***** Mamici de Mai - Iunie 2007***** (30)
Raspunsuri - Pagina 15
cristalina spune:
Despre urcatul sarcinii...eu am avut si la Maria aceeasi chestie, de pe la 24 de saptamani nu a mai urcat...De aia nici nu am avut arsuri, nici la Maria nici la samburica...
Insa am o burta mare-mare si joasa...care la Maria m-a tinut pana la termen...:)
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
pauly spune:
alyna24 ii un fel de ciocolata...o reteta mi deosebita dar ingredientul principal ii ciocolata.
chiqui nu te necaji...si eu il simt foarte rar langa buric.
iar uterul la palpare il simt deasupra buricului cam cu 2 degete..cred.daca la bebe ii place mai mult sub buric...o las sa stea unde vrea ca la un moment dat tot se muta ca numai are loc.
23+Riana Alessya
bebelina mea
poze
dianalaura spune:
mai fetelor, eu nu stiu, poate ma insel eu, dar cateodata simt bebe-ul si deasupra buricului....
si cand stau culcata si dau sa ma ridic, mi se formeaza asa o umflatura deasupra buricului, cam cat o minge de tenis...o fi uterul urcat...eu am zis in prima faza ca o fi talpa copilasului, ca se mai lungeste asa, cu capul in jos si cu picioarele in sus..si la eco era cu capul in jos, undeva cu 2-3 cm deasupra parului pubian...
Cat despre colostru, eu nu am avut pana acum...doar o data, cu vreo luna jumate in urma, am vazut pe sfarc asa ceva alb uscat, ca si matreata, cum zicea mica parca...
Dar de atunci...nimic!
diana 26+ STEFAN
bebe
poze
ELTEKA spune:
Dar e posibil sa creasca uterul prea mult????? La asta nu m-am gindit...Acu' mai stau o luna pina pot s-o intreb pe doctorita??
Eu, daca imi compar masuratorile cu ale lu' Ralucami, care e masurata in aceeasi tara si are bebel aprox de aceeasi virsta, pai eu sint cu vreo 6 centimetri inainte...
La mine misca peste tot, in fiecare zi!
Cel mai des sub buric, dar daca stau in pat imi da linistit si deasupra de buric, exact pina unde e uterul...adica la o palma...
Daca stau pe o parte, se pune citeodata transversal, dar cum nu e atit de lung, nu ma poate lovi, ca n-ajunge, asa ca ma gidila doar cu degetele de la picioare.
Citeodata se cuibareste, jos de tot, il simt cum se impinge, ma doare, ca acolo nu e asa mult loc...
Nu-s' ce sa zic...
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
chiquitita spune:
Alyna24 e de bine, in sensul ca nu e sarcina jos.
Eimotto, uterul nu il simt , nu stiu pe unde e.
cristalinasi ti-a cauzat ceva? Mie mi-e sa nu ma interneze dr mea pana nasc...ca ii cam place....
24+
ELTEKA spune:
Ralucami, tu mananci peste?
Ca eu m-am ferit, dar de cind mi-a zis doctorita vineri ca pot sa maninc, chiar si crud*, ca in Japonia e "safe"...Vineri seara am cumparati creveti si am tras niste paaaaaaaaaaaaaaste...Dar nu sint convinsa ca e bine...Ma mai gindesc...Aseara am fost al un restaurant, aveau o specialitate de red snapper in orez...am luat citeva inghitituri...
*Ea a zis "lou fis (cu 's' ca in smantana), m-am abtinut sa nu rad, ca mai are si o mutrita de fetita, cu toate ca ea e in varsta...imi venea s-o iau s-o pup, mai ales ca a inceput sa-mi zambeasca!! La ei nu prea se cunoaste ce varsta au...da' pai cind mai si vorbesc peltic... Tu nu vorbesti engleza cu sotul tau?
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
chris27 spune:
Salutare gagicilor!Nu stiu de ce imi apar cuvintele subliniate...nu prea ma pricep la comp...Dar scriu si asa...ca nu am mai scris de mult....Am intrat in prenatal si avem 29 sapt(l-am luat acum ca voi naste cu cezariana,din 20 aprilie,prima data cand e doctorul meu de garda).Am vazut ca discutati despre colostru...Cred ca am de 3 luni deja...La inceput am folosit o pompa(ca ma temeam de mastita,acum nu folosesc nimic,il las acolo ca ma simt de parca i-as fura copilului din cosul zilnic).Nu s-a intamplat nimic rau,dar ma temeam sa nu ajung iarasi la abces mamar...O sa scriu mai des de acum incolo...Vai Doamne,cand ma gandesc ca mai am 2 luni,mor de fericire...Asa-i ca am depasit pericolul si ca de acum inainte copilasiii sunt viabili?
pauly spune:
fetele se pare ca si eu am o problema cu .asta e..ma alatur grupului.
chris27 ce bine ca ai mai trecut pe la noi.si eu stiu ca de la 28 de sapt bebei sunt viabili.
oricum cu tehnologia moderna ptr prematuri, de care dispunem si mai devreme ar fi viaili..dar toate preferam sa stea puiutii in burtica pana se pot naste in siguranta si complet sanatosi.
23+Riana Alessya
bebelina mea
poze
cristalina spune:
chiqui, nu mi-a cauzat nimic, nu m-am internat, am nascut la 38 de saptamani (cu 2 saptamani inainte ca era cezariana).
Dar aveam o burta lataaaa...:)))
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
Sobi spune:
fetelor,
sunt atat de fericita pentru bebe. azi am fost la euroclinic la doctora emel nuraltay, si i-am povestit ca vreau sa nasc la spital la ei, daca se poate chiar cu ea. a fost tare draguta si s-a purtat exemplar: ca om si ca doctor. am stat impreuna cam 30 de minute timp in care a studiat fiecare analiza si ecografie facute, am discutat despre nastere, despre ce se va intampla in urmatoarele luni cu organismul meu, despre spital, am facut un plan de vizite, analize si ecografii pentru urmatoarele 2 luni, mi-a placut tare mult.
andrada, bafta si tie la echo! sa vii cu vesti bune.
pauly, bine ai revenit cu pozele, sa stii ca si eu ma intrebam de ce ti-oi fi pus stickerul si ai scos pozele tale frumoase!
eimotto, dar perna aia meseriasa care ne-ai aratat-o se poate gasi si la noi in tara? ca tare bine mi-ar prinde...
fetelor eu imi cumpar landou, mamicile care le cunosc eu toate mi-au spus ca in primele luni bebele doarme si e transportat doar in landou...
Andreea 21+
POZE