Copiluti de mai-iunie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 4
nelia spune:
Androix, nu e bine deloc. Nu te cert, te inteleg, doar iti spun ca o prietena, ca asa-ti atrag atenita. Stiu ca poate ti-ai dori sa-ti spun ca nu e bai pentru citeva tigari, dar eu stiu sigur ca nu e buna nici una, darminte un pachet la citeva zile. E mult si dintre toate drogurile moi si la indemina oricui, nicotina si alcoolul sint singurele care ajung la fat. Daca de alcool e nevoie e cantitati ceva mai mari ca sa-l afecteze efectiv, mai ales dupa primul trimestru de sarcina (cind e foarte periculos), o tigara e sufiecienta ca sa spui ca ai fumat impreuna cu puiul din burtica. Daca nu fumezi mult, efectele nu se vor vedea imediat dupa nastere (greutate mica, probleme de respiratiem, lipsa de apetit etc.), dar apar in timp. Daca vrei sa afli mai multe, gogaluieste un pic si iti spun ca te lasi in secunda doi de fumat. Sper sa nu te fi suparat ca ti-am spus toate aceste lucruri, stiu ca nu pica bine (am fost fumatoare inainte de sarcina cu Agata), dar ti le-am spus cu drag.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Cloreta spune:
Hello gagics,
eu am reusit performanta de a raci
. AM facut ieri un frig de mi-a ingherat capatana, am niste dureri de cap cu ameteala si mi-e frig si ma doare carnea pe mine. Astept sa vina ora de nani sa capat o super frectie cu otet aromatic de la mama si sa ma bag la cutiuta cu plapumioara.
Ma omorati cu kg fetelor, Tdi si Loreen, cum faceti, ce le dati sa pape?
A mea e in greva de doua zile, ieri a mai mancat ea ceva dar azi lapte dimineata, putina placinta pe la 11 si la pranz patru lingurite de ciorba - si ea e innebunita dupa ciorba - dupa somn fitze in cotinuare. Intre timp facuse mama si supa cu galuste. s-a strambat si la aia. Am lasat-o fara nimic, ea mai trage de paine goala, pe la cinci abia a mai mancat sase linguri de ciorba si placinta
.
Acum ma gandesc, poate are legatura cu faptul ca ieri a facut kk o singura data si azi abia acum un cocolos tare si ea face numai moale de obicei.
Fetele cu burtici la purtator, ma gandesc la voi, mi-as fi dorit si eu inca un bebe dar deh. Cum va descurcacti? VAd ca Androix a terminat cu bine si sesiunea FELICITARI!, Andutzy se simte mai bine, Aurasa, Crisuu sunt ok.
Monu si Flori, voi? Am vazut ca aintrebat MOnu de lapte la bibe, nu isi pierde deloc prop. si daca bebe il papa cu placere e ok.
Mi-as dori sa raspund la fiecare in parte dar nu am reusit niciodata, citesc si bag la cap si in fiecare zi ii fac mamei rezumat:))
Va pupacesc!
Pozele mele
omustata spune:
Buna! Nu am apucat sa citesc tot, asa ca raspund partial.
monu-eu i-am dat Mayei in primele zile din ala cu lipide si mi l-a varsat pe tot. Apoi pediatra mi-a zis ca ala este pentru copii peste 3 luni, ca astia mai mici nu pot sa-l digere, este prea greu pentru ei.
OanaC-v-am vazut pozele, foarte frumoase! Si am recunoscut o multime de jucarii pe care le are si Maya. Cum ii place Evei jocul ala cu bile?
Gabitza-am vazut si pozele cu strengarul tau care mananca zacusca. Ce as mai manca si eu!!
Ma duc ca m-a apucat o criza de tuse de nu mai pot. Week-end cat mai frumos!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
OlgaTarziu spune:
Elisor condoleante. 
Olga
When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche
Oana C spune:
OlgaM, care joc cu bile? Ca are mai multe ![]()
Mai, fetele, nu stiu daca ati vazut ca am postat la fetele din America ce ni s-a intimplat. 
Am vazut joi la tv ca au facut recall la niste peanut butter, ca s-au infectat vreo 300 de persoane cu salmonella. Nici nu m-am agitat prea tare, ca noi nu mincam, Evei de obicei ii cumpar organic si ii dau foarte rar.
Aseara, la stiri, am vazut ca vorbeau de marca Peter Pan; eram convinsa ca nu avem asa ceva, dar cind m-am uitat la borcanel, exact asta era!!! Am verificat si codul de care vorbeau si este acelasi!!!
Deci avem unul din borcanele cu salmonella!!!
Tin minte ca vineri dupa-amiaza i-am dat peanut butter cu felii de mar. Vineri seara a vomat putin, simbata a fost fara chef de nimic, obosita toata ziua, nu prea a mincat, iar simbata seara a vomat in jeturi puternice. (asta mi-am amintit, ca i-am dat peanut butter vineri, dupa o recapitulare a tot ceea ce am facut acum o saptamina!)
