Copiluti de mai-iunie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 6
nelia spune:
Of, OanaC, tocmai citisem si eu despre infectia cu salmonella, unul din stresurile mele mari de cind am copii. Sper din tot sufletul sa fie totul bine, dar eu zic sa te duci la urgente, sa-i faca niste teste, sa nu faca vreo complicatie. Este una din cele mai periculoase infectii, mai ales la copiii mici. Sintem alaturi de voi si de Eva, sper din tot sufletul sa scapati repede. Imi pare atit de rau!!!
Am citit ce ati mai scris, m-a amuzat Cornelia cu Stefanu' ei, are un simt al umorului fantastic. Dar cind aud cite spun unii copii, nu-mi vine sa cred... auzi, viitor si trecut... Norocul meu este ca am mai avut un copil care si-a dat drumul la vorbit ca lumea dupa 2 ani si jumatate, in doua limbi, in acelasi timp, ca altfel as fi luat-o de mult razna. Intelegeti din ce scriu, ca eu nu fac parte din categoria cu copilul mic care vorbeste mai mult si mai bine pentru ca mai exista unul mai mare!!! Dar Tudora, ca si Agata la virsta ei, comunica fff bine, eu inteleg tot ce spune, ce cere si nu numai eu. Dupa ce ne-a uimit pe la un an ca facea propozitii, acum tot acolo sintem, adica ce spunea atunci spune si acum, cu foarte mici progrese. Marele progres este ca intelege tot, dar absolut tot, in doua limbi si ca sta fff bine la capitolul motricitate fina, mai ca-mi vine sa-i dau sa-mi bage ata in ac.
Asa era si Agata la virsta ei, deci au si copiii mei plusurile lor. Are o dexteritate de a minui lucruri minuscule si cu o vitezaaa... Si mai stau bine la ceva: memoria! Despre Agata v-am tot povestit ce memorie are, fantastica, isi aduce aminte lucruri si persoane de la doi ani si povesteste intimplari cu atita lux de amanunte, ca ramii cu gura cascata, mai ales cind stii despre ce vorbeste si stii ca asa s-a intimplat. Ei, si Tudora ii calca pe urme. Recunoaste locuri, persoane, situatii, stie T-O-T ce in casa si unde e! Un singur cuvint spui si ea se duce glont la obiectul respectiv. Si a inceput sa faca asociere: de exemplu, ieri vede o girafa intr-o pozite anume (cu gitul in jos, pascind) intr-o carte noua. Lasa carta jos si dispare undeva, o aud cautind printre jucarii. Dupa vreo 10 minute vine cu un colant micut cit un timbru (de care habar nu aveam ca exista in casa) cu o girafa cu gitul in jos, pascind. Si imi spune: ça? (ca mai nou, asa zice la asta? sau this? - desi acum citeva luni le spunea foarte clar). Si dupa aia singura: bavooo! In schimb avem o problema cu zebra, i s-a pus pe ea, nu vrea sa recunoasca ca e zebra si pace. Ii zice cal, imi spune si cum face, eu tot ii spun ca e zebra, nu e cal, ea imi zice nuuuu, ca, clclc (nu stiu cum sa scriu mersul calului), hihii (nici cum face), eu zic din nou ca e zebra, nu e cal, ea o ia de la capat. Si cind nu o bag in seama, vine cu cartea la mine si imi arata zebra si imi zice ca... eu ii zic zebra, ea ca... stie fata ca uite asa leaga un dialog cu mami.![]()
