pt mama de baietei-cum iau proba de urina?

pt mama de baietei-cum iau proba de urina? | Autor: hi_lara

Link direct la acest mesaj

Fetelor am acesta mare dilema...cum sa iau urina de la Horia (8luni) pt analize? Stiu ca in spital exista ceva ca un plastic steril care se punea pe putulica si se punea scutecul normal. Cum sa procedez? Cind am intrebat la cabinet mi-a spus sa-i lipesc o cutiuta cu lecoplast de cocosel? Chiar asa metode rudimentare?
Va rog ajutati-ma cu un sfat cum sa fac sa fie mai usor.

ps stie cineva de Dispensarul "Tatarescu" din Titan?

ligia si bb horia (8 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Salut.
Sfatul meu e sa mergi la policlinica/spital sa-tzi ia o asistenta proba - noi am luat-o "gresit" de cateva ori si a iesit infectie. Intr-adevar, este un saculet care se prinde in jurul putzei, dupa ce a fost bine dezinfectata - nu este deloc traumatizant pentru copil; asemenea saculeti exista pe la policlinicile particulare (zici ca vrei sa faci o proba de urina si ti-l da GRATIS :D).
De dispensarul asta n-am auzit.
Multa sanatate,

DeDe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noi am recoltat intr-un borcanel steril, fara sa-l lipim cu leucoplast. I-am scos pampersul, l-am spalat un pic si am asteptat sa faca pipi. Dar, pe langa ca nu e prea steril modul asta de recoltare, e si foarte incomod. Daca gasesti saculet steril care se prinde de putica e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hi_lara spune:

dar unde sa gasesc saculet steril?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

incearca si la farmacie. eu am primit de la dispensar, dar se gaseau si la farmacie-
sunt diferite pentru fetite si baieti?

bubi

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Saculeti gasesti (sigur) la Medicover (vezi ca sunt diferiti cei pt. baietei de cei pt. fetite). Poti cere mai multi caci iti vor da fara nici o problema.

O alta solutie este sa-l lasi pe bb gol pana face si sa-l "pazesti" cu borcanasul..cum face pp cum hop si tu cu borcanelul (e totusi ceva mai usor la baieti, nu??!!:))

Vezi sa nu-l dai cu crema inainte sau sa-l speli cu sapun (doar cu apa)..

Pupici mici la bb-ici,
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Eu am gasit saculeti pentru recoltat urina(pentru baieti) la un magazin pentru tehnico-medicale (mai exact, la magazinul de langa statia de metrou Izvor). Am cautat la o groaza de farmacii din Bucuresti dar nu aveau. Daca gasesti astfel de saculeti, se recolteaza urina foarte usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hi_lara spune:

Draga Ana71,ieri am cautat si eu la farmacii si nu am gasit. O farmacista mai in virsta mi-a spsu sa merg la tehnico-medicale insa nu stiam nici un astfel de magazin. Deci la Izvor este?
Sper ca nu ai luat de mult timp...Daca gasesc saculet, cred ca cel mai bine este sa-l pun (pe putulica) dimineata in pampers cind merg sa duc probele...ca sa rezolv si problema transportului....nu?
Ligia si Horia (8 luni jumate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

quote:
Originally posted by hi_lara

Draga Ana71,ieri am cautat si eu la farmacii si nu am gasit. O farmacista mai in virsta mi-a spsu sa merg la tehnico-medicale insa nu stiam nici un astfel de magazin. Deci la Izvor este?
Sper ca nu ai luat de mult timp...Daca gasesc saculet, cred ca cel mai bine este sa-l pun (pe putulica) dimineata in pampers cind merg sa duc probele...ca sa rezolv si problema transportului....nu?
Ligia si Horia (8 luni jumate)

Eu am cumparat anul trecut, dar oricum sfatul meu este sa incerci pentru ca ai sanse sa mai gasesti. Magazinul il gasesti usor (traversezi peste Dambovita si o iei la dreapta cam 50 m). Oricum daca nu mai au incearca la un spital de copii, dai o atentie la vreuna din asistente si o sa-ti dea (asta aveam de gand sa fac eu daca nu gaseam). Saculetii astia sunt prevazuti cu un adeziv care se lipeste pe burtica si cand face pipi face direct in saculet. Incearca sa-i recoltezi cand doarme si nu prea se misca (il pui in pampers si astepti sa faca). Oricum fa rost de mai multi saculeti pentru ca eu am stricat 2 sau 3 pana am reusit sa-i recoltez. Dupa aia versi continutul saculetului intr-un eprubeta sterila cu dop (cred ca ti-a dat deja de la spital). Succes si multa sanatate puiului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Dar la fetite cum recoltati urina?Suspectez la fetita mea de 1 na si doua luni,o infectie urinara si nu ma duce capul cu as putea recolta corect urina,ca sa nu-mi iasa alte minuni.Nu face inca la olita .

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

adi69, din cate stiu eu, exista tot un saculetz special pentru fetite ... la orice policlinica care face analize ar trebui sa gasesti.
Multa sanatate,

DeDe

Mergi la inceput