Eu am crezut ca a vomat ca nu a mestecat totul bine sau cine stie ce, ca dupa aceea s-a linitit imediat (era 12 noaptea cind s-a trezit, a vomat, iar noi a trebuit sa schimbam toate asternuturile, sa o spalam si schimbam si pe ea).
Apoi duminica seara iar a vomat putin. Nu avea nici un alt simptom, in afara de kk putin mai moale decit de obicei si iritatie mica la fundulet de la asta. Plus ca era putin obosita si avea pielea rece, adica sub temperatura normala.
Apoi nu a mai avut nimic, a fost vesela si bine, asa ca nu m-am agitat prea tare; doar temperatura rece a continuat vreo citeva zile, dar am pus-o pe seama gerurilor de aici.
Nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea avea legatura cu peanut butter, pina aseara, cind am vazut la stiri!!!
Cica astia spun sa mergem cu borcanul la magazinul de unde l-am cumparat, ca sa ne de banii inapoi
Cine are nevoie de 3$ cind iti poate muri copilul din asa ceva????
Ieri era prea tirziu cind am sunat la pediatra, m-au transferat la linia telefonica de garda a spitalului de copii, dar dupa 20 minute de asteptare am inchis. Abia astept sa vina luni, ca sa sun pediatra, sa vad daca trebuie sa ii fac niste teste ...
Sint fff stresata!!! 

Azi-noapte, cind va raspundeam, ma uitam si pe internet la informatii despre salmonella, iar ce am citit acolo m-a umplut de groaza, ca urmarile cele mai grave sint la copii si batrini! 
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
gabitzam spune:
Doamne fereste, Oana!!! Si acum Eva mai are vreun simptom sau e bine?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
omustata spune:
OanaC-am auizt si eu la TV, dar sincera sa fiu habar nu aveam de marca asta. Sa ma uit si eu in frigider ce am, desi nu i-am dat Mayei de foarte multa vreme din ala. Eu cred ca daca avea Salmonella facea mai urat. Dar si eu m-as duce la pediatra imediat. Succes mult si Doamne ajuta sa nu fie nimic rau.
Jocul cu bile era acela care canta si daca apesi pe un buton sar bilele din el. Prima data cand l-am luat, Maya s-a jucat cu el 54 minute, fara sa aiba nevoie de mine. Nu-mi venea sa cred! Acum daca se joaca cu el odata pe zi, iar bilele sunt prin toata casa.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
Oana C spune:
OlgaM, Eva se joaca cu jocul ala tot cam asa, o data pe zi, dar cind o mai apuca, se joaca si mai mult. Ii place sa ii dea drumul si sa il tina cu aerul in fatza ei, fara bile, ca sa ii vinture parul
Bilele le foloseste si la casa aia cu usa, pentru ca se potrivesc (pe margine).
Cea mai mare pasiune acum este chestia aia cu metal si forme de lemn, de la Ikea; pina acum nici nu se atingea de ea; acum sta toata ziua si numara formele
Plus bucataria, unde face toata ziua "tzup", invirte ea in cratite, pune ceapa si alte legume si fructe de plastic, mi le aduce pe farfurie, iar eu pretind ca le maninc si ea se bucura f tare, foloseste microundele si cuptorul, face "shhhhhh" cind apasa pe butonul de la robinet si cel de apa de la frigider ... A invatat fata care e treaba in bucatarie.
A! Si plastilina
Ti-am spus eu ca la inceput ii era frica de ea, ii tremurau palmele cind vroia sa o atinga. Acum trage toata ziua de plastilina, o intinde cu palma, o taie cu formele ... Ii place f mult.
Gabitza, acum pare ok, nu mai vomita, e vesela, jucausa, plina de figuri si crize de isterie; copil normal. Dar tot sun la pediatra luni sa ii faca niste teste. Eu cred ca nu a avut complicatii foarte mari pentru ca noi ii dam cite o doza mica de antibiotic in fiecare seara, pentru refluxul la rinichi. Asa ca probabil antibioticul din corp a luptat impotriva intoxicatiei ... cine stie. O sa vad luni.
Stati ca alea nu sint toate jucariile
Mai are in camera de joaca/oaspeti de sus si in camera de la subsol, in basement
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
loreen spune:
[b]Multumesc pentru raspunsurile cu durerea de cap...multumesc si pentru urarile de bine pentru Delia...buza s-a reparat...fantasica este puterea lor de vindecare,insa eczema se intinde si ma ia cu friguri cand ma gandesc unde se poate ajunge...ultima oara nu am fost om o luna de zile si nu ma pot gandi ca ajung iar la stadiu ala cu ea...
Oana ai detaliat foarte frumos raspunsurile tale...insa cand am ajuns la capitolul unt am inlemnit...daca la voi e posibil asa ceva inseamna ca la noi ar trebui sa fie ceva uzual...nu pot crede ca se intampla asemenea erori...bine macar ca anunta astia...