Florentina, si Tudora are 11,300-11,800, in functie de apetit si sta la greutatea asta de luni bune, desi maninca... un pic. Dar ea a ramas fidela fructelor si laptelui (de la titza), mai maninca iaurt si cam atit cu placere. Nu-i place nimic din ce ingrasa: cartofi, piine, paste, cereale in general. Carnea o ciuguleste, brinzica la fel... legumele le numara. Asa ca nu stiu de ce ma mai mir ca are doar atit. Dar nu e chiar slabuta, eu zic ca e bine. Oricum, decit sa-i dau o data Tudorei sa manince, mai bine ii dau de trei ori Agatei, imi creste inima cind o vad cum sterge farfuria. Spun asta pentru ca acum Agata e binisor, adica nu mai e asa grasunica (doar falcutele sint inca mari, dar asa s-a nascut, cred ca va fi o falcoasa). Si mai are ceva mare... Ii spun intr-o zi. cind o alintam, ca o musc de fundul ala gras!!! La care ea ma intreaba: mami, voi fi o femeie cu curu' mare? Eu zic sincer ca da! Sta ea si se gindeste citeva minute si dupa: da, dar frumos!![]()
Chiar voiam sa intreb de unele fete: Adina (nu a mai scris chiar de mult timp) si OlgaT dintre cele mai active, dar mai sint si Pisik, Lucas, Ruxel... si multe altele care nu au mai scris. Sper ca sint bine!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
Am pus www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">poze noi, cu tati pe care l-au prins fetele la joaca (
) si nu i-au mai dat drumul citeva ore. Si sa vedeti cum ninge la noi... ca in povesti!!! Cu fulgi maaaari!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Florentina G spune:
Ne-am intors acum de la nasi si am zis sa dau un refresh sa vad ce ati mai scris, cand am fat cu ochii de mesajul meu anterior pe care il incepusem si pe care credeam ca l-am pierdut...iar de nervi nu am mai luat-o de la capat!
Acum trebuie sa pregatesc copiii de culcare si pe urma sper sa apuc sa "vorbesc" si cu voi... ca am multe de spus!
Hai ca fug ca plange Patrick de se inneaca!
Tina, mami de
Patrick si
Maya
Oana C spune:
N-am apucat sa citesc nimic din ce ati scris
Eva a vomat pina in seara asta. Am crezut ca dupa-amiaza si-a revenit, ca nu a mai vomat de la 11am ... Dar la 4:30pm, cind ma intorceam de la gara, a vomat in masina tot ce a mincat si baut de la prinz pina atunci
Mincare nedigerata, exact cum a inghitit-o! Asa ca i-am dat numai apa, putin Pedialyte (electrolit sa nu se deshidrateze) si vreo 3 lingurite de piure de cartofi cu brinza.
Mi-a cerut ea lapticul de seara, dar nu am riscat.
Am ales sa nu o duc la urgente in seara asta; in primul rind pentru ca ne-ar fi tinut acolo cu orele pentru ceea ce pot afla si dimineata; in al doilea rind, sotul a plecat azi in alt stat cu serviciul, asa ca o sa fim singure citeva zile. Deja am stabilit ca daca Eva are ceva, dupa ce ii vom face teste la pediatra, o sa vina cu primul avion acasa. Iar daca se va simti rau in seara asta, voi chema salvarea.
Sper sa nu mai vomite, sa nu aibe nimic ... 

Azi chiar ma gindeam ca prefer sa fiu eu bolnava un an, decit sa fie ea bolnava o data; este asa de trist cind nu stii ce are copilasul tau ... 
Oare cind vom termina cu toate problemele astea???
Am mai pus 2 filmulete la www.dropshots.com/oanasof La cel de al doilea sa dati sonorul mai tare, ca nu se prea aude.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
gabitzam spune:
Monu, iti spun eu cum il face bona sa manince pe Andrei. Nu sta la comentarii si texte cu el, cand e masa mancam, cand e de joaca ne jucam. Sta doar in scaunelul lui, nu la televizor.
O sa o incerce Alexia si o sa o incerce de la inceput probabil, bine ar fi sa nu-i cedeze si pe urma sa vezi ce fata cuminte ai.
La noi<Andrei e alt copil cand e doar cu Dora, cand intru eu pe usa se schimba.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
loreen spune:
Buna dimineatza...
Am vrut sa scot ceva inteligent din gura, sa spun si eu ceva frumos despre pozele si filmele vazute...insa mi-a secat inspiratia ...poate ati vazut accidentul de masina din Mamaia cu cei 4 tineri carbonizati...una din fete era fata sefului de la personal...nu imi mai revin de-atunci...avea 20 de ani si singurul copil la parinti...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Androix spune:
Oana, nu-i mai da cartof pana nu va stabilizati. Fermenteaza si nu cred ca-i face bine. Eu cred ca de la salmonella i se trage. Mergi neaparat cu copilul la spital nu mai astepta. In mod normal stiu ca se vindeca fara probleme dar are o manifestare nasoala. In orice caz nu mai astepta sa-i treaca de la sine.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
Cornelia spune:
OanaC, si eu zic sa mergeti cat mai repede la spital! Multa sanatate!
Laura, nu auzisem de accident. Groaznic. Dumnezeu sa ii odihneasca.
Cornelia
andutzy spune:
Fetele, din bucuresti, HELP, am nevoie de un sfat! Am nevoie sa merg cu bunica-mea la un control medical pentru o greutate in respiratie, are o greutate in piept si cand sta intinsa nu poate respira, mai mult shuiera. Unde merg cu ea? Ea este asigurata medical in Constanta, deci aici banuiesc ca ma pot adresa doar unui serviciu de urgenta?! Daca merg in clinica privata, nici nu stiu unde sa o duc, la cardio, la plamani, unde? Daca ma puteti ajuta cu un sfat, raman indatorata!
Andra
15+cu
bb2 Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
ChrisDun spune:
‘Neata!
De citit, n-am citit decat unde am vazut raspunsuri adresate mie….imi printez tot si citesc acasa ![]()
Eli, condoleante !
Gabitza, merci pentru aprecieri… pozele pe care le-am pus pe contul comun sunt de la Craciun. Am tot zis ca mai aduc poze, si tot s-au ivit alte chestii si n-am avut cand. Dar promit ca pana la sfarsitul saptamanii sa bag poze mai noi (doar i-a facut ta-su vreo doua sedinte foto saptamana trecuta
). Apropo, poti, te rog, sa scoti link-urile din dreptul numelui Carinei (de pe prima pagina)? Nu mai sunt de actualitate... le-am pus pe privat. Mercic!
Dragele mele, multumesc de raspunsurile referitoare la ce culori recunosc copiii nostri. Nu mi-a plecat piticul, dar il las sa mai astepte pana la vara.
Vad ca asta a fost week-endul busiturilor… Sa va povestesc eu din ciclul « mama denaturata » : ieri i-am scos mana din articulatia cotului 

. Nu stiu cum naiba am reusit, cert e ca am luat-o de mana sa vina spre canapea, ca sa o schimb. Ea s-a lasat pe vine si… asta a fost ! Nu ne-am dat seama ca e de la cot – am crezut ca e undeva pe la oasele incheieturii, pentru ca isi misca degetele – dar o durea. Mi-a plans pana s-a inrosit si s-a patat toata pe fata, mititica. Mie mi s-a facut rau, dar nu m-a tinut decat 5’… si am decis sa mergem la Grigore Alexandrescu. Am avut noroc cu medicul ortoped (o tipa, foarte amabila !) care i-a pus mana la loc, dar dupa ce s-a linistit din plans nu a mai avut absolut nimic. Am mai stat acolo s-o observ, si a mai venit si doctorita dupa vreo 10’, toate bune. Mi-a spus ca pana la 3 (sau 4 ?) ani nu e bine sa ii apucam deloc de manute, ci doar de subsuori. Totusi, daca se intampla ca cineva sa pateasca asa ceva, e bine de mers in maxim 3-4 ore, ca sa puna mana la loc fara sa fie nevoie de ghips.
Sa aveti o saptamana frumoasa, cu multa multa sanatate!
@later edit: Andutzy, eu am numarul de telefon al unui medic pneumolog foarte bun: Marina Jaqueline Zamfirescu, care consulta la un centru privat. Daca vrei sa ii dai telefon s-o intrebi, da-mi un bip si te sun sa ti-l spun... Cat priveste asigurarea, cred ca daca mergi la o clinica privata nu ii intereseaza unde esti asigurat.