul, eu la 20 de saptamani n-ash fi putut sa fac avort. M-am dus cu rezultatul la TT la doctorul meu, care m-a incurajat ca nu au cum sa fie probleme, cand am 27 de ani, sunt sanatoasa si nu sunt antecedente de probleme genetice in familie. Pai si atunci de ce am mai facut testul? Ca sa ma chinui cu grija si groaza ca voi avea un copil bolnav inca 20 de saptamani de sarcina? Bineinteles ca fetita mea e ok, n-are nimic, dar stressul meu si cat din acest stress nu s-a rasfrant si asupra ei in burtica? SI ma mai mir ca am un copil agitat si sensibil? Bine ca e sanatoasa. Dar eu nu mai fac testul. Nu cred ca la noi acest screening pentru SD se face cum trebuie. De ce spun asta? AM intrebat statisticiana care mi-a calculat riscul respectiv, daca au urmarit cazurile depistate de ei ca fiind cu risc. Evident ca nu le urmarisera si ca nu stiau cate din gravidele cu teste pozitive au nascut copii cu probleme.
Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
mami25_7 spune:
Buna ziua tuturor -lor,am fost la dr,am facut echo saptamana trecuta,aveam 7sapt si 6zile.BB e bine dezvoltat pt varsta lui,mi-a dat tratament cu pregnyl,magne b6 si utrogestan,voi merge peste 2 sapt din nou,in rest e bine,usoare greturi matinale,somn la greu si mancarica cat mai sanatoasa.va pup pe toate,sarcini usoare.Lilirusu,nu mai stiu nimic de tine.
8+