Poate pana luni nu va mai fi nimic cu Eva si vizita l apediatru sa fie doar un banal control...
Cornelia taci si nu cobi...o fi avut si Stefan o zi mai pasnica...
Delia chiar are kilele alea ... ma mosteneste pe mine...are osatura grea si este si indesata... adevarul e ca am avut mare noroc cu femeia asta...nu stiu ce-i face dar mananca la ea de sparge ... de dimineatza si pana vin eu nu-i stau falcile ...sambata duminica nu stiu daca mananca cat papa cu ea intr-o zi...
Asta ca sa ma razbune pentru cat am tras cu ea cand facea greva si vomita intr-una...
Beatrice poate cu doua atestate vei fi mai bine vazuta ca instructor...
Clara un salut voios de pionier pentru clasa muncitoare... da-i cu supe de pui si cu medicamente pana nu te faci mai rau...sanatate multa...
Andra las ca recupereaza Dragos ce-a pierdut...Delia acum 7 luni avea aproape 14 si acuma nu-mi vine sa cred...sanatos sa fie
Robotzica la mine asta-i buba ca nu cedeaza cu nimic...intro vreme ceda cu saridon care-i paracetamol combinat cu cafeina...apoi odata cu trecerea timpului,am zis ca daca nu mai fumez gata scap...aiurea s-au intetit si mai nou nu cedeaza...simt ca-mi plezneste creierul... iar starile de voma ma omoara...
M-ati intrebat de durerile de cap ...sunt cand frontale si nu-i de la ochelari, sau sunt in ceafa si sunt de la spondiloza... insa cele frontale sunt groaznice...cu presiune intracraniana si ameteli...vreau sa ajung sa-mi fac un RMN, dar mai mult ma vaiet decat ma duc...vreau sa fac cam multe si papanicolau si o echo mamar si altele dar tot aman...
Si-apoi cum dracu sa nu ma doara daca mereu am numa draci si nervi...ca azi cu botezu lu'cumnatu m-am rezolvat de dureri pentru toata saptamana...
Delia la biserica a fost de milioane...a tratat-o pe soacra-mea cu cel mai elementar siktir profund...si normal nestiind cine este...iar cu mine s-a purtat baba ca si cand nu ma vazuse de juma de ora si uitase sa-mi zica ceva,desi trecute mai bine de una si jumate de cand nu m-a vazuse...ma uitam la ea cat de idioata poate fi...dar am realizat ca si-a indoctrinat asa de bine copii incat si dupa moarte va avea un cuvant greu de spus cu riscul ca-si nenoroceste proprii copii,eu una neputand sa le suport ipocrizia si nesimtirea...[/ b]
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
fran spune:
Buna !
Elisor-condoleante si putere sa treci si peste asta...
Eu sunt obosita-moarta dar nu pot sa dorm, cred ca de agitatie...mama s-a internat -se interneaza cam la 2-3luni-are spondilita anchilozanta (nu are nici o legatatura cu spondiloza), o boala autoimuna si pe langa tratamentul obisnuit in spital in fac perfuzii cu unul mai puternic. Partea proasta e ca data trecuta, in decembrie, la 3 zile dupa ce s-a externat a inceput sa faca febra, fara nici un alt simptom. Dupa o saptamana de antibiotic i-a fost mai bine, dar febra tot mai revenea. Noi am banuit atunci-si dr. pana la urma -o infectie intraspitalicesca luata prin branula de la perfuzii. Acum cand s-a internat insa i-au facut si IDR si ne-au bagat in boala pt. ca se parea ca e pozitiv. Daca ea avea TBC trebuia tratata preventiv si Iepu'-cu tot BCG-ul-cica protectia dupa vaccin e cam de 50% si cum la ea cicatricea postvaccinala nu se mai vede aproape deloc...pana la urma am ajuns cu mama la un pneumolog bun si ne-a linistit-IDR a fost facut GRESIT, prea adanc si din cauza asta reactia a fost asa nasoala(la plamani nu se vedea nimic oricum la radiografii). Noi suntem patiti cu TBC-ul, tata a avut in perioada cand mama a fost gravi cu mine-din fericire a fost depistat foarte la inceput-la un control pt. permisul de conducere-si s-a vindecat fara probleme. Dar mie mi-au facut la IDR-uri de m-au zapacit toata copilaria, in plus eu nu fac deloc anticorpi dupa vaccinul BCG-si ma gandeam cu groaza ca Iepu' s-ar putea sa semene cu mine...In fine, bine ca ne-am ales doar cu agitatia.
Nu am apucat sa pun alt filmuletz, OANA-nu e un film pus de 14 ori
, e unul singur format din 14 arhive. Dezarhiveaza cu toate fisierele selectate-ca sa faci un singur film cu cele 14 fisiere.
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut