Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (15)
Raspunsuri - Pagina 20
mihaela-p spune:
am nascut pe 28 nov ,mai este un pic si facem 3 luni. ma mulg cu pompa manuala pt ca mi s-a spus ca Avent Isis ar fi cea mai buna. si ea a supt la inceput, dar,desi am insistat la maternitate sa imi arate cum sa o alaptez corect,ea nu a supt bine si mi-a facut niste rani ingrozitoare la sani ,sugea lapte cu sange. pe la 2 sapt am fost la Municipal la consiliere pt alaptat, dar acolo sugea bine,veneam acasa( acolo mi-o atasa asistenta la san) si iarasi nu era bine. o tot trageeam de la san sa o pun mai bine,cateodata o lasam sa suga oricum ,numai sa suga. asa nu am scapat de rani si de durerile insuportabile din timpul alaptatului.apoi asistenta a plecat in concediu 3 sapt si nu mai avea cine sa ma ajute, Maia avea 3 sapt si mai avea icter si nu lua bine in greutate. asa ca am decis sa ma mulg si sa-i dau lapte cu biberonul,in speranta ca va lua sanul din nou. dar au inceput colicii, se zvarcolea la san si plangea si acum tot asa face,nu vrea sa suga. am tot incercat,dar suge,se trage,o pun din nou, iar se trage si tot asa. apoi urla cand vede sanul si eu renunt si ii dau lapte muls cu bibe.
cam asta e povestea...
ea a mers f bine pana acum asa,mi-a fost mie greu,dar ea era si este bine
acum iau tratamentul si vad ce mai pot sa fac...
angi_m spune:
quote:
Originally posted by ingeras26a
Angi_m, de cand a inceput printesica ta sa apuce jucariile?
Ca pe Maya am prins-o ieri pt prima data cu inelul de la o jucarie pe deget si iltinea strans:)
Pupicei, Ingerasde
Maya Maria (16.12.2006)
A mea apuca jucariile doar daca ii pun eu o jucarie in mana sau din greseala, ca ea se apuca cu mainile de tot ce intalneste in cale. Sunt si eu curioasa cand va intinde mana dupa ceva, ca acum numai miscari aleatoare are.
Mainile si le prinde una pe alta, si apoi le ridica la nivelul ochilor si se uita la ele. De multe ori, in drumul lor, mainile intalnesc guritza si nu mai ajung in dreptul ochilor. Si atunci le sugem cu foc.
"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi poze
Iulia
- 3 noiembrie 2006 - luna 1 luna 2 luna 3 luna 4www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Varsta si greutatea Iuliei
miraco spune:
Si eu si eu la cafea...si la croissante cu finetti..hehe cu prune cu branza dulce...si ce mai era dandusa...pai ati uitat mai de nebuneala cu budinca de zahar ars si de prajitura asizei cu branza(vezi?n-am mai zis placinta)
Pai daca vbiti asa lucruri intimese despre barbatei hai mai sa ne dam si noi cu parerea despre "vrabiutele"mici.Umblati des pe acolo...adica cat de des curatati intre labii(ca sa fiu mai explicita ) ca citisem undeva ca nu prea trebuie umblat sa nu distrugem flora.
Multumesc mamicilor care mi-au raspuns in leg cu caruselul
Laura sper ca-si revine lapticul tau...lasa deoparte biberonul(si tzighi).Sa nu faci greseala care am facut-o si eu.
Dia tinem pumnii sa scapati repede.
Miraco
cu
Alessia-Elena(10.12.2006)
Mirona spune:
salutare fetele mele dragi,
sunt pe fuga - n-am citit nimic din urma - nu dati cu rosii.
Noi suntem bine - in prima zi a papat cam haotic ... pana s-a acomodat ... apoi a rapus-o aerul asta de munte si de atunci doarme pisa si papa - din cand in cand si kk.
A inceput chiar sa pape ffff bine - deja pot spune ca atingem formula pt kg ei. Stiti voi ... aia cu kg ei * un interval de 150 pana la 180= x ml pe toata ziua / mese pe zi = y ml per masa
Vad ca ii prieste aerul de munte ... am s-o mai aduc, sper doar ca la intoarcerea in timisoara sa nu avem probleme de genul insomniilor.
Cum de sunt pe net???
A mea sora e internata in spital cu nepotika mea - a vomitat duminica toata ziua - au dus-o la control ... si de urgenta au internat-o cu apendicita. Au operat-o si acum o asteptam acasa in cateva zile.
Cum casa e goala ... profit si eu si abuzez de calculatorul lor.
NORMAL ca am baby phone-ul cu mine ... deci daca plange Kara ... sa pot fugi dincolo.
Va pupez pe toate - mi-e dor de taclalele cu voi ... abia astept sa revin printre voi. 
fug sa citesc din urma ... cat ma mai lasa Kara.
Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070120&ctime=122902" target="_blank">4,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070121&ctime=010305" target="_blank">5,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070122&ctime=123722" target="_blank">6,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070213&ctime=123710" target="_blank">7,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita
a_deju spune:
quote:
Originally posted by alexandra_25
Angi_m...ti-am trimis si pozele mele pe gmail...sa imi spui daca au ajuns....!
Si am observat o greseala in albumul fulguletilor.....eric de a_deju are poza si la luca de yagmur....adica sunt unul si acelasi......!
alexandrade
Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
poze
www.youngnutrition.net/member/tickers/61354/ticker1.png[/img]" target="_blank">varsta Mark
chiar unu' si-acelasi nu sunt ei, dar acu' ca ai zis, am observat si eu ca seamana destul de bine, mai ales in acel prim-plan
....

Deea, mami de www.totsites.com/tot/ericneamtu" target="_blank">Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=53997601" target="_blank">motanu' mic
a_deju spune:
quote:
Originally posted by madaluta
Referitor la durata pastrarii laptelui praf prepearat...nu stiu ce sa mai cred...Voi vorbiti de 20-30 de minute...Dar cand plecati la plimbare sau in vizita pt mai mult timp, cum procedati? luati cutia si apa plata dupa voi???atunci termoizolantele pentru biberoane pentru ce s-ar mai folosi? doar pt apa si ceai?? Nu stiu ma intreb si eu asa...
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
mie din spital, cand imi aduceau siringa cu completare pt motan, mi-au zis ca pot sa pastrez maxim 6 ore, dupa care nu mai e bun, si era vb de lapte Topfer. acasa, am aplicat aceeasi formula, pt ca am mers pe acelasi lapte, si au fost momente cand i-am dat si dupa 5 ore de cand a fost pregatit, in aceste ore insa am tinut biberonul la frigider, si am incalzit apoi la microunde 10 sau 15 secunde, si am agitat bine (cand incalzesti la microunde, se incalzeste in "puncte": unele locuri sunt fierbinti,unele reci, trebuie amestecat pt omogenizare... din cauza asta nu e recomandata incalzirea la microunde pt ce ajunge in gurita lui bebe, dar eu din pacate, o data laptele preparat, alta solutie nu am, pt ca nu stau sa iau incalzitore si termoizolante pt un biberon la nush cate zile, cand il apuca chefu' pe domnu').
de asemenea, in dr. spock scrie clar laptele praf preparat se poate pastra pana la 24 de ore la frigider...
ce nu inteleg este de ce dom'le n-au scris si chestia asta pe cutii, sa stie omu' cat poa' sa tina laptele o data facut... mare lucru era, inca un rand-doua pe langa tot cearsaful ala....
Deea, mami de www.totsites.com/tot/ericneamtu" target="_blank">Eric (15.12.2006)
POZE
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=53997601" target="_blank">motanu' mic
dandusa spune:

LA MULTI ANI,tuturor fulguletilor ,care azi mai adauga o floricica in buchetelul vietii!!!
Sa cresteti mari ,sanatosi si mumosi
AKA,
unde sint pozele cu printesa?Ca eu m-am ratacit printre poze si n-am vazut fata frumoasa la botez
Sa stii ca eu te inteleg din tot sufletul ,vis-a-vis,de discutia cu nasii...Noi am decis sa ne boteze altcineva decit ei ,care ne erau si nasi de cununie si prieteni de 13 ani de zile...si rezultatul a fost ca acum nu mai vorbesc cu noi...Eu inca ma mai gindesc si mi-e este foarte greu sa inteleg...,de ce...,dar cu siguranta ,este mai bine asa...Tu stai linistita...,nu te mai supara ca nu i-ati ales pe altii...,Cristina ta sa fie sanatoasa,ca nu ii da ei de mincare...Da ',enerveaza-te si tu o data si scapa tot ce te deranjeaza...,decit sa stai stresata ca pupa copilul si ea are botul vopsit,sau a nu se spala pe miini si apuca copilul de falcute...,zi-le una buna si gata...,scapi...,pe bune...,bine..,io' vorbesc...,ca-i numai gura de mine...La mine Claudiu le trinteste citeodata de nu se vad...,ii trimite pe toti la baie sa se spele si le ia copilul din brate ca miros a fum de tigare si cica"nu fimea nu-i place...",eu incerc sa il scot...cumva ,sa ii scuz comportamentul ,ca mi se pare ca el este prea direct,dar lasa ,ca-i mai bine asa...,ca-s multi handi
,care nu stiu lucruri elementare...
Felicitari pentru mica crestina,
DONIA,
felicitari pentru micul crestin
Fug si eu sa citesc mamicile de nov-dec-2007,mi-a placut la nebunie acea perioada...,dupa mine,fiecare etapa a vietii noastre are o insemnatate deosebita...Atunci,v-am cunoscut pe voi toate si ...,sau mai bine lasa....,nu mai incep cu sentimentalisme...
ANGI,
si Crinuta face acelasi gest...dar nu cind se uita la minute...,ci cind suge...,se uita la titza crucish.., si eu de fiecare data ii pun mina pe ochi ca ea sa si-i inchida si sa si-i deschida normali...Dar asta nu se intimpla foarte des...si oricum acest obicei nu este periculos pina la virsta de 6 luni,este chiar normal...Daca ,dupa 6 luni,persista trebuie consultat un oftalmolog,am citit ca exista copii care poarte ochielari de la 8 luni de viata...,deci trebuie tinut sub observatie...,dar deocamdata ,nu-ti face griji...
YAGMUR,
deci ati petrecut aseara....,super...,au dansat baietii?
,ca de cintat am auzit ca a cintat Luca...
AELITA,
de cite ori citesc mesajele tale...,mi te imaginez rizind in hohote,ca-mi dau seama ca la unele mesaje te prapadesti,nu alta...,esti simpatica foc...si se vede ca ai o fire optimista...,rizi mult ,ca face bine la "pisic"
Eu mor daca vad la tv ,faze filmate in casa de amatori,de situatii haioase la nunti sau onomastici...

,toata ziua numai la asa ceva m-as uita...si rid din ce in ce mai tare...,daca celor de linga mine nu li se pare amuzant...,rid de risul meu...

Virsta
Crinuta,luna 1,luna 2,luna 3,luna 4
Poze Dandusa
Mamici din C-ta
mihaela-p spune:
a supt un pic.mai incerc sa o pun la san. nu ii dau bibe si poate,daca i se face chiar foame, o sa suga. ca altfel nu cred ca scap de mastita. voi stiti de ce se trage de la san? deschide guritza mare, ia tzatza in gura, apoi se smuceste si o scoate. mai stau un pic si apoi o iau de la capat...
a_deju spune:
despre decalotare, din mama si copilul:
la baietii necircumcisi, preputul penisului este in majoritatea cazurilor fixat pe gland si nu se lasa tras inapoi. la noi in tara multi medici recomanda decalotarea precoce si daca nu se reuseste se apeleaza la chirurg pt circumcizie. in franta se evita decalotarea preputului pana la 4 luni. dupa aceea se incearca sa se retraga preputul inapoi cu scopul de a-l spala cu apa. in anglia nu se face nimic in primii 2-3 ani de viata. in statele unite si germania se insista asupra necesitatii circumciziei.
la nastere, fimoza este fiziologica. daca jetul urinar se proiecteaza la distanta si este continuu, nu este necesara vreo tentativa de eliberare a preputului. numai atunci cand exista suspiciuni de infectie urinara sau mictiunile sunt insotite de durere, agitatie sau jet urinar discontinuu, se impune cnsult chirurgical si eventual circumcizie.
dupa al treilea an de viata, dupa ce s-a ajuns treptat la decalotare totala, pensiul va fi spalat de 1-2 ori pe saptamana, cu preputul retras. pielea de sub penis si scrot necesita o curatire atenta!
decalotarea prea timpurie poate declansa sangerarea mucoasei, urletele sugarului, plansetele mamei si, uneori, infectii. nu suntem de acord cu tentative viguroase de decapsulare avand in vedere datele anatomice si observatia ca decalotarea se face usor, fara efort si fara dureri, intre 1 si 4 ani, fara risc de infectie, cu conditia unei igiene corecte. din contra, acest gest este insotit de riscul de parafimoza, daca parintii nu mai reusesc sa acopere glandul.
POZE
a_deju spune:
quote:
Originally posted by roxanica2006
Chiar mi-au spus ca in spital, pentru nou nascuti o fierb 30 minute. Eu tot asa am procedat, desi am citit pe cutia de la Nan ca apa se fierbe 5 minute. Acum nu stiu...
poze David Mihai
Se apropie cheful de trei luni !!!
ROXANAsi
DAVID MIHAI (20.11.2006)
apa o data fiarta, chiar daca 5 min sau 30, tot aia e... singura chestie daca fierbi treij' de minute la ea e ca tre' sa pui mai multa, ca vreun sfert din ce pui acolo se transforma in abur...
POZE

Darius Cristian ( 14.12.2006 )